נראה שבעלי סובל מצרבת כל לילה. אני חושבת שהוא צריך רופא. הוא חושב שהוא פשוט צריך להמשיך לקחת נוגדי חומצה. מי צודק?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

נראה שבעלי סובל מצרבת כל לילה. אני חושבת שהוא צריך רופא. הוא חושב שהוא פשוט צריך להמשיך לקחת נוגדי חומצה. מי צודק?

תשובה:

צרבת מזדמנת היא בעיה נפוצה ולרוב אינה חמורה. עם זאת, צרבת מתמשכת עלולה להיות סימן לבעיה רצינית, כגון דלקת הוושט. דלקת הוושט היא דלקת של דפנות הוושט, הקנה דרכו עובר המזון. דלקת הוושט מתרחשת כאשר חומצת הקיבה באה במגע חוזר עם דפנות הוושט. אם דלקת הוושט חמורה, אדם עלול לפתח תסמונת בארט ואפילו סרטן. מצב זה עלול להצר את המעבר מן הוושט אל הקיבה. מוטב לבעלך להתייעץ עם הרופא שלו לצורך הערכה נוספות. כאשר מטופל צורך תרופות ללא מרשם נגד צרבת יותר מפעמיים בשבוע, יש להתייעץ עם רופא. אנדוסקופיה לצורך בדיקה חזותית של הוושט עשויה להידרש אף היא.