היעילות של זריקות סטרואידים בפריצת דיסק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 34 וסובל מפריצת דיסק בחוליות L4 ו-L5, שלוחצת על שורש RT L5. קיבלתי זריקת אפידורל תחת שיקוף וכרגע, אחרי 60 שעות, מצבי הוטב בהרבה ונקבעה לי זריקה נוספת לעוד כחודש. הרופא אמר שהסיכוי שלי לצאת ממצב זה הוא בין 80% ל-85%. האם אני עלול לחזור למצב זה אחרי התקופה שבה השפעת הזריקה תעבור, נניח בעוד כשנה, אף על פי שאני מתכוון להתחיל לשחות ולחזק את שרירי באופן קבוע תחת פיקוח?

תשובה:
עמוד השדרה שלנו בנוי לכל אורכו מחוליות שביניהן דיסקים המשמשים כמעין כריות אשר בולמות זעזועים. בגבהים שונים בעמוד השדרה יוצאים עצבים מחוט השדרה לגוף. במצבים מסוימים, כגון היצרות התעלה או פריצת דיסק, נוצר מצב בו עצב היוצא מעמוד השדרה נלחץ על ידי מבנים סמוכים. הלחץ יוצר גירוי של העצב וגורם לסימפטומים שיכולים להתבטא בכאב, איבוד תחושה, איבוד כוח, ועוד. שחייה בהחלט תורמת לשיפור היציבות וחיזוק השרירים בגב, ואכן תורמת משמעותית לטיפול במצבים של פריצות דיסק. אך כמו כל דבר ברפואה, כל אדם מושפע בצורה זו או אחרת, לכל אדם תגובה שונה. יתכן שמה שיעזור לך הוא שחייה בלבד, אך שלאדם אחר יעזרו תרגילי פיזיותרפיה. לא ציינת את שם התרופה שהוזרקה לך, אלא רק את מיקומה, אך אני משערת שמדובר בסטרואידים. אכן מדובר בטיפול שברוב המקרים עוזר לאנשים הסובלים מכאבי גב, אך כעת מחקרים מראים כי היעילות של הזריקות היא לטווח הקצר, ושיש להמשיך בזריקות כדי למנוע התקפים. לאחר הזריקה השניה, כדאי בהחלט להתחיל לשחות ולבנות את שרירי הגב והיציבות של עמוד השדרה, דבר שיפחית את מספר ההתקפים, אך אינני יכולה לצפות אם זה יהיה מספיק כדי למנוע לגמרי הופעה של כאבים. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד