הידבקות בשחפת והטיפולים במחלה בזמן הריון והנקה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מרגע ההיחשפות לחיידקי השחפת, תוך כמה זמן מופיעים התסמינים? האם ניתן לקחת טיפול נגד שחפת בזמן הריון?

תשובה:
הסיכון להידבקות בשחפת, לאחר חשיפה לאדם חולה, תלוי במספר גורמים: מידת פעילות המחלה אצל החולה, ומשך ומידת החשיפה. לאחר החשיפה, ב-90% מהמקרים לא מתפתחת כלל מחלה פעילה. הסיכון לפתח מחלה פעילה תלוי, בין היתר, בגיל (הסיכון גדול יותר בילדים ובזקנים) ובמצב החיסוני של הנדבק (הסיכון גדול יותר בחולים במחלות הפוגעות במערכת החיסון). הזמן שעובד עד להופעת הסימפטומים משתנה, אך שכיח ביותר שהם מופיעים בין שנה לשנתיים לאחר ההידבקות. בהחלט ניתן לטפל בשחפת בזמן הריון וגם בזמן הנקה. ההחלטה לגבי טיפול מתקבלת בעקבות בדיקת טוברקולין (Tuberculin), אם היא מצביעה על סיכון בינוני-גבוה להידבקות. יש לציין כי אישה בהריון, המקבלת טיפול לשחפת ב- Isoniazid, צריכה לקבל גם תוספת של ויטמין B6 (פירידוקסין). איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד