הוא מופיע בשילוב עם רכיב אסטרוגני בגלולות למניעת הריון ובטיפול הורמונלי חלופי. בתכונותיו הוא אנאלוג לספירנולקטון ולכן יש לו השפעה אנטימינרלוקורטיקואידית, שמשמעותה מניעת אגירת מים ונתרן המתרחשת בעקבות השפעת הרכיב האסטרוגני. השפעה זו תורמת להקטנת הרגישות בשדיים, שיפור מראה העור (פחות אקנה), הפחתת משקל הגוף והפחתת לחץ הדם שאלו רק חלק מתופעות הלוואי של הרכיב האסטרוגני.
חסרונו העיקרי, הנובע מהפעילות האנטימינרלוקורטיקואידית שלו, הוא בהקטנת הפרשת אשלגן מהכליות. פעולה העלולה להוביל להיפרקלמיה בייחוד בקרב אוכלוסיה בסיכון כגון נוטלי תרופות מקבוצות שונות המביאות לאגירת אשלגן.
לפני התחלת הטיפול יש לעבור בדיקה גינקולוגית מקיפה (כולל השדיים), בדיקת לחץ דם ובדיקות אחרות במידת הצורך. בשימוש ממושך, בשילוב עם רכיב אסטרוגני, עולה הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, בעיות בכלי דם (בריאות או ברגליים), יתר לחץ דם, סרטן שד, סרטן שחלות, סרטן הרחם או דמנציה. הסיכון למצבים אלו מוגבר בשילוב עם עישון.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו ליילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בן 57, וסובל מנדודי שינה זה כמה ימים, ללא סיבה נראית לעין. לאחרונה הבחנתי שאני סובל מבעיות במעיים - הרבה גזים, נפיחות ויציאות מרובות ולא רגילות, רכות וקטועות. ייתכן שאני סובל ממעי רגיז שגורם לי נדודי שינה. אני מבקש המלצה לטיפול במעי הרגיז, שאני מ
שאלה: אני בן 55 וסובל שנים רבות מיציאות קשות. ניסיתי כל מיני מאכלים, כולל עם הרבה סיבים, שתיה מרובה, ושום דבר לא עוזר. בזמן האחרון התחלתי להתאמן, קניתי טרמפולינה ואני קופץ עליה הרבה, ועדיין יש לי יצאות קשות. מה אפשר להמשיך לעשות מלבד ללכת לגאסטרואנטרולוג?
שאלה: בני בן הכמעט 6 ישן איתי באחד הלילות, כשלפתע התעוררתי מתזוזות במיטה, ולהפתעתי ראיתי את בני מפרכס. הוא היה מוצף זיעה קרה, ללא קצף מהפה - והמשיך לישון. האם מדובר באפילפסיה? (יש לציין, שבבוקר למחרת התנהג כרגיל). האם יש בילדים מקרים ספורדיים של פרכוסים, שעשויים לחלוף עם הזמן?
שאלה: יש לי אח בן 32, שעל פי בדיקות דם, חולה בצהבת C או D. אחי היה מאושפז בבתי חולים לחולי נפש ללא כל קשר לזה. הוא לא רוצה לקבל טיפול או להמשיך להיבדק בקשר לזה. מה עלי לעשות?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
תרופות קשורות
-
פרוגסטרון
-
פוליטרופין
-
קלינדאמיצין
-
הורמון HCG
-
ציפרוטרון