באיזו תדירות מומלץ לתרום דם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

קיבלתי בקשה לתרום מנת דם (הוצאת טסיות) עבור אדם שחלה בסרטן ועבר השתלת מוח עצם. אני מתאים לדרישות הראשוניות, בייחוד סוג הדם, שאיננו נפוץ, אולם תרמתי דם בשבוע שעבר. האם עלי להמתין 3 חודשים כדי שאוכל שוב לתרום, או שניתן לעשות זאת לאחר פרק זמן קצר יותר?

תשובה:
קודם כל, כל הכבוד על הנכונות לתרום ולעזור לאחרים! אם משקלך ולחץ הדם שלך תקינים, ואם רמת ההמוגלובין ורמת הברזל בדמך תקינות, ניתן לתרום דם אחת לחודשיים. ישנם מקומות בהם מקובל שאפשר לתרום דם במרווחי זמן קטנים עוד יותר, אך הדבר תלוי בתמונת הדם שלך. למיטב ידיעתי, ההנחיות של מד"א לגבי התדירות המותרת לתרומת דם היא אחת לשלושה חודשים, אך למידע מדויק יותר, מוטב להיוועץ עימם. בהצלחה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד