שאלות ותשובות - עמוד 94

מה יכולה להיות הסיבה לרוק שמצטבר באופן קבוע בזוויות הפה? בזמן אכילה או שתיה הדבר נעלם, אך חוזר כעבור כרבע שעה. האם ניתן לטפל בעניין?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

רוק מיוצר ומופרש מבלוטות הרוק בחלל הפה. תפקיד הרוק הוא להתחיל את העיכול. הפרשת הרוק נמצאת תחת הביקורת של מערכת העצבים האוטונומית. הצטברות של רוק יכולה להיגרם כתוצאה מייצור עודף או מפגיעה בניקוז הרוק מחלל הפה. ישנן סיבות רבות ומגוונות להצטברות רוק. גורמים לייצור עודף של רוק הם הריון, אכילה מרובה של תאית, ריפלוקס מהקיבה, דלקת בלבלב, מחלת כבד, כיבים בחלל הפה, זיהומים בחלל הפה. תרופות הגורמות לייצור מוגבר של רוק הן קלוזאפין, פילוקרפין, קטאמין. רעלנים שגורמים לייצור מוגבר של רוק הם כספית, נחושת וארסן. גורמים לפגיעה בניקוז הרוק יכולים להיות דלקת שקדים, מורסה רטרופרינגיאלית, חזרת, שבר או פריקה של עצם הלסת וטיפול קרינתי. מחלות נוירולוגיות שונות שיכולות לגרום להזלת רוק הן מיאסתניה גרביס, פרקינסון, כלבת, ושיתוק של עצב הפנים או עצבים אחרים המשפיעים על בלוטות הרוק. כפי שאתה רואה, הסיבות רבות, ולכן יש לפנות לרופא המטפל על מנת לנסות למצוא את הסיבה הגורמת להצטברות רוק אצלך. על פי הסיבה שתמצא יהיה אפשר לתת טיפול מתאים. בינתיים אתה יכול להרבות בשטיפה במי פה ובצחצוח שיניים, הגורמים לייבוש של חלל הפה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

אני נוטלת תרופה לבלוטת התריס. בבדיקות  ה- TSH היה 6.2, וכעת, חודשיים לאחר נטילת 50 מ"ג, ירדו הערכים. אבל מאז נטילת התרופה, ואני לא יודעת אם יש לזה קשר לתקופה, אני סובלת מכאב ראש עמום משעות הצהריים, כאב שלא מרפה עד שאני לוקחת משכך כאבים כאשר זה כ
אני נוטלת תרופה לבלוטת התריס. בבדיקות ה- TSH היה 6.2, וכעת, חודשיים לאחר נטילת 50 מ"ג, ירדו הערכים. אבל מאז נטילת התרופה, ואני לא יודעת אם יש לזה קשר לתקופה, אני סובלת מכאב ראש עמום משעות הצהריים, כאב שלא מרפה עד שאני לוקחת משכך כאבים כאשר זה כ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

כאבי ראש אינה תופעת לוואי ידועה של אלטרוקסין. במידה והכאב נמשך, פני לבדיקת נוירולוג במסגרת קופת חולים. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

אני בתחילתו של השבוע ה-11 להריון, והרגשתי במהלך כל היום כאבים חדים בבטן תחתונה בצד ימין. גם הבחנתי בהפרשה עם דימום קל בעת ניגוב. האם זה שכיח או מצביע על בעיה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

בשליש הראשון להריון, יתכנו כאבים קלים המזכירים כאבי מחזור. הכאבים הללו, מקורם ככל הנראה בהתרחבות הרחם ובהכנתו להמשך ההריון. דימומים קלים עשויים גם הם להופיע. כל עוד מדובר בכאבים קלים, ודימום קל ביותר, לרוב אין סיבה לדאגה. עם זאת, הכאב שאת מתארת הוא כאב חד וממוקד, ולמרות שמדובר בדימום קל רק בניגוב, אני ממליצה לפנות לרופא לביצוע בדיקת אולטרסאונד על מנת לוודא שאכן הכל כשורה. המשך הריון קל ובריא! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

