שמות מסחריים
- אברול Abrol
- אברולט Abrolet
- אקמול Acamol
- דקסמול Dexamol
- דקסמול קיד Dexamol Kid
- פנדול Panadol
- פראמול Paramol
- פאראמול קט Paramol Kat
- סופרמול 500 Supramol 500
- מכבימול קיד Maccabimol kid
- טיפטיפות נובימול Tiptipot Novimol
- אקמולי בייבי פתילות לתינוקות Acamoli Baby Suppositories
- אקמולי פתילות לילדים Acamoli Suppositories
- אקמולי סירופ לילדים גדולים Acamoli Syrup for Big Kids
- אבקמולי לילדים גדולים Avcamoli for big kids
- אפוטל Apotel
- אבקמול Avcamol
- מכבימול Maccabimol
- מכבימול קיד פורטה Maccabimol kid forte
- סופרמול "מ" פתילות לילדים Supramol "M" pediatric suppositories
- אקמולי פורטה פתילות Acamoli Forte Suppositories
- אקמולי סירופ Acamoli Syrup
- דקסמול קיד סירופ Dexamol kid syrup
- מדיטק ברונכולט פלוס Broncholate Plus
- דקסמול קולד לטיפול ביום ובלילה Dexamolcold Day Care
- לייף פראמול אף ושיעול PARAMOL AF & SHIUL DAY CARE
- לייף פראמול פלוס PARAMOL PLUS
- ברונכולט פלוס Broncholate Plus
- דקסמול קולד לטיפול ביום ובלילה Dexamolcold Day Care
- לייף פראמול אף ושיעול PARAMOL AF & SHIUL DAY CARE
פרצטמול (שנקרא בארה"ב אצטאמינופן Acetaminophen) הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות אקמול, דקסמול, פראמול, טיפות נובימול ורבות אחרות. פרצטמול מעכב ייצור חומרים מתווכי דלקת (פרוסטוגלנדינים) במוח וחוסם את תחושת הכאב ותורם להורדת חום.
שונות כמו טבליות, טבליות ללעיסה, סירופ, טיפות, תמיסה להזרקה, נרות ואפילו אבקה, שמאפשרות התאמת מינון באופן אישי ונוחות מירבית בשימוש. הוא מתאים לשימוש לכל הגילאים, כולל תינוקות, ילדים, למבוגרים וקשישים. כמו כן, פרצטמול מהווה תרופה מועדפת לטיפול בתקופת ההריון והנקה.
פרצטמול נחשב לתרופה בטוחה יחסית. הוא אינו גורם לבעיות בקיבה או לדימום ומתאים במיוחד לאנשים הסובלים מכיב בקיבה או בתריסריון או כאלה שרגישים לאספירין או לנוגדי דלקת לא סטרואידליים אחרים.
יעיל לטיפול ב:
פרצטמול (אקמול, דקסמול, נובימול) מיועד להורדת חום גבוה מסיבות שונות ולשיכוך כאבים שונים כמו כאב ראש, כאב שיניים, כאב מחזור, כאבים שגרוניים ועוד.
פרצטמול נמצא גם בתרופות נוספות בשילוב עם חומרים פעילים אחרים, שמגבירים את שיכוך הכאבים כמו קוד-אקמול, אקמול פוקוס, רוקסט, אקסדרין ועוד. כמו כן, פרצטמול מהווה אחד המרכיבים בתרופות שנועדו להקל על סימפטומים של הצטננות ושפעת, כמו אקמול צינון ושפעת, דקסמול קולד, פראמול אף ושיעול, קולדקס ועוד.
הנחיות חשובות:
עליכם לפנות לרופא אם החום אינו יורד לאחר משלושה ימי טיפול או אם התסמינים לא עוברים בתוך חמישה ימים, למרות נטילת התרופה. עליכם להיוועץ ברופא אם אתם נוהגים להשתמש בתרופות שמכילות פרצטמול לעיתים קרובות.
למרות שפרצטמול נחשב לתרופה בטוחה, מינון גבוה שלו או שימוש ממושך מאד עלול לפגוע בכבד, במיוחד אם אתם מקבלים תרופות אחרות שעלולות להזיק לכבד או צורכים אלכוהול בקביעות.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בפרצטמול (אקמול, דקסמול, נובימול) במקרים הבאים:
- רגישות לפרצטמול או למרכיבים אחרים של התרופה.
- אם אתם מקבלים גם תרופות נוספות להורדת חום או הפחתת כאב, לרבות תרופות בשם אחר שמכילות פרצטמול – עליכם להיוועץ ברופא או ברוקח כדי שלא תיקחו מינון עודף של פרצטמול.
צילום: shutterstock | Pormezz
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו למשפחה והרדמה
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בהריון עם תאומים בשבוע 22. בסקירת מערכות מוקדמת נמצא בעובר ממין נקבה כליה ימנית לא מתפקדת עקב ציסטות. הכליה שניה מתפקדת במלואה. מה ההשלכות של הממצא הזה?
שאלה: אני בת 20. עברתי ניתוח להוצאת גידול שפיר מסוג Aneurysmal Bone Cyst מחוליה L4. הייתי מאוד מעוניינת לדעת על הגידול ועל המאפיינים שלו. ציסטה אנויריזמטית של העצם (Aneurysmal Bone Cyst) מוגדרת כגוש שפיר בעל חלל המכיל כלי דם רבים בצורת רקמה ספוגית. זהו גידול לא שכיח (כ-2.5% מכלל גידולי העצם) והוא מופיע בעיקר בגיל ההתבגרות, מתחת לגיל 20, בעיקר בעצמות ארוכות ובחוליות הגב, אולם הוא יכול להופיע בכל אחת מעצמות הגוף, הן בגברים והן בנשים באותה המידה. הגידול מתגלה בדרך כלל עקב כאב ממוקם או נפיחות, והאבחנה נעשית בצילום רנטגן. לעיתים יכול הגידול לעבור מפרק, בעיקר בחוליות, ולערב מספר עצמות סמוכות. בדיקות טומוגרפיה ממוחשבת ( בדיקת CT) ותהודה מגנטית ( בדיקת MRI) יכולות להשלים את הבירור. הטיפול המקובל הוא ניתוחי - כריתה מלאה של הגוש - אולם לעיתים זה לא אפשרי, ואז בוחרים באפשרות פחות רדיקלית. בברכה ד"ר נחום ורבין
שאלה: אם היה מצב שהייתי עם בן זוגי במיטה והשפיך יצא בדיוק איפה שאמור להיכנס הפין רק שאני הייתי עם תחתונים ממש צמודים יש מצב שאני יכולה להיכנס להיריון ?
שאלה: סבלתי בעבר משושנה ברגל (לפני כחמש שנים ולפני כ-15 שנים), וקיבלתי הנחיות ללכת בגרבי כותנה ולהעדיף נעלי עור. כשאני הולכת בסנדלי שורש, שהגפה שלהם אינה מעור אך כוללת ציפוי אנטי-בקטריאלי, זה גורם לי לתחושת גרד ואני חוששת. ייתכן שזה חשש פסיכולוגי... האם ניתן ללכת בסנדלים כאלה' שהגפה שלהם עשויה חומר פלסטי, גם אם הוא מצופה בציפוי אנטי-בקטריאלי? או שבכל מקרה עדיף לנעול סנדלי עור?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
רמת פאראצטאמול
-
בדיקת חום
תרופות קשורות
-
אוקסיקודון
-
זאנאמיביר
-
איבופרופן (נורופן, איבופן, אדקס)
-
טרמדול (טרמדקס)
-
אורפנאדרין (מוסקול)