פורום טיפולי פוריות - עמוד 109
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
רזרבה שחלתית נמוכה?
שרון 03/07/2012 | 12:51בת 40, ביצעתי מספר בדיקות amh<0.16 E2 923 fsh 3.2 Lh 3.8 Antral Follicle Count לדברי הרופא יצאה טובה. (מהי תוצאה טובה?) הרופא מציע זריקות פיוריגון 100 ולראות איך ישפיעו. האם יש סיכויי הצלחה לדעתך? יש לציין שיש לי שני ילדים, הראשון ממחזור אחד של זריקות, השני ספונטני לחלוטין.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רזרבה שחלתית
פרופ' שלמה משיח 03/07/2012 | 19:09שרון הנתונים שספקת אינם נותנים מידע מספיק. אמנם ערכי ה-FSH תקינים, אולם פרופיל הורמונלי יש לעשות בימים 3-4 למחזור הווסתי. אני מסיק שלא בצעת בימים המתאימים (לפי ערכי האסטראדיול). לא ספקת גם מידע באשר למספר הזקיקים האנטראלים. עם זאת צודק הרופא המטפל ואין ספק שהמידע הטוב ביותר על הרזרבה השחלתית שלך יתקבל עם התגובה לטיפול המוצע. אני מאד ממליץ לקבל את הטיפול יחד עם הזרעות תוק רחמיות (IUI) וכך ניתן למקסם את הסיכויים להצלחההוסף תגובה
-
נתונים נוספים
שרון 04/07/2012 | 06:27בשחלה ימנית נצפו 5 זקיקים קטנים ובשמאלית זקיק בגודל 16 מ"מ ו-3 קטנים נוספים. את בדיקות הדם ביצעתי ביום השלישי של המחזור. מה פשר התוצאה הגבוהה של האסטרדיול? זה מה שמשונה לרופא שלי. רירית רחם 6 מ"מ. בדיקה זו ביצעתי שבוע לאחר תחילת הוסת. האם נכון שתוצאות האולטרסאונד טובות למרות amh המאוד נמוך וזה מותיר איזושהיא תקווה להצלחת הטיפול?הוסף תגובה
-
תיקון
שרון 04/07/2012 | 06:31את בדיקות הדם עשיתי ביום 3 למחזור את האולטרסאונד זקיקים שבוע לאחר תחילת הוסת תודההוסף תגובה
-
רזרבה שחלתית
פרופ׳יעקב(ג׳קי) אשכנזי 04/07/2012 | 11:51שרון שלום במידע שאת מוסרת יש נתונים סותרים,מצד אחד את בת 40 ,ה-AMH שלך נמוך ,האסטרדיול שלך גבוה ביום 3 של המחזור ,ומצד שני ה-AFC שלך הוא תקין,וכנ״ל ה- FSH ,לדעתי מאחר וירידת ה-AMH מקדימה את העליה של ה-FSH במספר שנים כמדד לרזרבה שחלתית נמוכה ,נראה לי שיש לשקול מתן מינון של גונדוטרופינים מוגבר כדי להתגבר על ירידה צפויה ברזרבה השחלתיתהוסף תגובה
-
איך יכולה להיות מוסברת הסתירה?
שרון 04/07/2012 | 14:13איך יכולה להיות מוסברת הסתירה, בין תוצאות הבדיקות הבודקות רזרבה שחלתית. במאמר אחד קראתי ש-AFC חשוב יותר מ-AMH. האם זה נכון? האם נראה לך שיש סיכוי להשגת הריון במתן זריקות פיוריגון (מהו מינון גבוה?) והזרעה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נסיון וטעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2012 | 18:39שרון ,תקוותי שהיתה טעות בבדיקת הAMH שלך ,דבר שהיה מסביר את הסתירה בתוצאות ,בדיקת הAFC אינה עדיפה על ה-AMH ומבחינה זו כותבי המאמר טעו. הייתי ממליץ להתחיל טיפול לגרימת ביוץ במינון בין100-150 יחידות של פוריגון,ולהתאים את המינון בהמשך הטיפול בהתאם לתגובה השחלתית.הוסף תגובה
-
תודה על הסבלנות והתשובות המהירות
שרון 04/07/2012 | 21:38יש סיכוי לבייץ ולהכנס להריון בגילי, למרות הנתונים שמסרתי? האם נתקלת בנתונים סותרים שכאלה אצל מטופלות שלך? יש לציין שרמות האסטרדיול ביום השלישי היו גבוהות 923הוסף תגובה
-
סיכויי הריון
פרופ׳ ג׳קי אשכנזי 04/07/2012 | 22:45שרון ,במשך יותר מ-30שנות עבודה בתחום הפריון,וההפריה החוץ גופית נתקלים בכל מיגוון האפשרויות,בכל מקרה הנסיון והטעיה בביצוע הטיפול הינם המהות העיקרית ,ובגילך ומצבך השגתי לא אחת הריוונות,ומקווה שדווקא הנתונים הסותרים הינם הפתח לתקווה . מאחל לך הצלחה מהירה בקרוב.הוסף תגובה
-
רזרבה שחלתית
פרופסור משיח 04/07/2012 | 23:35המבחן הטוב ביותר לרזרבה השחלתית-טוב יותר מה-FSH וה-Amh היא התגובה השחלתית לטיפול הורמונלי. אני מציע שתתחילי טיפול עם גונל F או פיורגון במינון התחלתי של 100 יחידות ליום ותראי איך תגיבי- כמה זקיקים ומה רמת האסטרוגנים. אם ילווה הטיפול גם בהזרקת זרע (iui( ייתכן שגם יושג הריון. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה רבה
שרון 05/07/2012 | 06:19הוסף תגובה
-
תודה רבה
שרון 05/07/2012 | 06:20אנסה את שיטת הטיפול שאתה מציע. אותה הציע גם רופאי האישי. תודה רבה!הוסף תגובה
-
40 41 זה עדיין גיל טוב
יי 31/12/2024 | 22:40רק אמונה מאד יהיה טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:52המלצה ראויההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:54בהחלט קיים סיכוי סביר,הייתי שוקל לבצע 1-2 מחזורי טיפול בהשראת ביוץ והזרעות כפי שהמליץ לך פרופ׳ משיח,ובהעדר הצלחה בגילך צריך לשקול גם את האפשרות של IVFהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:55עדיין גיל שמסיגים תוצאות טובות בטיפולי הפריההוסף תגובה
-
-
לאחר סבב של ivf
אורית 01/01/2025 | 14:43היי פרופסור אני לאחר סבב של שאיבות והחזרה של טרי לצערי הטיפול לא צלח וכעת לפני סבב נוסף מעקב ראשון בזמן הוסת הטכנאית אמרה שיש נוזל עכור וציסטות מה זה אומר נוזל עכור ?!? מעולם לא היה לי נוזל עכור ... מה המשמעות של עכור האם זה משהו שנדרש לטפל? משהו שמונע תחילת סבב? מה עם כל הציסטות שנשארו? האם ניתן להתחיל סבב במצב כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:48הנוזל העכור הוא פונקציה של זקיקים שעברו הליך לוטאיניזציה או ביוץהוסף תגובה
-
-
תוצאת בטא
גל 01/01/2025 | 16:31שלום לאחר 2 שאיבות ,2 החזרות עובר יום 3 טרי ועובר יום 5 קפוא שלא צלח,בסבב נוסף הוחזר לי עובר יום 2 לוקחת נירות וגינליים לתמיכה 200 מג אוטרוגוסטן עשיתי בטא היום 19.3. מציינת שאני שנה אחרי לידה מהזרעה מה דעתך פרופסור הריון או לאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:46אם כי קיים סיכוי אי אפשר על סמך הנתונים לבסס כבר אבחנת היריוהוסף תגובה
-
-
האם ניגמרו לי הביציות ?
טלי 02/01/2025 | 08:34מחזור אחד לא סדיר ואחד אחריו לא הגיע רק אחרי פרימולט נור . ערכי הבדיקה אסטרדיול 150, fsh 21.4 , lh 6.5 , פרולקטין 293, פרוגרסטרון 1.6 ביום ה 4 לוסת. לאחר המחזור ביצעתי אולטרסאונד וניצפה זקיק אחד . זה אומר שמבחינת ביוץ היה ביוץ ? . מה קורה לי לגוף אני רק בת 40הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:45הנתונים אינם מרמזים שבהכרח היה ביוץהוסף תגובה
-
-
בדיקות
מיראב 24/03/2014 | 08:19בוקר טוב פרופ׳, עשיתי בדיקת שתן והתוצה הייתה שתן כללי הכל היה בסדר בקטריולוגיה: Urine culture vitek: Streptococcus agalactiae- (group B) 100,000 CFU/ml-גדול מ All isolates and sensitivity: 99999999990000 0001 מה זה אומר?? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תרבית שתן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/03/2014 | 11:30תרבית השתן חיובית לחידק המצויין בטופס,ויש לתת טיפול אנטיביוטי בהתאםהוסף תגובה
-
המשך
מיראב 24/03/2014 | 12:12שלום, אני לוקחת cefovit forte 500 שלושה פעמים ביום. האם התרופה הזאת מתאימה ולא מסכנת את ההריון?? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Cefovit
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/03/2014 | 01:13אין בעיה בנוילת תרופה זו בהריוןהוסף תגובה
-
תרבית השתן חיובית לחידק המצויין בטופס,ויש לתת טיפול אנטיביוטי בהתאם
אנונימי 02/01/2025 | 12:08היי האם יש צורך ללכת דחוף למיון בשביל דבר כזה או האם אפשר לחכות לתור לרופא בעוד 4 ימים ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:42לא ממליץ להמתין ארבעה ימים עד לתחילת טיפול ייעודיהוסף תגובה
-
-
שק חלמון מוגדל
ליהיא 17/02/2022 | 17:50שלום פרופ' אשכנזי, ההריון התחיל מבטא 13 , עם כמה שלא נתתי סיכוי לבסוף ההכפלות היו תקינות . שבוע 6 נצפה שק הריון ושק חלמון, לא נצפה קוטב עוברי הטכנאית אמרה שנראה תקין. היום ( שבוע 7.1)עשיתי א.ס. הרופא אמר שתואם שבוע 5.6-6 , גודל העובר 5 ממ ,עדיין אין דופק ו שק חלמון מוגדל .הוא נתן להריון הזה סיכוי של 10% . 90% לא תקין. האם יש תקווה להריון בהנחה שהוא התחיל להתפתח מאוחר (הרי התחיל בבטא 13) כלומר שמהבחינה שהוא תואם שבוע 6 האם להיות מודאגת מעבר לשק חלמון שידוע לי שלא מבשר טובות. האם יש להריון הזה באמת סיכוי וגדול מ 10% ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/02/2022 | 01:21לטעמי הנתונים מצביעים על היריון לא תקיןהוסף תגובה
-
שק חלמון מוגדל
ליהיא 19/02/2022 | 06:29האם אתה מכיר מקרים של הריונות תקינים שהיו עם שק חלמון מוגדל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/02/2022 | 21:47האפשרות קיימתהוסף תגובה
-
שקנחלמון
יעל 02/01/2025 | 12:25היי האם ההריון יתפתח תקין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:41קיומו של שק חלמון בתחילת ההיריון אינו מהווה ערובה להתפתחות תקינה של ההיריוןהוסף תגובה
-
-
הזרקה עצמית חששו
שירז 02/01/2025 | 20:33התבקשתי להזריק לעצמי אורביטל וזה פעם ראשונה חוששת שלא יהיה אחות בקופת חולים בשעות שאני צריכה להזריק מה ניתן לעשות אני בחרדה לא מסוגלת למרות הסרטון וההוראותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:40תפני למיון,מגן דויד אדוםהוסף תגובה
-
-
הזרעה
לין 02/01/2025 | 23:01עם אני יוננתי אחרי הזרעה היום עשיתי את ההזרעה זה יכול להרוס את הזרעהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:39לא סבירהוסף תגובה
-
-
סוגי תמיכה ועוד שאלות
אנונימית 03/01/2025 | 21:49היי יש לי כמה שאלות 1. האם אסטרופם קשור לרעלת הריון? 2. האם יש סוג תמיכה שאתה מעדיף לתת למטופלות? נרות פרוגסטרון / קרינון וכו? יש משהו שאתה מעדיף לא לתת מחשש לפגיעה מסוימת בעובר? 3. האם סיכויי ההצלחה זהים בהחזרת עובר בביוץ טבעי או ביוץ על ידי תרופות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/01/2025 | 17:361.לא בהכרח 2.נרות פרוגסטרון 3.בהשראת ביוץ+ הזרעה כלום סיכוי גבוה יותרהוסף תגובה
-
-
ביוץ
ללי 01/01/2025 | 12:09היי פרופסור אשמח לעזרתך היום עשיתי מעקב זקיקים עובי רירית 7.5 זקיקים בגודל 12,13,19 בדיקות דם: אסטרדיול 232 Lh 6.70 Prog 2.5 האם לדעתך זה תקין? מרגיש לי שהערכים לא תואמים זה סבב שלישי של לטרזול 2 כדורים ביום וזריקת אוביטרל ללא הצלחה מה לדעתך כדאי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/01/2025 | 13:02נראה שאת כיומיים לפני ביוץ אפשרי,כדאי גם חהסתייע האוביטרל למחרת הבדיקה כדי שיתרחש ביוץ עוצמתי יום לאחר הזריקההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
בדיקות קשורות
-
אבחון גושה
-
ביופסיה
-
תרופות קשורות
-
חומצה פולית
-
זואלי (נומגסטרול + אסטרדיול)
-
מונחים קשורים
-
דלקת וריד פקקתית (תרומבופלביטיס)
-
גבשושית איברי המין (קונדילומה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן