הבדיקות הנחוצות לפני ביצוע בדיקת מי שפיר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 22 ובהריון בפעם השניה. ההריון הראשון הסתיים בהפלה בשבוע ה-8 מאחר שבעובר לא נצפה דופק. מחר מתחיל השבוע ה-13 (לפי תאריך הווסת האחרונה). הייתי היום בבדיקת שקיפות עורפית והתוצאות היו: שקיפות עורפית 2.9 מ"מ סיכון לתסמונת דאון לפי גיל 1:144

תשובה:
לפני בדיקת מי שפיר יש לעשות בדיקת תבחין משולש. זוהי בדיקת דם פשוטה שמספקת מדד נוסף לסיכוי שיהיה עובר עם תסמונת דאון. לאחר קבלת התשובה, תקבלי ערכי יחס חדשים, שפיהם תוכלי להחליט אם לעשות בדיקת מי שפיר או לא. כמו כן, ניתן לעשות סקירת מערכות לזיהוי מומים בעובר. בבדיקת מי שפיר אכן יש סיכוי להפלה, אבל סיכון זה מזערי, ושווה לקחת אותו אם ישנו סיכוי גבוה לתסמונת דאון בעובר. אם בוחרים רופא מנוסה בביצוע בדיקת מי שפיר, ומקפידים על מנוחה מלאה לאחר הבדיקה, הסיכון בבדיקה יורד באופן משמעותי. המשיכי את הבירור אצל הרופא המטפל. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד