סיבות ראשוניות ומשניות להתכווצות שרירים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 69. שלשום בבוקר קמתי עם התכווצות שרירים בירכיים. בלילה לא היו לי התכווצויות, הכאב נמשך כל היום, בלילה לא סבלתי, אבל הבוקר כשקמתי, הכאבים חזרו. אינני עושה הרבה התעמלות ואני יושב הרבה. אני מטופל במשך שנים בקלונקס וכן בתרופה אנאלאפריל 20 עקב לח

תשובה:
התכווצות שרירים עלולה להיגרם על ידי מגוון רחב מאוד של גורמים. הסיבות העיקריות לכיווץ של שרירים הינן סיבות משניות כמו תגובה לחבלה, פעילות יתר או עייפות; או סיבות ראשוניות, עקב גורמים כגון הפרעות עצביות, הפרעה במאזן המלחים ועוד. אם לא התרחשה חבלה, הייתי ממליץ לפנות לבירור על ידי רופא משפחה או פנימאי אם הכיווצים ממשיכים או מחמירים. בברכת בריאות שלמה ד"ר רונן בלכר - אינפומד