כתוצאה ממחקרים שנעשו בשנים האחרונות על הרפואה הסינית התחילה להתחזק המגמה של שיתופי הפעולה בין הרפואה המערבית והרפואה הסינית. את שיתופי הפעולה האלו היום ניתן למצוא גם בתחום רפואת הנשים בכלל ובעיות פוריות בפרט; בעיות פוריות (אי פריון), הפלות חוזרות, תסמונת קדם וסתית (P.M.S), גיל המעבר, H.P.V , שחלות פובליציסטיות, ציסטות, אנדומטוריוזיס, ליאוקוריאה (הפרשות וגינאליות), דלקות נרתיק ועוד – כל אלו מטופלות כיום ברפואה בסינית במקביל למערבית. בעוד שהרפואה המערבית מתייחסת נקודתית לממצאים הפתולוגיים, בוחנת הרפואה הסינית את האישה כמכלול, על כל קשרי הגומלין הכלל-מערכתיים, לרבות הפן הנפשי.
כבר לפני מספר שנים פורסם בכתב העת המדעי "Sterility And Fertility" מחקר שבוצע בגרמניה והוכיח את הקשר בין שיעורי ההצלחה בטיפולי הפרייה מלאכותית לבין טיפול בדיקור סיני: השתתפו 160 נשים בנות 28-36 הסובלות מאותה בעיה שגרמה לאי-פוריות. הנשים חולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת טופלה בדיקור 25 דקות לפני ואחרי החזרת העוברים לרחם, לעומת קבוצת הביקורת שלא קיבלה דיקור. החוקרים מצאו שבקבוצה שטופלה בדיקור 34 נשים מתוך 80 (42.5%) הצליחו להרות, לעומת קבוצת הביקורת, שבה הצליחו להרות 21 נשים (26.3%). כבר אז ראו שאחוז ההצלחה בתמיכה של דיקור סיני הוא כמעט פי 2 מאחוז ההצלחה בלי הטיפול הסיני.
באוניברסיטת קורנל מחקר אחר הראה שטיפול בדיקור יכול להגביר את הפוריות בנשים על-ידי הפחתת המתח והגברת זרימת הדם לאברי הרבייה.
כלי אחר בו הרפואה הסינית משתמשת הוא צמחי מרפא (להזכירכם, חלק מהתרופות המערביות מיוצרות מצמחים) וגם בתחום זה בוצעו לא מעט מחקרים שהוכיחו את יעילותם של צמחי המרפא בהקשר של בעיות הפוריות ורפואת הנשים באופן כללי.
תחום נוסף שהרפואה הסינית מתייחסת אליו הוא התזונה - " תן למזונך להיות תרופתך, ולתרופתך להיות מזונך" (היפוקרטס). היום הקשר בין תזונה נכונה לבין הבריאות ידועה לכל והרפואה הסינית מתייחסת למרכיבי התזונה על פי התכונות שלהם וע"י התאמת תפריט נכון למטופלת, התזונה הופכת לגורם תומך בטיפול הכולל.
לסיכום
הן ברפואת הנשים באופן כללי והן בבעיות פוריות, כל אישה עוברת אבחון פרטני ולאחר מכן מותאם לה הטיפול באופן ייחודי עבורה הכולל דיקור, צמחי מרפא והמלצות לתזונה תומכת בהתאם לצרכים המיוחדים שלה באופן שיתמוך במכלול הטיפולי .
.