פורום טיפולי פוריות - עמוד 1735
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
ציסטה בשחלה
שרונה 01/01/2017 | 18:02שלום, אני לאחר הריון כימי עם שחלות פוליצסטיות היום בבדיקת אולטרסאונד נראתה בשחלה ימין מראה ציסטי בעל הדיות מעורבת 35X40 לאחר המחזור חזרתי לבדיקת אולטרסאונד שם נצפה כי הציסטה קטנה ממש מעט עם מראה/מבנה אקגוני ללא זרימות. רציתי לבקש את חוות דעתך, האם נראה שציסטה זו תעלם מעצמה ? האם יש קשר לאנדרומטריומה? יש לציין שאני במעקב אולטרסאונד כל חודש ואף פעם לא ראו ציסטה אודה לתשובתך במהרה תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שרונה
שרונה 01/01/2017 | 18:34בשחלה שמאלית סליחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכתי היא שמדובר בגפיף צהוב ציסטי שדינו להיספג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2017 | 14:45הוסף תגובה
-
-
הריון
נעה 02/01/2017 | 12:20שלום רב, אני בתחילת ההריון,שבוע חמישי.אני מעוניינת לדעת אילו תרופות מותר לקחת בהריון? והאם מותר לקחת את למוסין(טבליות מציצה לגרון)? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בהיריון והנקה אפשר ליטול במינון נמוך ולפרק זמן קצר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2017 | 14:42הוסף תגובה
-
-
חומצה פולית 5 מ"ג
תהילה 02/01/2017 | 14:17אחותי התגלתה כנשאית MTHFR HOMOZIG עם הומוציסטאין 18.08 ואמרה לי שהיא צריכה לקחת חומצה פולית 5 מ"ג אני כרגע נשואה טריה שמתכננת הריון בקרוב ממש האם עד שיהיה לי תור להמטולוג (כי הבנתי שהמוטציה גנטית) אוכל לקחת פולית 5 מ"ג? הבנתי שבהריון עם מוטציה זו לא מטופלת יכול להיות מסוכן. האם יש סיכון ללקיחת 5 מ"ג במשך חודש וחצי עד שיהיה לי תור ותוצאות בדיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין בעיה ליטול ח.פולית במינון כזה בשלב הנוכחי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2017 | 14:39הוסף תגובה
-
-
רירית רחם דקה
סיון 01/01/2017 | 00:09שלום! לאחר שימוש בגלולות סרזט נכנסתי להריון מיד בתום הפסקת הגלולות. בשבוע הרביעי הרופא אמר שרירית הרחם שלח בעובי 2 מ"מ (כנראה בגלל הסרזט) ושלא נראה הגיוני שיש הריון. אחרי כמה שעות הגיעה תוצאת בטא חיובית. אני מתחילה את השבוע החמישי עם בדיקת דם נוספת לבדוק הכפלה ועם בדיקה נוספת אצל הרופא. בהנחה שיש הריון ברירית של 2 מ"מ- האם יתכן שההריון יהיה תקין? או שיש צורך בהפסקת הריון? והאם יש דרך לעבות את הרירית בזמן הריון? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין צורך לבצע שום הפסקת היריון,יש מקום לשקול תמיכה לבצע מעקב קפדני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/01/2017 | 11:02הוסף תגובה
-
-
-
אשמח לתשובתך
סיוון 31/12/2016 | 13:58?הוסף תגובה
-
ובנוסף
סיוון 31/12/2016 | 14:02בנוסף לעוגת גבינה האפויה... האם מותר לאכול גבינת מוצרלה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט ,אם העוגה הוכנה מחלב מפוסטר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/01/2017 | 11:02הוסף תגובה
-
-
הקפאת ביציות
אני 01/01/2017 | 06:35האם בתהליך של הפרייה מקפיאים את הביציות הנוספות ששאבו? והאם הקפאת ביציות לשם הקפאה בלבד ושמירת הפוריות אינה ממומנת? מה סדר גודל העלות של תהליך זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בהליך רגיל מוקפאים עוברים עודפים הראויים להקפאה,הליך הקפאת ביציות לשימור פוריות אינו נמצא בסל הבריאות וממומן באופן פרטי עלות בית החולים כ-14,000 אלף שקל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/01/2017 | 10:59הוסף תגובה
-
-
פעילות גופנית במהלך טיפולי פוריות
יעל 01/01/2017 | 08:26שלום פרופסור, האם פעילות גופנית מותרת במהלך טיפולי פוריות? אני כעת בשלב של הזרקת גונל F והזרעות. הפעילות שאני עושה היא - פעמיים בשבוע שיעור עיצוב וחיטוב (לא פעילות אירובית). אני גם מקפידה שלא לעשות תרגילי בטן (בהתאם להנחיית המדריכה). ואם כן, כמה זמן לאחר ההזרעה מותר לבצע את הפעילות הגופנית? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתן לבצע כל פעילות שאינה כרוכה בפעילות אירובית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/01/2017 | 10:58הוסף תגובה
-
-
תרופות פיריון
יוסי 01/01/2017 | 08:55שלום, רציתי לשאול אם תרופות אסטרופם ופריגונובה הם רק דוחים ביוץ או שיש להם עוד אלמנטים כמו חיזוק המערכת האורמונלית וכדו' תודהויום טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לכל אחד מהתרופות האלו תפקיד יייעודי בהעצמת הביוץ או חיזוק מרכיבים חיוניים במערכת הרביה הנדרשים להליך ההשתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/01/2017 | 10:57הוסף תגובה
-
-
אוביטרל כתמיכה לאחר החזרה
אופטימית 19/04/2013 | 13:30שלום, קיבלתי להזריק 4 פעמים חצי אוביטרל כתמיכה לאחר החזרה את האחרון אזריק היום 19.4 ובדיקת בטא 24.4 איך זה ישפיע על בטא מאיזה בטא אפשר לדעת שזה היריון ולא השפעת אוביטרל תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אוביטרל לאחר ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/04/2013 | 20:17אכן הבדיקה עלולה לשקף את האוביטרל ,אם בבדיקה החוזרת ללא הזרקת אוביטרל הביטה יעלה מדובר בהריוןהוסף תגובה
-
בדיקת בטא
חני 09/09/2016 | 19:57אני 14 יום לאחר 2 עוברים טרים התמיכה שקיבלתי אוביטרל חצי מזרק כל 4 ימים הזריקה האחרונה הייתה לפני 5 ימים חצי מזרק היום בדיקת בטא 90 אני אמורה לקבל ווסת היום במידה ולא קיבלתי מחזור עד יום רביעי אני צריכה לחזור לבדיקה הרופא אמר לי שהסיכוי הוא 50 50 לפי דעתך יש הריון או שהבטא שגויה בעקבות האוביטרלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הצדק עם הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2016 | 10:07הוסף תגובה
-
בדיקת בטא
חני 12/09/2016 | 14:25האם יתכן לאחר 5 ימים של חצי מזרק אוביטרל יצא בטא 90 הרי אחרי 10 ימים האוביטרל חצי מזרק מיתנקה מהגוף מימה שהבנתי האוביטרל גם מעכב מחזור והבטא גבוהה יחסית לשאריות של אוביטרל אני מבולבלת אפשר סדר בברדק בבדיקת בטא ההיתי 14 לאחר החזרה יצא 90 הווסת לא הגיעה לא שמחתי כי האוביטרל מעכבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האפשות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/09/2016 | 11:09הוסף תגובה
-
דחוףףףףף בטא
חני 16/09/2016 | 11:00אני אחרי החזרה 2 עוברים טרים. לאחר 14 יום בדיקת בטא 90 להזכיר שמיום ההחזרה קבלתי חצי מזרק כל 3 ימים אוביטרל בטא שניה אחרי 5 ימים 610 תאריך אחרון לווסת 10/08 האם ההריון תקיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מתקבל הרושם שההיריון תקין ומתפתח כראוי בשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/09/2016 | 14:27הוסף תגובה
-
קשיי נשימה בהריון דחוףףףף
חני 18/09/2016 | 11:26כבר כמה לילות אני לא ישנה לא נושמת בלחץ מאבדת עתשונות הלילה מלובה בהקאות בכי וקשי נשימה חמורים ביותר אני גם מעשנת אבל כל זה קורה לי מאז תחילת ההריון מה עושים לא יכולה לעבור עוד לילה בניסיון לינשוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עלייך לפנות לרופא המטפל כדי שתבדקי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/09/2016 | 14:39הוסף תגובה
-
דחוףףף עזרה
חני 22/09/2016 | 12:52אני מטופלת בivf הטיפול ה3 הצילח ומאז אני סובלת מחרדות לחצים קשיי נשימה דופק מהיר ומרגישה שאני מאבדת שפיות מבחינת רפואית הכל בסדר הרופא הביא לי טיפות הרגעה שגם הם לא עוזרות אני בריאה בנפשי מעולם לא קרה לי דבר כזה ההתקפים כבר שבוע שלם ללא שינה מפחדת שהתקפים יתחזקו אני אובדת עצות למי אני יכולה לפנות שיעזרו לי ויוציאו אותי מיזה במהרה אני בהריון וזה מזיק לעובר החרדות לא עוברות לי מפחדת לצאת מהבית שלא יקרה לי התקף בחוץ מה עושים אני לא פסיכאטרית לא מוכנה טיפול תרופתי לא להתמכר או להזיק לעובר האם זה שלב שחולף ועם זה יעבור לי גם ללא טיפול בבקשה אני ממש מיואשת זקוקה לעזרה במיידיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכתי היא שעלייך לשקול פנייה לרופא מקצועי-פסיכיאטר לטיפול במצב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/09/2016 | 14:00הוסף תגובה
-
הריון מivf
דנה 29/12/2016 | 13:29אני בהריון חודש 5 מאז תחילת ההריון אני סובלת מחרדות בתחילת ההריון החרדות היו קשיים ממש.להזכיר שלפני ההריון לא ידעתי מזה בכלל איך שניקלטתי התחילו החרדות כרגע אני מטופלת בהומופטיה דיקור סיני עד לפני שבועיים המצב השתפר אומנם עם ירידות קלות וישר ההיתי מיתאפסת עד לארוע האחרון שבאמת ניבהלתי ממש מחשבות נוראיות שהפתיעו אותי בלילה שכל היום היה בסדר ומאז זה לא עוזב אותי במנוחה יש ימים טובים יותר ויש ימים פחות מאז הארוע שיתחרש לא הייתה שום חרדה הקשורה לזה הייתה חרדה אבל חרדה רגילה רופא מישפחה שלך אותי לפסיכאטר ואיני מעוניינת מכיוון שאני יודעת שהוא יביא לי טיפול תרופתי שאלתי היא כזו האם אני יכולה לפנות למקום אחר כמו טיפול קונגטיבי התנהגותיCBT והאם בעקבות זה שאני סובלת מחרדות ומחשבות בהריון המצב יהיה ככה גם אחרי לידה אמרו לי מי שסובלת בהריון הסיכוי שלה מעוד גבוהה גם אחרי האם זה נכוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצתי היא לפנות לאלתר לפסיכיאטר כדי למנוע החמרה בתסמינים והחרדות ,וכדי להכינך כראוי לתקופה שלאחר הלידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/12/2016 | 10:00הוסף תגובה
-
טיפול ivf
דנה 30/12/2016 | 16:11עכשו אני בסדר אומנם יש חששות אבל לאחר הארוע שבאמת נחרדתי מעצם המחשבות שהגיעו לי קרה פעמיים מחשבות באותו שבוע וזהו עברו כלא היו עכשו הכל בסדר יכול להיות שזה היה ארוע חד פעמי בגלל העומס של ההורמונים לפני ההריון ההיתי מעשנת חשיש וקנביס וגם בטיפולים עצמם עד להחזרה התיעצתי ואמרו לי שזה מחשבות טורדניות מחשבות בכפיה (מטפלת ריגשית אמרה לי) אני ישנה טוב בלילה שותה תה חליטות והכל בסדר למה המצב מחייב פסיכאטר אין טיפול אחר במידה ואני ילך לפסיכאטר הוא יביא לי טיפול תרופתי או אישפוז בכפיה ולא רוצה שיקחו לי את הילד באותו שבוע באמת ההיתי מבוהלת ומפוחדת למה זה קרה לא מחשבות אובדניות!! נחרדתי פחדתי והיה התקף חרדה בגלל המחשבה הזו להזיק לאחר עכשו אני בסדר למרות שזה ערער אותי ואת הביטחון שלי שאולי המצב החמיר אבל להפך אין לי יותר מחשבות לא חרדות קצת לחץ ועומס אבל מיסתדר בסופו של דבר וזה ליגטימי כולם מפחידים אותי אבל אני חזקה ומאמינה שהכל יהיה בסדר ושאחרי לידה הכל יסתדר התשובה הקודמת שלך הלחיצה אותי ממש לאלתר לפנות לפסיכאטר לאתר הכוונה דחוף מיידי אני לא חושבת כך האם זה נכון תסביר לי בבקשה מה קורה כאןהוסף תגובה
-
Ivf
דנה 30/12/2016 | 16:20לאחר הארוע הזה עברו כימעט שבועים וחצי והכל בסדר אין מחשבות וחרדות הופחתו משמעותית יש פחד מסויים למה זה קרה וזה הייתה רק מחשבה האם באמת אחרי שבועיים + לא קרה כלום וזה היה חד פעמי ניכנסתי לגוגל פחדתי שזה לא סיכופרניה אבל אין לי שום דבר מהסמנים המעדים על כך מה. אתה חושבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאמור עלייך לםנות לייעוץ פסיכיאטרי,או לפחות לפורום העוסק בבעיות מהסוג הנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/12/2016 | 10:50הוסף תגובה
-
-
אי קבלת מחזור - בדיקות
אפרת 26/12/2016 | 17:03בת 45,לא קבלתי עד היום ממש מחזור מהלידה 18.8.16. עד ההריון היו מחזורים סדירים. (לא מניקה) תוצאות בדיקות הדם: אסטרודיול 884 lh48.40 fsh 18.50 פרוגסטרון 3.3 האם לפי התוצאות , המחזור ניפסק וזה לקראת גיל מעבר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא נפסק,אולם תיתכן הפרעה או עיכוב בביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/12/2016 | 22:26הוסף תגובה
-
מחזור
אפרת 28/12/2016 | 00:13מתי להערכתך אקבל מחזור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ללא בדיקות משלימות לא ניתן להעריך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/12/2016 | 10:34הוסף תגובה
-
איזה בדיקות משלימות?
אפרת 30/12/2016 | 16:20איזה בדיקות משלימות יש להערכת קבלת מחזור? ביצעתי כבר בדיקות הורמונליות (ראה בתחילת התכתובת)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בצעי בדיקת פרוגסטרון נוספת בעוד מספר ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/12/2016 | 10:45הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
התקן תוך רחמי IUD
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת קריוטיפ
-
חלבון עוברי
-
תרופות קשורות
-
חומצה פולית
-
פתידין
-
מונחים קשורים
-
טמפון
-
גבשושית איברי המין (קונדילומה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן