טיפים לתזונה נכונה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 12. כיצד אתם ממליצים לי לחלק את האוכל ליום? כלומר, מה לאכול בבוקר? בצהריים? בערב? ואם בכלל לאכול ארוחות קבועות או ארוחות ביניים?

תשובה:
הנחיות כלליות להרגלים בריאים ושמירה על משקל תקין: לאכול כל 4-3 שעות ארוחות קטנות. כלומר בוקר, צהריים, ערב ו- 3-2 ארוחות ביניים. להקפיד על אכילת ארוחת בוקר. מומלץ שארוחת הבוקר תכלול פחמימות, כלומר מזונות כמו לחם או גרנולה או דגני בוקר ללא סוכר, או דייסת קוואקר. כארוחת ביניים, אפשר לאכול פרי או יוגורט או חטיף גרנולה או פירות יבשים ואגוזים. באחת הארוחות מומלץ לשלב מנת חלבון כגון קטניות, דג עוף או בקר. לשתות במשך היום לפחות 8 כוסות מים. להקפיד על פעילות גופנית סדירה. לישון לפחות 7 שעות בלילה. לאכול מזונות מבושלים, צלויים או אפויים ולהמעיט במזונות מטוגנים. לצמצם את צריכת הממתקים לממתק אחד ביום. לאכול לאט ובנחת וללעוס טוב. אם תרצי להתאים את התפריט באופן אישי על פי סדר היום שלך והעדפותייך, תוכלי לפנות לדיאטנית קלינית באזור מגורייך. בברכה, נטע מלחי - דיאטנית קלינית דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il