פורום טיפולי פוריות - עמוד 1125
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
עלית בטא- האם תקינה?
מיכל 05/01/2020 | 14:24שלום פרופסור, ממש זקוקה לעזרתך החזרה ב17.12 של שני עוברים בני שלושה ימים מוקפאים. שבועים לאחר מכן- בטא של 143 יומיים לאחר מכן- בטא 304 יומיים לאחר מכן לא היתה הכפלה- 547 שלושה ימים לאחר מכן - 870. האם תקין? האם אפשר להסיק משהו על ההריון? ממש תודה על העזרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תקין בצעי בדיקת אולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/01/2020 | 17:40הוסף תגובה
-
המשך התפתחות ושאלה
מיכל 09/01/2020 | 20:53הי פרופסור, ממש אשמח לעזרתך תשובותייך מסייעות לי מאוד. יומיים לאחר הבדיקה האחרונה התאשפזתי בשל חשש מהריון חוץ רחמי. בבדיקת הבטא שערכו בבית החולים הבטא עלתה מ870 ל1055 ו12 שעות לאחר מכן עלתה ל1200. (זא אפשר לומר שמ870 עלתה 1200 בכמעט שלושה ימים) בבדיקת אולטראסאונד ראו שק הריון בתוך הרחם מתאים ל5 פלוס 2 (תואם לשבוע שלי בפועל). מה דעתך על היתכנות של תקינות ההריון ובעיקר מה דעתך על עליות הבטא? האם בטא של 1200 בשבוע חמש פלוס שתיים הוא מדאיג? נכון שבשלב הזה לא נצפה לראות כלום מלבד שק? ממש תודה על כל העזרההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערכי הבטה עדיין עומדים בטווח התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/01/2020 | 10:47הוסף תגובה
-
תודה רבה!!!
מיכל 10/01/2020 | 10:54אתה כל כך מקצועי ומרגיע, אין לי מילים להודות לך. הלוואי והכל יהיה בסדר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/01/2020 | 10:34הוסף תגובה
-
-
החזרת מוקפאים על בסיס טבעי
יסמין 10/01/2020 | 13:04היי אני לפני החזרת מוקפאים על בסיס טבעי. בת 27. עשיתי בדיקות ביום ה-6 למחזור יצא: פרוגסטרון 1.3 ואסטרודיול 93 ללא זקיקים מובלים באף שחלה. היום- יום 9 למחזור- פרוגסטרון 1.1 אסטרודיול 132.2 שחלה שמאלית -11,11,8. רירית - 6 ממ 3 שאלות: האם ההורמונים תקינים והעלייה סבירה? האם זה ככל שהפרוגסטרון יורד הדבר מעיד על התקרבות הביוץ (או שדווקא לפני הביוץ הורמון הפרוגסטרון עולה?- זה לא ברור לי) 3. והאם אפשר לדעת מתי אני אבייץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הכול תקין את לפני ביוץ כדי לנבא ביתר דיוק את הביוץ הצפוי יש לבצע בדיקת דם לאסטרדיול פרוגסטרון ו-LH יחד עם האולטרסאונד כדי להגיע לדיוק מירבי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/01/2020 | 10:33הוסף תגובה
-
-
הקפאת ביציות תחילת גיל 39
מיטל 10/01/2020 | 13:41שלום, יש לי 5 בלוסטוציסטים (מגיל 38) ו5 עוברים (מגיל 39) גיל יומיים, מוקפאים. מתכננת לעבור עוד סבב הקפאה. האם כדאי להקפיא ביציות (ללא בן זוג)? הבנתי שבגילי פחות מומלץ, אוכל להבין מדוע? אני מעוניינת בילדים(2) אבל אשמח להשאיר אפשרות לילד עם בן זוג. מה הסטטיסטיקה של הקפאת ביציות ביחס לעוברים? יש לציין שזה יהיה בויטריפקציה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כל רזרבה עתידית טובה מלא כלום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/01/2020 | 10:31הוסף תגובה
-
-
9 ימים לאחר אוביטרל
הגר 05/01/2020 | 18:33שלום פרופ', ב 26.12 החזרת 2 עוברים בני 3 ימים ב 27.12 הזרקת אוביטרל לתמיכה בדקתי כעת בבדיקה ביתית ויצאו 2 פסים - 9 ימים לאחר הזרקת האוביטרל, בשתן רנדומלי בשעות הערב. האם ייתכן שזה הריון או השפעת האוביטרל? תודה רבה על המענה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
האפשרות של היריון בהחלט קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/01/2020 | 17:36הוסף תגובה
-
בטא
הגר 09/01/2020 | 19:14תודה רבה פרופ' על הסבלנות והמענה התמידי.. אז ביצעתי בטא ביום ה-12 להחזרה (2 עוברים בני 3 ימים) והיא יצאה 275. ועוד בטא ביום ה-14 שיצאה 565. האם זה תקין? האם היא לא נמוכה מידיי? תודה רבה על המענההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/01/2020 | 10:49הוסף תגובה
-
תודה רבה
הגר 10/01/2020 | 15:05הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/01/2020 | 10:30הוסף תגובה
-
-
עיבוי רירית
אתי 11/01/2020 | 09:35שלום ביום שני6/1 הייתה לי רירית 6.5, עושה החזרה יום ראשון ב12/1 בינתיים לוקחת אסטרופם ואנדומטרין מיום שלישי, אוכלת המון סלק , האם בהחזרה יראו אם הרירית התעבתה ( אולטרסאונד בטן ) או שרק בוגינאלי, והאם חשוב לאכול סלק גם אחרי ההחזרה , תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אפשר לראות,לאכול סלק -אם לא יעזור לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/01/2020 | 10:28הוסף תגובה
-
-
מודאגת אחרי החזרת עוברים
ליאת 09/01/2020 | 19:07ערב טוב, האם יכול להיות שקצת לאחר החזרת עוברים לרחם בטיפול של ivf. הם יפלו החוצה. כשעה לאחר החזרה של 2. ראיתי בשירותים 2 עיגולים הנראים ממש כמו תמונות של בציות המופרות. לא עשיתי כל מאמץ. האם אלה העוברים שהחזירו לי? יש מצב שהם יכולים לצאת החוצה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא סביר שמה שראית הנם עוברים!
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/01/2020 | 10:50הוסף תגובה
-
את מודעת לזה שהם מיקרוסקופיים???
אאא 11/01/2020 | 05:28.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אכן כך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/01/2020 | 10:28הוסף תגובה
-
-
סיכויי הצלחה
טילטיל 06/01/2020 | 00:43פרופ' אשכנזי שלום רב! אני בת 35.5, בן זוגי ואני מוגדרים עם אי פריון בלתי מוסבר. אנחנו אחרי סבב IVF ראשון בו הוחזר עובר 1 באיכות טובה (8A) אחרי 3 ימים. (שאבו 10 ביציות מתוכן רק 2 הפריות בIVF רגיל) רירית 11 מ"מ, פרוגסטרון אחרי החזרה מעל 190 ואסטרדיול 3209. אשמח לקבל את הערכתך המקצועית לסיכויי הקליטה בהינתן הנתונים הנ"ל המון תודה על עבודתך המבורכתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכויים טובים למדי בגבולות ה-30%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/01/2020 | 17:31הוסף תגובה
-
מועד בדיקת ביטא
טילטיל 08/01/2020 | 18:51תודה רבה על התשובה. שאלה נוספת- לפי הוראת הרופא עלי לבצע בדיקת בטא 12 ימים אחרי ההחזרה אך זה יוצא ביום שבת. האם אני יכולה להקדים ביום את הבדיקה ולקבל תוצאות אמינות או שעדיף להמתין כבר עד יום ראשון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תמתיני עד יום א
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/01/2020 | 18:13הוסף תגובה
-
הכתמות
טילטיל 09/01/2020 | 18:18תודה. הופיעה לי הכתמה חומה היום. יום 10 אחרי החזרה. האם יתכן הכתמות שלפני מחזור בשלב הזה על אף שבדיקת פרוג' אחרי החזרה היתה תקינה? האם יש עוד סיכוי? יש טעם להגביר תמיכה? קצת לחוצה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין ברירה אלא חהמתין חבאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/01/2020 | 10:52הוסף תגובה
-
-
מה הסיכוי להיריון
סיג 09/01/2020 | 18:19שלום פרופ. אני בת 29 בעלי בן 30. מוגדרים כאי פיריון לא מוסבר הכל תקין .החודש התחלתי מהיום החמישי לווסת גונאל 75 ואולגלוטרן במשך 12 ימים. ביום ראשון האחרון היה לי זקיק 18 אסטרדיול 231 פרוגסטרון 0.83 הזרקתי אוביטרל לפי הוראת הרופאה ב7 וחצי בערב. קיימנו יחסים באותו יום למחרת ובשלישי. מה הסיכוי שנקלטתי? היום התחילו לי מין עיוותים עקצוצים ולחץ ברחם. האם זה השרשרה או שזה מוקדם מידי? תודה סופש נעיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכוי שאינו עולה על 15%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/01/2020 | 10:51הוסף תגובה
-
-
בקשת עזרה
אודי 09/01/2020 | 22:02היי אובחנתי בתסמונת שחלות פובליציסטיות אני עכשיו 12 יום אחרי טיפול תרופתי של איקקלומין עם התכווציות וכאבים וכן נפיחות בבטן התחתונה שנמשך כיממה וחצי (בא והולך) על מה זה עלול להצביע האם זה מדאיג ? יש לציין שעברתי הריונות תקיניםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך להודעה קודמת
אודי 10/01/2020 | 09:19הכאבים עדיין ממשיכים באים והולכים ככה כבר יומיים זה בסדר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בצעי בדיקת אולטרסאונד כדי לאמוד את התגובה השחלתית שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/01/2020 | 10:42הוסף תגובה
-
זה דחוף לעכשיו ?
אודי 10/01/2020 | 10:50תודה על המענה אפשר לחכות עם האולטראסאונד עד יום ראשון ? החשש שלי הוא שיתכן ואני בהריון ואני פוחדת שמא הכאבים הם ח"ו של הפלה היו לי בעבר שתי הפלות מוקדמותהוסף תגובה
-
-
החזרה על בסיס טיפול הורמונלי
הילה 09/01/2020 | 11:17שלום ד"ר, אני מקבלת כדורי דופסטון בחמישה ימים הבאים על מנת לסדר את המחזור כי הביוץ לא הגיע לאחר שאיבה שהיתה חודש קודם, נאמר לי מהרופא שלא ניתן לדעת מתי הביוץ יסתדר בעצמו ולכן המליץ לי על החזרה לא טבעית אלא על בסיס טיפול הורמונלי שכולל תבליות אסטרופם המכילות אסטרוגן לעיבוי הרירית שכן הם בונים על הרירית ופחות על גידול זקיקים, וכמו כן המליץ על תמיכה 1 קרינון + זריקה לישבן בשם פרונטוגסט, יום כן יום לא והבנתי שזה נמשך אם יש הריון עד שבוע 9 שזה קצת מסיבי ואינטנסיבי בשבילי... הזריקה בישבן הלחיצה אותי ולכן ביקשתי לנסות לקבל פרוטוקול תמיכה שלא כולל את הזריקה הזו... והסכימו לתת לי 2 קרינון ביום כתמיכה ונאמר לי שזה יעיל גם כן... השאלה שלי האם פעמיים קרינון ביום עושה את העבודה כמו פרונטוגסט? מהי המלצתך לאור הנסיבות ושמדובר בהחזרה לא טבעית? האם פעמיים קרינון זה מספיק או שעדיף לשלב את הזריקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
הילה 09/01/2020 | 11:57ב2 החזרות טריות שהיו לי לאחר שאיבה קיבלתי קרינון 1 ביום והווסת הופיעה לאחר 9 ימים... האם 2 קרינון יספיקו בהחזרת מוקפא על בסיס טיפול הורמונלי ולא טבעי? בנוסף אקבל גם אסטרופםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכתי ששימוש דו יומי בקרינון עשוי חספק את הצרכים ולהיות יעיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/01/2020 | 17:55הוסף תגובה
-
החזרה על בסיס טיפול הורמונלי
הילה 09/01/2020 | 19:35כלומר, קרינון דו יומי יעיל כמו קרינון 1 ביום + פרונטוגסט? כי הרופא נתן לי את 2 האופציות... השאלה במה לבחור ומה יעיל יותר? זריקה בישבן מלחיצה אותי אבל מנגד רוצה את מירב הסיכויים להצלחה. תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכתי שפעמיים קרינון ביום מספקים תמיכה מספקת אם כי האחטרנטיבה של הזרעקות מספקת תמיכה כמותית מהותית יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/01/2020 | 10:49הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
תחליף אסטרוגן
-
בדיקות קשורות
-
סקירת מערכות
-
טסטוסטרון זמין בדם
-
תרופות קשורות
-
נורפלוקסאצין
-
פודופילוטוקסין
-
מונחים קשורים
-
גבשושית איברי המין (קונדילומה)
-
גוף מחילתי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן