פורום טיפולי פוריות - עמוד 1735
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
שק הריון
ג'וסה 22/11/2016 | 12:21היי, אשמח להרגעה :) גיל הריון לפי ווסת אחרונה 4+5 למרות הגיל הצעיר נשלחתי לבדוק שק הריון בשל תוצאות בטא גבוהה (1663 לפני יומיים, היום כבר 4500)- עדיין לא ניתן לראות בבירור שק הריון.. רואים משהו, לא ברור מה יש מקום לדאגה, או שזה פשוט מוקדם מדי..?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ג'וסה
דנה 22/11/2016 | 13:15היי אפשר לשאול אותך אם היו לך כאבים דומים למחזור? או לא הרגשת כלום והוא פשוט לא הגיע ? תודה לך ,הוסף תגובה
-
תשובה
ג'וסה 22/11/2016 | 13:20תודה על המענה, לא סובלת מכאבי מחזור בד"כ.. בכל מקרה לא היה משהו חריג בתחושה למעט "מיחושי בטן" אני אחרי החזרת בלסטו שהוחזר ביום 8/11 ונשלחתי לבדוק שק רק בשל הבטא הגבוהה, לפמרות שמבחינת גיל ההריון זה יחסית מוקדם למה שאלת? יש מקום לדאגה..?הוסף תגובה
-
תשובה
דנה 22/11/2016 | 13:30שאלתי כי זה נשמע הריון חזק וטוב, אולי תאומים? ניראה לי שכולנו רוצות בטא כמו שלך! המון בהצלחה מותק !הוסף תגובה
-
תשובה לדנה :)
ג'וסה 22/11/2016 | 14:27אופס, רק עכשיו שמתי לב שזאת לא הייתה שאלה של מישהו מהצוות :) .. לכן גם עניתי ברצינות. תודה רבה מתוקה!! מחכה לבטא הזאת כבר המון זמן...... (שלוש שנים בטיפולי פוריות) לכן גם קצת חוששת לשמוח לפני שאדע שהכל בסדר המון בהצלחה, בקרוב אצלך! :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המצב חריג יהיה צורך לשלול היריון שאינו מתפתח,או היריון מחוץ לרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/11/2016 | 17:13הוסף תגובה
-
חידוד חשוב
ג׳וסה 22/11/2016 | 20:12לא בטוחה אם הובנתי נכון, זה לא שלא נצפה כלום בחלל הרחם, אלא שהטכנאית לא ידעה לומר בוודאות מה היא רואה.. זה מה שכתבה: נצפה ממצא נוזלי בגודל 2*7 מ״מ בחלל הרחם היכול להתאים לשק הריון , לא הודגם עדיין תוכן עוברי. היא טענה ששבוע 4 זה מוקדם מדי לראות שק, למרות הבטא הגבוהה... ביקשו שאחזור בשבוע הבא לאולטרסאונד חוזר מה דעתך....?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאמור יהיה צורך לחזור על בדיקת האולטרסאונד כדי לאשר שההיריון מתפתח כמצופה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/11/2016 | 16:34הוסף תגובה
-
עדכון
ג'וסה 23/11/2016 | 19:12תודה רבה, הוזמנתי לאולטרסאונד חוזר בראשון מחזיקה אצבעות ומקווה לטוב :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/11/2016 | 13:24הוסף תגובה
-
עדכון
ג׳וסה 27/11/2016 | 10:53שמחה לעדכן שראינו היום שק הריון ושק חלבון כנראה שזה אכן היה מוקדם מדי בשבוע שעבר, למרות הבטא הגבוהה ממשיכה לעקוב ולקוות לטוב :))הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 15:03הוסף תגובה
-
-
סימנים לאחר החזרת עובר
נועה 27/11/2016 | 11:33שלום רב פרופ', לפני כשבוע עברתי החזרת עובר אחד בלסטוציסט מתרומת ביצית. אני לוקחת תמיכה עפ"י הנחיית הרופא המטפל. בהחזרה הקודמת שהתבצעה לפני כחודשיים ובה נקלטתי להריון (שנפל בשבוע 6) חוויתי עייפות, כאבים בשדיים ונפיחות בבטן. היום אני מרגישה מצויין וללא כל תופעות. האם להסיק כי לא נקלטתי? האם יתכן הריון גם ללא כל תופעה? אני בלחץ ובדיקת דם רק בעוד שבוע (לאחר 12 יום מההחזרה). תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לתסמינים הקלינים אין יכולת ניבוי אם הטיפול צלח או נכשל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 15:02הוסף תגובה
-
-
הזרקת אוביטרל
סיוון 27/11/2016 | 11:55שלום, אשמח לעזרתך בשאלה. אם הזרקתי אוביטרל ביום שישי ב-8:00 בבוקר, קיימנו יחסים בערב. ביום שבת לא שכבנו- האם זה רלוונטי לשכב ביום ראשון? שזה יומיים לאחר ההזרקה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עדיין רצוי כי מדובר על טווח אפשרי של חלון הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 15:01הוסף תגובה
-
-
היסטוסקופיה
יוני 27/11/2016 | 13:23שלום פרופ' האם אפשר להתחיל זריקות גונל ואחרי יומיים לעשות את הבדיקה היסטרוסקופיה אבחנתית ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
היסטרוסקופיה וטיפול הורמונאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 14:56בהחלט אפשרי,אולם צריך חקחת בחשבון שאם ימצא ממצא חריג,יתכן ויהיה צורך להשעות את הטיפולהוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים מוקפאים
מיטל 24/11/2016 | 20:28ביום ראשון האחרון עברתי החזרת עוברים מוקפאים. בת 33, יש לי תאומות בנות 8 והחזירו לי שני עוברים- המעבדה ציינה כי מדובר בשני עוברים מצוינים, אחד בעל 3 תאים ואחד בעל 2 תאים. היום בערב ממש התעצבנתי וצעקתי. האם זה יכול להשפיע על הקליטה, איך אפשר לדעת האם ייקלט, האם יש תסמינים מיוחדים בימים ספציפיים אותם אני אמורה להרגיש? ממש צריכה את הפידבק שלך.המחשבות לא עוזבות אותי....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לאירוע בערב א צפויה להיו כל השעה על סיכוייך,בהתחשב בנתונים שציינת מתקבל הרשום שסיכוייך להרות טובים למדי,סימנים קליניים שונים אינם מהווים מדד אמין לאפשרות שאת בהיריון או לא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/11/2016 | 10:15הוסף תגובה
-
החזרת עוברים מוקפאים
מיטל 25/11/2016 | 10:22תודה רבה על המענה והתמיכה. אני רוצה לציין שהיו לי סהכ 7 עוברים, אחד לא היה טוב. וכבר עשו שתי החזרות בתקופה האחרונה שלא צלחו. אלה שני העוברים האחרונים... בשונה מהפעמים הקודמות, הפעם הרופא התייחס לצלקת ברחם ( מניתוח קיסרי קודם) והחדיר את הצינורית בצורה כזו שהצלקת של הניתוח קיסרי לא תפריע להכנסת העוברים. אם זה לא יצליח נצטרך להתחיל הכל מחדש. האם יש איזשהן הנחיות שאתה היית מציע לנקוט בהם בכדי לגרום להצלחת התהליך? ממש לא רוצה להתחיל בכל מחדש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בשלב זה אין מה להוסיף,ויש להניח שהתמיכה ההורמונאלית שאת מקבלת הינה סבירה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/11/2016 | 21:14הוסף תגובה
-
החזרת עוברים מוקפאים
מיטל 25/11/2016 | 21:20תודה על המענה. רציתי לדעת האם לצלקת ברחם כתוצאה מניתוח קיסרי, יכולה להיות על השפעה על קליטת עוברים? האם העובדה שהפעם הרופא ייחס לכך חשיבות, יש משמעות? כמו כן, בפעמיים הקודמות הבטן שלי הייתה נפוחה מאוד ואילו הפעם היא הרבה פחות נפוחה. מה הסיבה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כל ניתוח ברחם עלול לגרום להידבקויות,העלולות להפריע להליך ההשתרשות,יש לבצע היסטרוסקופיה לשלול את קיומן של הידבקויות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/11/2016 | 10:52הוסף תגובה
-
-
שלב לוטאלי
מעיין 26/11/2016 | 01:01דר שלום, 10 ימים אחרי הביוץ יש לי דם רק בניגוב וביום ה12 יש כבר דם על הפד. האם השלב הלוטאלי נגמר אצלי ביום ה10 או 12?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביום ה-12,יחד עם זאת צריך לתת את הדעת לסיבת הדמם הטרום ויסתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/11/2016 | 10:50הוסף תגובה
-
-
פריון
ענבל טל 21/11/2016 | 12:07דר שלום! אני בת 40 ואלה תוצאות הבדיקות ביום ה-3 לוסת LH-4.6 FSH-13.4 ESTRADIOL- 318 מה זה אומר? אני בלחץ מטורף... תודה ענבלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הרזרבה השחלתית שלך נמצאת בנסיגה כדאי לפנות לטיפול פריוני בהקדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/11/2016 | 23:17הוסף תגובה
-
פריון המשך- ענבל טל
ענבל טל 22/11/2016 | 08:49ב9/8 בזמן ביוץ (בערך..) עשיתי בדיקות ואלה היו התוצאות: PROLACTIN-133 LH-10 FSH-4.1 ESTRADIOL-1118 לכאורה ע"פ מה שקראתי אלה תוצאות תקינות. (או שלא?)האם יתכן הבדל בין בדיקה אחת לשניה ואם כן מדוע? מה זה אומר להתחיל טיפולי פיריון? מודה לך מאוד ענבלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בנסיבות הסותרות בין בדיקה לבדיקה כדאי יהיה לבצע בדיקת דם ל-AMH שתספק מידע מדויק יותר למצב הרזרבה השחלתית שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/11/2016 | 17:17הוסף תגובה
-
פיריון המשך...
ענבל טל 22/11/2016 | 20:53ראשית, תודה על התגובה המהירה. שנית, מדוע יתכן פער בבדיקות השונות? (עברתי ניתוח לפני כחודשיים להוצאת פוליפ- אבל לא היה פוליפ בסוף ולכן, הרופא רק גירד מעט רירית רחם משום שהייתה מעובה) האם יתכן קשר? שלישית, היכן ניתן לעשות את הבדיקה הנל? רוב תודות ענבלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הדבר קורה בכל מיני נסיובות,אולם כדי לקבל מידע אמין יותר בצעי את הבדיקה באחת המעבדות הפרטיות,או במעבדת תה"ש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/11/2016 | 16:31הוסף תגובה
-
המשך שאלה...
ענבל טל 25/11/2016 | 09:41פרופ אשכנזי שלום! אמנם קבעתי תור לבדיקה אצלך ובכל זאת אשמח להתייחסותך משום שקשה לי לחיות בהמתנה עד אז... ביום 12 לוסת (ביוץ ע"פ בדיקה שעיתי עם מקלוני ביוץ) הערכים היו: LH-33.1 FSH-14.6 ESTRADIOL-1711 מה דעתך על דעתך על ערכים אלה? האם עדיין לא תקין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לפי ערכים אלו את צפיה לבייץ למחרת הבדיקה שעשית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/11/2016 | 10:11הוסף תגובה
-
המשך...
ענבל טל 25/11/2016 | 10:47שאלתי היא האם אלו הם ערכים תקינים לזמן ביוץ? האם האסטרדיול גבוה מידי? וסליחה שאני קרציה אני בלחץ...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט מתאים וסביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/11/2016 | 21:11הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקות דם
מקווה לטוב 24/11/2016 | 13:46שלום, אוביטרל ב-7/11. הזרעה ב-9/11 אוביטרל שני ב-12/11 תוצאות בדיקת דם מ-22/11/2016: בטא 251 פרוגסטרון 172.4 אסטרוגן 3226 LH<0.3 תוצאות בדיקת דם מהיום - 24/11/2016: בטא 795 פרוגסטרון 141.6 אסטרוגן 3292 LH<0.3 כטיפול תמיכתי - 3 כדורים ביום שלאוטרוגסטן, 2 כדורים של דופסטון, 1 פרנדיזון 5 מ"ג ו-1 קלקסן 60. האם התוצאות תקינות? האם הירידה בפרוגסטרון מדאיגה? מה לעשות בהמשך? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות מצוינות,הפרוגסטרון בערכים מצוינים,אין כל מקום לדאגה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/11/2016 | 10:18הוסף תגובה
-
-
פטריה בשבוע 18
ליאת 24/11/2016 | 19:42שלום פרופ' נכנסתי לשבוע 18 ויש לי כנראה פטריה בנרתיק יש לי גרד ממש חזק בפנים וגם בחוץ. יש לי נרות ואגינליים בשם קלוטרי ומשחת קומאגיס לחיצוני. האם זה בטוח לשימוש בהריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין בעיה בשימוש בתכשירים האלו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/11/2016 | 10:16הוסף תגובה
-
-
עקירה כירוגית של שיניים
אני 24/11/2016 | 23:55פרופ׳ שלום ! אני נמצאת כרגע בנסיונות להרות ואין בכוונתי לדחות את הנסיונות. העניין הוא שעליי לבצע 2 עקירות כירורגיות. האם זה מסוכן? האם אני יכולה לעבור את העקירות? מה יקרה אם אעקור ואהיה בתחילת הריון? האם כדאי לדחות את העקירות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין ל בעיה עם הטפול בשנים והריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/11/2016 | 10:13הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
טיפולי פוריות
-
בדיקות קשורות
-
ניקור מותני, דיקור מותני
-
תרבית שופכה
-
תרופות קשורות
-
דאנאזול
-
דיאתילסטילבסטרול
-
מונחים קשורים
-
אקטודרם
-
הזרעה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב