כדורי הרגעה שאינם מרדימים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/09/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

בקרוב אני מתחתנת ואני אדם מאוד לחוץ ואני מאוד מפחדת מעמידה מול קהל ורציתי לדעת אם יש איזה כדור הרגעה לא מרדים שאני אוכל לקחת ביום החתונה. ואני רק אוסיף שיש לי אסתמה.

תשובה:
רוב כדורי ההרגעה עשויים לגרום לישנוניות. תוכלי לנסות טיפול בדרלין במינון של 10 מ"ג ביום החתונה. כדור זה, מקבוצת חוסמי הבטא, עשוי לסייע בהרגעת החרדה. כדאי לנסות לקחת את הכדור קודם לכן, כדי לראות כיצד הוא משפיע עליך, ולא לנסות אותו לראשונה ביום החתונה. חוסמי בטא עשויים להוות בעיה בשילוב עם אסתמה, אבל אם האסתמה שלך אינה חמורה, לא נראה ששימוש חד פעמי יגרום לנזק. כמובן שתוכלי לנסות גם תרופות נגד חרדה מקבוצת הבנזודיאזפינים, כמו ואליום (דיאזפאם), ואבן, לוריבן או Xanax (אלפראזולאם), אבל גם תרופות אלה כדאי לנסות בשלב הראשון לפני יום החתונה. מזל טוב.