כאבים בברך כתוצאה מרכיבה לא נכונה על אופניים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כמה חודשים התחלתי להתאמן ברכיבת אופניים אינטנסיבית, מינימום 3 פעמים בשבוע, 50 עד 100 ק"מ. בתקופה האחרונה החלו כאבים בחלק המדיאלי של ברך ימין. הכאבים ממוקדים באזור Tibia העליונה. קיבלתי הצעה מחבר להניח קרח לאחר מאמץ באזור הכואב. האם זהו פיתר

תשובה:
כאב זה נובע בדרך כלל ממצג כף רגל לא תקין, בדרך כלל מדיווש עם כף רגל לא ישרה, ואז הלחץ לא מתחלק באופן שווה על הברך. דאג לרכוב עם כפות רגליים מקבילות או עם קלידים (נעליים הצמודות לדוושות), או פנה ליועץ רכיבה בשלב ראשון. אם זה לא עוזר, הפחת את כמות הרכיבה ואת האינטנסיביות שלה. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומומחה ברפואת ספורט