רמת CPK גבוהה, פעילות גופנית ותרופות לכולסטרול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 62, מתאמן בחדר כושר 5 ימים בשבוע, כשעה וחצי כל יום. בבדיקת CPK שעברתי היתה התוצאה 1490. אני לוקח כדור להורדת כולסטרול 10 מ"ג. האם לאור מידע זה עלי לשנות את אורח החיים או לנהוג אחרת?

תשובה:
לא ציינת כמה זמן לאחר הפעילות הגופנית נעשתה הבדיקה. לאחר פעילות גופנית מאומצת נורמלי שיש עלייה ברמת ה- CPK בדם. גם לא ציינת איזה כדור להורדת כולסטרול אתה נוטל. רק הכדורים ממשפחת הסטאטינים יכולים לגרום לעליית רמת ה- CPK. צריך לברר מה הסיבה לרמת ה- CPK הגבוהה אצלך: הפעילות הגופנית, הטיפול התרופתי או בעיה אחרת. אם הרמה נשארת גבוהה והגורם הוא פעילות גופנית זה לא נורא. אם הגורם הוא הכדור להורדת רמת הכולסטרול, עדיף להפסיק אותו ולמצוא טיפול חלופי. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד