תפקוד מיני מוצלח הוא אחד מהמרכיבים החשובים להצלחתן של מערכות יחסים. תפקוד מיני תקין מקנה ביטחון עצמי ומשפר את תגובת הסביבה לאדם. בריאות מינית היא מרכיב חשוב בעל השפעה מכרעת על איכות החיים. ארגון הבריאות העולמי מגדיר את הבריאות המינית כבריאות גופנית, נפשית, רגשית, מנטלית וחברתית וקובע כי בריאות מינית טובה מאריכה את החיים בזמן ומשפרת את איכותם.
קשיים בתפקוד המיני יכולים להיגרם על ידי בעיה גופנית, או להופיע כתסמין של בעיה נפשית, כגון דיכאון, חרדה, טראומה מתח נפשי, לחץ או אירועי חיים לחוצים. שימוש בתרופות שונות, בין אם אלו תרופות מרשם ובין אם אלו תרופות OTC ותוספי מזון, צריכת אלכוהול או סמים עלולים לגרום לפגיעה בתפקוד המיני.
בין ההפרעות הנפוצות בבריאות המינית ניתן למצוא:
• הפרעות בחשק המיני.
• הפרעות בהתעוררות מינית שביטויה בבעיות בסיכוך, או התרחבות של איבר המין של האישה ובבעיות בזקפה אצל הגבר.
• הפרעות באביונה- אורגזמה, הפורקן המיני, למשל שפיכה מהירה אצל הגבר, או קושי בהגעה לאורגזמה.
• הפרעות כאב ביחסי מין : למשל עווית הנרתיק- וגיניזמוס, וגיניטיס, ולוודיניה, וגינוזיס, וסטיבוליטיס.
הבעיות השכיחות ביותר בגברים הן הפרעות בזקפה ושפיכה מוקדמת. לעומת זאת, אצל נשים הפניה השכיחה הינה בגין ירידה או היעדר חשק המיני, קושי להגיע לעוררות מינית, קושי בהגעה לאורגזמה וכאבים בטרם, בעת או לאחר קיום יחסי מין.
דרכי הטיפול
קיימים טיפולים רבים להפרעות בתפקוד המיני. לרוב ישנו שילוב בין טיפול תרופתי, טיפול שיחתי ושינוי התנהגותי. הטיפול המיני מבוסס על מתן רשות, מידע והצעות לשינוי התנהלות וטיפול נפשי. זהו מודל מודל אותו הציע אנון בשנות ה-70 הנקרא PLISST. טיפול מיני הוא במרבית המקרים קצר ויעיל, ניתן תוך כדי שמירה קפדנית על סודיות מוחלטת ועל כבוד המטופלים.
-
ירידה בתפקוד המיני תסמינים
-
אבחון ובדיקות
-
טיפולים ותרופות
רופאים בתחום
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
- בדיקת זרע
-
מחלות קשורות
- הפרעות בתפקוד המיני
מאמרים בנושא ירידה בתפקוד המיני
מחקר חדש בחן האם ישנם יתרונות לעונג מיני בגיל מבוגר, והעלה ממצאים מפתיעים על התפקוד המוחי בגיל מאוחר יותר. הפרטים בכתבה לכתבה המלאה
קיימים הרבה מיתוסים סביב החוויה המינית של נשים וגברים. האם אנחנו באמת חווים מיניות בצורה שונה? הכתבה הזו כנראה הולכ... לכתבה המלאה