שבועות – כך חלב העיזים שדרג את מעמדו מתרופת סבתא לטיפול מונע ממשי
בזמן שהוויכוח בין חלב בקר לחלב סויה נמצא בעיצומו, חלב העיזים הוא הברירה הכי בריאה שניתן למצוא.
3 דקות קריאה
בזמן שהוויכוח בין חלב בקר לחלב סויה נמצא בעיצומו, חלב העיזים הוא הברירה הכי בריאה שניתן למצוא.
חלב עיזים שימש בעבר כמקור תזונה משמעותי באזור המזרח התיכון והמדבר, אולם, עם המודרניזציה נשכחה תרומתו המשמעותית כמקור תזונתי חשוב, והיותו מאבני היסוד בתזונה הים תיכונית, הידועה כתורמת לבריאות ואריכות ימים.
נהוג היה לחשוב פעם שעל מנת ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים של חלב עיזים, צריך לשתות חלב עיזים ישירות מעטין העז.
אולם ברוב המחקרים שנערכו אז ברחבי העולם, נעשה שימוש בחלב עיזים מפוסטר, דבר אשר הוכיח כי גם לחלב עיזים מפוסטר יש יתרון בריאותי במניעת מחלות.
יתרה מכך, קיים סיכון בשימוש בחלב עיזים שאינו מפוסטר, בין השאר האפשרות לחלות בברוצלוזיס, שהיא מחלה זיהומית ממושכת וקשה, הדורשת טיפול אנטיביוטי ארוך ובדיוק לשם כך קיימת הוראה של משרד הבריאות האוסרת למכור בארץ חלב לא מפוסטר.
אז כמה חלב עיזים בריא לנו?
מחזק את מערכת החיסון - מחקר שנערך באוניברסיטת בארי באיטליה קבע כי חלב עיזים מחזק את מערכת החיסון. המחקר בדק כיצד מגיבים תאים אנושיים כאשר הם נחשפים לחלב עיזים והסתבר כי למרכיבים בחלב עיזים יש השפעה מיטיבה במיוחד על תפקוד כדוריות הדם הלבנות של תאי דם אנושיים בגוף האדם.
במהלך המחקר נבדק המנגנון בחלב עיזים, אשר משפיע על תפקוד כדוריות הדם הלבנות באנשים בריאים. תהליך הבדיקה התבצע באמצעות הוספת חלב עיזים לתאים אנושיים של כדוריות דם לבנות.
המחקר קבע כי הגברת הייצור של רכיבים אלה בתאי הדם הלבנים, מעודדת את פעילות מערכת החיסון כנגד מצבים דלקתיים שונים בגוף האדם ויכולה להיות בעלי השפעה קלינית בקרב קשישים, חולים כרוניים, חולי סרטן ואנשים בעלי מערכת חיסון חלשה.
מרפא אפטות בפה - מחקר ישראלי ייחודי אשר נערך ביוזמת ד"ר אורית הדר מבית החולים לילדים בריטיש קולומביה בקנדה וד"ר דן מירון, מהמרכז הרפואי העמק בעפולה, בחן את ההשערה שבאמצעות חלב עיזים ניתן לקצר את משך הופעת התסמינים ולהקל על הכאב אצל ילדים, אשר לקו במחלה נגיפית בחלל הפה.
אוכלוסיית הנבדקים כללה ילדים מגיל שנה ועד שבע שנים, אשר פנו לקבלת טיפול רפואי לאחר שחלו והתלוננו על כאבים בפה וחוסר רצון לאכול. כל ילד קיבל לביתו בקבוק חלב עיזים מפוסטר וקבוצת הביקורת קיבלו חלב בקר, ללא פרטים מזהים.
הילד נדרש לשתות או לשטוף את הפה בחלב שבבקבוק 4-6 פעמים במהלך היממה ובתום 24 שעות, להשליך את החלב לפח. החוקרים גילו כי בקרב הילדים אשר טופלו בחלב עיזים ניכר שנוי משמעותי יותר בהרגשה הכללית במהלך היממה של הטיפול והם נזקקו פחות לתרופות להקלת חום או כאבים, בהשוואה לקבוצה שטופלה בחלב בקר. הבדלים אלו נמצאו משמעותיים סטטיסטית.
כמו כן נמצא כי ילדים אשר טופלו בחלב עיזים, שתו והסכימו לאכול יותר מאשר חבריהם בקבוצה המקבילה.
מגן מפני זיהומים ומנטרל חיידקים - מחקר שנערך באוניברסיטת אוסקה שביפן, מצא כי חלב עיזים מסייע בהגנה מפני דלקות וזיהומים שמקורם בחיידקי כולירה ורעלני בוטולינום. זאת על ידי רכיבים בשם גנגליאוזידים, (המצויים בסוגי חלב שונים) וידועים ביכולתם לנטרל את ההשפעה המזיקה של חיידקים ולהגן מפני דלקות וזיהומים.
החוקרים גילו כי חלב עיזים הראה יעילות של 100% בנטרול חיידק הויבריו כולירה והסיקו כי לחלב עיזים תרומה משמעותית ביותר נגד חיידקים העלולים לגרום לנזק עצבי, לדלקות ולזיהומים גם בהשוואה לחלב אם וחלב פרה.
עוזר בספיגת סידן - מחקר מדעי שנערך באוניברסיטת מאסי, שבניו זילנד קבע כי צריכה של חלב עיזים מסייעת לספיגת מינרלים, לגדילה ולהתפתחות העצמות. המחקר, שנערך בקרב חולדות מעבדה, בדק את השפעת הצריכה של חלב עיזים, המועשר בחיידקים פרו ביוטיים ופרה ביוטיים, על צפיפות העצם ודלדול העצם לטווח הארוך. לחולדות בקבוצת הביקורת ניתן חלב סויה.
אחר החולדות נערך מעקב שכלל, בין היתר, צילומי רנטגן, ובדיקת צפיפות עצם, ניתוח הרכב הגוף וספיגת מינרלים. מסקנת המחקר הראתה, כי צריכה קבועה של חלב עיזים משפרת משמעותית את ספיגת הסידן והזרחן ומשפרת את שמירת ערכיהן בגוף.
עוד נמצא, כי בקרב החולדות שהוזנו בחלב עיזים התקבלה צפיפות עצם גבוהה יותר לעומת החולדות בקבוצת הביקורת. גם הרכב המינרלים וצפיפותם בעצמות עמוד השדרה המותני היו גבוהות משמעותית בקרב החולדות שהוזנו בחלב עיזים מעושר ותרמו לחיזוק העצם.
מסקנת החוקרים הייתה כי צריכה קבועה של חלב עיזים עשויה לתרום לספיגת ושימור המינרלים, החיוניים לגדילתה ולהתפתחותה של העצם, ולשימור צפיפות העצם וחוזקה.מאת: מערכת אינפומד
חלב עיזים שימש בעבר כמקור תזונה משמעותי באזור המזרח התיכון והמדבר, אולם, עם המודרניזציה נשכחה תרומתו המשמעותית כמקור תזונתי חשוב, והיותו מאבני היסוד בתזונה הים תיכונית, הידועה כתורמת לבריאות ואריכות ימים.
נהוג היה לחשוב פעם שעל מנת ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים של חלב עיזים, צריך לשתות חלב עיזים ישירות מעטין העז.
אולם ברוב המחקרים שנערכו אז ברחבי העולם, נעשה שימוש בחלב עיזים מפוסטר, דבר אשר הוכיח כי גם לחלב עיזים מפוסטר יש יתרון בריאותי במניעת מחלות.
יתרה מכך, קיים סיכון בשימוש בחלב עיזים שאינו מפוסטר, בין השאר האפשרות לחלות בברוצלוזיס, שהיא מחלה זיהומית ממושכת וקשה, הדורשת טיפול אנטיביוטי ארוך ובדיוק לשם כך קיימת הוראה של משרד הבריאות האוסרת למכור בארץ חלב לא מפוסטר.
אז כמה חלב עיזים בריא לנו?
מחזק את מערכת החיסון - מחקר שנערך באוניברסיטת בארי באיטליה קבע כי חלב עיזים מחזק את מערכת החיסון. המחקר בדק כיצד מגיבים תאים אנושיים כאשר הם נחשפים לחלב עיזים והסתבר כי למרכיבים בחלב עיזים יש השפעה מיטיבה במיוחד על תפקוד כדוריות הדם הלבנות של תאי דם אנושיים בגוף האדם.
במהלך המחקר נבדק המנגנון בחלב עיזים, אשר משפיע על תפקוד כדוריות הדם הלבנות באנשים בריאים. תהליך הבדיקה התבצע באמצעות הוספת חלב עיזים לתאים אנושיים של כדוריות דם לבנות.
המחקר קבע כי הגברת הייצור של רכיבים אלה בתאי הדם הלבנים, מעודדת את פעילות מערכת החיסון כנגד מצבים דלקתיים שונים בגוף האדם ויכולה להיות בעלי השפעה קלינית בקרב קשישים, חולים כרוניים, חולי סרטן ואנשים בעלי מערכת חיסון חלשה.
מרפא אפטות בפה - מחקר ישראלי ייחודי אשר נערך ביוזמת ד"ר אורית הדר מבית החולים לילדים בריטיש קולומביה בקנדה וד"ר דן מירון, מהמרכז הרפואי העמק בעפולה, בחן את ההשערה שבאמצעות חלב עיזים ניתן לקצר את משך הופעת התסמינים ולהקל על הכאב אצל ילדים, אשר לקו במחלה נגיפית בחלל הפה.
אוכלוסיית הנבדקים כללה ילדים מגיל שנה ועד שבע שנים, אשר פנו לקבלת טיפול רפואי לאחר שחלו והתלוננו על כאבים בפה וחוסר רצון לאכול. כל ילד קיבל לביתו בקבוק חלב עיזים מפוסטר וקבוצת הביקורת קיבלו חלב בקר, ללא פרטים מזהים.
הילד נדרש לשתות או לשטוף את הפה בחלב שבבקבוק 4-6 פעמים במהלך היממה ובתום 24 שעות, להשליך את החלב לפח. החוקרים גילו כי בקרב הילדים אשר טופלו בחלב עיזים ניכר שנוי משמעותי יותר בהרגשה הכללית במהלך היממה של הטיפול והם נזקקו פחות לתרופות להקלת חום או כאבים, בהשוואה לקבוצה שטופלה בחלב בקר. הבדלים אלו נמצאו משמעותיים סטטיסטית.
כמו כן נמצא כי ילדים אשר טופלו בחלב עיזים, שתו והסכימו לאכול יותר מאשר חבריהם בקבוצה המקבילה.
מגן מפני זיהומים ומנטרל חיידקים - מחקר שנערך באוניברסיטת אוסקה שביפן, מצא כי חלב עיזים מסייע בהגנה מפני דלקות וזיהומים שמקורם בחיידקי כולירה ורעלני בוטולינום. זאת על ידי רכיבים בשם גנגליאוזידים, (המצויים בסוגי חלב שונים) וידועים ביכולתם לנטרל את ההשפעה המזיקה של חיידקים ולהגן מפני דלקות וזיהומים.
החוקרים גילו כי חלב עיזים הראה יעילות של 100% בנטרול חיידק הויבריו כולירה והסיקו כי לחלב עיזים תרומה משמעותית ביותר נגד חיידקים העלולים לגרום לנזק עצבי, לדלקות ולזיהומים גם בהשוואה לחלב אם וחלב פרה.
עוזר בספיגת סידן - מחקר מדעי שנערך באוניברסיטת מאסי, שבניו זילנד קבע כי צריכה של חלב עיזים מסייעת לספיגת מינרלים, לגדילה ולהתפתחות העצמות. המחקר, שנערך בקרב חולדות מעבדה, בדק את השפעת הצריכה של חלב עיזים, המועשר בחיידקים פרו ביוטיים ופרה ביוטיים, על צפיפות העצם ודלדול העצם לטווח הארוך. לחולדות בקבוצת הביקורת ניתן חלב סויה.
אחר החולדות נערך מעקב שכלל, בין היתר, צילומי רנטגן, ובדיקת צפיפות עצם, ניתוח הרכב הגוף וספיגת מינרלים. מסקנת המחקר הראתה, כי צריכה קבועה של חלב עיזים משפרת משמעותית את ספיגת הסידן והזרחן ומשפרת את שמירת ערכיהן בגוף.
עוד נמצא, כי בקרב החולדות שהוזנו בחלב עיזים התקבלה צפיפות עצם גבוהה יותר לעומת החולדות בקבוצת הביקורת. גם הרכב המינרלים וצפיפותם בעצמות עמוד השדרה המותני היו גבוהות משמעותית בקרב החולדות שהוזנו בחלב עיזים מעושר ותרמו לחיזוק העצם.
מסקנת החוקרים הייתה כי צריכה קבועה של חלב עיזים עשויה לתרום לספיגת ושימור המינרלים, החיוניים לגדילתה ולהתפתחותה של העצם, ולשימור צפיפות העצם וחוזקה.
האם המאמר עניין אותך?

עלייה במשקל אחרי אוזמפיק: מה חשוב לדעת?
מאת: מערכת אינפומד 30/11/2025
אוזמפיק הפכה בשנים האחרונות לאחת התרופות המדוברות ביותר בעולם בזכות יעילותה בהפחתת משקל, אז למה חלק מהאנשים עולים ב...
לכתבה המלאה

אחרי החגים: כך תחזרו בקלות לארוחות מסודרות
מאת: מערכת אינפומד 21/10/2025
תקופת החגים הסתיימה והמקרר כבר לא עמוס בשאריות של אוכל. זה הזמן לארגן מחדש את הארוחות המשפחתיות, לחסוך זמן במטבח, ל...
לכתבה המלאה

מזמינים אושפיזין לסוכה? מסתבר שבריא יותר לאכול יחד
מאת: מערכת אינפומד 30/09/2025
מנהג האושפיזין של סוכות הוא לא רק מסורת של אירוח. מאז מגפת הקורונה אנו מבלים יותר בארוחות משפחתיות ומארחים קרובים, ...
לכתבה המלאה

10 סיבות לאכול רימון
מאת: מערכת אינפומד 09/09/2025
עשיר בנוגדי חמצון, מפחית לחץ דם, משפר את תפקוד הלב והמוח, ואפילו תורם לפוריות – מחקרים מצביעים על כך שהרימון הוא הר...
לכתבה המלאה

חלומות פז מתחילים בצלחת שלנו
מאת: מערכת אינפומד 05/08/2025
האם ידעתם/ן שמה שאוכלים במהלך היום, ובעיקר לפני השינה, יכול להשפיע לא רק על איכות השינה, אלא גם על סוג החלומות שלנו...
לכתבה המלאה

תפוח אחד ביום – כן, אבל מתי הזמן הכי טוב?
מאת: מערכת אינפומד 22/07/2025
הוא נחשב לפרי בריא במיוחד, אבל האם הזמן שבו אוכלים תפוח במהלך היום משנה משהו? מסתבר שכן! אז איך זה משפיע על העיכול,...
לכתבה המלאה

האם סוכר באמת ממכר כמו סיגריות, סמים ואלכוהול?
מאת: מערכת אינפומד 13/07/2025
כולנו אוהבים.ות להתענג על פינוק מתוק עם הקפה או אחרי הארוחה. אבל האם מדובר בחשק בלתי מזיק, או שסוכר יכול להיות ממכר...
לכתבה המלאה

מזון מעובד שיכול לעזור לך לרדת במשקל? כן, זה אפשרי
מאת: מערכת אינפומד 20/05/2025
הרזיה לא חייבת להיות מסע מייסר של בישולים והגבלות. תאמינו או לא, יש מזונות מעובדים שדווקא תומכים בירידה במשקל, אם ר...
לכתבה המלאה

כך חיידקי המעיים משפיעים על מצב הרוח שלנו
מאת: מערכת אינפומד 18/03/2025
מחקרים מצביעים על כך שבריאות המעי משפיעה ישירות על המוח ועל מצב הרוח שלנו. איך נוצר קשר בין תזונה, מיקרוביום המעי ו...
לכתבה המלאה

האם תמיד נעדיף פירות טריים על יבשים?
מאת: מערכת אינפומד 04/02/2025
קלוריות ותכולת סוכר הן לרוב הסיבות שבגללן יומלץ לבחור בפירות טריים. איזה עוד יתרונות יש לפירות טריים שאין ליבשים ול...
לכתבה המלאה







