הטיפולים בקרצינומה של החצוצרה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בעקבות ניתוח להוצאת טפולות (עקב ציסטה בשחלה) התגלה ממצא של אדנוקרצינומה בחצוצרה השמאלית שלי. מה המשמעות של ממצא כזה, ואיזה טיפול נדרש?

תשובה:
קרצינומה של החצוצרה היא ממאירות נדירה, הנדירה ביותר מכל הגידולים של מערכת המין הנשית, ושכיחותה היא 3.6 מקרים למיליון נשים בשנה. לא ידוע מהם גורמי הסיכון להופעת סרטן בחצוצרה. גורם הסיכון הידוע היחיד הוא מוטציה בגן BRCA1 או BRCA2. הטיפול בסרטן של החצוצרה דומה לטיפול בגידול של השחלה: בשלב הראשון עושים ניתוח, הכולל את כריתת הרחם ושתי השחלות והחצוצרות, והערכה של התפשטות הגידול באמצעות לקיחת דגימות ממקומות שונים באגן. אם הגידול מוצא בשלמותו - סיכויי ההחלמה עולים באופן משמעותי. הנתונים לגבי טיפול כמותרפי מוגבלים, משום שכמות המחקרים מוגבלת, ובוצעה על מספר קטן של נשים, בגלל שהמחלה נדירה כל כך. בחלק מן המקרים נותנים טיפול כמותרפי, בעיקר כאשר גם לאחר הכריתה נותר גידול שלא הוסר בניתוח, או כאשר המחלה התגלתה בשלב מתקדם, והגידול היה מפושט. פעולתה של כמותרפיה לאחר ניתוח בגידול שהתגלה בשלב מוקדם אינו ברור. במחקר שנערך על 115 נשים עם סרטן של החצוצרה שהתגלה בשלב מוקדם והשווה מתן כמותרפיה למתן קרינה התברר כי קרינה כנראה מתאימה יותר כטיפול משלים לאחר ניתוח, כאשר הגידול מתגלה בשלב מוקדם. סיכויי ההחלמה וההישרדות תלויים בשלב המחלה, אך כאשר המחלה מתגלה בשלב מוקדם, הם גבוהים מאוד. עליך לפנות אל אונקו-גינקולוג, גינקולוג המתמחה בסרטן של מערכת המין הנשית, כדי שיוכל להעריך מה הטיפול המתאים לך. לקריאה נוספת (באנגלית): http://www.cancerhelp.org.uk/help/default.asp?page=22224