הבן שלי חייל (בן 21) וסובל מכאבי ראש חזקים כמעט שנה. לאחרונה עבר  בדיקת CT ולפי התוצאות, יש לו "התעבות רירית מינורית בתא ספנואידלי ימני". לצערי, רופאים צבאיים לא מוכנים לדבר עם הורים של החיילים, ובזמן השירות, החייל לא מבוטח בקופת חולים ואין
הבן שלי חייל (בן 21) וסובל מכאבי ראש חזקים כמעט שנה. לאחרונה עבר בדיקת CT ולפי התוצאות, יש לו "התעבות רירית מינורית בתא ספנואידלי ימני". לצערי, רופאים צבאיים לא מוכנים לדבר עם הורים של החיילים, ובזמן השירות, החייל לא מבוטח בקופת חולים ואין
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לכאבי ראש יש מגוון גורמים, ביניהם מיגרנה, כאבי ראש כתוצאה ממתח, בעיות תשבורת (שמצריכות משקפיים), אוזניים, אף, זיהומים, גידולים ועוד. לכל אחד מאלה יש גורמים אופייניים, כגון נטייה משפחתית, מחלת חום, בחילות והקאות ועוד. בבדיקת ה- CT שעבר בנך יש עיבוי רירית (הציפוי הפנימי) של אחד הסינוסים (מערות הפנים). מצב זה יכול להעיד על דלקת חריפה (סינוסיטיס חריפה) או כרונית (הנמשכת מעל 3 חודשים). לאור משך תלונותיו, סביר להניח שאין מדובר בסינוסיטיס חריפה. הקליניקה המאפיינת סינוסיטיס כרונית כוללת גודש והפרשה מהאף, מלאות בפנים וכאבי ראש (אך זוהי תלונה פחות דומיננטית!), שיעול, ירידה בחוש הריח, כאבי שיניים, נחירות ועוד. עצתי היא לבצע בדיקת עיניים כדי לשלול בעיות תשבורת, לפנות לרופא אף-אוזן-וגרון כדי לבדוק אם סינוסיטיס כרונית היא הגורמת לכאב הראש, ולנוירולוג, שהוא בעצם הרופא המתאים לאבחון כאבי ראש. לדעתי, אם הכאבים כה ממושכים וכה חזקים, כדאי לפחות לעבור הערכה ראשונית ולא לדחות את העניין בשנה. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד קרא עוד

לפני כשבוע חליתי בצינון קל, בעיקר נזלת ושיעול לא משמעותי. היום, שבוע לאחר מכן, הנזלת נעלמה והשיעול (שיעול קל) הפך לשיעול יבש יותר ומלווה בליחה ירוקה כהה ותחושה כללית לא טובה - בעיקר עייפות גדולה מאד. האם המצב מחייב בדיקת רופא? מה יכולה להיות הסיבה לל
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

ליחה נובעת עקב ריבוי הפרשות במערכת הנשימה או הריאות. היא יכולה לנבוע מזיהום ויראלי או חיידקי. כאשר הזיהום ויראלי, בדרך כלל צבע הליחה שקוף או זהוב. במקרה כזה אין צורך בטיפול (מלבד טיפול סימפטומטי) והזיהום חולף מעצמו. אם מדובר בזיהום חיידקי, צבע הליחה בדרך כלל ירוק, ויש ליטול טיפול אנטיביוטי. מכיוון שאת חשה ברע כבר שבוע והליחה ירוקה, הייתי ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה לבדיקה. ייתכן שהמחלה התחילה כווירוס, ונתווסף אליו חיידק. תוכלי להעזר בדף האבחון העצמי של אינפומד על שיעול: http://www.infomed.co.il/takeCare/symp51.asp קרא עוד

אני משתמשת ברזין לדיאטה  ובציפרלקס. אני מרגישה בסדר. האם זה יכול להיות ערבוב לא טוב?
אני משתמשת ברזין לדיאטה ובציפרלקס. אני מרגישה בסדר. האם זה יכול להיות ערבוב לא טוב?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

אין אינטרקציה ידועה בין שתי התרופות ולא נראה שיש בעיה עם שילובן. אבל אני מציעה לך לקרוא בתשובות הבאות על התרופה רזין: http://www.infomed.co.il/questions/q_062306_4.htm קרא עוד

