פורום טיפולי פוריות - עמוד 1045
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
צילום רחם
נעמה 27/05/2020 | 21:17שלום בת 32 הייתי בטיפולי פוריות, עברתי IVF אחד שלא צלח. יש לי אבחנה של רזרבה שחלתית ירודה. כמו כן לפני כמה שנים היה חשד לאנדומטריוזיס עקב ציסטה שהייתה נראית כמו אנדומטריומה בשחלה שמאלית. גם בחודשים האחרונים הציסטה הזו קיימת בצד שמאל (אומנם היא קטנה-כ1.5 ס"מ) עברתי לפני יומיים צילום רחם. היה רשום שמעבר ופיזור החומר בצד ימין תקין. בצד שמאל היה כתוב "חלק מחומר הניגוד מתנרתק וחלקו מתפזר בחופשיות באגן". מה זה אומר? אני מבינה שאין חסימה בחצוצרה עצמה? האם זה אומר שיש הידבקויות באגן מסביב לחצוצרה? האם זה קשור לאנדומטריומה והאם זה יכול להשפיע על ניסיונות כניסה להריון (טבעיים)- האם זה מוריד סיכוי להילקט באופן טבעי? (לא עברתי שום ניתוחים באגן). בתודה! נעמה הרופא שאלה אותי כמה פעמים אם עברתי ניתוחים באגן אבל לא עברתי שום ניתוח. מה זה אומר ? אני מבינה שיש חסימה בחצוצרה עצמה. האם זה אומר שיש הדבקויות זמביב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נראה שמצב הרחם והחצוצרות תקין,לכן אין בעיה להמשיך בטיפול הייעודי באמצעות הפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/05/2020 | 08:57הוסף תגובה
-
-
צילום רחם לאחר גרידה
דניאל 20/05/2020 | 16:49שלום רב, בת 40 מטופלת כשנה במרפאת פוריות. בינואר 2019 עברתי צילום רחם שיצא תקין. בפברואר השנה התחלתי בהכנה לסבב ראשון של IVF שבסופו הוחלט על הזרעה במקום שאיבה של הביציות. נקלטתי להריון אך לצערי בשבוע 8 היה דופק איטי ולאחר שבועיים לא היה דופק. קיבלתי 2 סבבים של כדורי ציטטוק שלא עבדו ולאחר מכן עברתי גרידה (לפני כשלושה שבועות). הכוונה היא להתחיל סבב נוסף של IVF במחזור הקרוב. הרופאה שלי רוצה לבצע saline sonogram לפני שנתחיל סבב נוסף. עליי לציין כי צילום הרחם היה עבורי כואב מאד ואני מעדיפה שלא לעבור זאת שוב אם זה לא הכרחי. רציתי לדעת האם יש צורך בביצוע הצילום כדי לבדוק את מצב הרחם (הדבקויות/צלקות) והאם לא ניתן לבצע אולטרסאונד רגיל. בנוסף, האם אין סכנה בהתעסקות נוספת עם הרחם זמן כה קצר לאחר הגרידה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אם כבר הבדיקה הייעודית הטובה ביות כדי לדעת אם נגרם חס וחלילה נזק כלשהו לרחם הנה בדיקת ההיסטרוסקופיה ולא הבדיקה שהוצעה על יד הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/05/2020 | 15:11הוסף תגובה
-
המשך שאלה
דניאל 28/05/2020 | 01:24תודה על התשובה! האם אתה חושב שיש צורך בבדיקה לפני המשך התהליך/החזרת עוברים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אם התופעה קבועה בהחלט ראוי לבצע את הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/05/2020 | 08:55הוסף תגובה
-
-
מתי אמור להיספג תיאום שלא מתפתח
מירב 26/05/2020 | 08:46שלום, אני בהריון שבוע 16 שהחל כהריון תאומים מהזרעה עם גונאל. בשבוע שש אחד העוברים הפסיק להתפתח. העובר השני מתפתח יפה. שקיפות וסקירה מוקדמת תקינה. לא יכולתי לעשות בדיקת חלבון עוברי כוון שהשק שלא מתפתח עדיין שם. רציתי לשאול מתי להערכתך השק עם העובר שלא מתפתח אמור להיעלם? אני בשבוע 16 והוא עוד שם. האם יש סכנה שתאים ממנו יעברו לעובר השני? אלו היו שני תאומים לא זהים בשקית נפרדים. האם יש סכנה יתרה בבדיקת מי שפיר בגלל השק שלא מתפתח? אני בת 37. וכאמור לא יכולתי לעשות חלבון עוברי וגם לא פנורמה לכן מאוד שוקלת מי שפיר אך חוששת. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הכול תקין,אין סיכון יתר בהתחשב בנתונים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/05/2020 | 11:45הוסף תגובה
-
-
מוקפאים
רונית 26/05/2020 | 10:11אשמח אולי בעיקר הסברים של הרופאים.. כרגע אני בטיפול של החזרת מוקפאים(בלסטו יום 5). מהיום ה 3 לווסת אני לוקחת 3 אסטרופם. ביום חמישי האחרון עשיתי בדיקות דם ואולטרסאונד והתוצאות היו שהרירית 9 אך זקיקים עדיין קטנים. ודם-אסטרודיול 408 פרוגסטרון 2.1 Lh 29.9 מהתוצאות האלה הרופא כבר החליט שההחזרה תיהיה ביום חמישי. ושהתחיל משבת בנוסף לאסטרופם לקחת עוד 3 דופסטון ו 2 קרינון. עכשיו השאלה שלי היא כזו, ההחזרה אמורה הרי להיות בערך 5 ימים לאחר הביוץ נכון? ואם כן אז איך הרופא החליט שאני אעבור את ההחזרה בחמישי אם עדיין לא היה ביוץ מהתוצאות האחרונות? ובמידה ואין צורך בביוץ אז לפי מה במקרה הזה מחליטים מתי ההחזרה? אני לחוצה מיזה שאולי זה לא הזמן הנכון להחזרה. תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הטיפול הנו באמצעות מתן הורמונאלי תחליפי המיועד להכשיר את רירית הרחם לקליטת העובר במועד המתאים-הטיפול מעולה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/05/2020 | 11:38הוסף תגובה
-
-
אסטרופם
שני 24/05/2020 | 13:07פרופ' שלום, אם ה e2 עולה כמו שצריך בהתאם למס' הזקיקים אבל הרירית עדיין יחסית דקה ולא סדירה והביוץ מתקרב בטווח של ימים, אספטרופם יכול לעזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממליץ להמתין להתפתחות ללא תוספת בשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2020 | 10:08הוסף תגובה
-
אסטרופם
שני 25/05/2020 | 11:55אפףם כך איך נוכל להחזיר עוברים אם האוביטרל יינתן לפני שהרירית הגיעה לעובי הרצוי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא בהכרח הבעיה קשורה באסטרוגן,יתכן וישנן בעיות הקשורות ברירית הרחם,בכל מקרה הייתי ממצין בסבלנות ואם הרירית תישאר נמוכה בעוביה,הייתי שוקל חהקפיא את העוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2020 | 13:04הוסף תגובה
-
-
פוליציסטית בניסיון לילד שני
נעמה 24/05/2020 | 21:43שלום רב, אני אמורה להתחיל לראשונה טיפול בזריקות לאחר המון סבבים של איקקלומין שלא צלחו, בUS האחרון היתה ציסטה לכן הונחתי להמתין עד להעלמותה לפני שאני לקיחת כדורי PROVERA (לאחר הפסקת גלולות לא קיבלתי מחזור יותר משנה ללא טיפול הורמונלי כך גם לאחר הפסקת הנקה). מפה לשם במעקב מהיום (יום 23 למחזור) יש זקיק של 17 מ"מ והשאר קטנים ורירית 7 מ"מ. בבדיקות דם אסטרדיול 321 (לפני 3 ימים היה 142) וLH הינו 4 (לפני 3 ימים היה 6.3). פרוגסטרון נמוך מ0.8. הונחתי לחזור שוב על הבדיקות בעוד יומיים. האם יש לכך טעם? יתכן שיהיה פתאום ביוץ מבלי שלקחתי הורמונים ועוד בשלב כה מאוחר (יום 25 למחזור)? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
למרות שהסיכוי נמוך אין להתעלם מנוכחות הזקיק ועליה ברמת האסטרוגן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2020 | 10:04הוסף תגובה
-
ירידה באסטרדיול
נעמה 25/05/2020 | 12:50היום במעבדה האסטרדיול ירד ל190 (אתמול היה 321, פרוגסטרון עדיין נמוך מ0.8, LH 4.2 (אתמול היה 4). בבדיקת US, בהתחלה הטכנאית חשבה שהזקיק קטן ושאולי כבר בייצתי, כשאמרתי לה שלפי ההורמונים זה לר הגיוני מדדה שוב והגיע לזקיק 20 ממ (אתמול היה 17) מה שגורם לי לפקפק באמינות הבדיקה.. אני כבר ביום 24 למחזור האם עדיין יש טעם לחכות לביוץ טבעי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסיכוי נמוך,יתכן שיש מקום לשקול מתן אוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2020 | 13:02הוסף תגובה
-
-
ערכי הורמונים האם תקין?
מלכה 25/05/2020 | 12:10יום 4 למחזור lh 9.9 e2- 190 פרוגסטרון 0.7 אין זקיקים. החזרה על בסיס טבעי. שאלתי: האם הlh מעיד על קירבה לביוץ ? אם לא מדוע הוא גבוה כל כך בשלב הזה? על מה זה מעיד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא קרוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2020 | 13:02הוסף תגובה
-
-
הריון
אל 22/05/2020 | 11:27פרופ שלום אשמח לקבל תשובה לשאלה בבקשה אני בשבוע 35 ולפני כשבועיים ביצעתי בדיקת דם של חומצה פולית כאשר הערך שיצא 22.49ng/mL. האם הערך תקין או גבוה לאישה בהריון? תודה מראש על התשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ערכי נורמה:בנסיוב - 3.0-17.0 ננוגרם למיליליטר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/05/2020 | 18:27הוסף תגובה
-
הריון
אל 22/05/2020 | 18:39תודה רבה על התשובה השאלה שלי היא האם העודף שיש לי של הוויטמין מסוכן לעובר? (אני לוקחת 1 כדור פראנטל שיש בו 1mg של חומצה פולית ואחד כדור של פולקס ששם יש 400 mcq). תודה מראש על התשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא מומלץ ליטול כמות עודפת של חומצה פולית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/05/2020 | 18:41הוסף תגובה
-
הריון
אל 22/05/2020 | 19:15תודה רבה על התשובה. בהחלט אני יוריד את הכמות. יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל תשובה עליהם: 1. אם אקח 400 mcq ביום האם זה בסדר?. 2. תוך כמה זמן הכמות העודפת צריכה להתפנות מהגוף? 3. האם יש דרך שאני אוכל בה לזרז את הפינוי מהגוף (לדוג שתיה מרובה). 4 האם זה יכול לפגוע אך שהוא בהריון/עובר? תודה מראש על התשובותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ההשפעות המצטברות של הויטמין הנם עובדה ריימת,הקמת המינון במורה מהותית יאזנו את הרמה שלך בדם לרמות נורמליות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/05/2020 | 19:34הוסף תגובה
-
הריון
אל 22/05/2020 | 20:09תודה רבה על התשובה. לא כל כך הבנתי אך זה יכול להשפיע על העובר. תודה מראש על התשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נמצא קשר בין רמות עודפות של חומצה פולית והפרעות המתאפיינות בליקויים בתקשורת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/05/2020 | 22:18הוסף תגובה
-
הריון
אל 23/05/2020 | 01:23תודה רבה על התשובה. מה היית ממליץ לעשות במצב שלי : להפסיק לגמרי עם הפראנטל והברזל עד הלידה המכילים בתוכם חומצה פולית (לקחת ברזל בלבד בלי חומצה פולית) ואז לעשות בדיקות דם חוזרות לפני תחילת ההנקה או להפסיק עם הברזל המכיל בתוכו חומצה פולית (לקחת ברזל בלבד ללא חומצה פולית) ואילו את הפראנטאל להחליף לאחד בו יש רמות חומצה פולית של 400 mcq (ממה שהבנתי לא קיים פראנטאל בשוק ללא חומצה פולית כלל)? תודה מראש על התשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תפעלי לפי המלצת הרופא המטפל שלך בקשר עם הפסקת נטילת חומצה פולית בשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/05/2020 | 12:00הוסף תגובה
-
הריון
אל 24/05/2020 | 08:52תודה רבה על התשובה. האם הרמות שיש לי בדם גם מסוכנות ויכולות חלילה לגרום להפרעות המתאפיינות בליקויים בתקשורת או שבמקרה שלי "תפסתי את המצב בזמן" . תודה מראש על התשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא ניתן להעריךבודאוות-התיעצי עם הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/05/2020 | 11:33הוסף תגובה
-
הריון
אל 24/05/2020 | 11:39פרופ תודה על התשובה האם יש לך מקור/מחקר מקצועי להפנות אותי אליו. תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
להלן סקר בנושא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2020 | 10:18https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5704156/הוסף תגובה
-
-
ביוץ או ציסטות?
שלומית 24/05/2020 | 12:43שלום לפרופ' אשכנזי יום 13 למחזור, רירית 13, 2 זקיקים 22 ו- 24,ללא נוזל חופשי. לטרזול טבע 2.5 אחרון לפני 3 ימים. ביומיים האחרונים כאבי גב תחתון חזקים וכאבים בבטן התחתונה. מה סביר יותר? ביוץ או ציסטות? בעבר טופלתי באיקקלומין והטיפול הסתיים בציסטות. אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נראה כטרום ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2020 | 10:09הוסף תגובה
-
-
לקראת טיפולivf
שרה 24/05/2020 | 13:58שלום אני לקראת טיפול ivf ראשון שיתבצע בעוד כמה ימים מאתמול אני מרגישה כאב בכתף צד ימין חזק מאוד ובלתי נסבל האם זה תקין? וגם בחזה אולי קשור לחזה? בחילות סחרחורות וחולשה כללית האם התחושות האלה תקינות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שאלה נוספת
שרה 24/05/2020 | 14:31מוסיפה שאני מטופלת בזריקות גונאל אף וצרטוטייד לבנתייםהוסף תגובה
-
המשך
שרה 24/05/2020 | 15:03אסטרודיול 2009 פרוגסטרון 0.46 אלו התוצאות בדיקות דם היוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא תקין,לפנות לרופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2020 | 10:07הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הפלות חוזרות
-
לידה שקטה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
התקן תוך רחמי IUD
-
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לטוקסופלזמה
-
בדיקת קריוטיפ
-
תרופות קשורות
-
דאנאזול
-
טינידאזול
-
מונחים קשורים
-
אופרקולום
-
הבשלה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן