אלרגיה לשמש
מאת: מערכת אינפומד
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 23. אני סובל זה חצי שנה מאלרגיה קשה לשמש. מספיקה חשיפה של כ-3 שעות גם בשעות הבוקר והעור מתנפח, מופיעים פצעים אדומים וגרד, והעור נהיה קשה כמו אבן. האם תוכלו לעזור לי עם תוצאות הבדיקה שקיבלתי? אם הבדיקות לא מצביעות על הבעיה, מה יכולות להיות הסיב

תשובה:
אני בן 23. אני סובל זה חצי שנה מאלרגיה קשה לשמש. מספיקה חשיפה של כ-3 שעות גם בשעות הבוקר והעור מתנפח, מופיעים פצעים אדומים וגרד, והעור נהיה קשה כמו אבן. האם תוכלו לעזור לי עם תוצאות הבדיקה שקיבלתי? אם הבדיקות לא מצביעות על הבעיה, מה יכולות להיות הסיבות לאלרגיה כזאת קשה שמגבילה אותי כל כך? NA NEGATIVE ANTI DS DNA 3.00 IU/ML (0.00-5.00) (...*...) Negative ANTIRIBOSOMALP. < 0.2 AI(0.00-0.90) ANTI RNP 0.30 AI (0.00-0.90) (..*....) Negative ANTI RNP-A 0.30 AI (0.00-0.90) (..*....) Negative ANTI SM 0.30 AI (0.00-0.90) (..*....) Negative ANTI SM/RNP < 0.2 AI(0.00-0.90) ANTI SCL-70 < 0.2 AI(0.00-0.90) ANTI RNP 68 < 0.2 AI(0.00-0.90) ANTI RO (SS-A) < 0.2 AI(0.00-0.90) ANTI LA (SS-B) < 0.2 AI(0.00-0.90) ANTI SS-A 52 < 0.2 AI(0.00-0.90) ANTI SS-A 60 < 0.2 AI(0.00-0.90) ANTI CHROMATIN < 0.2 AI(0.00-0.90) ANTI JO-1 < 0.2 AI(0.00-0.90) ANTI CENTROM.B < 0.2 AI(0.00-0.90) אלרגיה לשמש היא מחלה שסיבתה אינה ידועה. לרוב היא מופיעה לפני גיל 30, יותר בנשים, ויש לה כמה צורות קליניות. קיימות צורות עם מהלך התקפי או כרוני. זה נדיר. ישנה גם אלרגיה לשמש כתוצאה מתגובה בין השמש לבין חומרים כימיים הבאים במגע עם העור (תכשירי זפת, שמנים מסוימים ועוד), או כתוצאה מתגובה עם חומר הנספג לגוף באופן סיסטמי ומגיע לעור דרך מחזור הדם (תרופות מסוימות, למשל). ישנן מחלות סיסטמיות עם ביטוי עורי שאינן נגרמות כתוצאה מרגישות לקרני השמש, אולם הן מחמירות בעת חשיפה לשמש, למשל לופוס אריתמטוזוס, דרמטומיוזיטיס, טאריתמה מולטיפורמה. בדיקת הדם שאתה מפרט היא בדיקת ספציפית לאיתור חלק ממחלות אלו, ונראה לי שהיא תקינה. אני ממליצה לך לחזור לרופא העור המטפל בך בבעיה זו כדי לקבל הסבר מפורט יותר על תוצאות הבדיקה. ד"ר ורד אסטרחן - אינפומד [18/02/2010]