פורום טיפולי פוריות - עמוד 610
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
איך ממשיכים שירה 04/10/2021 | 14:20שלום פרופ׳, בת 32, שחלות פליציסטיות. מזה כשנה מנסה להיכנס להריון, התחלתי טיפולים בפברואר. בבדיקת זרע של בעלי יצאה הכל תקין. מחזור ראשון לטרזול- לא היו זקיקים מחזור שני- איקקלומין - לא היו זקיקים מחזור 3- גונאל אף 75 5 ימים ואז 100 4 ימים היו כמה זקיקים שהגדול 15, יום לאחר שנצפה זקיק 15 נעשה הזרעה ללא אוביטרל כי ה E2 היה גבוה (2000). לאחר השבחה היה ריכוז 24 מיליון מורפולוגיה 3. מחזור 4- פרגובריס 75 5 ימים ואז 100 4 ימים. היו כמה זקיקים מעל 10 שהגדול 14. באותו יום הזרקתי אוביטרל בשעה 18:00 ולמחרת ב 10:00 הזרעה. לאחר השבחה היה ריכוז 27 מיליון כל השאר תקין. מחזור 5- (החלפתי רופא) פרגובריס 37.5 למשך 15 ימים ביום 19 היה זקיק 19, באותו יום בערב הזרקתי אוביטרל ו36 לאחר מכן הזרעה. באותו יום לבעלי היה קשה לתת זרע, ובסוף חלק לא נכנס לכוסית לפני השבחה היה ריכוז 8 מיליון ולאחר השבחה היה 2 מיליון. שתי שאלות: 1. איך היית ממליץ להמשיך? 2. האם יש אפשרות להקפיא זרע להזרעה? תודה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/10/2021 | 23:58הייתי משלים עוד טיפול אחד במתכון של הרופא החדש ולאחר מכן פונה לטיפול הפריה חוץ גופית בין היתר גם בגלל נתוני הזרע הגבולייםהוסף תגובה
בדיקה אחרי החזרת עוברים אנה 04/10/2021 | 14:37שלום דר יום 12 להחזרת שני עוברים ביום השני להפריה. עם תמיכה קרינון פעם ביום בטא 123. פרוגסטרון 57 הרופא בקש לחזור על הבדיקההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/10/2021 | 23:56עד כה הכול סבירהוסף תגובה
אוביטרל ואלכוהול, ועוד שאלה על bmi דניאלה 04/10/2021 | 20:22היי, יש לי 2 שאלות: 1. חברה שלי מתחתנת ביום שאני אמורה להזריק אוביטרל. האם מותר לשתות אלכוהול באותו יום? או שזה פוגע ביעילות הזריקה 2. האם אישה עם BMI 17 יכולה להיכנס להריון? תודה רבה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/10/2021 | 23:551.אין לאלכוהול הדפעה על הפעילות הביולוגית של אוביטרלהוסף תגובה
דופסון אלה 04/10/2021 | 23:42שלום פרופ'. אני בהריון שבוע 6 כמעט. אחרי גונאל והזרעה. אחרי מספר סבבים לא מוצלחים היה הריון כימי. לאחרי הרופא רשם דופסון. אשמח לכמה שאלות בבקשה: 1) הרופא מבקש תמיכה עד הדופק. זה לא מוקדם מידי? קראתי שזה עד שבועות מתקדמים יותר. 2) הדופסון גרם לי לתופעות לוואי של חוסר סבלנות כלפיי אנשים ועצבים מרגע הנטילה. בעלי טוען ש"לא מבין מה עובר עליי", האם זה הגיוני? זה הריון שני ולא הייתי ככההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/10/2021 | 23:531.בהחלט סביר,אולם לא יקרה שום אסון אם תמשיכי את הנטילה עד שבוע 8-9 2.התופעות בהחלט יכולות להיות בעקבות בשימוש ההורמונליהוסף תגובה
בטא אוריה מועלם 30/09/2021 | 17:35שלום הזרקתי אוביטרל לפני 14 ימים ואתמול ביום ב13 לאוביטרל עשיתי בטא וייצא 37 האם זה נמוך מדיי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2021 | 20:08לא הייתי מספיד את ההיריון ומבצע בדיקה חוזרת עוד יומיים שתקבע את גורל ההיריוןהוסף תגובה
הריון מימי 30/09/2021 | 18:05ערב טוב פרופ אני בת 38 בעלי בן 45 בהתחלת נכנסתי להריון ספונטני מזה שנה מנסים הריון לא נקלט . האם הגיל הוא הסיבה לזה בגלל שאני כבר בגיל 38 או שהפוריות לא קשורה בגיל שליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2021 | 20:07לגיל ישנה בהחלט השפעה אם כי נדרש בירור בסיסי כדי לאתר את הרקע לעיכוב ובכדי לתת לו פתרון הולםהוסף תגובה
כאבי דמוי מחזור מיכל 30/09/2021 | 19:37היי פרופ החזרת בלסטוציסט בן 5 ימים ב 19/9, בטא מהיום 30/9 חיובית ערך 730. התחילו לי הערב כאבי דמוי מחזור ללא דימום בינתיים.. בעברי היתה הפלה נדחית. אני אמורה לדאוג להערכתך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2021 | 20:05בשלב זה נראה תקיןהוסף תגובה
הבדל גיל בין עוברים שהוחזרו נועה 01/10/2021 | 11:41הוחזרו לי שני בלסטו בני חמישה ימים הרופאה עשתה אולטראסאונד)שבוע 10) ואמרה שעובר אחד יותר גדול מהעובר השני בארבעה ימים. הייתי שמחה לקבל הסבר לעניין. חצויים שלקחתי רק אסורופם ועכשיו בנוסף גם ק'רינון.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2021 | 20:05ראי תשובתי להלןהוסף תגובה
היסטרוסקופיה ניתוחית אורית 01/10/2021 | 16:44שלום האם ניתן להתחיל סבב Ivf מיד אחרי ביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2021 | 20:03במחזור שעוקב את ביצוע ההיסטרוקופיההוסף תגובה
פרוטוקול מאוכזבת 30/09/2021 | 11:30היי פרופ', בת 32 וחצי, נשאית X שביר עם 88 חזרות, FSH 12.8 ו- AMH יצא 1.34. עברתי 4 סבבים של שימור ביציות (הוקפאו 37 ביציות בסך הכל). לאחר מכן עברתי שני סבבים של IVF+PGD. בסבב הראשון התחלתי לאחר חפיסה שלמה של גלולות (גונאל 450+אורגלוטרן+אוביטרל+דקפפטיל). נשאבו 10 ביציות, הופרו 6 ורק עובר אחד נמצא תקין והוחזר טרי ביום 4 (עם תמיכה של 2 אנדומטרין ביום). 4 ימים לפני הבטא קיבלתי מחזור. בסבב השני, התחלתי 4 ימים לאחר סיום הגלולות (נטלתי אותן שבועיים). הפרוטוקול היה דומה, רק שהאורגלוטרן הוחלף לצטרוטייד והאנדומטרין הוחלף בקרינון אחד ביום. נשאבו 8 ביציות, הופרו 6 ושוב רק עובר אחד נמצא תקין והוחזר לרחם טרי ביום 5. לפי המעבדה, העובר היה טוב מאוד, אך שוב 6 ימים לפני הבטא התחילו הפרשות חומות ושחורות של הקרינון ולאחר יומיים החל גם דימום אדום שנראה כמו מחזור. 1. האם הפרוטוקל שקיבלתי טוב? כדאי להמשיך בתרופות הללו ובמינונים הללו? 2. האם התמיכה נכונה ומספקת? 3. האם היית ממליץ לקראת הסבב הבא לקחת שוב גלולות? (אציין שב-2 סבבים של שימור ובסבב אחד של IVF כשהתחלתי טיפול מיד לאחר תום הגלולות שאבו מספר דו ספרתי של זקיקים (19,16 ו-10) ב-2 סבבים של שימור ללא גלולות בכלל שאבו 8 זקיקים ו-6 זקיקים ובסבב האחרון של ה-IVF התחלנו טיפול 4 ימים לאחר תום הגלולות ונשאבו 8 זקיקים). 4. אשמח לכל טיפ ממך שיוכל לשפר את סיכויי להכנס להריון בפעם הבאה ולא לדמם לפני. תודה רבה! מעריכה מאוד!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שאלה מענינתחלי 30/09/2021 | 11:57וואו. קודם כל מאחלת לך בקרוב שתלציחי! אבל כן הסתקרנתי להבין מה זה הגלולות הללו? והאם הן עשויות להגדיל מספר זקיקים? מאיזה יום למחזור התחלת לקחת אותן ועד מתי? אשמח לשמוע על זה יותר.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/09/2021 | 15:42במקום גלולות הייתי בוחר בפרוטוקול ארוך שמפיק ביציות איכותיות יותר,כל השאר מותנה באיכות הגנטית של העוברים שיתקבלו,התמיכה בנרות פרוגסטרון ואסטרופם ומתן זריקת אוביטרל במועד ההחזרה,ביצוע עזרה בנביטה-assisted hatchingהוסף תגובה
גלולותגלולות 01/10/2021 | 14:49היי חלי, מדובר בגלולות יסמין רגילות למניעת הריון. אצלי הן הגדילו את מספר הזקיקים, אבל אני לא יודעת אם זה אומר שהם גם יותר איכותיים. התחלתי לקחת אותן אחרי השאיבה הקודמת או עם קבלת המחזור- לפעמים לשבועיים ולפעמים לחודש שלם.הוסף תגובה
פרוטוקול ארוךפרוטוקול ארוך 01/10/2021 | 16:56במידה ובאמת ארצה לעשות פרוטוקול ארוך איך אדע מתי להתחיל אותו? מרוב הסבבים והגלולות אני בכלל לא יודעת כמה זמן המחזורים שלי ומתי הביוץ. למשל שני הסבבים האחרונים הלכו כך: ב-22.7 התחלתי סבב מיד בתום קופסאת גלולות, יומיים לאחר מכן קיבלתי מחזור. השאיבה הייתה ב-5.8 יומיים אחרי זריקת אוביטרל והמחזור בעקבותיו הגיע ב-15.8. 16.8-30.8 לקחתי גלולות וב-3.9 התחלתי טיפול מיד עם קבלת המחזור. ב-15.8 הוזרק האוביטרל וב-17.8 הייתה השאיבה. ב-28.9 החלו הפרשות מאוד חומות של הקרינון ורק בלילה שלמחרת הן נהיו יותר דמיות. ב-30.9 כבר היה ממש דם שנמשך עד היום (ה-1.10). מתי אתה מעריך שאוכל להתחיל את הפרוטוקול הארוך? באיזה תאריך? תודה רבה!הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2021 | 20:02הטיפול מתחיל 7-9 ימים לאחר הביוץ המשוער או בימים 1-3 למחזורהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
אנדומטריוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
כריתת קרום בתולים
בדיקות קשורות
-
סקירת מערכות שלישית
-
בדיקת DNA עוברי
תרופות קשורות
-
דידרוגסטרון
-
פולימיקסין B סולפאט
מונחים קשורים
-
דלקת שד (מסטיטיס)
-
אם פונדקאית

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן