שלפוחית שתן רגיזה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 31, בריא בדרך כלל. יש לי רק אסתמה אלרגית. במשך כמעט שנה התחלתי לחוש בשינוי די רציני בכל הנוגע במתן שתן: הזרם חלש והתדירות גבוהה, ויש לי הרגשה של צורך תכוף במתן שתן. ביקרתי אצל אורולוג שרשם לי טיפול בכדורים נגד שלפוחית שתן רגיזה. הטיפול לא ממש

תשובה:
הבעיות שאתה מתאר בהחלט מעצבנות. לרוב הסימפטומים האלה נגרמים על ידי הגדלה של בלוטת הערמונית או על ידי תסמונת השלפוחית הרגיזה. ביקרת אצל אורולוג שאבחן אצלך שלפוחית רגיזה ונתן לך טיפול תרופתי שלא עזר. אבל יש יותר מסוג אחד של תרופות שהוכחו כיעילות נגד שלפוחית רגיזה, ולפעמים צריכים לנסות סוג אחר של תרופה או לקחת שני סוגי תרופות ביחד לפני שיש שיפור בסימפטומים. אני מציע לך להיפגש שוב עם אורולוג ולדון איתו על כך. בדיקות ה- PSA שלך הן תקינות. היחס בין רמת ה- PSA לבין רמת ה- FPSA משמש אותנו רק כאשר ערכי ה- PSA גבוהים מהנורמה. בהצלחה ד"ר יעקב אולך - אינפומד