פורום טיפולי פוריות - עמוד 1204
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
תמיכה
דואגת 16/09/2019 | 20:21רציתי לשאול שאלה כללית לגבי תמיכה- על סמך מה קובעים את סוג וכמות התמיכה? לי הרופא נותן כל פעם אותה תמיכה (פעמיים ביום אנדומטרין) ללא שינוי כלשהו בין סבב לסבב. אני קוראת פה על בנות שמקבלות המון תמיכה. האם סביר לקבל תמיכה כה מועטה ? ועל פי מה זה נקבע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בנוסף....
שושי 16/09/2019 | 23:23אם כבר על תמיכה.... הרופא שלי אמר שהאוביטרל (לקחתי לתזמון ביוץ- שבעה ימים לפני החזרה) משמש גם כתמיכה. רציתי להבין כיצד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הצדק הוא עם הרופא שלך,בהחלט ישנם כאלו שנותנים תמיכה עודפת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:10הוסף תגובה
-
אשמח למענה...
שושי 17/09/2019 | 23:45טהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הגישה של הרופא שלך בהחלט מקובלת,טיפול תומך עודף ניתן בבחינת אם לא יעזור לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/09/2019 | 10:02הוסף תגובה
-
-
שאלה
אנוכי 16/09/2019 | 12:46שלום פרופ', עברו שבועיים מלאים מאז לקיחת כדור אחרון של פמיניק ועדיין לא הגיע לי הווסת. מה יכול להיות? האם עלי לפנות לרופא או שזה סביר? ביצעתי היום שוב בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית, אז למה לא מגיע הוסת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יתכן שרירית הרחם בעקבות נטילת התרופות דוכאה במידה רבה ולוקח חה זמן רב יותר להתאושש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:28הוסף תגובה
-
-
בדיקת הריון
שוש 08/09/2019 | 15:01שלום פרופ', האם אפשר לעשות בדיקת דם להריון אחרי 7 ימים מהחזרת בלסטוציסטים מוקפאים? רק עם תמיכה של אנדומטרין ואסטרופם ללא אוביטרלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא רצוי,חהמתין לפחות 10 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/09/2019 | 17:27הוסף תגובה
-
לא יכולתי להמתין
שוש 10/09/2019 | 22:35שלום פרופ', בסופו של דבר לא יכולתי להתאפק וביצעתי בדיקת דם לאחר 7 ימים, תוצאת הבטא 31 האם אפשר מעכשיו לעשות כל יומיים כדי לראות הכפלה? יש לציין שאני רק עם תמיכה של אנדומטרין ואסטרופם ודופסטון ולא קיבלתי אוביטרל בכלל. תודההוסף תגובה
-
בדיקת ביטא
ניני 11/09/2019 | 10:17אם אותה תמיכה אבל קיבלתי זריקת אוביטרל ביום ההחזרה , 10 ימים מספיק לעשות בדיקת ביטא או להוסיף כמה ימים בגלל האובטרל או פירגניל ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תעשי בדיקה בעוד יומיים כדי לאמת את התוצאה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2019 | 10:20הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2019 | 10:21ראי תשובתי להלןהוסף תגובה
-
בדיקת הריון חוזרת
שוש 12/09/2019 | 11:56שלום פרופ', עשיתי היום שוב בדיקת בטא לאחר 3 ימים מהבדיקה הקודמת שתוצאתה הייתה 31. והיום התוצאה 70 האם זה לא נמוך מידי? כי עברו 3 ימים וזה לא לפי נוסחאות ההכפלה. היום זה היום ה10 מהחזרת 2 בלסטוציסטים מוקפאיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדיין בגבול הסביר,בצעי עוד בדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/09/2019 | 16:10הוסף תגובה
-
בדיקת הריון חוזרת
שוש 15/09/2019 | 11:09שלום פרופ', ביצעתי היום שוב בדיקת דם והתוצאה 171 וזה לאחר שביום חמישי שעבר לפני 3 ימים התוצאה הייתה 70. שאלותי הן: 1. האם זה תקין? כי זה לא בדיוק מכפיל את עצמו, לפי נוסחת ההכפלה אמור להיות מעל 200 2. הפרוגסטרון יצא נמוך 5.2 האם יש סיכוי להמשך טוב או שזה מתחיל לא טוב? מה ניתן לעשות והאם כדאי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נראה שהעלייה בביטה אינה לפי הציפיות,ולכן ישנו חשש חהיריון לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/09/2019 | 15:18הוסף תגובה
-
המשך
שוש 15/09/2019 | 15:27השאלה אם יש טעם להמשיך בדיקות? יש לציין שהיום זה היום ה13 להחזרה... ונתנו לי הנחיה להזריק פרונטוגסט. האם יכול להיות שיהיה עוד המשך תקין או חבל על הכאבים והמאמץ? תודה רבההוסף תגובה
-
דבר נוסף
שוש 15/09/2019 | 15:43האם יכול להיות שזה קרה בגלל ששכחתי כמה פעמים לקחת את הדופסטון/אנדומטרין כלומר היו כמה ימים שלקחתי רק פעמיים במקום 3? איך ניתן לבדוק את הסיבה? זה כבר פעם שניה ברציפות שזה קורה לי והייתה לי גם הפלה לפני כשנה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/09/2019 | 22:35הוסף תגובה
-
המשך
שוש 16/09/2019 | 11:04שלום פרופ', עשיתי היום שוב בדיקת ביטה לאחר שאתמול היה נראה שהבטא לא הכפילה את עצמה מספיק ב3 ימים והפרוגסטרון היה נמוך מאוד... היום התוצאה הראתה 253 והפרוגסטרון 20.6 . אני ביום ה14 לאחר החזרת 2 בלסטוציסטים. שאלותי הן: 1. האם ניתן לראות אם ההריון תקין? לפי הבטא נראה שיש הכפלה של 1.5 כל יום. זה סביר? 2. האם הפרוגסטרון נמוך מידי? ואם יעזור תוספת של זריקות פרונטוגסט? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאמור העליה אינה בהתאם לציפיות,לכן עלייך לדון בכך עם הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/09/2019 | 12:21הוסף תגובה
-
המשך
שוש 16/09/2019 | 13:13סליחה שאני שואלת הרבה, מה יכולה להיות הסיבה שהבטא ממשיכה לעלות? היא מכפילה את עצמה ב1.5 כל יום. אם לא תקין מתי זה אמור לרדת? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מדובר בהיריון שהתפתחותו המורפולוגית ו גנטית עלולים חהיות לקויים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:26הוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים
אני 17/09/2019 | 19:59שלום, ידוע שהחזרה של יותר מעובר אחד מגדילה את הסיכוי להריון. בהנחה שהזמן הוא לא פקטור, האם החזרה של אותן כמות עוברים רק בכל חודש אחד שווה ערך אותו סיכוי? לדוגמא האם החזרה של עובר אחד כל חודש במשך 3 חודשים שווה ערך במחינת השגת הריון להחזרה של 3 עוברים בחודש אחד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
משתנה הזמן אינו קובע,אלא גורמים הקשורים בעוברים כל אחד בנפרד,ורירית הרחם,
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:04הוסף תגובה
-
החזרת עוברים
אני 17/09/2019 | 20:06תודה על תשובתך. בהנחה שהאיכות של העוברים זהה והתנאים שציינת זהים זה אותו סיכוי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהנחה שכל העוברים הנם בעלי אותה איכות מורפולוגית וגנטית זהה,הישרדותם לאחר הקפאה והפשרה זהים,תנאי רירית הרחם זהים,מאפייני ההיזרה זהים,וכל העוברים משתרשים ברחם באזור האופטימאלי הרי שהסיכוי המצטבר,והסיכוי בנפרד עשויים חהיות זהים(מצב שבפועל הנו נדיר ביותר)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:25הוסף תגובה
-
-
נוזל ברירית הרחם במהלך טיפולי פוריות
שיר 17/09/2019 | 10:34שלום פרופ׳, בת 39, מזה שנה בטיפולי פוריות בגלל בעיות זרע וטרנסלוקציה אצל בעלי. בטיפול הראשון נקלטתי להריון שנאלצנו להפיל בשבוע 14 בגלל שהעובר לא היה תקין. סהכ עברתי 3 טיפולים והחזרה אחת, רירית הרחם תמיד היתה עבה ותלת שכבתית. התחלתי עכשיו טיפול נוסף (אחרי מחזור החזרת מוקפא שלא הצליח) ופתאום רואים נוזל ברירית הרחם. מה זה אומר? האם יש סיבה לדאגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נוזל ברירית הרחם מחשיד לקיום הידבקויות ברחם או בחצוצרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:08הוסף תגובה
-
נוזל ברירית הרחם
שיר 17/09/2019 | 20:20תודה על התשובה פרופ׳ ואיך ניתן לוודא שאין הידבקויות? הסטרוסקופיה?הוסף תגובה
-
-
החזרת בלסטוציסט
חסויה 16/09/2019 | 14:31שלום רב, אני לאחר 6 ימים של החזרת בלסטוציסט מוקפא על בסיס מחזור טבעי. אני לוקחת תמיכה רק של דופסטון פעמיים ביום. שכחתי לקחת כדור אתמול בערב והיום התחילה הפרשה חומה. יכול להיות שזה תחילתו של מחזור? כמה חשובה התמיכה בהחזרה על בסיס מחזור טבעי? הרי הגוף מפריש בצורה טבעית את כל ההורמונים לא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התמיכה ניתנת למען יתר ביטחון בבחינת אם לא יעזור לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:19הוסף תגובה
-
-
פליטת עוברים
אוד 14/09/2019 | 20:59היי אני יומיים אחרי החזרה של עוברים יום 3 , שתי שאלות : קודם כל שמתי לב שיש קצת דם בקטטר האם זה יכול לגרום לפליטת עוברים? שנית היום היתה לי עצירות והתאמצתי בשירותים מאוד האם בעצם העוברים יכולים להפלט מהמאמץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שאלה נוספת
אוד 15/09/2019 | 11:05במחזור טיפול זה שאבו 8 ביציות , זרע תורם, גיל 43 , הביציות שהופרו באי וי אפ רגיל הופרו בהצלחה , 4 ביציות שהופרו באיקסי , התנוונו מיד שניסו להפרות אותן. מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה רבה על עבודת הקודש שלך !!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/09/2019 | 15:18הוסף תגובה
-
תודה רבה על תשובתך המהירה
אוד 15/09/2019 | 16:48ומה לגבי שאלתי השניה? מה יכול לגרום להתנוונות הביציות באיקסי ? אמבריולוגית אחת טענה שזה או שהמעבדה עשתה איזה שהיא טעות או שהביציות היו רכות ורגישות . מה דעתך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האפשרות שצוינה רילוונטית,פחות נראית לי האפשרות של ביצוע לקוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/09/2019 | 22:34הוסף תגובה
-
שוב תודה לך על המענה המהיר
אוד 16/09/2019 | 03:59מזה ביציות רכות ורגישות? ישנו מצב כזה של ביציות רכות ורגישות? אתה נתקלת במצבים שדווקא אי וי אפ הצליח ואיקסי לא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/09/2019 | 12:23הוסף תגובה
-
אני לא כ"כ מבינה את התשובה
אוד 16/09/2019 | 14:59אפשר אולי לפרט יותר , אני לא מוצאת על זה שום דבר . מזה אומר ביציות רכות למה זה קורה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גמישות מעטפת הביצית (zona pellucida) ומירקם הציטופלסמה הנן תכונות חשובות בין מאפייני איכות הביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:18הוסף תגובה
-
-
רמת פרוגסטרון ירדה ב6 ימים אחרי החזרה
מורן 16/09/2019 | 15:00היתה לי החזרת מוקפא על בסיס הורמונים .אחרי ההחזרה ב3 ימים היה ערך הפרוגסטרון 14.5 נונוגרם . ועשיתי עוד בדיקה אחרי 3 ימם ( כאילו אחרי ההחזרה ב6 ימים ) ויצא לי הפרוגסטרון 12.5 נונוגרם . אני מקבלת תמיכה 4 אנדומטרין ו3 דופסטון ו4 אסטרופם . למה זה ירד? האם יש לומר שאים הריון ?האם הערך זה תקין בזמן זה ? מה עליי לעשות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מדובר באותו טווח ערכים ולכן אין לראות זאת כירידה מהותית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:12הוסף תגובה
-
-
בלוציסט
אני 16/09/2019 | 20:17שלום, כמה ימים לאחר החזרת בלוציסט מוקפא ניתן כבר לעשות בדיקת בטא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לפחות 10 ימים לאחר ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:11הוסף תגובה
-
-
דימומים אחרי החזרה
שרונה 17/09/2019 | 16:18שלום פרופ׳ אשכנזי, ביום שלישי 3.9 אוביטרל. ביום שני שעבר (9.9) הוחזרו 2 עוברים בני 96 שעות. בדיקה ביתית הבוקר (שלישי) יצאה חיובית. כמה שעות אחרי דימום קל (אפילו אפשר להגדיר כהפרשות). מקבלת 3 נרות אוטרגסטן 200 ו-2 כדורי אסטרופם. האם בשלב הזה היית ממליץ לפנות למרפאה לבדיקת פרוגסטרון או להמתין עוד שבוע לבדיקת בטא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לטעמי יש להמשיך לפי הוראות הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2019 | 20:02הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
וסטיבוליטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
אנדרוסטנדיון בדם
-
אבחון נגיפים העלולים לגרום למומים בעובר
-
תרופות קשורות
-
אמיקצין
-
חומצה פולית
-
מונחים קשורים
-
דירוג פיגו (FIGO)
-
החצנה צווארית
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן