רציתי לדעת מהי בדיקת thyroid peroxidase , ומה המשמעות של ערך מאוד גבוה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת מהי בדיקת thyroid peroxidase , ומה המשמעות של ערך מאוד גבוה (602). אציין כי אני מטופלת בשל הפרעות בבלוטת התריס, אך הבדיקות האחרונות הראו תקינות בכל המדדים, כולל בבלוטה (TSH ו- T4) למעט הבדיקה שציינתי (עוד אציין כי זו הפעם הראשונה מאז ה

תשובה:
מדובר בנוגדנים עצמיים התוקפים את האנזים thyroid peroxidase , שהוא אנזים חשוב לייצור הורמוני בלוטת התריס. רמה גבוהה שלו עשויה להעיד על מספר מחלות של בלוטת התריס, ביניהן מחלת השימוטו או ניוון של הבלוטה מסיבה לא ידועה. סיבות נוספות עשויות להיות דלקת כרונית של הבלוטה או מחלת גרייב. לא ציינת מאילו הפרעות של הבלוטה את סובלת, אולם מדובר כנראה בהתלקחות של המחלה הבסיסית, דבר המצריך התייעצות עם אנדוקרינולוג והמשך מעקב.