דלקת במפרק הסקרו-איליאק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 27. במהלך ההריון חשתי בכאבים מאוד חזקים במפרק ברגל שמאל, ובחודשים מתקדמים יותר הכאבים התגברו מאוד. הייתי מוגבלת בתנועה, עם קושי לקום מהמיטה, לצאת מהרכב, וגם בהליכה. נעשה מיפוי עצמות חצי שנה לאחר הלידה. עדיין יש כאבים, אך פחות חזקים. אני מעוניי

תשובה:
דלקת במפרק ה- sacro-iliac עלולה לגרום כאבים והגבלה בפעילות במגוון רחב של מצבים, חלקם ראומטיים וקשורים לכאבים או דלקות באיברים אחרים בגוף, ומיעוטם זיהומיים. כאבים במפרק, המתבטאים לרוב בכאבי גב תחתון, קשורים ככל הנראה לשינויים שעובר המפרק בהשפעת הורמון הקרוי רלקסין (relaxin). לכן חשוב לעקוב אחר התפתחות סימנים אחרים, כגון חום או עלייה במדדי דלקת בבדיקות מעבדה. תוצאות המיפוי אינן קובעות מהי סיבת הקליטה אלא מציינות כמה אפשרויות. באחריות הרופא המטפל שלך לשלול את המצבים המסוכנים יותר, כגון דלקת זיהומית, ובכל מקרה להציע טיפול, גם אם ניסיוני, העשוי להקל על כאבייך. בהצלחה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד