פורום טיפולי פוריות - עמוד 2118
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
בדיקת בטא
אני 28/09/2014 | 13:10שבוע טוב, להזכירך ב14/9 החזרת טריים,היום עשיתי בדיקת דם :בטא יצא 131,האי 2 3800 והפרוגרסטרון 24. אני יודעת שביום ג' אני צריכה לראות אם יש הכפלות,אבל שאלתי היא, האם זה לא בטא נמוכה מידי להיום,בתאריך המקורי הייתי אמורה לעשות בדיקה לפני מס' ימים אבל בגלל החג עשיתי היוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/09/2014 | 13:57התשובה יכולה לשקף גם הריון תקין ,יש לעקוב אחרי המשך ההתפתחותהוסף תגובה
-
בדיקת בטא
אני 28/09/2014 | 15:21תודה אתה תמיד מעודד ונותן כוחות,כמובן שאעדכן בפורום ביום ג'הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
אני 29/09/2014 | 01:18הפרוגרסטרון יצא 24.5 זה לא נמוך?? אעזה תמיכה אפשר לקבל שהפרוגרסטרון יעלה?? תודה האי 2 יצא 3800הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רמת פרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/09/2014 | 12:02הרמה הינה בגבולות התקין,אין בעיה בתוספת הפרוגסטרוןהוסף תגובה
-
מעדכנת היום, דחוף בבקשה
אני 30/09/2014 | 14:55להזכירך החזרת טריים ב 14/9/14 , בדיקת ביטא ביום א' ב28/9/14 :131 , היום הביטא 217 , פרגרסטרון 34.1 , האי2 : 3980 , האם תקין? הביטא לא הכפילה את עצמה ,מה דעתך? להמשיך תמיכנ או להפסיק? תודההוסף תגובה
-
לא ענית לי אודה לתשובתך, תודה מראש
אני 01/10/2014 | 14:561הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערך ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2014 | 23:16ערך הביטה נמוך מהמצופה ויתכן שמדובר בהריון שמתפתח לא תקיןהוסף תגובה
-
עשיתי שוב בדיקת בטא היום והתוצאות הם:
אני 02/10/2014 | 13:54להזכירך החזרת טריים ב 14/9/14 , בדיקת ביטא ביום א' ב28/9/14 :131 , ביום ג' ה30/9/14 הביטא 217 , פרגרסטרון 34.1 , האי 2: 3980 היום יום ה' 02/10/14 הביטא:557 ,אי2 2095 הפרוגרסטרון: 32.2 פרופסור אשכנזי האם זה נראה תקין?? תודה וגמר חתימה טובה לך ולכל בני משפחתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נראה תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/10/2014 | 14:26חתימה טובההוסף תגובה
-
היום בבוקר דימומים
אני 04/10/2014 | 12:22היום שבת בבוקר דימומים חזקים עם נימי דם גדולים סליחה על התיאור,נראה לי מחזור קשה,אני עדיין לוקחת תמיכה,האם להפסיק??הוסף תגובה
-
גשי למיון חמודה!
תקווה 04/10/2014 | 21:03את צריכה להיבדק כמה שיותר מוקדם שחלילה לא הפלה או הריון מחוץ לרחם! מאחלת לך מכל הלב הריון תקין, שיהיה בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נדרשת ביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/10/2014 | 21:24נדרשת ביקורת רפואיתהוסף תגובה
-
-
ביטה
דנה 02/10/2014 | 00:29היי החזירו עובר אחד, אמרו שזה A מבחינת איכות...... לאחר שבועיים ויום עשיתי בדיקת ביטה וזה היה 1250. הגיוני???? אני קוראת שלרוב יש בסביבות ה 50. איך שלי עבר את האלף???? ועוד עובר אחד....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דלגת עליי
דנה 02/10/2014 | 15:06דלגתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערך ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2014 | 10:09הערך הוא אכן גבוה,אולם גם מהחזרת עובר אחד יכול להיווצר הריון תאומים,בכל מקרה יש להמשיך לעקוב ולראות את המשך ההתפתחותהוסף תגובה
-
-
Urine culture אשמח לחוות דעת
ח 02/10/2014 | 12:03שלום, נמצאת בשבוע 21+4 ( בהפרייה) ברוך ה׳ במהלך החודשים עשיתי בדיקת שתן urine culture התשובה יצאה צמיחה מעורבת... ( פעמיים אותה תשובה) . עשיתי בפעם ה-3 יצא דלה מעורבת . ואתמול עשיתי ויצא צמיחה דלה. יש לציין לפני כשלושה שבועות בבדיקה אצל הרופא נמצא שיש לי פטריה ונתן לי כ-4 נרות של אגיסטן( הפרשים של כמה ימים ) אני קצת חוששת אשמח לחוות דעתך מה זה ? הטם פוגע בעובר? האם אפשר לקבל טיפול ? תודה רבה :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תרבית שתן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/10/2014 | 14:35אין צורך בטיפול,הצמיחה קרוב לודאי ממקור נרתיקיהוסף תגובה
-
האם יכולה לצום בכיפור?
ח 02/10/2014 | 14:48תודה רבה . אשמח לשמוע את דעתך בנושא צום- יום כיפור. כפי שציינתי אני בהריון בהפריה בשבוע 20+4 ומאוד רוצה לצום ,האם הריון בהפרייה שונה מהריון רגיל ? ( כמובן שהכל תקין כרגע לשבוע בו אני נמצאת ) אשמח לשמוע את דעתך תודה רבה וגמר חתימה טובה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צום בנשים בהריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2014 | 10:06נשים בהריון בד"כ סובלות מאנמיה וירידה בלחץ הדם מצב העלול להפיע לרעה על האישה בעת הצום ולגרום להתייבשות והופעת צירים. בנוסף ראוי לציין שבגלל הסטטוס ההריוני ישנה האצה בירידת רמות הסוכר אצל אישה בהריון ולכן עליה לאכול מספר רב של ארוחות קטנות במשך היום ,לכן הצום עלול להחריף את ירידת רמת הסוכר ולגרום לחולשה והרגשה כללית רעה-זאלו הן הסיבות מדוע איני ממליץ לאישה בהריון לצום,לכל היותר היא יכולה להשתתף באופן סמלי בצום ותשתה משקה מתוק כדי לשמור עליה בפני תמורות בלתי רצויותהוסף תגובה
-
-
ערכי בטא
מעיין 02/10/2014 | 02:39ערכי בטא לאחר 11 יום מההחזרה 54 ביום ה12 89 האם תקין??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ערך ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2014 | 09:53תקיןהוסף תגובה
-
-
הכתמות לפני מחזור ו dhea מתחת לנורמה
פלונית 02/10/2014 | 10:26אנחנו מטופלים בהזרעות, תמיד לפני קבלת הוספת יש לי כמה ימים של הכתמות, האם זה יכול להשפיע על הכניסה להריון? בנוסף בבדיקה של פרופיל הורמונלי בדיקת ה dhea sulphate יצאה 1.6 כאשר המינימום בנורמה הוא 1.8 ממה זה נובע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הכתמה טרום ויסתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2014 | 09:52בתחש בנותנים שאת מעלה הייתי בודק האם רמות הפרוגסטרון שלך והתמיכה הניתנת מספיקיםהוסף תגובה
-
-
ערכי בטא
המתמידה 28/09/2014 | 17:10החזרה ב-16.9 של עובר אחד. היום בדיקת בטא יצא 94.5 ופרוגסטרון של 64. האם תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ערכי ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/09/2014 | 17:30תקין -מזל טובהוסף תגובה
-
עדכון מהיום
מתמידה 29/09/2014 | 12:27בטא 134 ופרוגסטרון 354.5 E2 2456 עדיין לא הכפיל כי לא עברו יומיים אבל האם תקין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערך ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/09/2014 | 13:04גבולי-יש לראות כיצד תהיה המשך ההתפתחותהוסף תגובה
-
עדכון מהיום 30.9
המתמידה 30/09/2014 | 13:57בטא 161 (לפני יומיים 94.5) עדיין גבולי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/09/2014 | 14:46כנראה שמדובר בהריון לא תקיןהוסף תגובה
-
לא ברור לי
המתמידה 30/09/2014 | 15:03עדכנו אותי מבית החולים שבכל בסדר. לא כך המקרה??? מה עלי לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערכי ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2014 | 23:27ערך הביטה אינו עומד בציפיות להריון תקיןהיות ולא היתה הכפלת הערך של הביטה כעבור יומייםהוסף תגובה
-
עשיתי בדיקת דם נוספת היום
המתמידה 02/10/2014 | 16:57לפני יומיים 161 והיום 327. לפי מקורות אחרים באינטרנט זה תקין. מה דעתך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערך ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2014 | 09:51כאמור מדובר בערך גבולי ביותר ביחס לביטה הראשון מלפני 4 ימים,לכן קיים חשש לגבי תקינות ההריוןהוסף תגובה
-
-
מהימנות אולטרסאונד תלת מימדי
חסוי 02/10/2014 | 18:03שלום רב, אישתי בת 30, בריאה, מעולם לא הייתה בהיריון. פנינו לרופא פוריות בעקבות דימומים לא ברורים של אישתי לאחר מחזור/ביוץ. אישתי הפסיקה עם הגלולות לפני בערך שנה. לפני חצי שנה אישתי ביצעה בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית, בדיקת פאפ ובדיקת קולפוסקופיה. כל הבדיקות תקינות. לפני ביוץ אישתי מבצעת מעקב זקיקים, וגם הוא תקין. כאשר הייתי איתה במעקב זקיקים נאמר לנו שגם הרירית במצב ובעובי תקין (עשינו מעקב זקיקים בכמה ביוצים במשך כמה חודשים - תמיד תקין). ביצענו הזרעה ושתי החזרות IVF, בהם אישתי קיבלה תמיכה מלאה של אנדומטרין, פורגינובה, זריקות פרוגסטרון ריטרד 500. אין היריון. לאחרונה, היינו אצל רופא נוסף שבעזרת אולטרסאונד פשוט וקצר בבדיקה שגרתית העלה חשד כי יש אדנומיוזיס קטן במקום אחד ספציפי (ולא בכל הרחם). הופננו שוב לקולפוסקופיה, היסטרוסקופיה, צילום רחם, ואולטרסאונד תלת מימדי לרחם. עשינו קולפוסקופיה שיצאה תקינה למעט הפצע שהיה ידוע תמיד. עשינו אולטרסואנד תלת מימדי בבית חולים. הד"ר שבדק אותנו היה חד משמעי: "הכל תקין. אין שום בעיה. אין אדנומיוזיס. הרחם יפה". האם עלינו לבצע בדיקות נוספות, או להמשיך בטיפולי פוריות ולקוות לטוב? היסטרוסקופיה? צילום רחם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2014 | 09:48להערכתי יש להמשיך בטיפול IVFהוסף תגובה
-
-
הזרעות
ולרי 02/10/2014 | 18:50שלום.. אני בת 29 , לאחר בדיקות לפוריות הכל נמצא תקין והרופא החליט להתחיל טיפול ראשון... אחרי 3 הזרעות, לצערי לא הצלחתי להרות.. הרופא הציע לעלות את המינונים של הכדורים, עם איקקלומין 3 כדורים ביום למשך 5 ימים ואז ופרוגינובה 2 כדורים ביום האם אתה ממליץ לעבור שוב הזרעה או שפשוט לעשות הפריה חוץ גופית? לא עברתי הפלות טבעיות או גרידות, יש לי מחזור סדיר כל 28 יום והזקיקים שהיו לי בהזרעות בין 17-19 ורירית הרחם בעובי של 7... האם יש אפשרות לפספס את זמן הביוץ גם עם זריקת אוביטרל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2014 | 09:45הייתי ממליץ להתחיל טיפול בהשריית ביוץ עם זריקות של גונודוטרופינים היעילים יותר מאיקכלומין להשגת ביוץ עוצמתי ואיכותי יותר,במקביל לבצע צילום רחם,ורק לאחר 3 נסיונות כאלו לעבור לטיפול בהפריה חוץ גופיתהוסף תגובה
-
-
ביוץ
אירית 02/10/2014 | 19:10יש לי שאלה, קצת התבלבלתי בכל התהליך הזה.. קיבלתי ווסת ב 31.8 והתחלתי טיפול של clomid מהיום החמישי של הווסת פעמיים ביום. את זריקת האוביטרל קיבלתי ב 13/9 וההזרעה ב 15/9 ולא הצלחנו להרות... עכשיו אנחנו בדרך לעוד הזרעה והתחלתי שוב את הכדורים היום 2/10 ויש לי מעקב זקיקים ב 12/10 וכנראה שהאוביטרל גם ב 12/10 וההזרעה תהיה ב 14/10 האם זה הגיוני שאני אבייץ באותם התאריכים של חודש שעבר בדיוק??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מועד הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2014 | 09:43מועד הביוץ המשוער בכל טיפול יכול להשתנות בטווח השתנות של 1-3 ימים בין טיפול לטיפול,כך שללא בקרת מעקב ביוץ לא ניתן לקבוע מראש את מועד הביוץ הצפויהוסף תגובה
-
-
כניסה להריון
נטי 30/09/2014 | 19:11פרופסור שלום. אנו נשואים מזה כ-5 שנים. במשך שנתיים וחצי אחרונות מנסים להיכנס להריון. בניסיונות האחרונים כ-שבוע לפני קבלת המחזור הופיעה הפרשה אדומה-ורודה, ולאחר מכן הפרשות חומות במשך כיומיים. אז נפסקו ההפרשות, ולאחר עוד יומיים התקבל המחזור החודשי, שהקדים בכיומיים. תופעה זו חזרה על עצמה פעמיים בחודשים האחרונים. שאלתינו היא האם מדובר על השתרשות שנדחתה? או שיכול להעיד על משהו אחר? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרשה דמית טרום ויסתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2014 | 23:24הייתי ממליץ לבדוק את רמות הפרוגסטרון שלך לאחר הביוץ ולבצע בדיקת דם להריון יומיים לפני המחזור המצופה באפשרות שמדובר בהפלה כימיתהוסף תגובה
-
פרולקטין
נטי 02/10/2014 | 21:07תודה רבה על המענה. אנו מנסים להיכנס להריון כשנתיים וחצי, ועשו בדיקות דם לבדיקת רמת הפרולקטין. הפרולקטין יצא בפעם אחת 700 ובפעם אחרת 1000+.. לפי מעקב זקיקים שבוצע פעם אחת נראה שמתרחש ביוץ ומעידות על כך גם ההפרשות בזמן ביוץ. האם פרולקטין גבוה עלול למנוע הריון למרות שמתרחש ביוץ? בהמשך לתגובתך, מהם הגורמים לדעתך להריון כימי? האם זה אומר שהחצוצרות שלי פתוחות ואין סיבה לעשות צילום רחם? מדוע הגוף דחה את ההתעברות? מציינים שבעלי עשה בדיקת זרע ונראה תקין והפרופיל ההורמונלי שלי גם תקין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרולקטין גבוה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2014 | 09:39פרולקטין גבוה מחייב בירור שלא מדובר במיקרואדנומה של בלוטת יותרת המוח -יש לבצע בדיקת MRI של הבלוטה,ובדיקת שדה ראיה. רמות גבוהות של פרולקטין עלולות לפגוע בשב הלוטאלי של הפרשת הפרוגסטרון ,ולגרום לאי ספיקה של הגופיף הצהוב -מצב שיכול לגרום להפלה כימית,באשר לאפשרות שהחצוצרות שלך פתוחות -את זאת ניתן לקבוע בודאות רק לאחר ביצוע צילום רחםהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
תחליף אסטרוגן
-
בדיקות קשורות
-
אבחון תסמונת ה-X השביר
-
מוניטור עוברי
-
תרופות קשורות
-
זואלי (נומגסטרול + אסטרדיול)
-
חומצה פולית
-
מונחים קשורים
-
בתולים
-
אקטודרם
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן