מה יחפש הרופא של הילד שלי במהלך בדיקה לאוטיזם?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה יחפש הרופא של הילד שלי במהלך בדיקה לאוטיזם?

תשובה:

במהלך הבדיקה הרפואית, יבדוק הרופא את הסימנים הספציפיים של אוטיזם. ילד שקיים חשש כי הוא או היא סובלים מאוטיזם יעברו הערכות הכוללות:

  • מדידות משקל וגובה, כדי לקבוע אם תבנית הצמיחה הגופנית שלהם תקינה.
  • מדידות היקף ראש, כדי לקבוע אם גודל הראש תקני. חלק מן הילדים הסובלים מאוטיזם מתאפיינים הראש גדול או קטן מן הממוצע.
  • בדיקות של הפנים, הזרועות והרגליים כדי לחפש מומים מולדים כלשהם.
  • בדיקות שגרתיות שנועדו לוודא כי עיכובים התפתחותיים אינם נגרמים מאובדן שמיעה או בעיות בראייה.
  • הערכות כדי לברר אם קיימות פגיעות נגרמות-עצמית. לעתים התנהגות מזיקה כמו הכאת הפנים או הטחת הראש נגרמות על ידי זיהום או פגיעה כלשהם.
  • בדיקות תגובות ההחזר (רפלקסים). ילדים הסובלים מאוטיזם מתאפיינים לעתים קרובות ברפלקסים לא מפותחים לגילם.
  • תרגילים לבדיקת יד דומיננטית. חלק מהילדים הסובלים מאוטיזם מתאפיינים בעיכוב בהתבלטות יד דומיננטית, בין אם שמאל או ימין.