קלוטרימאזול (אגיסטן) (Clotrimazole)
מידע נוסף
שמות מסחריים
קלוטרימאזול (אגיסטן) היא תרופה נוגדת פטריות נפוצה בשימוש, לטיפול בזיהומים הנגרמים על-ידי פטריות ושמרים.
התרופה יעילה לטיפול בזיהומים פטרייתיים של העור.
ניתן למרוח אותה בכפות ואצבעות הרגליים, בתי שחי, מפשעה, קפלי עור ואזורים אחרים של העור ובזיהומי קנדידה של הפה, קנדידה של הנרתיק או הפין.
התרופה קיימת בצורת קרם, תמיסה ותרסיס לטיפול בזיהומי עור, ובצורת פתילות וקרם המוחדרים לתוך הנרתיק. תופעות לוואי בעקבות שימוש בקלוטרימאזול הן נדירות ביותר, אם כי חלק מהמטופלים עלולים לחוש צריבה וגירוי בעור באזור המטופל.
חלק מהתרופות המכילות קלוטרימאזול מנופקות ללא צורך במרשם רופא, ואילו חלקן מנופקות על פי מרשם רופא בלבד, כתלות במינון ובצורת המתן.
מידע
אופן נטילת התרופה
פתילות לנרתיק, קרם ותמיסה לעור.תדירות וזמן נטילה
קרם לנרתיק: 1-2 פעמים ביום. פתילות לנרתיק: פעם ביום לפני השינה. תמיסה, קרם לעור: 2-3 פעמים ביום.טווח המינון
טבליות וגינליות: טבליה של 200 מ"ג כל לילה, למשך 3 לילות, או טבליה אחת של 500 מ"ג בלילה, כטיפול חד פעמי.ניתן להמשיך הטיפול עם קרם וגינלי: יש להחדירו עמוקות לתוך הנרתיק, 3-2 פעמים ביום.
קרם לעור: יש למרוח שכבה דקה של משחה/תמיסה 2-3 פעמים ביום.
זמן הטיפול הממוצע בזיהומי עור פטרייתיים נע בין 2- 3 שבועות. על מנת למנוע הישנות הזיהומים הפטרייתיים, בעיקר ברגליים, יש להמשיך הטיפול במשך שבועיים נוספים לאחר היעלמות סימני המחלה. אם אין הטבה לאחר 4 שבועות, יש לפנות לרופא.
תחילת ההשפעה
תוך 3-7 ימים.משך ההשפעה
עד 12 שעותתזונה
אין הגבלות.אחסון
לשמור במיכל סגור במקום קריר ויבש, הרחק מהישג ידם של ילדיםמנה שנשכחה
אין סיבה לדאגה, אך יש לקחת מייד כשנזכרים.הפסקת התרופה
יש להשלים את הטיפול במלואו .גם אם התסמינים נעלמים, הזיהום המקורי יכול עדיין להיות קיים והתסמינים עלולים לחזור אם מפסיקים את הטיפול מוקדם מדי.מינון עודף
מנה עודפת מקרית אינה צריכה להדאיג. אך אם נלקחה מנה גדולה דרך הפה, יש ליידע את הרופא.אזהרות
הריון
יש להתייעץ עם הרופא טרם השימוש.הנקה
יש להיוועץ ברופא לפני השימוש.תינוקות וילדים
טיפול וגינלי- עדכני רופא אם הינך מתחת לגיל 16, ובכל מקרה אין להשתמש מתחת לגיל 12 שנים.קשישים
אין התאמת מינון בשימוש חיצוני. טיפול וגינלי- יש לעדכן רופא אם הינך מעל גיל 60.נהיגה
אין בעיות ידועות.אלכוהול
לא צפויות בעיות מיוחדות.דווח לרופא במקרה של
- מחלת כבד
- נטילת תרופות אחרות
- תגובה אלרגית
תופעות לוואי
תופעות לוואי
טיפול וגינלי: בזמן הטיפול ובעת זיהום פטרייתי מומלץ להימנע מקיום יחסי מין ,כיוון שאת עלולה להדביק את בן/ת הזוג.
התרופה עלולה להפחית את יעילותם של אמצעי מניעה העשויים מגומי כמו קונדום או דיאפרגמה. במידה ואת/ה משתמש/ת בתכשיר זה על הפות או הפין, יש להשתמש באמצעי מניעה חלופיים למשך לפחות חמישה ימים לאחר שימוש בתכשיר זה.
תופעות לוואי מקלוטרימאזול הן נדירות. הקרם לעור והאפליקטור לנרתיק עלולים לגרום גרד, פריחה, שלפוחיות, בעירה, אי נוחות, התנפחות, גירוי, אודם או קילוף של העור, דימום.
הטבליה התוך-נרתיקית מתמוססת בנרתיק, ואי לכך, רצוי להשתמש בפד, מאחר וניתן לצפות בשאריות לבנות בתדירות גבוהה לאחר שימוש בתכשיר. זה לא מעיד על כך שהטיפול לא עבד כראוי.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
יש לעדכן רופא/רוקח באשר לנטילת תרופות, כולל תרופות ללא מרשם וכן תוספי תזונה.
במיוחד יש ליידע את הרופא או הרוקח בנטילת טקרולימוס או סירולימוס (שנועדים למתן את התגובה של מערכת החיסון כדי למנוע דחיית שתל לאחר השתלת איבר).
השפעת שימוש ממושך
לא צפויות בעיות.נמצא כמרכיב בתרופות הבאות
לטיפול ב
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
שאלות ותשובות
- בני (18) סובל מהזעת יתר בכפות הידיים. בחודשים האחרונים נוספה גם הירדמות של קצות האצבעות. בדיקות שהוא עשה (רנטגן צווארי, אולטרסאונד והולכה חשמלית) לא הראו קשר בין הדברים. אנו שוקלים אופציה של ניתוח כדי להתגבר על בעית ההזעה. האדם היחיד שאנו מכירים שעשה ניתוח כזה מצטער ואומר שנגרם לו סבל גדול והבעיה לא נפתרה כליל. 1. האם ייתכן קשר בין הבעיות ? 2 . האם ניתן לקשר אותנו עם אנשים שעברו ניתוח כזה ? 3. האם לניתוח יש השלכות תפקודיות אחרות ? 4 . האם יש עוד אופציות לטיפול ? 5 . לאיזה רופא עלינו לפנות במטרה לבדוק את בעית ההירדמות ?
- קרוב משפחה שלי מאושפז בבידוד מחשש לשחפת. הוא ביקר בבית הורי לפני כ- 10 ימים. האם יש אילו שהם צעדים שעליהם לנקוט בשל המגע שבאו עימו ? אחייניתי בת ה- 5 חדשים שהתה אף היא בביתם במהלך הביקור. האם יש מהלך כלשהו שצריך לנקוט בגינה ?
- התינוק שלי מצונן, חום שלו מגיע עד 37.8 , והוא משתעל שיעול יבש ופרודוקטיבי לסירוגין. האם מותר לתת לו סירופ נגד שיעול אוקסקטין? מה המינון המומלץ? הוא שוקל 6.5 ק"ג.
- אני חולת טרשת נפוצה ומטופלת בקופקסון. האם אפשר להיכנס להריון בזמן הטיפול בקופקסון, או שצריך להפסיק את הטיפול ואז לנסות להיכנס להריון?
- מהם סיכויי הישרדות של סרטן קיבה ב STAGE III ? האם שיטת מקדונלד הוכיחה יתרון בשרידות לאחר טיפול ?
- בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי נמצא שהכבד שלי שומני, ונצפה גם אזור אקוגני בגודל 4 ס"מ. מה זה אומר? האם יש צורך לערוך בדיקות נוספות? הממצא הסונוגרפי האקוגני השכיח ביותר בכבד הוא המנגיומה. זהו גידול שפיר של כלי דם, ובדרך כלל נהוג לאשר אבחנה זו בבדיקה של מיפוי איזוטופי עם תאי דם אדומים. לאחר אישור זה נהוג לעקוב אחרי הממצא לוודא שאינו גדל. בברכה ד"ר נחום ורבין
- ב-10 השנים האחרונות אני מתמודדת עם בולימיה, ובנוסף עם OCD, חרדה ודיכאון. לאחרונה המצב הדכאוני החמיר, ואני גם לא ישנה יותר משלוש או ארבע שעות ביום. איזו תרופה ממשפחת SSRI או ממשפחה אחרת יעילה למצבים שציינתי ולא תגרום להפרעות בשינה? האם הבנתי נכון שעם פלובוקסאמין, שהיא אחת התרופות המועדפות לבעיות כמו שלי, יש בעיה מהבחינה הזאת? להלן רשימה של תרופות שידוע לי עליהן. imipramine (Tofranil) desipramine (Norpramin) fluoxetine (Prozac) sertraline (Zoloft) paroxetine (Paxil) naltrexone naloxone איזו תרופה ממשפחת SSRI או ממשפחה אחרת יעילה למצבים שציינתי ולא תגרום להפרעות בשינה? האם הבנתי נכון שעם פלובוקסאמין, שהיא אחת התרופות המועדפות לבעיות כמו שלי, יש בעיה מהבחינה הזאת? קיבלתי מרשם ללוסטראל ולפבוקסיל, והבחירה ביניהן נותרה בידי. מה מהם עדיף עבורי? אילו נקודות חשובות יש בהשוואה ביניהם?
- לבתי בת 7 יש ריח רע מהפה באופן די קבוע. כמו כן, לבעלי יש את אותה בעיה. לבתי בת 7 יש ריח רע מהפה באופן די קבוע. כמו כן, לבעלי יש את אותה בעיה. אף פעם לא טופל העניין, הייתי שמחה לקבל עצה למי לפנות וכיצד לטפל בעניין.
- בוצע אצלי ניקור פלאורלי, ובתוצאות הבדיקה נכתב שנמצא נוזל אקסודט, המכיל אאוזינופילים בכמות רבה. מה זה אומר? הנוזלים בריאה הם בצד ימין. מה צריך לעשות בשביל שזה יעבור? האם הליכה רגלית יכולה לייבש אותם או כל דבר אחר? אציין שהייתי מאושפז ארבעה ימים ועשו לי את כל הבדיקות (מוח עצם ,קולונוסקופיה, CT בית חזה, ביופסיה מבלוטת לימפה מפשעתית). כרגע אני לא מקבל שום טיפול. אשמח עם תוכל לכוון אותי לרופא מומחה, או לחלופין, אם יש פעילות כלשהי או מאכל שיכול לעזור להפחית את הנוזל. הכי מעניין אותי ממה זה בא. אני רוצה לציין עוד דבר, אולי יש לזה קשר - אני חולה פסוריאזיס. כל הבדיקות שעשיתי היו תקינות. הרופא כתב על הממצאים: "ריאות - קולות נשימה מימין מופחתים בצורה משמעותית, פרמיטוס חסר מימין, עמימות בניקוש מימין". הרופאים חושבים שדלקת ריאות בלי חום שכנראה גרמה לנוזל הזה.
- לבני בן ה-14 מצאו עקבות דם בצואה ובדיקת הפרזיטים יצאה שלילית. עד לקבלת תור לרופא הילדים אני די לחוצה. על מה זה יכול להעיד ומה ניתן לעשות? זו הפעל השלישית בחודשיים שזה קורה לו.