דלג לתוכן

רגע לפני החורף: מה חובה שיהיה בארון התרופות שלכם

החורף בדרך ואיתו גם שלל המחלות שמלוות בחום, שיעול והצטננות. רגע לפני שהוא כאן הכנו עבורכם את המדריך המלא לכל התכשירים שחובה שיהיו בארון התרופות שלכם - כדי לעבור אותו בשלום

מאת: מירי קליין, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/10/2015
3 דקות קריאה

שעון החורף הגיע, והביא איתו גם את מזג האוויר החורפי. אך החורף מסמן, מלבד שמיכות הפוך, השוקו החם והגשם שדופק בחלון, גם מחלות שונות, החל מכאבי גרון ושיעול ועד שפעת. אז רגע לפני שהחורף כאן בדקנו מה כדאי שיהיה בארון התרופות שלכם, כדי שתעברו אותו בשלום.

קראו עוד: חובה לדעת: מהן הסכנות של שימוש לא נכון באנטיביוטיקה

1. תכשירים להקלה על כאבי גרון

כדאי לשמור בארון התרופות לכסניות למציצה או תרסיס לגרון לחיטוי ולהקלה על כאב. כיום יש מגוון גדול של תכשירים שמכילים חומרים מחטאים, מאלחשים, ויטמינים וצמחי מרפא לחיטוי או להקלה על הנשימה, בדרגות חוזק שונות, על בסיס סוכר או ממתיקים מלאכותיים. 

חשוב לזכור שאמנם הטבליות או התרסיסים יקלו על הסימפטומים, אך הם אינם מרפאים הצטננות או דלקת גרון. אם מדובר בכאב גרון המלווה בחום, כדאי לפנות לרופא כדי לבדוק אם מדובר בדלקת גרון חיידקית, שמחייבת טיפול באנטיביוטיקה.

2. תרסיס או טיפות אף 

תרסיסים או טיפות אף מיועדים לטפל בנזלת או בגודש באף, בין הסימפטומים השכיחים ביותר, שמתלווים לרוב מחלות החורף. מומלץ לאחסן בארון התרופות שלכם גם תרסיס של מי מלח, שעוזר הן במצב של יובש ריריות האף והן כשיש נזלת – כאשר ניתן להשתמש ברוב התכשירים מסוג זה ללא הגבלה. 

הקפידו להשתמש בטיפות האף השונות על פי הוראות היצרן ובכל מקרה, אל תשתמשו יותר מארבעה ימים ברציפות. שימוש מוגזם או ממושך מדי עלול לגרום לפגיעה ברירית העדינה שמצפה את חלל האף ולהוביל לגודש או נזלת כרונית. תופעה שמכונה בטעות התמכרות לטיפות אף.

הכינו את ארון התרופות לחורף

3. מדחום

חום הוא תופעה נפוצה כשמדובר במחלות חורף. חשוב להצטייד במדי-חום שמתאימים לגילאים השונים של בני הבית ולוודא שהסוללות שלהם תקינות. מומלץ לחטא את המדחום באלכוהול לאחר כל שימוש.

קראו עוד: חיסון נגד שפעת: האם באמת כדאי להתחסן?

4. תרופות להורדת חום 

קיימים סוגים רבים של תכשירים להורדת חום, כשהעיקריים שבהם מכילים פרצטמול או איבופרופן. ישנן טבליות שמיועדות למבוגרים, טבליות או גרגרים ללעיסה לילדים גדולים ולמבוגרים שמתקשים בבליעת טבליות וכן סירופים או נרות במינונים שונים לתינוקות וילדים קטנים.

לרוב, הרופאים ממליצים על הורדת חום גבוה מעל 38 מעלות, כיוון שהחום עצמו עוזר למערכת החיסון להילחם בזיהום. עם זאת, אין מניעה ליטול תרופה להורדת חום גם כשהוא אינו גבוה אם הוא גורם להרגשה כללית רעה.

חשוב להקפיד על הוראות היצרן ולא לעבור על המינון המקסימלי המומלץ. אם אין שיפור במחלה במשך יומיים-שלושה והחום ממשיך להיות גבוה, יש לפנות לרופא מחשש לזיהום חיידקי.

5. תרופות לטיפול בהצטננות

קיימים שני סוגים של תרופות לטיפול בהצטננות: תרופות לטיפול בהצטננות ותרופות לטיפול בהצטננות שמלווה בשיעול. תרופות אלה מכילות שילוב של חומרים פעילים שמורידים חום וכאב, מפחיתים גודש בדרכי הנשימה ומקלים על שיעול. לרוב תכשירים אלו מופרדים לטיפול ביום ובלילה. טיפול לילה מכיל חומר בעל השפעה מרדימה, שגם מסייע להפחתת גודש וגם עוזר לשינה טובה יותר בזמן המחלה.

חשוב לציין שתרופות אלה כבר מכילות פרצטמול או איבופרופן ואין צורך לקחת תרופות נוספות להורדת חום או כאבים. בנוסף, לא מומלץ לקחת את הטבליות שמיועדות לטיפול יום בשעות הערב, כיוון שהן מכילות חומר מפחית גודש שיש לו השפעה מעוררת ולכן הן עלולות להפריע להירדמות.

תרופות

מחלות חורף. מתחילות כבר עכשיו

6. תכשירים להקלה על שיעול

מומלץ להצטייד מראש בסירופ נגד שיעול או בטבליות נגד שיעול או ליחה, שיעזרו להתמודד עם הסימפטומים המאוחרים של הצטננות. חשוב לשים לב לכך שחלק מהתכשירים מכילים כמות גדולה של סוכר ואינם מומלצים לחולי סוכרת. שיעול שאינו משתפר בתוך יומיים-שלושה, במיוחד כשהוא מלווה במחלה עם חום, מחייב התייעצות עם רופא.

7. שמנים להקלה על הנשימה

רצוי לשמור בארון התרופות שלכם גם שמנים אתריים, שעשויים להקל על הגודש בדרכי הנשימה. אפשר לטפטף שמן מנטה, שמן אקליפטוס (עדיף אקליפטוס לימוני, שהוא עדין יותר) או תערובת מוכנה של מספר שמנים על טישו או כרית ולהריח אותם כדי לשפר את הנשימה בזמן הצטננות. לשמנים אלו ישנה השפעה מרעננת, כך שהם עוזרים להתמודד עם תחושת החולי. עם זאת, כדאי להיוועץ ברוקח או מומחה לצמחי מרפא, כיוון שמגע ישיר עם חלק מהשמנים עלול לגרום לגירוי בעור.

8. טיפול בפצעי קור

אם אתם סובלים מהתפרצות של פצעים באזור השפתיים בעקבות מחלה שמלווה בחום או עקב תקופת מתח ממושכת, כדאי שתחזיקו בהישג יד שפופרת קטנה של קרם שמטפל בווירוס ההרפס. מומלץ להתחיל את הטיפול מוקדם ככל האפשר, כשמרגישים עקצוצים בזוויות השפתיים, ולהימנע מנשיקות מחשש להדבקה.

במקרה של מחלות כרוניות, הריון או הנקה - יש להיוועץ ברופא לפני שנוטלים תרופות ללא מרשם

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יעל מליניאק
ד"ר יעל מליניאק משפחה
4.9
( 39 חוות דעת )
"טיפול מספק, מקצועי ויסודי עם הקשבה והבנת מצבי.."
ד"ר נטע לניאדו שריג - מומחית למשפחה, עוסקת ברפואת גיל המעבר
ד"ר נטע לניאדו שריג - מומחית למשפחה, עוסקת ברפואת גיל המעבר משפחה
5.0
( 4 חוות דעת )
"ד"ר לניאדו פתרה לי בעיה שרופאים אחרים לא התייחסו אליה כמו שצריך אחרי הרבה זמן ללא פתרון"
ד"ר טטיאנה פצ'יוני
ד"ר טטיאנה פצ'יוני משפחה
מומחית ברפואת המשפחה פנימית וכללית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום שפעת והצטננות

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו