פורום טיפולי פוריות - עמוד 1239
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
שיהוקים
אני 23/07/2019 | 19:22שלום רב, אני בשבוע 35+3, העוברית שלי משהקת המון (לפעמים גם 4-5 פעמים ביום) האם זה תקין? צריך לעשות בדיקה כלשהי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא מצריך חוץ מבדיקה שגרתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2019 | 00:08הוסף תגובה
-
-
שאלות
אל 23/07/2019 | 21:23פרופ' שלום אשמח לקבל תשובות למספר שאלות: 1. אני ובעלי ניסינו להיכנס להריון כשנה וחצי , עברתי מספר הזרעות שנכשלו ובסוף חודש לפי תחילת טיפולי IVF נקלטתי ספונטני. לצערי ההריון לא התפתח ואני מועמדת לגרידה . רופא פוריות שלי אמר לי שניתן להתחיל IVF אחרי שני מחזורי ווסת ואילו לנסות להיכנס ספונטני להריון ניתן לאחר מחזור ווסת אחד . למה זה ככה ? מה ההבדל? 2. לבעלי בבדיקת זרע יש קרוגר 2, האם יש דרכים לשיפור הזרע? האם דיקור סיני לגבר ורפלקסולוגיה לאישה יכולים לעזור במצב הזה? 3. מהו המרחק אותו אישה בהריון צריכה לעמוד מצילום רנטגן על מנת לא להיחשף לקרינה ולא לסכן את העובר? תודה מראש על התשובותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.אין הבדל ,יתכן שהפרצדורות המינהליות,והבדיקות הנדרשות מצריכות חודש נוסף 2.הגישה המרכזית הנה השבחת הזרע 3.מחוץ לחדר הצילום,או הגנה עם חלוק עופרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2019 | 00:07הוסף תגובה
-
-
יחסים אחרי החזרת עוברים
נועה 22/07/2019 | 21:40האם יש הנחיות כלשהן בעניין קיום יחסים לאחר החזרת עובר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בד״כ אין מניעה מקיום יחסים לאחר 4 ימים מההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/07/2019 | 22:20הוסף תגובה
-
-
תמיכה לאחר החזרה עובר טרי בן 3 ימים
Or 21/07/2019 | 17:33מנסה להבין את האופציות הטיפוליות לתמיכה. קיבלתי הוראות לדופסטון 10 מג 3 פעמים ביום ובנוסף אוטרוגסטן 400 מג פעמיים ביום. אני סה"כ 4 ימים לוקחת וחווה חולשה כאבי ראש ובעיקר כאבי בטן בחילות נוראיות וכאילו הגוף שלי בוער. האם המיונים הם מקובלים? האם יש דרך לעקוב אחרי רמות פרוגסטרון בבדיקות גם ולראות אם אפשר להוריד מינון? למה צריך גם po וגם וגינלי. מה הרמות פרוגסטרון שתקינות בשבועות ראשונים להריון? היום בבדיקות דם פרוגסטרון 110.. זה גבוה? נמוך? יש לציין שאני צעירה ללא הפלות בעבר, ivf ראשון תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השיקול על מאפייני התמיכה ועוצמתו מותנה בגישתו של הרופא המטפל שלך שבחר בגישה מירבית בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2019 | 22:16הוסף תגובה
-
רגע,
Or 22/07/2019 | 08:39האם יש דרך לעקוב אחרי רמות פרוגסטרון בבדיקות דם ולראות אם אפשר להוריד מינון? למה צריך גם po וגם וגינלי. מה הרמות פרוגסטרון שתקינות בשבועות ראשונים להריון? שאלתי האם מקובל המינון שנתןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאמור תמיכה עודפת הנה מבחירה של הרופא ואינה מהווה בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/07/2019 | 18:08הוסף תגובה
-
-
חוסר תאום בין AMH לכמות הביציות שנשאבו
ריקי 26/05/2019 | 15:39שלום וברכה בעבר פניתי אליך. אני בחורה בת 35 שעליו פניו בדיקות הפרופיל ההורמונלי היו תקינות. עברתי פרוטוקול קצר וראו רק ביצית אחת לאחר מכן עשיתי פרוטוקול ארוך+ כמות מקיסימלית של הורמונים ושאבו בפועל 4 ביציות- שרק 2 היו תקינות. הבוקר קיבלתי את תוצאות AMH- והם 1.51 עד עכשיו היו בטוחים שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה. ובבדיקה אני מבינה שזה מראה שלא. מה נראה לך הסיבה לעניין? בעוד כשבועיים אני צריכה להתחיל טיפול מחודש. האם יש דרך לשפר/ להועיל? האם אפשר להגדיר את הבעיה שלי? חשוב לי לציין שאני עושה את השאיבה למטרת הקפאה בלבד. תודה למפרעהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התגובה הלא מתאימה ביחס לרמת ה-AMH יכולה להיות על רקע טיפול לא הולם,הפרעה תפקודית עקב קיומה של ציסטה שחלתית,עודף משקל תיזמון ושילוב לא מתאים בין תרופות לגירוי. תגובה השחלתית לבין אלו שתפקידם לדכא ולאזן את התגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/05/2019 | 23:16הוסף תגובה
-
ריקי 26/05/2019 | 23:57תודה רבה על תשובתך 1. לגבי טיפול- קיבלתי 14 ימים דק' אח"כ 450 מנופור ולסיום אורגלוטרן ודק' 2. עשיתי אסטרוסקופיה אבחנתית- הכל תקין 3. אין בעית משקל את שאר הדברים לא הבנתי... אז מה האופציות שנותרו לי בעצם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חזקה על הרופא שלך שיסיק את המסקנות הראויות ויתאים לך את הטיפול האופטימאלי בנסיבות הקיימות(להערכתי יהיה מקום לשנות את הפרוטוקול הייעודי ולהמנע מדיכוי כפול-דקפפטיל ומטרוטיד)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/05/2019 | 12:49הוסף תגובה
-
ריקי 27/05/2019 | 18:49תודה רבה הפרופסור המטפל עבר ביה"ח ומקווה שאקבל טיפול הולם מהצוות החדש... תודה רבה על המענה היעיל והמהיר ובתפילה רק לבשורות טובותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/05/2019 | 09:00הוסף תגובה
-
ריקי 14/07/2019 | 12:00שלום וברכה בהמשך לשאלותי הקודמות רציתי לעדכן. התחלתי סבב חדש, פרוטקול חדש, רופא חדש... בסבב הזה לקחתי 14 יום גלוות יסמין (מיום ראשון לווסת מלא) לאחר מכן המתנתי יומיים ולקחתי דק' שלושה ימים ביום השלישי בשילוב דק' לקחתי פרגובריס במינון- 450. לקחתי כבר 5 ימים פרגובריס. והיום שהגעתי לאולטרסוונד התברר שבשחלה ימין יש רק זקיק אחד בגודל 12 ובשמאל אין כלום... (יש לציין שבאקראי הוא אמר שיש זקיקים קטנים, אבל הם לא מובילים, אז זה לא נקרא) תוצאות בדיקות הדם ביום שישי היו: E2 -362 פרוגס'- 0.2 LH- 5.6 עובי רירית- היום: 9 קיבלתי חוות דעת קשה והם טוענים שאין להם שום הסבר לתופעה. אשמח לדעת את דעתך בעניין כי אני נורא נסערת... תודה למפרעהוסף תגובה
-
ריקי 21/07/2019 | 09:46שלום וברכה לפני שבוע העברתי פניה וטרם קיבלתי מענה. קבעו לי שאיבה ליום שישי האחרון, אך יומיים קודם התברר שיש רק זקיק אחד מוביל ולכן קיבלתי המלצה שלא לעבור את השאיבה. מבחינת הרופאים הם קוראים לזה 'תגובה שחלתית ירודה ולא מוסברת'. הם מבקשים ממני להחליט האם לגשת לסבב נוסף. אני כ"כ מבולבלת ולא יודעת מה הכי כדאי לעשות ועוד יותר לא מבינה מה הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה. אשמח לקבל את חוות דעתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הייתי נמנע ממתן גלולה ומשלב טיפול מקדים בסטרואידים ו-DHEA תוך השריית ביוץ בטריגר כפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2019 | 12:13הוסף תגובה
-
ריקי 21/07/2019 | 12:36תודה רבה על המענה יש לציין שבעבר פעמיים עברתי תהליך בלי גלולות. בפעם הראשונה לא ראו מידי כמעט זקיקים ולכן הפסיקו לי את הטיפול בפעם השניה שאבו 4 שמתוכם רק 2 היו ממש בשלים. ולקראת הפעם הזו לקחתי 4 חודשים DHEA 75 מ"ג ורק אז התחלתי גלולות. אשמח מאוד לדעת האם עדיין נראה לך שהטיפול שהמלצת יכול להועיל? ועל איזה סוג סטרואידים מדובר? אשמח ג"כ לקבל הסבר לגבי הטיפול הזה ועד כמה ובמה הוא יכול להועיל במיוחד לאור כך שכבר עברתי 2 פרוטוקולים ארוכים שונים. מודה ומעריכה ריקיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מדובר בפרוטוקול קצר הקרוי double trigger ללא קשר לכל התוספים שציינתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2019 | 15:23הוסף תגובה
-
ריקי 21/07/2019 | 16:48תודה רבה ז"א שאתה ממליץ כן לקחת את התוספים בשילוב הפרוטקול הקצר הזה? אתה צופה הצלחה יותר משמעותית? כדי לתת לי תקווה אשמח לדעת במה הפרוטקול הזה יעיל לנו יותר. אגב, ביום רביעי צרכתי בפעם האחרונה פרגובריס והפסקתי טיפול. מתי אני צריכה לצפות לווסת? תודה רבה ריקיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
במידה והושקה ביוץ הווסת אמורה להגיע בין12-14 יום ממועד הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2019 | 22:18הוסף תגובה
-
-
הפלה
אל 20/07/2019 | 21:57פרופ' שלום. האם לאחר גרידה הווסת שלי צריכה להופיע לאחר 28 יום (יש לי ווסת קבוע ) או שזה לא ניתן לדעת מראש ? תודה מראש על התשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יכול להתעכב שבוע עד שבועיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2019 | 12:18הוסף תגובה
-
-
אל
אל 20/07/2019 | 22:00ערב טוב . 1. כמה זמן מומלץ לנוח מבחינת ימי מחלה לאחר שאיבה \ החזרה ( אני אחות במקצועי וכל היום על הרגליים). 2. מה הסיכוי להריון תאומים אם מחזירים 2 עוברים במהלך IVF ובכמה החזרת 2 עוברים מעלה את הסיכוי להצלחת הריון יחיד? תודה מראש על התשובות ושבוע טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.יום במועד השאיבה ויום במועד ההיזרה 2.כ-20% מהריונות המבחנה מסתיימים בהיריון תאומים כאשר מוחזר יותר מעובר אחד,שיעורי ההיריון בהחזרה של שני עוברים לעומת עובר אחד גבוהים ב-5-12% (מותנה בגיל האישה)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2019 | 12:18הוסף תגובה
-
-
הזרעה/IVF
שלומית 21/07/2019 | 09:57פרופ' שלום, אשמח לקבל חוות דעת ממך: בני 28, מנסים מעל שנה. צילום רחם תקין, פרופיל הורמונלי תקין. מחזורים היו סדירים יחסית (31-33 ימים) בשנה האחרונה עלו ל 37-39 ימים. תוצאות בדיקת זרע: LIQUEFACTION 15-60 SEMEN PH 8.5 SEMEN VISCOSITY - NORMAL SEMES VOLUME 2.5 (שונה טווח נורמה של הבדיקה מ 1.5-4 שונה ל- 1.5-5 SEMEN COLOR- GREY OPALESCENT = NORMAL CONCENTRATION- 18.0 ABSTINENCE DAYS - 3 MORPHO DEF TAIL- 0% TOTAL MOTILE SPERM 35.0 NECK- 1% SPERM MOTILITY 30MIN- 78% NON SPERM ROUND CELL- 0.2 TOTAL CONCENTR SEME 45.0 TOT PROG MOTIL-SPERM 31.0 NORMAL CELLS - 1% HEAD ABNORMALITIES 95% TAPERING - 1% ABSENCE OF ACROSOME 2$ METHOD1- WHE 5TH NORMAL %VIABILITY 85% COMPLETE COLLECTION - YES האם לאור התוצאות הנ"ל יש טעם לדעתך בהזרעות? או שכדאי ללחוץ ל IVF?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בנתונים כאלו ניתן להשיג היריון בטיפול משולב בהשריית ביוץ +הזרעות תוך רחמיות במועד הביוץ של זרע שכבר הליך השביה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2019 | 12:06הוסף תגובה
-
-
הפלה
אל 17/07/2019 | 00:47פרופ' שלום. אשמח לקבל תשובות למספר שאלות? 1. הייתי באולטרסאונד בשבוע 8, לצערי אין דופק. מהי האופציה האופטימלית בשבילי להפסקת הריון זה: טיפול תרופתי דרך הפה ,או גרידה או לתת לזה לצאת ספונטני? 2. אני מועמדת לIVF . האם טיפולי IVF מגבירים סיכוי לסרטן הרחם \ סרטן צוואר הרחם? 3. עד עכשיו היה לי הריון כימי + את ההפלה הנוכחית הזאת: האם אני צריכה לעבור בירור לקרישיות? תודה מראש על התשובותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.ריקון כירורגי של חלל הרחם(גרידה)בביצוע יניקה(ואקום) של החומר ההיריוני 2.אינן מגבירים את הסיכון לסרטן מואר הרחם 3.למרות שעדיין חא קיימת הוראה הייתי שוקל זאת בחיוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/07/2019 | 12:36הוסף תגובה
-
הפלה
אל 17/07/2019 | 15:38פרופ' שלום. לאחר כמה זמן ניתן לחזור לעבודה לאחר גרידה (אני אחות במקצוע ככה שעיקר העבודה שלי היא על הרגליים). תודה מראש על התשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
למחרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/07/2019 | 15:40הוסף תגובה
-
הפלה
הפלה 20/07/2019 | 21:53פרופ' תודה רבה על התשובה . אני רק רוצה לוודא שהכן הבנתי אותך נתון: טיפולי IVF כולל לקיחת אוטרוגסטן בלקיחה וגינאלית אינם מגבירים סיכון לסרטן הרחם / צוואר הרחם . תודה מראש על התשובההוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים בתהליך של השראת ביוץ
שוש 18/07/2019 | 18:41שלום פרופסור, רציתי לשאול איך הולך תהליך של החזרת מוקפאים לאחר ביוץ, הרי אם גורמים לגוף ליצור ביציות אז מה עושים איתם אם אין שאיבה? זה אומר שאפשר להיקלט גם בדרך טבעית מהביציות שלא נשאבו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אם מקיימים יחסים במועד הייעודי גם אפשרות זו צריכה להילקח בחשבון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/07/2019 | 22:22הוסף תגובה
-
החזרת עוברים לאחר השראת ביוץ
שוש 19/07/2019 | 16:29בהמשך לשאלה הקודמת, התוכנית שלי היא כזאת: לטרוזול מהיום החמישי למחזור למשך 5 ימים ולאחר מכן כלומר ביום התשיעי בדיקות דם ואולטרסאונד ואז יתנו לי הוראה מתי לקחת אוביטרל. השאלה שלי אם בתוכנית כזאת אמורים להיווצר זקיקים? אנחנו רוצים לנסות לשפר את סיכויי הקליטה להריון כי העוברים המוקפאים שלי לא באיכות הכי טובה, איך אפשר לסייע לתהליך שיהיה הטוב ביותר? תודה רבה על הסבלנות והמענה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהליך זה החשיבות המרכזית הנה בהשגת רירית אופטימאלית בעלת מאפייני עובי ומראה מורפולוגי תלת שכבתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2019 | 19:15הוסף תגובה
-
פרוטוקול החזרת מוקפאים
שוש 20/07/2019 | 20:42שוב תודה והמשך לשאלה, האם בפרוטוקול הנוכחי של לטרוזול מהיום החמישי למחזור למשך חמישה ימים אפשר גם לייצר זקיקים או שצריך לשנות את התוכנית? אם אבקש מהרופא האם אצטרך יותר ימים עד הביוץ?הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
הפלות חוזרות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
כריתת קרום בתולים
-
בדיקות קשורות
-
מוניטור עוברי
-
בדיקת הריון
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
פודופילוטוקסין
-
מונחים קשורים
-
גורם צוואר-הרחם
-
ביצית
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן