דלג לתוכן

ירידה בקצב הלב עקב נטילת תרופות ליתר לחץ דם

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/02/2008 תאריך עדכון: 25/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 77. בגלל תופעת יתר לחץ דם אני מטופל בתרופות Ramipril Plus 5/25 + Normiten

תשובה:

אני בן 77. בגלל תופעת יתר לחץ דם אני מטופל בתרופות Ramipril Plus 5/25 + Normiten בבוקר ו- Ramipril 5mg בערב. הטפול vcht לוויסות לחץ הדם, אך קצב פעימות הלב שלי, שהיו לפני הנורמיטן בפעילות רגילה בין 60 ל-80 לדקה, ירד בעקבות נטילת התרופות ל-50 עד 60. כיצד עלי להתייחס לתופעה זו של פעימות הלב הנמוכות? אתה מקבל טיפול משולב למניעת יתר לחץ דם, אשר בדרך כלל ניתן לאנשים עם לחץ דם גבוה מאוד, או לאחר כישלון טיפולי במשפחה אחרת של תרופות. האם לחץ הדם שלך מאוזן כעת? האם ניתן לשנות את מינון התרופות? לחלק מהתרופות שאתה נוטל בהחלט יש השפעה על ירידת פעימות הלב בדקה, ועדיף היה אם לא היית מגיע לקצב נמוך מ-60 פעימות לדקה, אך לפעמים צריך למצוא את האיזון העדין בין הטיפול בלחץ הדם לבין פעילות הלב. כמו כן, לא ציינת אם אתה מרגיש קושי בפעילות שהיית רגיל אליה בעבר. אני מייעץ לך לפנות למרפאת לחץ הדם הקרובה למקום מגוריך, על מנת שיוכלו לערוך את הבדיקות המתאימות ולמצוא את התרופות ומינונן האופטימלי בשבילך. להלן קישור למידע נוסף על התרופות שאתה נוטל מתוך אינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=328 http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=10 ד"ר גיל טאובר - אינפומד [19/02/2008]

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' מאיר ניסקה
פרופ' מאיר ניסקה אורתופדיה
ד"ר רוברטו שפיגלמן
ד"ר רוברטו שפיגלמן נוירוכירורגיה
ד"ר עבד אגבאריה
ד"ר עבד אגבאריה אונקולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו