תוצאות תבחין משולש וחלבון עוברי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-20 של ההריון. עשיתי סקירת מערכות מוקדמת, הכל היה תקין. אני בת 24. עשיתי בדיקת שקיפות עורפית והיא היתה תקינה, והשבוע קיבלתי תוצאות של התבחין המשולש ושל בדיקת חלבון עוברי. להלן התוצאות: papp-p:12:40 mlu 4.90 mom afp:42.5 iu 1.03 mom hcg

תשובה:
תוצאות הבדיקות שלך והערכת הסיכון לתסמונת דאון של 1:20000, הן תוצאות מצוינות. חלבון עוברי נחשב לגבוה כשהערך הוא בין 2 לבין 2.5 MOM. אצלך התשובה היא 1.03 MOM. תוצאה תקינה לחלוטין, לכן אני לא מבינה למה נאמר לך שהערך גבוה. כאשר התוצאה גבוהה מהרגיל, מומלץ לבצע סקירת מערכות מורחבת ולבדוק אם אין מומים בעמוד השדרה של העובר. מכיוון שציינת שבעוד כשבועיים יש לך בדיקה כזאת, את יכולה להיות רגועה, כי את עושה בדיוק את מה שצריך. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד