פורום טיפולי פוריות - עמוד 2367
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
מועד ביוץ בעת לקיחת איקקלומין אלה 18/08/2013 | 19:14שלום רב, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון מזה חצי שנה. ככל הנראה יש לי שחלות פוליציסטיות והגעתי לרופא נשים שלי תחילה כי המחזור היה מאוד לא סדיר לאחר הפסקת הגלולות ( בין35-60יום). לאחר מספר בדיקות דם לאורך שלושה מחזורים הרופא אמר כי יש לי רמות פרוגסטרון נמוכות( לאורך הבדיקות ביום ה20 למחזור הןא היה 1.4-1.6). ראשית הרופא נתן לי כדור להופעת המחזור ולאחר חודשיים שלא נראה ביוץ בבדיקות דם התחלתי לקחת איקקלומין ופרוגינובה. בסבב הראשון אכן ראו כי הפרוגסטרון עלה וגם הופיע ביוץ. בסבב השני בבדיקת דם ןבמעקב זקיקים בין היום ה12 עד היום ה20 שוב היו רמות נמוכות של פרוגסטרון1.6 ובמעקב זקיקים לא ראו זקיק שמתפתח לביוץ. הרופא שלח אותי שוב לבדיקת דם ואמר שאכן לא התרחש ביוץ בחודש זה ולכן אמר שבחודש הבא יעלה את המינון של האיקקלומין. היום, היום ה28 למחזור ( שלכאורה אני אמורה לקבל מחזור) ביצעתי בדיקת ביוץ ביתית והיא הייתה מאוד ברורה שלכאורה יש ביוץ, יש לציין שגם הופיעו הפרשות כמו בביוץ. שאלתי, האם הדבר הגיוני שאכן זה ביוץ שמתרחש ביום ה28 לאחר לקיחת איקקלומין או שאני באשליה שזה אפשרי? אשמח לעצה, הארה. תודה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ עם איקכלומין פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/08/2013 | 09:30בהחלט יתכן שהיה ביוץ מאוחר יותר מהיום ה-20 חבל שלא ניתנה זריקת אוביטרל להשראת ביוץ כאשר ישנם זקיקים בשלים דבר המבטיח ביוץ בסבירות גבוהההוסף תגובה
בדיקת הריון מתרגשת 16/08/2013 | 13:04אני אחרי החזרה ב4/8, אוביטרול ב5/8. עשיתי היום בדיקת דם ויצא 133. אפשר להסתמך על זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חיובית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/08/2013 | 14:18כפי הנראה את בהריון ,ועלייך לבצע ביקורת חוזרת בעוד יומייםהוסף תגובה
עוד שאלהמתרגשת 16/08/2013 | 17:21האם יש סיכוי שהתוצאה של הבטא גבוהה בגלל האוביטרול?הוסף תגובה
תשובת מומחה ביטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/08/2013 | 19:29נראה שמדובר בביטה הנובע מהריוןהוסף תגובה
המשך מעקבמתרגשת 19/08/2013 | 08:54עשיתי בדיקה נוספת אתמול והביטה יצא 244 (פעם ראשונה 133). האחות במרפאה ביקשה שאעשה בדיקה נוספת מחר. האם יש לי מה לחשוש? האם זה נורמלי לעשות 3 בדיקות לאחר החזרת עוברים?הוסף תגובה
תשובת מומחה ביקורת ביטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/08/2013 | 09:27מטעמי זהירות האחות ביקשה לבצע בדיקה נוספת מאחר והעלייה הייתה בגבול התקין התחתוןהוסף תגובה
מחזור אילי 18/08/2013 | 09:15שבוע טוב פרופסורים, אני בת 39 עשיתי 4 טיפולים באחרון היה זקיק ריק מאז עבר שבוע וחצי ועדין לא קיבלתי מחזור. שאלתי היא אחרי כמה זמן אני צריכה לקבל ובאיזה שלב צריך להתחיל לידאוג אם המחזור לא מגיעה? האים מאז הטיפול ועד קבלת המחזור יכול להיות ביוץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קבלת מחזור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/08/2013 | 12:23קבלת המחזור עשויה להתרחש כשבועיים לאחר קבלת האוביטרלהוסף תגובה
בעייה בזרע אפרת 18/08/2013 | 07:18שלום אני בת 26.. עשיתי שאיבה והחזרה של דני עוברים טריים ולא נקלטתי.. ואח"כ עשיתי החזרה של עובר אחד קפוא וגם לא נקלטתי... שאבו לי 9 ביציות ומהם הופרו 7.. אבל רק שלושה מהם היו בסדר.. לבעלי יש בעיה בזרע.. יש לו כמות גדולה אבל התנועה היא בסביבות 5% ... השאלה שלי האם יש טיפול שעוזר לבעיה הזו.. איך אפשר לשפר את התוצאות.. 5 שנים כבר מנסים...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעייה בזרע פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/08/2013 | 08:24אין דרך להתייחס לבעיית הזרע של בעלך ללא הכרת הרקע ,נתונים ההורמונלים ,אולטרסאונד אשכים ,ועוד -בשלב בו אתם מצויים כיום ,נראה שהפריה חוץ גופית באמצעות ICSI הינה הפתרון המירבי להשגת הריון בטווח הקצר ביותרהוסף תגובה
מטופלת מטופלת מתוסכלת 16/08/2013 | 22:25פרופ' נכבדים, אני צריכה בעוד כ-10 ימים להתחיל טיפול בגונאל אף. 150 יחידות למשך 10 ימים. בת 39. פרופיל הורמונאלי בטווח הנורמה.FSH בסביבות 7. זוהי הפעם הראשונה במינון כזה, לאחר תקופת הפסקה של 8 חודשים. לפני-כן, הזרקתי 75 יחידות למשך 5 ימים בלבד. הופיעו 2 זקיקים. לא הסכמתי להמשיך בשל תופעות לוואי לא סימפטיות. ולשאלותיי: 1)האם בהזרקת 150 יחידות, יש צורך להזריק במשך 10ימים? א. האם עשויה להיות תגובה מספקת קודם לכן? 2)האם ניתן לשלב הליכה מהירה חצי שעה כל יום (אני עוסקת בספורט) עם מינון שכזה? א. שמעתי על תסביב שחלה כתוצאה מפעילות גופנית בתקופת ההזרקה - האם נכון? ב. האם זה בסדר לעסוק בספורט בימי ההזרקה? תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/08/2013 | 19:43לפי מאפייני התגובה שלך את יכולה להתחיל במינון זה ,המלצתי לביון את התגובה כעבור חמישה ימי הזרקה,ובהתאם להמשיך בטיפול,אין בעיה עם ספורט מתון לא אירובי בזמן הטיפולהוסף תגובה
IMSI א. 17/08/2013 | 15:52פרופ' אשכנזי שלום, ראיתי התייחסות קודמת שלך מהיום לשיטת ה-IMSI ורציתי לדעת האם אתה סבור שיש יתרון כלשהו לשיטה זו גם כשההפריות עד-כה התבצעו באופן רגיל ללא צורך ב-icsi? תודה-רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה IMSI פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/08/2013 | 16:48להערכתי הערך המוסף של IMSI כאשר מתרחשת הפריה רגילה מטל בספק,ההנחה שהזרעים האיכותיים הינם ברי פוטנציאל ההפריה והברירה הטבעית יוצרת את הבחירה האולטימטיבית,כך שאני בספק אם ימצא ערך בביצוע הבדיקה שמבוצעת הפריה רגילההוסף תגובה
בטא 33 ביום 4.8 לאחר הפלה בציטוטק שנערכה ב- 15.7 אפרת 09/08/2013 | 15:48בת 42 (ללא ילדים) עברתי הפלה בציטוטק ב- 15.7 ובסונר שבוצע ב-25.7 נמצא תוכן רקמתי 2 ס"מ. תשובת בטא 33 ב- 4.8 .עדיין ישנם הפרשות חומות. אני לקראת טיפול שימור פוריות עם פאמרה כשאקבל ווסת. השאלות: 1. האם עדיין במצב של הריון בגלל ערך הבטא? 2. תוך כמה זמן מההפלה אמורה לקבל וסת ואיך אדע שזה הווסת ולא הפרשות? 3.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפלת ציטוטק פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/08/2013 | 19:09עש לבצע שבוע הבא בדיקת ביטה ואולטרסאונד חוזר ,במידה ועדיין הביטה חיובי ובחלל הרחם נצפה תוכן יש לבצע אולטרסאונד הבודק זרימת דם בתוך הממצא לשלול שאריות שלייה,הוסת אמורה להגיע כ-5 שבועות מההפלה המאפיינים שלה הם כמו וסת אמיתית ולעיתים עוצמתית יותרהוסף תגובה
בהמשך: ערך בטא לשלילת הריון וכדורי פאמרהאפרת 09/08/2013 | 21:22איזה ערך בטא אמור להיות לשלילת ההריון? והאם יש לרכוש כבר כדורי פאמארה לתחילת טיפול לשימור פוריות במידה ואין שאריות בחלל הרחם?הוסף תגובה
תשובת מומחה ערך ביטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/08/2013 | 10:44ערך ביטה אמור להיות קטן מ-5הוסף תגובה
התייעצות מעיין 16/08/2013 | 23:32פרופ אשכנזי שלום, נשואה +1. עברתי לא מעט הפריות והפלות חוזרות כנראה כתוצאה מאיכות זרע ירודה. אנחנו לפני ניתוח לתיקון וריקוצל. החלטנו לעבור טיפול נוסף ולהיעזר במעבדת ברטוב. הרופא המטפל זורם אך בעבר אמר לי שזה סתם קישקוש וחבל על הכסף. מצד שני שמעתי על הרבה סיפורי הצלחה....אשמח לשמוע את דעתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שיטת ה-IMSI פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/08/2013 | 10:50מעיין שלום. שאלתך נוגעת באחת הבעיות הנמצאות על הפרק ומעסיקות את החוקרים בתחום ההפריה החוץ גופית. ישנם פגמים בזרע שקל לזהותם בהגדלת מיקרוסקופ סטנדרטית למשל-זרע עם שני ראשים, ראשים ענק, שני זנבות, זנבות נפתלים ,אולם יש פגמים אחרים כמו vacuoles בראש הזרע שאינם מזוהים בהגדלה רגילה של המיקרוסקופ המשמשת לצורך בחירת תאי זרע ל-ICSI ונדרשת הגדלה עוצמתית יותר מאז פרסום עבודתו של פרופ׳ ברטוב ב-2001 שהראתה שבחירת תא זרע תקין ללא vacuoles בראש תא הזרע בהגדלה גבוהה הסתיים בשיעורהריון גבוה יותר. השאלה שנתבקשה האם IMSI צריכה להיות שיטת הבחירה עבור כל מקרה בו מבוצע ICSI על רקע ליקויים בזרע נשארה פתוחה- המחקרים הקליניים המשווים ICSI לIMSI לא היו עקביים לחלוטין מספר מחקרים מראים יתרון ואחרים אינם מצביעים על שום יתרון בשימוש בהגדלה גבוהה (1600-2500X) לצורך מיון המורפולוגי של זרע. באשר לניסיוני האישי אני חייב לציין שאחרי שנים רבות שהייתי מסוייג,בשנתיים האחרונות יותר ויותר אימצתי את השיטה לאחר שבחנתי אותה במקרים הדומים לשלך ולמרבה הפתעתי הושגו הריונות במספר מקרים שנכשלו בעבר מספר רב של פעמיםהוסף תגובה
גונאל וצטרוטייד סופיה 16/08/2013 | 17:03מזריקים אותם באותה השעה אחד אחרי השני או שצריך טווח מסויים בין ההזרקות? צריך להזריק באותו מקום או שאין חשיבות למקום? תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מועד ההזרקות של גונל וצטרוטיד פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/08/2013 | 19:35ניתן להזרים באותה שעה והזרקה תת עורית-רצוי בבטן בק של 2-3 ס״מ מתחת לטבורהוסף תגובה
דרושות 3 חפיסות מונופור (לת) נגה 16/08/2013 | 10:47שלום לכולן, עברתי את גיל מימון התרופות ע"י הקופה... החלטתי להמשיך בעוד מספר טיפולים ודרוש לי המונופור הכל כך יקר. אם למישהי יש עודפים במקרה אשמח לקבל או לקנות . אנא שלחו לי מספר טלפון למייל ואחזור nogaivf@gmail.com תודה נגההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
הקפאת ביציות
בדיקות קשורות
-
אבחון תסמונת ה-X השביר
-
אולטרסאונד וגינלי
תרופות קשורות
-
טרימתופרים
-
חומצה פולית
מונחים קשורים
-
אוקסיטוצי
-
כרומוזום X

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב