פורום טיפולי פוריות - עמוד 356
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
התנזרות לפני מתן זרע Nk 16/12/2022 | 14:59היי, אני ביום ראשון הקרוב עושה שאיבה. לא קיימנו יחסים כבר שבוע וחצי ( בזמן השאיבה זה יהיה 12 ימים) ומתלבטת אם לקיים היום יחסים יומיים לפני שיצטרך לתת שוב או לחכות לראשון.( קראתי שכדאי להתנזר 3 ימים לכן מתלבטת)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/12/2022 | 20:08ההמלצה היא לא להתנזר יותר משבועהוסף תגובה
אסטרידול וזקיקים חוי 16/12/2022 | 15:13רציתי לשאול אם יש 2 זקיקים בגודל 11 ואחד בגודל 14. E2 1900. האם זה תואם? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/12/2022 | 20:07סבירהוסף תגובה
4 עוברים להחזרה ערן 15/12/2022 | 22:19היי הרופא בחו״ל החליט להחזיר 4 עוברים לאחר כשלונות חוזרים של ivf העוברים עברו גם PGTA אבל הוא טוען מכיון שהאיכות לא הכי גבוה אז כדאי שנחזיר את כל ה 4 האיכות שלהם : 2AA 3AB Early blast Compaction מה דעתך ? האם מומלץ להחזיר 4? האם זה מגדיל את הסיכוי ? או יכול חלילה לעשות פעולה הפוכה ? יש לציין גיל התורמת ביצית 25 גילה הפונדקאית 28- 2 לידות בעברההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/12/2022 | 13:27ההחלטה הנה משיקוליו ובאחריותו של הרופא שלך בהכירו את כח נסיבות המקרה מתוך שיקול של ניהול סיכונים אפשריים בהחזרה של 4 בלסטוציסטיםהוסף תגובה
מיואש ממשערן 16/12/2022 | 16:43לפי הדירוג שלהם יש להם סיכוי ? כי להבנתי דירוגם לא גבוה כלל זהו ניסיון מספר 7 בקטע הריונות כימיים ועוד הריון עם שק ריק קריוטיפ תקין הלוספרם 20% שברים להבנתי תורמות הביצית כולם הביאו להריונות מה עוד אפשר ? האחרונים כמו שאמרתי עברו PGTA מתוך 11 חזרו 4 התורמת היא חדשההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/12/2022 | 20:05נאחל לך הצלחה בהמשך דרכךהוסף תגובה
גונאל F שיר 16/12/2022 | 22:42שלום, היום הזרקתי גונאל אף בפעם השנייה ולאחר שהוצאתי את המחט מהגוף ראיתי בקצה שלה טיפה של נוזל. מד הכיול התאפס בחזרה לאחר ההזרקה. האם זה תקין שהייתה טיפה על המחט או שזה אומר שאולי לא קיבלתי את כל החומר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/12/2022 | 12:02לא בעייתיהוסף תגובה
טיפול פוריות אנונימית 17/12/2022 | 05:13בוקר טוב פרופ פטריה בנרתיק מזה 5 ימים גרד בהריון שבוע 18 האם מותר להשתמש ב comagis ..וכמה פעמיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/12/2022 | 12:01אין מניעה -עד פעמיים ביוםהוסף תגובה
החזרת עוברים מוקפאים דורית 15/12/2022 | 12:51שלום ד"ר בשאיבה האחרונה הוקפאו 7 עוברים. 3 עוברים יום 3 3 עוברים יום 5 עובר 1 יום 6 הרופא רוצה להתחיל החזרות מעוברים יום 3. לא עדיף הפוך? הרי עובר יום 5 או 6 יש סיכוי גבוה יותר להריון.מנסה להבין מה שיקול דעתו. בת 41 מנסה להרות מתרומת זרע כשנה וחצי.עד כה תמיד הוחזרו עוברים טריים לאחר שאיבה ולא נקלטתי.רק בשאיבה האחרונה הצלחנו להקפיא. אודה לך על חוות דעתך .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/12/2022 | 13:33באופן כללי ניתן לומר שעוברים בני 5 ימים הנם עוברים עם פוטנציאל טוב יותר להשתרשהוסף תגובה
החזרת עוברים מוקפאיםדורית 16/12/2022 | 23:07גם אני חושבת ככה.מדוע הרופא אומר שעובר יום 3 עדיף? לא מבינה את שיקול דעתו..מה שיקולו לדעתך? האם כדאי להתעקש על עובר יום 5 ?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/12/2022 | 12:00חזקה על הרופא שלך ששיקוליו עמו-כדאי שתדוני איתו בנדוןהוסף תגובה
tsh והריון בר 14/12/2022 | 13:21אני תקופה של שנה מנסה להרות. הtsh שלי 5.87 המצב הגניקולוגי שלי תקין ועדיין לא מצליחה להרות. הרופא נשים לא אמר כלום על זה. ובמקרה הרופא משפחה אמר לי ,מדוע את לוקחת הורמונים,שהבלוטה לא מטופלת. והרופא משפחה אמר שככל הנראה אינני מצליחה להרות ,כי הבלוטה גבוה. מדוע הרופא נשים לא אמר לי כלום,והתחיל איתי הורמונים.אני מרגישה שאולי יכולתי לחסוך זמן ועוגמת נפש אם הבלוטה היתה מטופלת. האים באמת בגלל בלוטה גבוה לא נקלטים או שזה לא קשור.מרגישה שמפספסים איתי משהו ,ואני נופלת בין הכסאות שאין צורךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/12/2022 | 19:19המטרה היא לשמור לקראת היריון ובהיריון את ערכי ה-TSH מתחת ל-2.5,ולכן מעבר לבירור תפקודי הבלוטה,יש לשקול טיפול בתכשיר טירואידליהוסף תגובה
מענה בבקשה בלוטת תריסבר 15/12/2022 | 10:37פרופסור יקר מןדה לך על המענה המהיר מה כתבת פה בבקשה חשוב לי להבין >חכן מעבר לבירור תפקודי הבחוטה עש לתתתכשיר טירואידליהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/12/2022 | 12:36יש לשקול טיפול בתכשיר טירואידליהוסף תגובה
המשך בבקשה t3,t4 תודהבר 15/12/2022 | 15:29דבר נוסף שרציתי לשאול הt3 שלי3.7 t41.1 האים בנתונים האלו כדאי להתחיל לקחת אלטרוקסין 50 מג? האים היית ממליץ לקחת כמה חודשים לאזן ולהפסיק?או שזה לכל החיים? האים אפשר לאזן בצורה אחרת לדעתך,או אין מנוס מהכדור? הבנתי שיש טיפות וגם סירופ איזה כדור מומלץ לקחת אם אתחיל טיפול? אשמח שוב למענה ממש תודההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/12/2022 | 13:31כדי להתייחס נדרשים בדיקות TSH ובדיקת T4הוסף תגובה
פה הבדיקות הנדרשות אשמח להתייחסות בבקשהבר 16/12/2022 | 14:15פרופסור זה פה ביקשת לראות t3 t4 ו tshהוסף תגובה
תופעות לוואי רגשיות להזרקת גונל וציטרודייט (לת) בתאל 16/12/2022 | 14:10שלום, תוכלו לשתף פה בתגובות הרגשיות שיכולות להיות? כי ביומיים האחרונים אני בוכה מאוד יש לי בכי חזק לכמה דקות זה נרגע וחוזר במהלך היום ואו שזה פסיכולוגי כי אני מבינה שאני מזריקה הורמונים ואני כנראה משתוקקת לחוות את החוויות ההורמונליות של נשים הרות או שזה באמת חלק מזה ולגיטימי.. זה לא מדאיג אותי אלא רק מסקרן אותיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
האם ביצתי תקין רחל 12/12/2022 | 11:04שלום וברכה לפני חודש וחצי לקחתי 2 כדורי לטרוזול מהיום ה4 של הווסת ולא גרם לשום דבר שום זקיק לא גדל ביום ה 30 מהמחזור האחרון לקחתי שוב 2 כדורי לטרוזול ל5 ימים והרופא הביא לי גונאל F75 ליומים ואז מעקב זקיקים שלא ראו שום זקים אמר להזריק שוב עוד2ימים 112.5 גונאל F שגם לא ראו שום זקיק ואז הזרקתי עוד 3 ימים גונאל F 150 ולא ראו שום זקיק לכן הזרקתי עוד יומים גונאל F 175 ולא הלכתי למקב זקיקים יום אחר כך רק אחרי 4 - 5 ימים שראו זקיק 11 שזה היה יום ראשון באתי ביום שישי של אותו שבוע וראו מבנה היטרוגני בגודל 23מ"מ עם זרימות הקפיות ומעט נוזל הטכנאית אמרה שזה מראה או שהיה ביוץ אתמול או שזה ציסטה ללא ביצית ואפשר לראות לפי בדיקות דם עשיתי בדיקות דם באותו יום ורא 150 PMO/L e2 ופרוגסטרון 28 ILH 4.7 הרופא טען שבייצתי בחמישי בלילה אז למה האסטרדיול כזה נמוך רוצה לציין שאני בת 22 עם שחלות פולוציסטיותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
האם ביצתי נכוןרחל 13/12/2022 | 17:46פרופסור בבקשה תענה לי אם זה ביוץ נכון והאם הגיוני שביצתי יום קודם או הרבה לפניהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/12/2022 | 19:22למרבה הצער כנראה בייצתהוסף תגובה
האם ביצתי נכוןרחל 14/12/2022 | 21:04מה זה אומר למרבה המער בייצת ? ולמה האסטרדיול נמוך כי זה מיד אחרי ביוץ או דזה משהו לא תקין והאם יכול להיות שיום אחרי ביוץ יהיה פרוגסטרון 28 סליחה שאני שואלת שוב אשמח ממש ממש לתשובה תודה ענקית פרופספור על עבוגת הקודש שלך תודה וסליחה רושמת שוב בת 22 עם שחלות פולוציסטיותהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/12/2022 | 09:29בייצתהוסף תגובה
האם ביצתי המשךרחל 15/12/2022 | 17:06סליחה על השאלה פרופסור אני ממש לחוצה ורוצה להבין למה למרבה הצער ? למה זה ביוץ לא תקין? והאם יכול להיות שיום אחרי ביוץ יהיה פרוגסטרון 28 סליחה ותודה על הכל אדמח מאד שתענו ליהוסף תגובה
רחלרחל 15/12/2022 | 17:10למה למרבה הצער והאם יכול להיות שיום אחרי ביוץ יה פרוגסטרון 28 ולמה האסטרדיול היה כזה נמוך סליחה על ההפרעה אך אני מאד לחוצה מהערכים מנסה כבר שנה להרות אשמח אם.הפרופסור יוכל להגיב לי שוב ממש תודה רבה!!הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/12/2022 | 13:30נראה שף וחצץ הביוץ שלך ,נראה שלפי ערכי הפרוגסטרון את לפחות יומיים מהביוץהוסף תגובה
בטא גבוהה תקינות הריון שרון 16/12/2022 | 08:17שלום. שבוע 5.6 בטא כבר 125000 שבוע 6.4 ראו עובר ודופק תואם גיל הריון מבינה שזו בטא גבוהה מאוד!! האם יש סיכוי להריון תקין? מתי אדע אם מדובר בהריון מולארי או במומים? האם ניתן לקבוע כבר לפי רמות הבטא שההריון לא תקין? כמובן לא מדובר בתאומים הריון ivf. החזרת עובר אחד. נצפה שק הריון ועובר אחד כמובן...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/12/2022 | 13:21רמות גבוהות של ההורמון בדם יכול להוות רמז להריון עם יותר מעובר אחד, אך גם יכולות להצביע על הפרעות בשליה, ועל-כן האישה תופנה לצורך בדיקת דם חוזרת ואולטרסאונד,להמשיך מעקב אולטרסאונדהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
אנדומטריוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
התקן תוך רחמי IUD
בדיקות קשורות
-
17 קטוסטרואידים בשתן
-
אולטרסאונד הריון (דגימות עובר)
תרופות קשורות
-
נפארלין
-
חומצה פולית
מונחים קשורים
-
בחילות הריון
-
גבשושית איברי המין (קונדילומה)

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן