פורום טיפולי פוריות - עמוד 2496
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
דחוף IVF מירב 29/01/2013 | 10:56שלום, אני אמורה להתחיל מחזור שני של טיפול IVF השבוע לאחר הפסקה של חודש ואני לא מרגישה כל כך טוב (מצוננת, משתעלת ומנוזלת ללא חום) האם כדאי להתחיל טיפול נוסף או להמתין? האם יש לזה השפעה על הצלחת הטיפול? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צינון וטיפול IVF פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/01/2013 | 15:37שלום מירב מאחר והטיפול נמשך כשבועיים ובשלב ראשון את נדרשת רק לבצע זריקות,אינני רואה כל בעיה להתחיל עם הטיפול,הערכתי שאת למועד השאיבה בהרדמה את כבר תמצאי אחרי המחלה.הוסף תגובה
הזרעה קרני 27/01/2013 | 10:11ביום חמישי עשיתי אולטרסונד זקיק 17 ודם e2 405 p0.54 ללא אוביטרל עשיתי הזרעה ביום שישי . הlh עלה בדקתי בערכת ביוץ .ביום חמישי בערב . היום אולטרסונד אין זקיק וגם לא נוזל בדוגלס והבדיקה של lh ביתית אין פס . האם יש יעילות לעשות עוד הזרעה היום . בדיקות הדם יגיעו רק בצהריםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
צירוף בדיקות דםקרני 27/01/2013 | 13:15e2 205 p3.4הוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/01/2013 | 22:22לפי הנתןנים הביוץ התרחש ביום שישי וטווח הפוריות שלך היה בשישי שבת היום קצת מאוחרהוסף תגובה
הזרעהקרני 27/01/2013 | 22:36הזקיק לא היה היום האם זה הגיוני שהוא נעלם לגמרי עקב ביוץ ? ולא נראה באולטרסונד מתפרק או עכור .זה הגיוניהוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/01/2013 | 00:07אפשרות זו קיימתהוסף תגובה
גופיף צהובקרני 28/01/2013 | 09:46אז לפי הבנתי השארית של הזקיק אחרי שיוצאת הביצית משמש לגופיף צהוב . אם לא ראו כלום באולטרסונד אחרי יום מהביוץ . מה זה אומר ?הוסף תגובה
תשובת מומחה גופיף צהוב פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/01/2013 | 22:26לדעתי לא התייחסו לזההוסף תגובה
כאבים לאחר החזרת עובר דלית 28/01/2013 | 19:54יום רביעי עברתי שאיבה ויום שישי החזרת עובר יש לי כבר 4 ימים כאבים בבטן התחתונה הרגשה כמו מתיחה או שריר תפוס האם כדי להגיע למיון נשים בבלינסון לבדיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים לאחר שאיבה והחזרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/01/2013 | 22:24כאבים במידה סבירה יכולים להיות לאחר שאיבה והחזרה עקב התגובה השחלתית המאוחרת,אולם הכאבים הם עוצמתיים כדאי להיבדקהוסף תגובה
לא יודעת מה לעשות- עזרה בבקשה מאי 27/01/2013 | 08:59ביום ה21 לווסת התחלתי פרוטוקול ארוך של דקא 0.1 . אתמול הווסת היתה צריכה להגיע אולם לא הגיע שום דבר אפילו לא טיפת דם . כאבים באים והולכים בדמות של כאבי מחזור אבל כלום . אני צריכה לבוא ביום לאחר קבלת הווסת לדם +US . מה עליי לעשות ? ללכת לדם +US למרות שלא קיבלתי ווסת ? להמתין לקבלת הווסת ? אודה להנחייתכם בבקשה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/01/2013 | 22:37עלייך להמשיך את הדקפפטיל עד לקבלת המחזור ואז לבצע בדיקה,יתכן שיבוש בעקבות הדקפפטילהוסף תגובה
שאלה אורית 27/01/2013 | 10:44שבוע 6, אחרי החזרת עוברים מוקפאים, ביום שישי האחרון היו לי דימומים חזקים עם גושים שנמשכו כמה שעות ולאחר מכן פסקו,התבקשתי להגיע למחלקה הבוקר, עשו לי אולטרסאונד וראו עובר עם דופק שמתאים לשבוע אך שק ההריון הוגדר כפחוס ללא גבולות מוגדרים, 1.האם יש משמעות לדימומים? 2.האם ממצב כזה יכול להתפתח הריון תקין? 3.האם כדאי להגביר תמיכה (4 אנדומטרין + 3 אסטרופם ביום)? 4. האם מנוחה יעילה? 5. יש משהו נוסף שניתן להוסיף בכדי להגדיל סיכוי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דימומים בשבוע 6 פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/01/2013 | 22:33שלום,דימומים בשבוע הריון כל כך מוקדם מסוכנים ועלולים להסתיים בהפלה חלקית או מליאה,למרות לא אחת הדמם נפסק ומתפתח הריון תקין,התמיכה שת לוקחת מספיקה יתכן וכדאי להוסיף זריקות פרוגסטרון,בנוסף למנוחה כל עוד את מדממת,בשלב זה עושה רושם שאת עושה את המירבהוסף תגובה
פרופסור אשכנזי- שאלה בקשר לאולטרסאונד ראשון שרה 27/01/2013 | 11:23פרופסור אשכנזי היקר, לאחר שעינת לי אינספור פעמים על שאלות רבות ושונות אשמח אם תוכל לענו לי גם על השאלה הבאה- הריון ראשון אחרי IVF (בעברי רק כימיים) גיל הריון 6.6 מספר שקי הריון-2 מספר עוברים-2 עובר1- מבנה שק- תקין רקמה עוברית- נצפתה דופק עוברי הודגם CRL- 6.4 מ"מ מתאים לשבוע 6.3 (תחום הנורמה 6.6-5.6) עובר 2- מבנה שק- תקין רקמה עוברית- נצפתה דופק עוברי הודגם CRL- 3.4 מ"מ מתאים לשבוע 6.0 (תחום הנורמה 6.3-5.4) סיכום- נצפה שק חלמון בכל אחד מהשקים בשק השני רושם לשק חלמון נוסף עם רקמה עוברית נוספת ללא דופק אשמח לדעת מה זה אומר- האם בשק הריון השני נוצרו תאומים זהים שאחד מהם ללא דופק? יכול לצוץ פתאן דופק שלישי אשמח לדעתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תאומים מונוכוריילים מונו אמניוטים+עובר נוסף פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/01/2013 | 22:26שלום המצב שאת מתארת אפשרי נדרש המשך מעקב אולטרסאונד לאשר או לשלול אפשרות זו המצריכה התייחסות מיוחדתהוסף תגובה
כאבים מציקים אילי 27/01/2013 | 15:56צהריים טובים פרופסור ושבוע מבורך, אני בשבוע 12 + שאלתי היא יש לי למשך כל היום כאבים עדינים בבטן מציקים קצת, בנוסף זאת פעם שניה שיצא לי פצע בשפתיים (פצע חום) השאלה היא מתי זה מצריך היתיחסות רפואית אם ביכלל. איך יודעים באיזה שלב צריך בדיקה? נראה לי מוזר קצת על כל פיפס לגשת לרופא ולעשות רושם של איפוכונדרית....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחצים בבטן תחתונה בהריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/01/2013 | 22:18הכאבים הקלים והלחצים הן תופעות שכיחות בהריון,וזאת עקב העובדה שהרחם הוא איבר שרירי ומגיב להריון המתפתח בתוכו,באשר לפצע הוא בהחלט דורש התייחסות רפואיתהוסף תגובה
בטן מאד נפוחה אחרי החזרה והריון גלין 11 25/01/2013 | 21:43שלום רב. אני אחרי שאיבת 25 ביציות, 3 טריים הוחזרו ולשמחתנו יש הריון. בטא ביום ה 12 461 וביום ה 14 885. יש לי מה שאלות, אשמח מאד לתגובה. האם הבטא מעידה על הריון תאומים ? האם עלי להחשיב את מספר השבוע כמספר 4. ( שבועיים לפני שאיבה + שבועיים אחרי החזרה?). אם כך אני בשבוע 4 ? הבטן שלי מאד מאד נפוחה. מה יכול ה להיות הסיבה ? ( מתסכל מאד). מודה לכם מאד . ;)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבוע 4 הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/01/2013 | 09:12שלום ,אכן את מצוייה בשבוע 4 להריון,יתכן ומדובר בהריון רב עוברי ערכי ביטה ראשוניים גבוהים למדי,התפיחות בבטן נובעת מעצם כניסתך להריון,הפרשת ה-HCG ההריוני משפעלת את הזקיקים ומעצימה את התגובה השחלתית לעיתים עד לממדים של גירוי יתר חמור על כל המשמעויות,לכן עלייך להיות במעקב היות ולפי הנתונים שמסרת(שאיבת 25 ביציות) את נמצאת בקבוצת סיכון לגירוי יתר שחלתי מאוחר על רקע הכניסה להריוןהוסף תגובה
אם אין כאבים האם עדיין יכול להיות גירוי ?גלין11 26/01/2013 | 10:50בוקר אור פרופסור אשכנזי. תודה רבה רבה על לקבצם המהירה. שאלה... אם אכן יש גירוי, היתכן שאינו מלווה בכאב ? ורק בטן נפוחה ? אתה ממליץ לי ללכת כבר מחר לרופא או לחכות לבדיקת שק ודופק ? תודה רבה, שבת שלום .הוסף תגובה
תשובת מומחה תפיחות בבטן פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/01/2013 | 22:39שלום ,אם אכן הבטן תפחה מאוד יהייה מוצדק מאוד להיבדק מחר גם אם טרם הופיעו כאביםהוסף תגובה
שאלה לפני IVF כרמית 26/01/2013 | 13:06שלום, אני בת 34 ובעיצומן של בדיקות לפני תחילת תהליך IVF. התחלתי לנטול תרופה בשם צ'מפיקס להפסקת עישון. רציתי לדעת אם יש סיכון בנטילת התרופה לפני תחילת התהליך/ במהלך הריון תודה מראש על תשובתכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צ'מפיקס-פריון ,הריון ,והנקה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/01/2013 | 22:38כרמית שלום באשר להשפעת הצ'מפיקס על הריון ,הנקה ופריון ראוי לזכור את העובדות הבאות: הריון:אין מידע מספיק על ההשפעה בהריון הומאני,לעומת זאת נצפו פגיעות בבעלי חיים,לכן התכשיר בשלב זה אסור בהריון. הנקה:החומר הפעיל varenicline מופרש בחלב כך שצריך לשקול את יתרון ההנקה עבור התינוק והתועלת של לקיחת התכשיר עבור האם מול הסכנות המזעריות לעובר. פריון:אין עבודות קליניות המצביעות על פגיעה אפשרית בפוריותהוסף תגובה
המשך לשאלה מורין 26/01/2013 | 20:11פרופ אשכנזי ערב טוב, תודה על התייחסותך! ההחזרה שלי מחר בבוקר האם אני יכולה לקחת כדור ואבן, להרגעה? כתבת לי שעד ההחזרה אין בעיה...אך אם אני לוקחת עכשיו השאלה אם זה לא קרוב מידי למועד ההחזרה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כדורי הרגעה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/01/2013 | 22:12יכולה בהחלט לקחת כדור VABEN לקראת ההחזרההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
לידת עכוז
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
כריתת פות
בדיקות קשורות
-
תרבית זרע
-
נוגדנים לטוקסופלזמה
תרופות קשורות
-
זואלי (נומגסטרול + אסטרדיול)
-
דאנאזול
מונחים קשורים
-
אסטריול
-
גונדוטרופין כוריוני אנושי (HCG)

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב