פורום טיפולי פוריות - עמוד 1291
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
דימום לאחר החזרה למרות התמיכה
ליש 25/04/2019 | 10:46פרופסור שלום רב וחג שמח. ראשית תודה על המענה הרב שאתה נותן כאן. אני בסבב ivf שני בת 27 נשאבה ביצית אחת והוחזר ביום ראשון עובר 8 תאים דרגה 1. מיום שלישי התחילו הכתמות שנהפכו לאדומות ובאות והולכות עד עכשיו. גם בסבב הקודם זה קרה אבל שבוע לאחר ההחזרה והטיפול נכשל. אני לוקחת 3 אנדומטרין ו2 דופסטון- לאחר ההכתמות הרופא הוסיף עוד דופסטון בצהריים אך זה לא עוזר. מדוע זה קורה? יש צורך בתמיכה נוספת או שאבוד? הבטא רק בשישי הבאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
להערכתי הבעיה אינה בתמיכה,יש לברר מקור דימום ברחם או צוואר הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/04/2019 | 11:57הוסף תגובה
-
תודה
ליש 25/04/2019 | 14:14איך בודקים מאיפה המקור? האם פשוט צריך לחכות לבטא? אני מבינה שצריך להמשיך עם התמיכה כי יש עוד סיכוי??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בינתיים רצוי,חזקה על הרופא שלך שיברר את מקור הבעיה אם תידרשי חטיפול נוסף
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/04/2019 | 18:04הוסף תגובה
-
-
סיכוי לתאומים
מיכל 25/04/2019 | 00:03בבדיקת בטא ביום ה-11 להחזרת 2 עוברים יום 3.מעניין אותי לדעת מה טווח הבטא שיכול להוות אינדיקציה לעובר בודד ומה הטווח שמקובל לשייך להריון תאומים.מבחינת המספר וגם קצב ההכפלה.האם נעשה מחקר בנושא כי אני לא מוצאת טבלה כזו.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מידת הדיוק להערכת אפשרות של היריון תאומים ביום ה-11 אינה גבוהה,בכל מקרה הערכים גבוהים למשל מעל 200 ביום זה עשויים לרמז על האפשרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/04/2019 | 12:04הוסף תגובה
-
-
בעיית פוריות
מור 24/04/2019 | 16:10שלום רב פרופ וחג שמח. 1.האם כל זקיק מעל 15 ממ, ורמת פרוגסטרון בעלייה בין 2-3 ,מראה על זקיק שנמצאת בו ביצית שמוכנה להפרייה? או שיכולה להיות אופציה שהזקיק ריק מתוכן? 2. האם ברגע שאישה מקבלת מחזור באופן סדיר פחות או יותר כל 28-35 - אומר שיש לה ביוץ בכל חודש? 3. אם בדיקת הזרע תקינה ופרופיל הורמונאלי תקין. ומתקיימים יחסי מין ביום הביוץ לפניו ואחריו. אך בכל זאת יש כישלון בהשגת היריון מעל שנה. מה יכולה להיות הסיבה לאי הצלחה בכניסה להיריון? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בעיית פיריון
מור 24/04/2019 | 16:13חשוב לציין שבכל חודש ישנו זקיק אחד מוביל. אין עבר של שחלות פוליסטיות. לא הפלות. אין בעיה של עובי רירית...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/04/2019 | 23:191.בהחלט יתכן זקיק ללא ביצית,אם כי עליית הפרוגסטרון הנה תגובה של תאי הגרנולוסה שמסביב לביציתשמגיבים להורמון ה-LH שעולה לקראת הביוץ 2.על פי רוב,למרות שיתכנו מצבים כמו לוטאיניזציה או תסמונת LUF שבפועל לא מתרחש ביוץ 3.מדובר באי פריון על רקע בלתי מוסבר המהווה כ-20% ממקרי הפריון וזהו סל מצבים הכולל בעיות באיכות הביציות מבחינה מורפולוגית או גנטית,בעיות במבנה ה-DNA של הזרע,הפרעות באיכות הביוץ,אנדומטריוזיס לא מסובכת,הפרעות באיכות הריר הצווארי,,הפרעות מורפולוגיות בתגובת רירית הרחם,,זיהומים סמויים באברי הרביה,הפרעות בהשתרשות על רקע בעיות בקרישיות ועודהוסף תגובה
-
בעיית פוריות
מור 25/04/2019 | 00:24תודה רבה על תשובתך המפורטת. 1. האם יש דרך לבדוק את איכות הביציות? ואת נושא ההשתרשרות? 3.מהי הדרך הטובה ביותר לדעתך שנוכל להיכנס להיריון?האם גונאל ויחסים טבעיים יעילים? אני בת 28 ובעלי 29. כאשר על פניו הכל תקין כמו שכתבתי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
1.למרבה הצער הדבר אפשרי רק בתנאי הפריה חוץ גופית כשמתקבל המידע המעבדתי לגבי האיכויות הייעודיות.בשלב זה הייתי ממליץ על טיפול בהשריית ביוץ+הזרעות תוך רחמיות לאחר השבחת הזרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/04/2019 | 12:02הוסף תגובה
-
-
בדיקת בטא שלישית
שגית 21/04/2019 | 09:41שלום, ביצעתי היום בדיקת בטא שלישית ביום ה11 להחזרת 2 עוברים מוקפאים באיכות 4AA התוצאה יצאה 106 לאחר שתוצאה קודמת הראתה 70 ולפניה 33. האם זה תקין? עפ"י נוסחאות ההכפלה היה אמור להיות 140. בפעם הקודמת הייתה הכפלה עם תוספת. מה זה אומר? יכול להיות בגלל שהתאמצתי יותר מידי בעבודות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התוצאה נמצאת בטווח התקין ליום ה-11 לאחר החזרה,יש לבחון את ההתפתחות בהמשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/04/2019 | 12:21הוסף תגובה
-
המשך
שוש 24/04/2019 | 13:07שלום, כפי שכבר כתבתי ביום ראשון עשיתי בדיקת בטא והתוצאות לא הכפילה את עצמה אבל עלתה פי 1.5 והפרוגסטרון נשאר באותה רמה, הרופא הוסיף לי זריקות פרונטוגסט ומאז לקחתי 2 פעמים והיום שוב עשיתי בדיקת דם. הבטא ירדה ל90 לאחר שביום ראשון היה 106 אמנם הפרוגסטרון עלה כנראה כתוצאה מהזריקות.מה עלי לעשות? אני מבינה שזה לא הריון תקין האם להפסיק את התמיכה והזריקות? ביום ראשון אני אמורה לעשות בדיקת דם נוספת ואולטראסאונד מוקדם. כרגע אין לי מענה ביחידת IVF אודה לתשובתך וחוות דעתך בהקדם..הוסף תגובה
-
עדכון תשובה שקיבלתי
שוש 24/04/2019 | 16:09שלום פרופסור, אכן קיבלתי תשובה מהיחידה שזה לא תקין ולהפסיק את כל התמיכה, אבל בכל מקרה לבוא ביום ראשון לבטא נוספת ואולטראסאונד כדי לראות אם הכל תקין. שאלתי היא למה צריך לעשות אולטראסאונד ומה רואים שם? ושאלה שניה ברשותך מה יכול להיות הסיבות שהריון מתחיל תקין ולא ממשיך להתפתח? האם יש מה לעשות להבא כדי לשמור על זה? אני לקראת גיל 40. תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
להפסיק את התמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/04/2019 | 23:20הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
1.יש לשלול כם אפשרות של היריון מחוץ לרחם,על פי רוב הרקע להפלות הכימיות הנו על רקע עובר פגום גנטית,או אי ספיקה הורמונאלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/04/2019 | 23:22הוסף תגובה
-
-
הזרעה לעומת הפריה
אפרת 23/04/2019 | 18:55שלום ד״ר.אמורה להתחיל הפריה לאחר 3 הזרעות שכשלו.קיבלתי מונפור 150 מג למשל חמישה ימים ויש לי זקיק אחד בלבד.מהמרפאה עידכנו שאכן כדאי לדחות את השאיבה אבל שאבצע הזרעה כדי לא להפסיד טיפול החודש.נראה לי חסר סיכוי להיקלט בהזרעה אם 3 פעמים לא צלח ויש לי זקיק אחד בלבד?יש לי רזרבה נמוכה.אשמח לדעתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אם הנך מתחת לגיל 40 בצעי הזרעה,אם מעל גיל 40 בצעי הפריה למרות הזקיק הבודד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/04/2019 | 20:30הוסף תגובה
-
תודה ד״ר ובהמשך לזה
אפרת 23/04/2019 | 21:19האם יש מקרים של רזרבה נמוכה שהצליחו הזרעות?אני בת 37 amh 0.4 .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/04/2019 | 21:55הוסף תגובה
-
-
בדיקת דופק
מאמי 23/04/2019 | 13:43שלום פרופ יקר שאלה אתמול ביצעתי בדיקת דופק וברוך השם יש אני אמורה לבדוק שוב שבןע הבא? היום שבוע 6+4הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מזל טוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/04/2019 | 20:33הוסף תגובה
-
המשך שאלה
מאמי 23/04/2019 | 21:29האם אני צריכה לחזור על בדיקת הדופק? או לחכות כבר לשקיפות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעניין זה תפעלי לפי המלצת הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/04/2019 | 21:55הוסף תגובה
-
-
טיפולי פוריות
אל 23/04/2019 | 16:06פרופ' שלום. אני ובעלי אחרי 2 טיפולי הזרעה שלא הצליחו (אני בת 36 והוא בין 40 ויש לנו ילדה בת 2.3 שנים מהריון ספונטני) . אנחנו עכשיו בחודש הפסקה מטיפולי פוריות ( בהתאם להמלצת רופא). יש לציין כי לפי מבחן קרוגר יש לבעלי 2 אחוז זרע תקינים. האם יש סיכוי להקלט להריון ספונטני עם הנתונים האלו ? האם הזרעה זה לא בזבוב זמן אלא IVF זה הפתרון? האם קיימים דרכים לשפר את איכות הזרע של בעלי. אני מעט מיואשת מהמצב תודה מראש על התשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עמדתי היא שזהו המקרה מבחינת כל הפרמטרים שמומלץ לבצע טיפול ייעודי בהשריית ביוץ+ הזרעות תוך רחמיות לאחר השבחת הזרע לפחות במשך 3-4 מחזורי טיפול עם גונדוטרופינים(זריקות)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/04/2019 | 20:33הוסף תגובה
-
-
בדיקת הריון לאחר הזרעה ואוביטרל
חיה 22/04/2019 | 21:51היי ב11.4 בשמונה בערב קיבלתי זריקת אוביטרל וב12.4 עברתי הזרעה , עשיתי בדיקת הריון ביתית בשתן היום (11 ימים לאחר האוביטרול) יצא שלילי,האם מוקדם מדי?ועדיין יש סיכוי?בנוסף מתי בדיוק לעשות בדיקת דם 14 ימים מההזרעה או מהאוביטרול ? אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מוקדם מדי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/04/2019 | 22:32הוסף תגובה
-
בדיקת בטא
חיה 23/04/2019 | 19:14אם הזרקתי אוביטרל ב11.2 מחר 24.11 זה בסדר כבר לעשות בטא ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/04/2019 | 20:29הוסף תגובה
-
-
HIER
מבקשת לדעת 22/04/2019 | 18:28שלום פרופסור, אשמח אם תאיר את עיניי: מה זה HIER? למי מומלץ, במה זה כרוך ואיך ואיפה מתבצע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
Highly Individualized Egg Retrieval (HIER)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/04/2019 | 23:01בנשים מעל גיל 43 או עם ביוץ מוקדם עקב רזרבה נמוכה יש להקדים את שאיבת הביציות ולהשרות ביוץ כאשר גודל הזקיקים הנו כ-16 מ״מ בניגוד להבשלת הזקיקים המקובלת כאשר הזקיקים הנם בגודל 18-22 מ״מ,בתנאים אלו בקבוצת הנשים הסלקטיבית הזו נמנע ״בישול יתר״של הביציות הפוגע באיכותן וכתוצאה בשיעור ההריונות-גישה זו משפרת את איכות הביציות ומשיגה שיעור משמעותי יותר של ביציות בקרב קבוצות הנשים עם המאפיינים שצוינוהוסף תגובה
-
HIER
מבקשת לדעת 23/04/2019 | 09:19תודה רבה, זאת בדיוק הבעיה שלי מבחינת גיל+תגובה לטיפול. השאלה איך אפשר לתזמן זאת כשהזקיקים תמיד בגדלים שונים? הרי אם המוביל הוא 16, הרי שהשאר קטנים. השאיבה היום אחרי ששלשום היו שניים של 18, אחד של 16 והשאר בגודל 13 ומטה (וכנראה כולם גדלו עוד מאז). לפי HIER, לדעתך היה צורך להקדים את השאיבה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לעיתים ציפור עד יותר טוב משתיים על העץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/04/2019 | 12:00הוסף תגובה
-
-
הפלה עם 4 כדורי ציטוטק
רינא 21/04/2019 | 20:31אחרי 9 שבועות בהריון ivf . ראו בus שאין דופק אפילו השק היה כמעט ריק . היה לי דימום חזק עם קרישים . והלכתי למיון נשים ובדקו אותי ואמרו נשאר קצת ברחם ונתנו לי 4 כדורי ציטוטק . ושחררו אותי להמשיך את ההפלה בבית . השאלה האם ציטוטק בלי מיפיגן זה מועיל ? והאם כמות הציסוטיק שנתנו לי מתאימה למצבי ? אני אחרי 3 שעות מלקיחת הכדורים ולא רואה דם חזק ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יש לבחון זאת לפי התוצאה -בשלב זה ההוראה לביצוע סבירה ביותר(אין צורך במפיגין)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/04/2019 | 23:42הוסף תגובה
-
המשך בירור
רינא 22/04/2019 | 08:42אחרי ציטוטק אני לא רואה דם חזק . היו קצת כאבים בינוניים ודם כמו מחזור . האם אחרי ציטוטק חייב לרדת הרבה דם ? מה עלי לעשות .אני יום שלם אחרי ציטוטק והדם לא מתחזק .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תבצעי בדיקת ביטה כמותי כדי להעריך אם קיימים עדיין שרידי היריון פעילים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/04/2019 | 10:55הוסף תגובה
-
המשך שאלת ההפלה
רינא 22/04/2019 | 19:31כמה צריך להיות כמות הרמון ההריון כדי לדעת שהרחם התנקה לגמרי ?מאיזה מספר זה נשמע טוב ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מתחת ל-10 יחידות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/04/2019 | 22:48הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
הפלות חוזרות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
בדיקות קשורות
-
אסטרדיול
-
תרבית נרתיק
-
תרופות קשורות
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
פתידין
-
מונחים קשורים
-
אופרקולום
-
ביוץ
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן