הנני חולה סוכרת ולוקח GLUCOMIN 850 mg פעמיים עד שלוש פעמים ביום. בנוסף
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הנני חולה סוכרת ולוקח GLUCOMIN 850 mg פעמיים עד שלוש פעמים ביום. בנוסף אני מקפיד על תזונה נכונה עם רמת סוכר שכיחה של 110 עד 130. קיבלתי XATRAL XL 10 mg ורמת הסוכר עלתה מעל ל- 150 בצום בבוקר. האם יש השפעה של XATRAL על רמת הסוכר ?

תשובה:
Xatral או בשמה הגנרי Alfuzosin הינה תרופה ממשפחת חוסמי אלפא הניתנת לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית. היא גורמת להרפיית השריר החלק בצוואר שלפוחית השתן ובערמונית, וכך משפרת את התרוקנות השלפוחית באנשים הסובלים מהגדלת הערמונית. ככל הידוע אין השפעה של תרופה זו על רמת הסוכר. אני מציעה להמשיך ולעקוב לפחות מספר ימים ולהחליט עם הרופא שלך בהתאם לתוצאות מה לעשות.