פורום טיפולי פוריות - עמוד 2401
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
גונאל פספוס מועד ביוץ אמוש 25/07/2013 | 12:21שלום אני אמא לתינוק בן שנה. ההריון הראשון נקלט בעזרת איקקלומין תוך 3 חודשים. החודש התחלתי טיפול בגונאל במינון של 75. לאחר 11 ימי הזרקה לא נראו זקיקים מפותחים והמינון הועלה ל 112. לאחר 3 ימים נוספים של הזרקה הרופא אמר שקרה משהו קצת מוזר ולפי תוצאות בדיקת הדם עברנו כבר את הביוץ. סהכ הזרקתי 15 ימים בהם נראו הרבה זקיקים קטנים ללא זקיק מוביל ובדיקת הדם האחרונה הראתה שכנראה פספסנו את הביוץ. כרגע הפסקתי את ההזרקות ואני נוטלת פרוברה עד להגעת הווסת והתחלת זריקות מחדש במינון של 112. איך יכול להיות שפוספס / התרחש ביוץ כאשר הקפדנו כל כך על הבדיקות ולא נראו התפתחות זקיקים למרות זמן כה רב של הזרקות? אני כל כך מתוסכלת!!!!! תודה אמושהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/07/2013 | 13:39כנראה הביוץ התרחש לפני היום ה-11,אני משוכנע שזה לא יקרה שניתהוסף תגובה
כאבים בנרתיק ובבטן תחתונה יעל 23/07/2013 | 19:04שלום רב, אני בסך הכל בשבוע 5 ויש לי מן הרגע הראשון (אני אחרי החזרה) כאבים בבטן תחתונה שהלכו ובאו, ובשבוע האחרון גם דקירות בנרתיק ותחושת לחץ באיזור הפתחים התחתונים. האם כאבים אלו שלא מונעים ממני לתפקד אמורים להצביע על דבר מה? כבר בשלב כזה מוקדם? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בנרתיק ובבטן התחתונה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2013 | 10:00כאבים בסדר גודל כזה המונעים ממך תפקוד חייבים לקבל מענה ,יש לבצע בדיקת אולטרסאונד כדי לספק הסבר הגיוני לכאבים אלוהוסף תגובה
צילום רחם והיסטרוסקופיה מבולבלת 23/07/2013 | 19:44שלום , לאחר שתי הזרעות ובעקבות שרירן בגודל 5*14 מ״מ הוחלט לשלוח אותי לצילום רחם. בצילום רחם נכתב: צוואר במבנה תקין רחם בצורה עגולה עם פגם מילוי בצד שמאל חצוצרה ימנית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים. חצוצרה שמאלית לא הודגמה. בעקבות הממצאים , נשלחתי להיסטרוסקופיה, ובמקרה היה מועד באותו יום. בהיסטרוסקופיה נכתב: תעלת צוואר רחם תקין חלל רחם לא תקין נמצא שרירן 0.5 סמ פרקן ( במילה הזו לא בטוחה) ימין רירית רחם תקין פתחי חצוצרות נצפו. האם זה סביר שבבדיקה אחת יצביעו על צד שמאל ובשניה על ימין? האם מומלץ לנתח או שניתן להכנס כך להריון תודה המבולבלתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שרירן תת רירי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2013 | 09:58שרירן הבולט לחלל הרחם ומעוות אותו עלול להפריע להשתרשות של העובר,אי לכך מומלץ לסלק אותו באמצעות ביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית -פרוצדורה שאמורה להיות קלה והתועלת שבביצוע הכריתה גובר על הסיכון שבהשארת המיומה. לגבי המיקום של השרירן אני מעריך שמשהו השתבש ,בכל מקרה בעת ביצוע הפעולה הניתוחית השרירן הבולט לחלל יורחקהוסף תגובה
הפסקת תמיכה אני 24/07/2013 | 09:36אני בשבוע 5 .כחודש אחרי תמיכה באנדומטרין( מההחזרה עד עכשיו) הרופא מבקש להפסיק תמיכה.האם זה לא מוקדם מידי? זה לא יכול לפגוע בהיריון אם הגוף לא ייצר מספיק פרוגוסטרון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תמיכה הורמונלית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2013 | 09:53הויכוח לגבי הצורך בתמיכה הורמונלית עדיין לא הסתיים בהסכמה מובנית ,ובודאי לגבי שבוע הפסקת התמיכה מבחינה פיסיולוגית הצורך בתמיכה מסתיים לקראת שבוע 7 להריון כאשר בפועל השילייה אמורה לספק את כל צרכי הפרוגסטרון לאחר שהגופיף הצהוב ההריוני סיים את תפקידו-כאמור ברגע שנצפה דופק עוברי הצורך בתמיכה חדלהוסף תגובה
טיפול ארוך שני 24/07/2013 | 08:15שלום פרופסורים יקרים, נ+1 בת 34 ,מאחורי הרבה טיפולי הפרייה לא מעט הפלות בשבועות ראשונים ובעיית זרע. כרגע ניסינו הכל לפני ניתוח לתיקון וריקוצלה. החלטנו לנסות טיפול נוסף עם מעבדת ברטוב. הפעם הרופא הציע טיפול ארוך עם סינרל. עד עכשיו הטיפולים היו קצרים, תגובה הייתה מצויינת עם מינונים נמוכים מאוד, 75 יחידות גונל וצטרוטידו75יח לובריס. הגוף חזר לתפקוד מיידי. קראתי באינטרנט שטיפולים ארוכים יכולים לפגוע בתפקוד השחלות. לא בא לי " לגדל" בעיות נוספות. האם טיפול ארוך יכול לגרום לנזק בהשוואה לטיפול קצר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בפרוטוקול ארוך פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2013 | 09:48הפרוטוקול הארוך נחשב כפרוטוקול מועדף בייחס לכל המדדים של הטיפול עם שיעור תופעות לואי מועט ביותר,אין שום תופעת לואי שנגרמת בעקבות השימוש בפרוטוקול שאינה רברסיביליתהוסף תגובה
הפריה חוץ גופית -שימור פוריות אפרת 20/07/2013 | 13:38בת 42 (ללא ילדים)לאחר הפלה בציטוטק. 1. באיזה שבוע מחזירים את העוברים לרחם לאחר טיפול בפאמארה+זריקות? 2. האם העוברים במצב של דופק? אודה לך על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2013 | 09:21החזרת העוברים נעשית במהלך טיפול ה-IVF אם אין הוראת נגד. העוברים המוחזרים הם בשלב ראשוני של מספר תאיםהדופק מופיע רק לאחר 4 שבועות מההשתרשות ברחםהוסף תגובה
לפרופ' אשכנזי הנכבד: שבוע לאחר הפלה בציטוטק (הפלה נדחית)אפרת 22/07/2013 | 12:48בת 42 (ללא ילדים)DCIS LOW GRADE ברקע. הריון טבעי לאחר 5 חודשים. (עמדתי ממש לקראת טיפול שימור פוריות) וסת אחרונה: 14.5 לפני שבוע הפלה עם ציטוטק ובביקורת סונר היום נצפו קרישי דם (אין כבר שק הריון). לאור העובדה שהריתי טבעי - האם מומלץ לנסות בכל זאת להרות טבעי ובמקביל לנסות להתחיל טיפולי פוריות עם קבלת המחזור? מה הסיכוי יותר להריון מוצלח בהתאם לרקע ומצבי? אודה לתשובתך.הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/07/2013 | 16:28בהתאם לגיל והנסיבות הטיפול הייעודי המומלץ הוא IVFהוסף תגובה
הבהרה:אפרת 22/07/2013 | 21:27הטיפול המומלץ IVF . האם כוונתך, לא לנסות להרות טבעי? מתי המחזור אמור להגיע לאחר הטיפול בציטוטק?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2013 | 10:37המחזור יגיע כחמישה שבועות לאחר ההפלה. כאמור המלצתי היא לפנות ישירות לטיפול IVF ולא להמתין.הוסף תגובה
אפשרות להרות טבעי לפני קבלת המחזור?אפרת 23/07/2013 | 12:26עד לטיפול IVF , האם קיים סיכוי להרות טבעי לפני קבלת המחזור? אודה לתשובתך.הוסף תגובה
תשובת מומחה הריון טבעי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2013 | 18:18תמיד קיים סיכוי מסוייםהוסף תגובה
בטא 8 דורית 22/07/2013 | 17:38היום 12 יום לאחר החזרת מוקפאים. בבדיקת דם הבטא – 8, prog – 30.63, E2 – 1549. האם יש סיכוי להתפתחות הריון תקין או שהכוון הוא הריון כימי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עדיין מחכה לתשובה לשאלתי מאמש....דורית 23/07/2013 | 16:45לגבי בטא 8הוסף תגובה
תשובת מומחה ביטה 8 פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2013 | 18:16כנראה מדובר בהריון כימי יחד עם זאת לא הייתי מתייאש וממשיך במעקבהוסף תגובה
CMV תוצאות בדיקה נטע-לי 23/07/2013 | 13:04הי,...אני בהריון ראשון שלי בשבוע 10 רופא המעקב (המאוד לא סימפטי בלשון המעטה)שלי אתמול התקשר אלי ואמר לי שקיבלתי תוצאות לא מעודדות בבדיקת cmv ושרצוי שאני אקבע תור מהר להחלטה לגבי המשך הריון כששאלתי מה זה אומר ומה זה הוירוס הזה אמר שאין לו זמן כרגע ונדבר בקרוב וככה השאיר אותי בוכיה ומרוסקת ניסיתי להשיג רופא פרטי אתמול בלילה שיעזור לי עם התוצאות וזה לא ממש הלך לי אולי אתם תוכלו לעזור לי....ואלו הן התוצאות: cmv IgG חיובי 91.2 AU/ml cmv IgM שלילי cmv Igm additional assay שלילי cmv IgG Avidiy 36% אני בסטרס נוראי ולא מבינה מה פשר התוצאות..... בבקשה עזרה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות סרולוגיות ל-CMV פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2013 | 13:36באופן כללי ניתן לבדוק את קיומם של נוגדנים ל-IgM, IgG כנגד CMV, כדרך חשובה להעריך את הזמן בו נדבקה האישה. IGG מצביע על הידבקות ישנה של האם במחלה. IGM חיובי מצביע על הידבקות נוכחית של האם במחלה.במקרה הנדון נוגדני ה-IGM שליליים. כאשר מועד ההדבקה אינו ידוע (למשל, כאשר IGM חיובי אולם לא ידוע האם ההדבקה נעשתה בזמן ההריון או מספר חודשים לפניו, נעשית בדיקת IgG Avidity: ערך נמוך (מתחת ל-35% במקרה הנדון 36%) מצביע על הדבקה חדשה, בעוד שערך גבוה מצביע על הדבקה ישנה,לכן הייתי ממליץ לבצע בדיקה חוזרת לשלול עלייה ברמת ה-IGM כתוצאה מהדבקה טרייה,אם התשובה שלילית יתכן בכל זאת שמדובר בהדבקה בפרק זמן של יותר מ4-6 חודשים,בכל מקרה בשלב זה הנתונים סהF תקינים למרות שנדרשת ביקורתהוסף תגובה
שאלה . ורוד 23/07/2013 | 10:44אני בתחילת היריון שבוע 5 ומשתמשת בלקסין פורטה שמכיל את כל המרכיבים הללו רוברב טיבטי, שומר, פסיליום, זרעי פשתן, שזיפים, תאנים ומיצוי תמר הינדי. משתמשת בכמוסות לעומת זאת הטיפות של לקסיםן פורטה מכילות מים, פרופילן גליקול, תמצית שזיפים, תמר הינדי, זיזיפוס, קמומיל, ריבס המדבר. מה עדיף ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2013 | 12:36זהו תכשיר המכיל תערובת של פרופילן גליקול שאיננו נספג ועוד מרכיבים ותמציות צמחיות. המידע אינו רב בקשר עם מרכיבי התכשיר בהריון אולם נשים רבות עושות בו שימוש נרחב ביותר ולא נתקבלו דיווחים על תופעות לואי חריגות. השימוש ככל הנראה איננו כרוך בתוספת סיכון לעובר מעבר לסיכון הבסיסיהוסף תגובה
אני בתחילת היריון ו תודה לפרופ אשכנזי 23/07/2013 | 06:32האם מאמץ בשירותים( עצירות) או שיעול או התעטשויות יכולים להזיק לעובר? לחוצה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תפקוד בזמן הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2013 | 09:47אין כל בעיה עם פעילויות אלוהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
הזרעה תוך רחמית IUI
בדיקות קשורות
-
ניקור מותני, דיקור מותני
-
תרבית נרתיק
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
מטנאמין היפוראט
מונחים קשורים
-
אם פונדקאית
-
אוננות

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן