רוסיגליתאזון (Rosiglitazone)
רוסיגליתאזון (Rosiglitazone)
מידע נוסף
רוסיגליתאזון משמש לטיפול בחולי סוכרת שאינה תלויה באינסולין (סוכרת של מבוגרים). משתמשים בתרופה זו באנשים שרמת הסוכר בדמם אינה מאוזנת באמצעות דיאטה והתעמלות. לעתים משלבים את הטיפול בתרופה זו עם תרופות נוספות המשמשות לשליטה על רמת הסוכר כמו מטפורמין או תרופות ממשפחת הסולפונילאוריאה. בניגוד לתרופות אחרות הניתנות דרך הפה שמגבירות את הפרשת האינסולין מגבירה רוסיגליתאזון את רגישות הקולטנים לאינסולין, ובכך מפחיתה את התנגדות הרקמות לפעולת האינסולין.
הפעילות של רוזיגליטאזון תלויה בנוכחות אינסולין. בנוסף, הוא מפחית רמות של טריגליצרידים, מעלה HDL, אך גם מעלה LDL ומפחית מעט את לחץ הדם.
אינו משמש לטיפול בסוכרת סוג 1.
יש לבדוק רמות אנזימי כבד לפני הטיפול ולבצע בדיקה כל 3 חודשים.
הפעילות של רוזיגליטאזון תלויה בנוכחות אינסולין. בנוסף, הוא מפחית רמות של טריגליצרידים, מעלה HDL, אך גם מעלה LDL ומפחית מעט את לחץ הדם.
אינו משמש לטיפול בסוכרת סוג 1.
יש לבדוק רמות אנזימי כבד לפני הטיפול ולבצע בדיקה כל 3 חודשים.
מידע
אופן נטילת התרופה
טבליות.תדירות וזמן נטילה
פעם או פעמיים ביום.טווח המינון
בטיפול בתרופה זו בלבד: מינון התחלתי - 4 מ"ג. ניתן לעלות במינון עד מקסימום של 8 מ"ג. בשילוב עם טיפול נוסף נגד סוכרת: 4 מ"ג ביום.תחילת ההשפעה
תוך מספר שעות.משך ההשפעה
12-24 שעות.תזונה
על מנת שהתרופה תשפיע ביעילות, מומלץ לשמור על תזונה דלת פחמימות ודלת שומנים.מנה שנשכחה
קח מנה אחת עכשיו. אם נותרו 6 שעות עד המנה הבאה, קח מנה אחת עכשיו ודלג על המנה הבאה.הפסקת התרופה
אין להפסיק את התרופה בלי להיוועץ ברופא; הפסקתה עלולה להחמיר את הסוכרת.מינון עודף
יש לפנות לחדר מיון. אם מופיעים תסמינים מוקדמים המזהירים מרמת סוכר נמוכה מדי, כגון עילפון, הזעה, רעד, בלבול או כאב ראש, קח מיד מזון או משקה עתיר סוכר. דרושים אמצעי חירום אם מופיעים התקפי עווית או איבוד הכרה.אזהרות
הריון
בטיחות התרופה בהריון לא הוכחה. (C)הנקה
התרופה עוברת לחלב אם ועלולה להשפיע על התינוק. מומלץ להיוועץ ברופא.תינוקות וילדים
בטיחות השימוש בתינוקות ובילדים לא נקבעה. מומלץ להיוועץ ברופא הילדים.קשישים
אין בעיות מיוחדות.נהיגה
אין בעיות ידועות.אלכוהול
מומלץ להימנע משתיית אלכוהול בזמן נטילת תרופה זו. השילוב של אלכוהול עם תרופה זו עלול להיות מסוכן.דווח לרופא במקרה של
- מחלת כבד
- מחלת כליה
- נטילת תרופות אחרות
תופעות לוואי
תופעות לוואי
תרופה זו נסבלת היטב בדרך כלל. יחסית לתרופות אחרות לטיפול בסוכרת השכיחות של ירידה מסוכנת ברמת הסוכר בדם נמוכה מאוד.עלול לגרום לאצירת נוזלים לכן עלול לגרום לכשל לבבי .
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
מיגוון של תרופות, בעיקר אלו המשמשים לטיפול בסוכרת, עלולות להגביר את ההשפעה של רוסיגליתאזון. יש לנטר את רמת הסוכר כאשר משלבים רוסיגליתאזון עם תרופות אחרות לטיפול בסוכרת או עם תרופות העשויות להגביר את רמת הסוכר בדם (כמו קורטיקוסטרואידים).השפעת שימוש ממושך
דרוש ניטור סדיר של רמת סוכר.לטיפול ב
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
שאלות ותשובות
- אני נוטלת סרוקסאט מזה כ - 4 חודשים, במינון 40 מ"ג. כל הסימפטומים נעלמו מלבד דופק מורגש וקושי לנשום, שמקשים עליי מאוד, כיוון שהם מתרחשים במשך כל היום. לכן, רציתי לדעת האם צריך להמשיך ליטול את התרופה בכל זאת או להחליף אותה? ועל איזו תרופה אתה ממליץ? יש לציין שנטלתי סרוקסאט 4 שנים (הרגשתי מצויין - עם חצי כדור ליום), ולאחר הפסקה של 8 חודשים חזרו סימפטומים שונים של חרדה. מה עושים כדי למנוע את השימוש בכדורים למשך כל החיים? או שפשוט צריך להשלים עם העובדה הזו?
- בבדיקות דם שעשיתי התגלתה רמה גבוהה מאוד של GPT-74 ושל GOT 63. הפסקתי ליטול גלולות מרסילון וטיפול ב - UVAMIN למניעת דלקת בשתן. לאחר 10 ימים חזרתי על הבדיקה ויצא GOT-73 ו GPT-99. שאלתי היא ממה יכולה לנבוע העלייה המתמשכת באנזימי הכבד וכיצד ניתן לטפל בכך. נראה שהאנטיביוטיקה לבד או בשילוב עם הגלולות גרמה לעליה באנזימי הכבד. מדובר בעליה קלה, שבהפסקת התרופה צפויה לשוב לנורמה תוך מספר שבועות. בכל מקרה כדאי לשוב ולעשות ביקורת בעוד כשבועיים.
- אימי נוטלת קומדין מזה שנה וחצי לאחר ניתוח להחלפת מסתם מיטרלי בלב. אין מנוס מעקירת שלוש שיניים. כיצד מתגברים על סכנת הדימומים? ומהם הסיכונים הנלווים לתהליך? איפה כדאי לבצע את העקירה?
- אני בת 61, סוכרתית זה כשנתיים, מאוזנת על ידי מטפורמין, אחד בצהריים עם האוכל ושניים בארוחת ערב. יש לי ערך hba1c של 6.2 יציב, ורמת גלוקוז 97. אני סובלת גם מלחץ דם גבוה זה כעשר שנים ומטופלת על ידי דיובאן 160 וחצי כדור אמלו 5, וגם כאן אני מאוזנת לחלו