בני, בן 4.5, עבר טיפול שיניים (עם סדציה וגז צחוק) שבו שמו לו כתר על שן שהתפוררה. באותו לילה עלה לו החום. הרופא מצא שהגרון היה מעט אדום, אך משטח הגרון היה שלילי. אחרי 3 ימים עבר החום. 12 ימים לאחר הטיפול עלה החום ל-39.6 והתנפחו בלוטות לימפה בצוואר, במ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לצערי, ללא בדיקה גופנית מלאה, ובמידת הצורך בדיקות דם, אני מוגבלת ביכולתי לתת תשובה או אבחנה מדויקת. אינני חושבת שיש קשר בין האנמיה או האסתמה לבין עליית החום. אך בהחלט נראה קשר בין טיפול השיניים לבין החום. ייתכן שיש לו דלקת מקומית באזור הכתר, ואת זה רק רופא השיניים יוכל לראות. עוד אפשרות היא שהוא סובל ממחלה ויראלית או חיידקית, שמתבטאת בעליית חום ובבלוטות מוגדלות בצוואר, ללא קשר לטיפול השיניים. אני מציעה להמשיך את הטיפול באוגמנטין, ואם לא חל שיפור הדרגתי בחום ובהרגשה הכללית, כדאי לחזור לרופא המטפל, ובמידת הצורך אל רופא השיניים, לבדיקה חוזרת. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

איך אפשר למנוע פטריות וגינליות שמופיעות כל שלושה חודשים או לפעמים אחרי מגע מיני? קיבלתי  אגיסטן במשחות. מה לא לאכול? כל הזמן יש לי פטריות.
איך אפשר למנוע פטריות וגינליות שמופיעות כל שלושה חודשים או לפעמים אחרי מגע מיני? קיבלתי אגיסטן במשחות. מה לא לאכול? כל הזמן יש לי פטריות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

אני מבינה את התסכול, פטריות וגינליות הן אכן תופעה מוכרת ושכיחה בקרב נשים (עד כ-75% מהנשים סובלות מפטריה שכזו לפחות פעם בחייהן). הצרה היא שפטריות נוטות לחזור ולהישנות, ואז הן הופכות למטרד של ממש. גורמים רבים עשויים לעודד צמיחת פטריות: תזונה לא מאוזנת, שימוש באנטיביוטיקה, שימוש בסטרואידים, שינויים הורמונליים, סוכרת, היגיינה לקויה ועוד. לעיתים הפטריה עשויה להעיד על בעיה מפושטת יותר, למשל בעיה בדרכי העיכול. ניתן לנסות למנוע הישנות הפטריה על ידי שמירה על רמת חומציות נאותה באזור, זאת על ידי שימוש בתרחיצים מתאימים, או אף בהחדרת חיידקים פרוביוטיים אל הנרתיק (ניתן לפורר כדור פרוביוטיקה, לערבב עם יוגורט ולהחדיר אל הנרתיק בעזרת מזרק).מובן שחשוב להקפיד על היגיינה מתאימה. כמו כן, כדאי אולי להיוועץ בתזונאי/ת או נטורופת/ית לגבי תזונה מתאימה, שתמנע התפתחות פטרייתית כזו. מידע נוסף תוכלי למצוא בתשובות לשאלות רבות ודומות שנשאלו בפורטל שלנו: http://www.infomed.co.il/questions/q_091807_23.asp קרא עוד

אני בשבוע ה-16 להריוני הראשון. אני סובלת מכאבים עזים בירך שמאל. נשלחתי על ידי אורתופד  לבדיקת EMG, ואני חוששת מהבדיקה ומהשלכותיה על ההריון. אשמח לקבל הסבר על הבדיקה.
אני בשבוע ה-16 להריוני הראשון. אני סובלת מכאבים עזים בירך שמאל. נשלחתי על ידי אורתופד לבדיקת EMG, ואני חוששת מהבדיקה ומהשלכותיה על ההריון. אשמח לקבל הסבר על הבדיקה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

בדיקת EMG היא בדיקה הבודקת את תגובת השרירים לגירוי עצבי. הבדיקה אינה כרוכה בקרינה כלשהי ואינה מהווה איום או נזק לעובר. אך בכל מקרה, עליך להיוועץ ברופא/ת הנשים שלך לפני ביצוע הבדיקה. מידע נוסף על הבדיקה תוכלי למצוא בפורטל אינפומד: http://www.infomed.co.il/questions/q_072102_2.htm קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' סמי ניטצקי
פרופ' סמי ניטצקי כירורגיה
סגן מנהל המחלקה לכירורגיה של כלי הדם והשתלות ברמב"ם
ד"ר רון קורמן
ד"ר רון קורמן רפואה אסתטית
ד"ר אביטל גלאובך
ד"ר אביטל גלאובך יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופאה מומחית ברפואה אסתטית , מומחית ברפואת נשים, פתולוגיה צוואר הרחם, פוריות