פורום טיפולי פוריות - עמוד 725
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
עובי רירית- מעיין 13/04/2021 | 09:40בוקר טוב, אני יומיים אחרי החזרה של עובר קפוא יום 5AA דירוג 4. נעשתה הפסקה בין שאיבה להחזרה בשל גירוי יתר. את המחזור קיבלתי אחרי 23 ימים , ואז התחלתי מעקב זקיקים ובדיקת דם. במעקב האחרון שעשיתי יום 19 היה זקיק מוביל 17 , עובי רירית 6.5 תלת שכבתית, בדיקת דם אסטרדיול 1004, פרוגסטרון קטן מ2. בהוראת הרופא הזרקתי באותו יום אוביטרל מזרק שלם וכחמישה ימים לפני החזרת העובר התחלתי נרות אנדומטרין 3 פעמים ביום. השאלה שלי היא האם רירית הרחם עוד התעבתה בפרק הזמן הזה עד ההחזרה??? האם הרירית תקינה? מיד לאחר ההחזרה הזרקתי עוד מזרק של אוביטרל + זריקת פרונטוגסט בטוסיק. ולמחרת עוד זריקת אוביטרל. ( אני עם תמיכה של אסטרופם+ אנדומטרין).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/04/2021 | 10:22לטעמי עדיין לא בשלו התנאים להשריית ביוץ ביום מתן האטביטרל הן מבחינת גודל הזקיק,הן מבחינה הורמונלית והן מבחינת רירית הרחם,כל השאר מצוי בטווח הסביר והראויהוסף תגובה
המשךמעיין 14/04/2021 | 10:28והמשמעות של זה היא שאם האוביטרל לא ניתן לטעמך בזמן הנכון זו יכולה להיות סיבה לכישלון של ההחזרה?הוסף תגובה
הריון צעיר - כמה שאלות דחופות איילת השחר 12/04/2021 | 12:37שלום רב, בת 42 טיפולי IFV לקראת ילד 3, אחרי שנתיים של טיפולים נקלטתי. בטא ראשונה 228 Prog 51.5, כעבור יומיים בטא שניה 570 Prog 73.1 - לאורך כל השבוע הכתמות בניגוב. כעבור 4 ימים ביצעתי בדיקת בטא שלישית (היה שבת באמצע)- בטא יצאה 1296 וה-Prog ירד ל- 63.8. מקבלת 2 אנדומיטרין ליום. יש לי 3 שאלות : 1. האם ההכפלה של הבטא תקינה? 2. האם תקין שיש הכתמות או שזה סימן לבאות? 3. האם ירידת ערך של הפרוגסטרון מצביעה על הפלה שמתקרבת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/04/2021 | 14:40הבדיקות בגבול התקין הבדיקה הבאה צריכה חהיות בדיקת אולטרסאונד לזיהוי שק היריון מתפתחהוסף תגובה
תודה רבה על התשובהאיילת השחר 12/04/2021 | 14:55האם אפשר לבצע גם ב-5+4?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/04/2021 | 10:25אפשריהוסף תגובה
צ'יסטה בשחלה ותחילת הזרקה שיר 12/04/2021 | 19:47שלום, בת 34. אתמול התחלתי תהליך של הקפאת ביציות. מזריקה גונאל 300. באולטראסונד (שנעשה בטני) נאמר לי שיש לי צ'יסטה עכורה בשחלה בגודל 21/26. למרות זאת הרופאים החליטו שאתחיל בתהליך. האחיות אמרו לי שהיא לא מפרישה הורמונים ואני יכולה להתחיל להזריק. האם הצ'יסטה יכולה לפגוע במהלך או איכות הטיפול? אני קצת חוששת.. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/04/2021 | 10:24להערכתי לציסטה העכורה לא תהיה השפעה על ההליך ההורמונליהוסף תגובה
ביוץ סמוך לווסת אפרתי 12/04/2021 | 13:34שלום פרופ אשכנזי.בת 39 עם תינוקת מ ivf.מנסה כבר כמעט שנה (מתוך 3 טיפולים הראשון הנוב הריון אך דופק פסק בשבוע 9 ושני טיפולים אחרי זקיקים ריקים בלבד).עשיתי הפסקה בשל בעיה רפואית בחודשיים האחרונים.אתמול הלכתי לבדיקות כי הווסת לא הגיעה כבר 37 ימים (בדרכ כל 26 ימים ודימום חלש).היה זקיק 15 ואחד קטנטן.היום להפתעתי הווסת הגיעה.איך יתכן מצב כזה של ווסת סמוך לביוץ שלפי הבדיקות יגיע בימים הקרובים?האם אתה ממליץ על גלולות לאיפוס המערכת לקראת טיפול הבא?מה אפשר לעשות?אפשרי להיקלט עם מקרה כזה?רזרבה מאוד נמוכה. זקיק גג 2 תמיד נצפים.2 שאיבות על בסיס טבעי לא צלחו כלל.אני יחידנית.תודה רבה לך 🙏הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/04/2021 | 14:39חזקה על הרופא שלך שיתן לך טיפול הולם להשריית ביוץ כדי להעצים את סיכוייך להרות,אין צורך באיפוס השחלה,המבנה הזריקי שנצפה הנו שריד של זקיק ואינו חלק מההליך הביוציהוסף תגובה
המשךאפרתי 12/04/2021 | 15:17היי.לפי בדיקות הדם הנחזור לא היה אמור להגיע. הרופא שקל לבצע שאיבה עוד יומיים אפילו אך ויתרנו.זה לא שריד אלא זקיק. האסטרדיול 400 ומשהו. יש סיכוי להריון במקרים כאלה פרופסור?הוסף תגובה
המשךאפרתי 13/04/2021 | 12:07שלום פרופסור. ביצעתי היום בדיקות דם. יום 2 למחזור. האסטרדיול עלה וגם ה lh טיפה. מה אפשר לעשות במצב כזה? ווסת עם זקיק מוביל לקראת ביןץ? לא אעשה טיפול החודש אבל מה לגבי ההמשך? מאוד לחוצה בגלל הרזרבה המאוד נמוכה. תודה רבה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/04/2021 | 10:19אופציה ראויה במצבים אלו הנו טיפול בפרוטוקול חצי טבעי - Modified natural cycleהוסף תגובה
באיזה שבוע אני? לינוי 13/04/2021 | 15:47החזרה בוצעה ב21/3 והוחזר בלצסטו'. מהו התאריך של הוסת האחרונה שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/04/2021 | 10:17שבוע 6הוסף תגובה
השפעת התמיכה על קבלת וסת עדן 13/04/2021 | 21:35היי אני 15 יום אחרי שאיבה ו10 ימים אחרי החזרת עובר טרי. לוקחת תמיכה של קרינון,אסטרופם, ודופסטון. לרוב מקבלת מחזור ביום ה14 לביוץ... בדיקה ביתית היום (יום 15) יצאה שלילית ואין סימן באופק למחזור. האם קשור לתמיכה? שאולי היא מעכבת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/04/2021 | 10:11התמיכה עלולה לעכב מחזור מספר ימים בהעדר היריוןהוסף תגובה
תמיכה עינב 14/04/2021 | 08:30שלום רב, שבוע שלישי. Ivf עד איזה שבוע מקובל לקחת תמיכה של אנדומטרין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/04/2021 | 10:10במחזור טיפולי עם עוברים טריים עד לשבוע 7-8הוסף תגובה
אנדומטריטיס כרונית דניאל 10/04/2021 | 14:36שלום פרופסור אשכנזי, עברתי הפלה בשבוע 9 לפני מספר חודשים לאחר שנקלטתי להריון מהר מאד באופן טבעי בהזרעה. איני פעילה מינית וללא בן זוג. ההפלה בוצעה בציטוטק אך נשארה שארית עם זרימות שהוצאה לאחר 6 שבועות בהיסטרוסקופיה ניתוחית. בהיסטרוסקופיה לביקורת שנעשתה כחודשיים לאחר הניתוחית נתגלה שיש אנדומטריטיס כרונית ובביופסיה היו תאי דלקת ולא חס וחלילה תאים ממאירים. הרופא פיריון שלי התחיל איתי טיפול בדוקסילין 100 מ"ג פעמיים ביום למשך שבועיים. שאלתי היא, ממה נגרמה הדלקת? למה דווקא דוקסילין? איך יודעים מה גורם הזיהום או שמא זו דלקת לא זיהומית? מה היית ממליץ לי לעשות? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מקפיצהדניאל 10/04/2021 | 20:17מקפיצה שוב את השאלה. אודה לעזרתך פרופסורהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/04/2021 | 12:29הבחירה בביצוע הפלה עם כדורים בשבוע ההיריון שלך הנה הסיבה המרכזית להסתבכויות שהיו לך ובכלל זה זיהום ברירית על רקע שרידי היריון שנותרו,בכל מקרה הטיפול בדוקסילין שהנו תכשיר רחב טווח נותן מענה הולם בד״כ למצבים אלוהוסף תגובה
תודה רבהדניאל 12/04/2021 | 16:57תודה רבה על התשובה פרופסור אשכנזיהוסף תגובה
תשובת מומחה בהצלחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/04/2021 | 10:08הוסף תגובה
מעקב זקיקים ובדיקות דם סטלה 11/04/2021 | 12:49שלום רב, אני בת 30 עם וסת סדיר בדרכ כל 29 יום לקראת החזרה על בסיס טבעי ביצעתי מעקב זקיקים ביום 11 למחזור היה זקיק של 11 ממ עובי רירית 5 בדיקות דם: אסטרוגן 333.9 פרוגסטרון 0.4 Lh 10.1 היום יום 14 למחזור שוב ביצעתי בדיקות בסונר זקיק של 13 ממ עובי רירית 6.8 בדיקות דם: אסטרוגן 259.6 פרוגסטרון 0.2 Lh 14.7 השאלות: האם הגיוני שזקיק מוביל גדל רק בממ אחד ב3 ימים? על פי טווח הערכים של המעבדה אסטרוגן נמוך ב2 הבדיקות, האם אכן נמוך? מתי יתרחש הביוץ לדעתך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/04/2021 | 12:17נראה שמדובר בתגובה שחלתית לוקה ללא התפתחות זקיק הולם במקביל להליך הורמונלי תקיןהוסף תגובה
המשך השאלהסטלה 12/04/2021 | 12:32מה זאת אומרת תגובה שחלקתית לוקה?תוכל לפרט בבקשה? יהיה ביוץ החודש? להמשיך במעקב?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/04/2021 | 14:42הליך הורמונלי שאינו מלווה בביוץ תקיןהוסף תגובה
ביוץ מאי 04/04/2021 | 14:0425.3 - פרוגסטרון קטן מ0.3 , אסטרדיול 121, Lh 4.8 4.4 היום - פרוגסטרון 9 , אסטרדיול 147 , lh 7 לא עקבתי כי לא היה אצלנו בדיקות דם בחול המועד איך אפשר לדעת מתי היה ביוץ ? קיימנו יחסים ב28.3 1.4 3.4 מפחדת שפספסתיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/04/2021 | 22:09לא הראה שמדובר בביוץ אלא בעליה מוקדמת של הפרוגסטרון (לוטאיניזציה מוקדמת)הוסף תגובה
מסתבר שהיה ביוץמאי 10/04/2021 | 17:37ככל הנראה היה ביוץ בטווח .. עשיתי בדיקה ביתית וברוך השם חיובי בגלל הפלות חוזרות עוד בבירור הפלות שעשינו אמר לי לקחת פעמיים דופסטון ליום עד שבוע 20 זה מספיק? אין לכדור שום פגיעה בהריון ? אני נוטלת גם אלטרוקסין בגלל שבבירור הפלות נמצאה תת פעילות קלה . כיום לוקחת כדור אחד 50 מג יום כן יום לא ומאוזנת tsh 2 . האם בגלל הריון מגדילים מינון לאלטרוקסין?הוסף תגובה
מינון אלטרוקסיןמאי 10/04/2021 | 17:42תיקון אלטרוקסין 50 מקגהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/04/2021 | 12:31הטיפול הולם,בכל מקרה יש להמשיך במעקב של בלוטת התריס ולהשתדל לשמור את ערך ה-TSH מתחת ל-2.5הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סרטן רירית הרחם
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
טיפולי פוריות
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד וגינלי
-
קומבס לא ישירה
תרופות קשורות
-
ברומוקריפטין
-
דאנאזול
מונחים קשורים
-
אנדומטריוזיס
-
דירוג פיגו (FIGO)

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן