פורום טיפולי פוריות - עמוד 1819
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
גודל השחלות לפני IVF
נטע 14/05/2016 | 17:27שלום.אני לפני הפריה.מזריקה עכשיו מנופור.היום הייתי במוקד ונאמר לי שגודל השחלות שלי כזה:ימנית 55מ"מ ושמלית 57 מ"מ האם זה גודל תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/05/2016 | 09:11הוסף תגובה
-
-
שאלה דחופה לגבי פרוטוקול טיפול
דניאל 14/05/2016 | 11:18פרופ אשכנזי שבת שלום הונחתי עי פרופ לב רן להתחיל גינרה 12 ימים ואז להפסיק לחכות למחזור ולהתחיל את הפרוטוקול. היום זה היום ה12 , אני אמורה בעצם לקחת היום כדור אחרון אבל אתמול שכחתי לקחת כדור. האם ישנה חשיבות לזה? אין לי את מי לשאול עכשיו מה עליי לעשות. האם עליי לקחת הינם כדור אחרון ולהפסיק למרות שאתמול שכחתי כדור או שעליי לקחת היום וגם מחר כדור (על מנת לסיים 12 ימים של גינרה)?? אודה לעזרתך!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אל דאגה,לא תהיה כל בעיה ,אין צורך לקחת כדור נוסף,התחילי את הטיפול כמתוכנן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/05/2016 | 12:40הוסף תגובה
-
תודה רבה
דניאל 14/05/2016 | 19:31תודההוסף תגובה
-
-
חישובים
מילקי 11/05/2016 | 14:21שלום וברכה, בטיפול הפרייה הוחזרו עוברים בני 5 ימים. הבטא עלתה יפה ונצפה דופק. הערכה ע״י הא.ס היא שאני בשבוע 6+ (4 ימים) ולפי תאריך הוסת האחרונה אני בשבוע 7+ (יומיים). האם יש מקום לדאגה? הרי בהפריה ובעיקר בהחזרה של עוברים בני 5 ימים יודעים במדוייק מהו גיל ההריון... תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
במקרה זה חישוב ההיריון נעשה על פי מועד ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/05/2016 | 20:36הוסף תגובה
-
חישובים
מילקי 13/05/2016 | 12:07תודה על תשובתך, אז אם הת.ו אחרונה היה ב 13.9, שאיבה ב 5.4 והחזרת עוברים בני 5 ימים ב 10.4... באיזה שבוע אני ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבוע 8
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/05/2016 | 14:32הוסף תגובה
-
-
ביוץ לאחר גרידה
מירי 13/05/2016 | 08:59שלום ותודה עברתי גרידה לפני כחודש יש לציין שהדימום היה מועט ורק ביום הגרידה.רק עכשיו מתחיל דימום של וסת גם בכמות קטנה היתכן שזהו המחזור לאחר ההפלה? האם יתכן שאין ביוץ לאחר הפלה כי לא חויתי סימני ביוץ שמוכרים לי ממחזורים רגילים. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מחזור אירי גרידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/05/2016 | 10:24כנראה מדובר בהופעת המחזור לאחר הגרידההוסף תגובה
-
-
בבקשה, דעתך לגבי שינוי פרוטוקול
מרינה 10/04/2016 | 12:47שלום רב פרופסור! בעבר התייעצתי איתך כמה פעמים וכל הפעמים צדקת ב 1000%. גם הפעם הייתי רוצה לשאול אותך שאלה,מאוד חשוב לי דעתך: בת 43, בריאה. 2 ילדים מהריונות רגילים.FSH 11.4. צילום רחם- חסימה פרוקסיגלית מצד שמאל, כל השאר תקין. 3 טיפולי IVF,עם פרוטוקול קצר. בטיפול 1 עם מנוגון היה הריון שלא התפתח, עברתי גרידה בשבוע 9. בגלל שהושג הריון עם מנוגון, גם בטיפול 2 ו3 שוב נתנו לי מנוגון, אבל פעמיים לא הצליח. טיפול 1- 5 ביציות, 4 הפריות, 3 עוברים טובים .הריון.גרידה. טיפול 2- 3 ביציות, 2 הפריות,2 עוברים בינוניים. טיפול 3- 4 ביציות, הפריה 1, עובר 1 בינוני. בשני טיפולים הראשונים הגעתי לשאיבה מהר, אחרי 8-9 ימים עם מינון 4 אמפולות, בטיפול אחרון לקח כשבועיים עד שהגעתי לשאיבה. עכשיו אני לפני טיפול מספר 4- האם לדעתך : זה נכון שוב להזריק מנוגון? בפעם האחרונה הוא לא כל-כך עבד.. אם לא, לאיזו תרופה היית הולך במקרה שלי? האם כדאי לעבור לפרוטוקול ארוך? תודה רבה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/04/2016 | 13:34בראש ובראשונה הייתי שוקל ביצוע היסטרוסקופיה על מנת לשלול בעיה עם הרחם במיוחד לאחר ההפלה. באשר לפרוטוקול נראה לי שטיפול המנוגון או לחילופין במנופור ראויים,הייתי מעלה את המינון התרופתי,היות והתגובה שלך נחלשת גם בנסיבות הגילהוסף תגובה
-
המשך שאלה בבקשה
מרינה 11/04/2016 | 12:32תודה רבה לך על תשובתך. שאלתי את הרופאים לגבי היסטרוסקופיה, לא יודעת למה אבל גם רופא פרטי וגם רופא בבית חולים ציבורי מתעקשים שאין צורך בזה.. לגבי עליית מינון, בטיפול אחרון היה לי מנוגון 5, הבנתי שזה מקסימלי או כמעט מקסימלי.. שמעתי על איזושהי תרופה , לא יודעת בדיוק איך היא נקראת TREMOVOVERK.. אם מוכר לך, מה דעתך עליה? תודה רבה!!הוסף תגובה
-
שכחתי להוסיף
מרינה 11/04/2016 | 12:45שבכל הטיפולים בתור תמיכה נותנים לי 4 זריקות של אוביטרל (חצי מזרק) וזהו...אולי זה לא מספיק?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לגבי התרופה שציינת לא ברור?,באשר למינון,בהחלט יש אפשרות להעלות את המינון,באשר חהיסטרוסקופיה אני אינני תמים דעים עם הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/04/2016 | 13:26הוסף תגובה
-
שאלה לגבי התרופה
מרינה 12/04/2016 | 09:07בוקר טוב, כמובן טעיתי בשם התרופה. היא נקראת PERGOVERIS. מה דעתך האם במקרה שלי כדאי לנסות אותה? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט אפשר לשקול לקחת אותה במצבך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/04/2016 | 13:08הוסף תגובה
-
פרגובריס
מרינה 19/04/2016 | 14:00תודה רבה לך על התשובה. האם לדעתך יש טעם לעבור לפרוטוקול ארוך? או כאדי להישאר עם פרוטוקול קצר? תודה מראש וחג שמח!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בשלב סה הייתי נשאר עם פרטוקול קצר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/04/2016 | 15:38הוסף תגובה
-
בחירת פרוטוקול
מרינה 20/04/2016 | 11:27בוקר טוב פרופסור. עכשיו חזרתי מהפגישה עם הרופא... זה רופא אחר, לא שהיה בפעם הקודמת...הוא התעקש על מנוגון למרות ששאלתי אותו על פרגובריס ואמרתי שמנוגון לא עבד טוב בפעם הקודמת...אבל שינה לי פרוטוקול קצר לארוך, הסביר לי שלפעמים שינוי פרוטוקול נותן תוצאות יותר טובות... אני מבולבלת, לא יודעת מה טוב ומה לא טוב והזמן לא עובד לטובתי..(אני בת 43). קראתי שפרוטוקול ארוך מתחילים עם דקא ביום ה21. לפי החישוב התאריך שבו אני צריכה להתחיל להזריק זה יוצא יום ה18 או 19. והמחזורים שלי לא ארוכים- בין 25 ל28 יום... בבקשה שאלה: למרות שענית לי כבר על איזה פרוטוקול הייתה הולך, והתשובה שלך זה פרוטוקול קצר- עדין האם לדעתך זה יכול לעזור לי פרוטוקול ארוך שקבוע לי ומנוגון שזה כבר טיפול מספר 4 שאני מזריקה אותו? 2. האם להתחיל עם דקא ביום ה18 (או19)- זה בסדר? תודה!! וחג שמח לך!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
1.בנסיבות המקרה הייתי פועל לפי הוראות הרופא המטפל,ולקוות שהטיפול יפיק את המירב,הייתי מתחיל ביום ה-19 בטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/04/2016 | 15:42הוסף תגובה
-
דקפפטיל ובדיקת דם
מרינה 08/05/2016 | 15:05פרופסור שלום רב ,התחלתי פרוטוקול ארוך מיום ה19.עשיתי כבר 11 זריקות. בבקשה כמה שאלות: 1.טרם קיבלתי מחזור. זה בגלל דקאפפטיל? 2.היום בדיקת דם:E2-1069, LH-5,PROG-40. האם זה אומר שאני לפני המחזור? 3.עם קבלת מחזור אתחיל להזריק גם מנוגון. היינו בחופשה כ7 ימים ולא היינו בבית,ידעתי שיהיה חם ושבבית יהיה יותר מ +25 מעלות. אז שמתי את מנוגון במקרר על הדלת למטה. האם כדאי להוציא אותו עכשיו מהמקרר או שכבר להשאיר אותו שם עד השימוש? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כל ההנחות שלך נכונות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/05/2016 | 14:23הוסף תגובה
-
מנוגון
מרינה 10/05/2016 | 14:39תודה רבה לך, פרופסור . רק לא הבנתי האם להוציא את מנוגון מהמקרר עכשיו או להשאיר אותו שם כבר עד השימום (עדין לא קיבלתי מחזור...) תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אפשר להוציא אותו לקראת השימוש בו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/05/2016 | 09:40הוסף תגובה
-
בבקשה, המשך השאלה
מרינה 11/05/2016 | 12:41פרופסור שלום רב.היום ביצעתי א.ס-רירית דקה,פרוגסטרון 5.2 (ביום ראשון היה 30+),אסטרדיול 163 (ביום ראשון היה מעל 1000).כבר שבועיים מזריקה דקפפטיל ועדין לא קיבלתי ווסת.נאמר לי להמשיך עם דקא עד יום רביעי הבא או אם אקבל ווסת להגיע לבדיקה ביום 2-3 של הווסת.מתי לדעתך אני צריכה לקבל מחזור? במידה ואני לא מקבלת מחזור וממשיכה לבזריק את דקא עד יום רביעי הבא, האם זה בסדר להזריק דקפפטים במשך 3 שבועות ושזה מוגזם? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכתי שתקבלי מחזור לא יאוחר משבוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/05/2016 | 20:33הוסף תגובה
-
-
בטא 35
Gail 08/05/2016 | 14:47דוקטור שלום,, ביצעתי החזרה ב 28/4. ולא יכולתי להתאפק אז ביצעתי היום בדיקת דם לאחר 10 ימים והבט יצאה 35.. ? יכול להיות תקין ? זה נמוך לדעתי ... ההריון הקודם היתה בטא 161 אבל לא היה דופק . מה לדעתך ? לעשות שוב בדיקה עוד יומיים לראות שעולה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בהחלט יכול להיות גם תקין,בצעי בדיקה חוזרת עוד יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/05/2016 | 14:55הוסף תגובה
-
בטא 97
Hali 10/05/2016 | 13:23היי דוקטור עשיתי בדיקה לאחר יומיים ויצא בטא 97 בפעם הראשונה יצא 35 האם תקין ??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תקין בשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/05/2016 | 13:45הוסף תגובה
-
בטא 155
Hali 11/05/2016 | 15:58דוקטור שלום, היום הייתי בבדיקה באסף הרופא במחלקת ivf . ויצא בטא 155 אסטרודול 1048 ופרוגרסטרון 64.9 לדעתך תקין ? גבולי ? מתי נוכל לראות דופק? תודה רבה . מזכירה שאתמול היה בטא של 97 והיום 155 ביום ה 13 להחזרההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תקין,זיהוי הדופק יתאפשר בעוד שבועיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/05/2016 | 20:31הוסף תגובה
-
-
מטוטרקסט
שירן30 11/05/2016 | 16:16שלום פרפ' ביום חמישי 5/5 קיבלתי זריקה מטוטרקסט לאחר שלא נצפה שק הריון בשום מקום. אני סובלת מצינון חזק וכאבי ראש. האם אפשר לקחת נוסידקס או כדור אחר לנזלת? זה לא יפגע בהשפעת הזריקה? בנוסף, אני סובלת מכאבי גב וכאבים בכל פעם בחלק אחר של הבטן. האם עלי לחזור למיון או שהכאבים אופייניים לזריקה? ביום ראשון בטא 2575 היום יום רביעי בטא 2260הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תוספת למידע
שירן30 11/05/2016 | 16:32אני מרגישה גם צריבה בסוף מתן שתן. חום גוף עומד על 37.5 עלי לחזור למיון או שאפשר להמתין? אני מאוד חוששת מהסתבכויות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין בעיה לקחת כל תכשיר לצינון,כמובן שאם הכאבים יתגברו יהיה עלייך לפנות לביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/05/2016 | 20:29הוסף תגובה
-
-
דילול עוברים
צחי 10/05/2016 | 18:21שלום, גילינו בשבוע ה8 בבדיקת דופק שיש לנו שלישיה כתוצאה מהזרעות. רציתי לדעת היכן אתה ממליץ לעשות דילול עוברי. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דלול עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/05/2016 | 09:39המלצתי היא לבצע זאת בבילינסון-המוות מנוסה מאוד,ובנוסף תהי בהשגחה במחלקה מצויינתהוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקות דם, העמסת סוכר וספירת דם
אפרת 10/05/2016 | 19:57האם התוצאות (שבוע 25) תקינות למרות החריגה מהנורמה? גלוקוז(50): 98 WBC - 12.6 RBC -3.5 HB-11 HCT -32.7 MCH- 31.5 NEUT% -76.9 LYM% - 9.7 NEUT.abs - 9.7 SPECIFIC GRAV-U STRI - 1.011 PH- U STRIP - 5.0 TSH - 1.81 T3-FREE -3.9 F4-FREE - 12.1הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/05/2016 | 09:37הבדיקות תקינות פרט להמוגלובין שהנו נמוך יחסית,יש מורך בהגדלת צריכת הברזחהוסף תגובה
-
-
זמן התחלת פרוטוקול ארוך
אנונימית 11/05/2016 | 07:27שלום רב, הבנתי שפרוטוקול ארוך מתחיל ביום ה 21 לוסת שזה שבוע לאחר הביוץ. האם גם בביוץ קצר (יום 11) ההנחיה היא להתחיל ביום ה 21 או שבמקרים כאלו החישוב משתנה ומתחילים את הפרוטוקול מוקדם יותר? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יש להתחיל מוקדם יותר ביומיים שלושה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/05/2016 | 09:35הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידת עכוז
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
התקן תוך רחמי IUD
-
בדיקות קשורות
-
ניקור מותני, דיקור מותני
-
בדיקת קריוטיפ
-
תרופות קשורות
-
דאנאזול
-
איזוקונאזול
-
מונחים קשורים
-
בדיקת CIN
-
בחילות הריון
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב