פורום טיפולי פוריות - עמוד 919
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
צום כיפור לאחר החזרה נופר 26/09/2020 | 21:20היי פרופסור , עשיתי החזרה עובר קפוא ב23/9 מחר זה היום החמישי , כתמיכה קיבלתי 1 אנדומטרין בבוקר 1 אנדומטרין בערב האם אפשר לצום או עדיף לפחות רק לשתות, תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
צום כיפור לאחר החזרהנופר 27/09/2020 | 09:33אודה לתשובתךהוסף תגובה
תשובת מומחה לשתות לפחות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/09/2020 | 16:28הוסף תגובה
מורן מורן 27/09/2020 | 09:47שלום, אני 16 יום אחרי החזרת מוקפא בן 5 ימים, הביטא של היא 3550 , האם הערך תקין? לא נמוך מידי ? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תקין פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/09/2020 | 16:27הוסף תגובה
בטא לאחר החזרה אלה 21/09/2020 | 18:42ערב טוב, ב12/9 החזרת 2 עוברים ביום 3. ביומיים האחרונים הרגשתי כאבי מחזור ועשיתי את הבדיקה היום (יומיים לפני הזמן). תוצאת בטא 17. האם זהו ערך סביר או נמוך מדי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אם יכפיל את עצמו בעוד יומיים זה יהיה בטווח התקין פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/09/2020 | 19:16הוסף תגובה
המשך לאחר בדיקה נוספתאלה 23/09/2020 | 19:12שלום פרופסור, אחרי הבדיקה הראשון שלשום שבה הייתה בטא 17, היטם עשיתי בדיקה נוספת והתוצאה 61 (11 יום לאחר החזרת עוברים בני 3). האם בינתיים אפשר להיות אופטימיים או שלמרות העלייה היפה זה ערך נמוך יחסית ליום? תודה רבה!הוסף תגובה
תשובת מומחה נראה תקין פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/09/2020 | 10:19הוסף תגובה
לאחר בטא חיובית בדיקה ביתית שליליתאלה 26/09/2020 | 12:55בהמשך לשתי בדיקות דם חיוביות, כיוון שאין מעבדות עד לאחר יום כיפור לא התאפקתי וקניתי ערכה ביתית שמזהה לפי רמות בטא. הבדיקה יצאה שלילית לחלוטין. לא זיהתה אפילו את הרמה הנמוכה ביותר (25), לאחר שכבר לפני שלושה ימים בדיקת דם הראתה ערך של 61. אני אלך בכל זאת לעשות בדיקת דם ביום שלישי אבל מניחה שזה אומר שהיה הריון כימי שהפסיק להתפתח ולכן הבדיקה הביתית שלילית?הוסף תגובה
אל תסיקי שום דברא 27/09/2020 | 01:44בדיקות ביתיות לא מהימנות. אל תסתמכי עליהןהוסף תגובה
בדיקה ביתית נוספת גבוליתאלה 27/09/2020 | 12:03אני יודעת שזה לא 100% אבל ממש קשה להמתין במצב הזה עד יום שלישי במיוחד שלתחושות מתווספים גם כאבי מחזור וצמרמורות. עשיתי הבוקר בדיקה של חברה אחרת שבודקת גם שבועות מאז ההפרייה. אני אמורה להיות בשבוע 4+3 והבדיקה הראתה חיובי 1-2 שזו תוצאה די גבולית ואני מודאגץ שיש סיכוי שהבטא לא עולה כמצופה...הוסף תגובה
תשובת מומחה אין ברירה אלא להתאזר בסבלנות ולצפות לטוב פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/09/2020 | 16:27הוסף תגובה
התכווצויות אחרי יחסים יפעת 27/09/2020 | 12:25היי פרופ׳ , שבוע 16 הריון Ivf, אתמול קיימנו יחסים ללא חדירה והגעתי לאורגזמה. מאז הערב יש לי התכווצויות ומעט כאבי גב, האם יתכן ונגרם נזק? :(הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא סביר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/09/2020 | 16:25הוסף תגובה
הריון וקורונה מיקה 27/09/2020 | 12:44היי,שבוע שעבר עשיתי בדיקת בטא שיצאה חיובית (588) וכמה ימים לאחר מכן נכנסתי לבידוד ועכשיו קיבלתי תוצאה חיובית לקורונה... האם יש סכנה להתפתחות ההריון? מומים לעובר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה היריון ו קורונה המידע העכשווי,כיצד לנהוג פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/09/2020 | 16:24ככל שחולף הזמן מצטבר יותר ויותר מידע בנוגע למחלת הקורונה, ובכלל זה מצטבר גם יותר מידע בנוגע להשפעת המחלה על נשים הרות ועל יילודים. נכון להיום נראה שמהלך המחלה בנשים הרות עלול להיות קשה יותר מאשר בנשים שאינן הרות. המרכז האמריקאי לבקרת מחלות דיווח ביוני 2020 על תוצאות מעקב אחר כ־90 אלף נשים חולות קורונה בגיל הפריון, שכ־8,000 מהן היו בהריון בעודן חולות. מהמעקב עולה כי לנשים הרות שחלו בקורונה יש סיכון גבוה יותר (פי 1.6) להתאשפז בטיפול נמרץ ולהיות מונשמות בהשוואה לנשים חולות שאינן בהריון. עם זאת, לא נמצא הבדל בשיעור התמותה בין נשים הרות לנשים שאינן הרות. יש לציין, כי מכיוון שמדובר בנשים צעירות, שיעור החולות במחלה קשה היה נמוך יחסית - כ־1%. גם בישראל רוב הנשים ההרות שחלו בקורונה - כ־770 (נכון לאוגוסט 2020) - חלו במחלה קלה. מכמה מחקרים עולה האפשרות שקורונה מעלה את הסיכון ללידה מוקדמת, אך מדובר בסוגיה שעדיין לא הוכרעה. החוקרים אינם משוכנעים שניתן לייחס לנגיף את הלידות המוקדמות שקרו ליולדות חולות קורונה. בישראל נולדו עד כה (נכון לסוף יולי 2020) כ־100 תינוקות לאמהות מאומתות, וכולן - חוץ מאחת - ילדו במועד, ומהלך הלידה היה תקין. בינתיים אין מידע בנוגע לעלייה בסיכון למומים אצל תינוקות שאמהותיהם חלו בקורונה במהלך ההריון. אשר לסכנת ההדבקה של יילודים - כבר יש דיווחים, אם כי לא רבים, על תינוקות שאצלם נמצא נגיף הקורונה שעות ספורות לאחר הלידה. את התחלואה הזאת נוטים לייחס להדבקה תוך־רחמית. מחלת הקורונה של יילודים היא לרוב קלה. האם יש הנחיות מיוחדות לנשים בהריון? ארגוני בריאות ממליצים להתייחס למחלת הקורונה במהלך הריון במשנה זהירות - בעיקר על סמך ידע שנצבר מזיהומים נגיפיים אחרים, בראש ובראשונה שפעת, שבהם נשים הרות סובלות מתחלואה שהיא קשה יותר באופן משמעותי מאשר מחלתם של נשים שאינן הרות. לכן מומלץ לנשים הרות להקפיד באופן מיוחד על ההנחיות הקיימות: שמירה על ריחוק חברתי, עטיית מסכה והקפדה על היגיינה אישית. על אישה הרה לעשות את כל הבדיקות החיוניות ואת כל המעקבים, אך עליה להקפיד שלא להגיע למרפאות לבדיקות השגרה כשהיא חולה. במקרה שמחמיצים בדיקת שגרה בגלל קורונה או חשד לקורונה מומלץ להתקשר למרפאה ולתאם מועד ביקור חלופי. לעומת זאת, אם מדובר במצב חירום, אסור לאישה ההרה לדחות הגעה לחדר מיון גם אם היא חולת קורונה. בתי החולים - ובהם חדרי הלידה - ערוכים לטפל בנשים הרות שחלו בקורונה - בלי לסכן נשים הרות שאינן חולות. עם זאת, אם הדבר מתאפשר, רצוי תמיד להודיע מראש לבית החולים על הגעת מטופל/ת חולה קורונה. האם אישה מאומתת לקורונה יכולה להיניק את תינוקה? על פי הידוע כיום המחלה אינה מועברת בחלב. משרד הבריאות וארגוני בריאות בעולם ממליצים לאפשר לחולת קורונה להיניק ולאפשר ליילוד לשהות ליד האם - אלא אם היא אינה מעוניינת בכך. אם חולת קורונה שמיניקה את בנה או את בתה צריכה להקפיד על רחיצת ידיים לפני ההנקה ולעטות מסכה. יולדת חולת קורונה שמאושפזת בבית חולים ומעוניינת לשאוב חלב תעשה זאת בחדרה באמצעות משאבה אישית ולא בחדר ההנקה המשותף. יש להקפיד על רחיצת ידיים לפני השאיבה והנגיעה בבקבוק ובמשאבה. במידת האפשר רצוי לתת לאדם אחר להאכיל את התינוק.הוסף תגובה
תוצאת היריון עינב 24/09/2020 | 12:35בוקר טוב פרופ', ב 15.9 ביצעתי החזרה של בלוציסט בן חמישה ימים. קיבלתי שלוש מנות של חצי מזרק אוביטרל כל שלושה ימים. מנה אחרונה ב21.09 בערב. היום ביצעתי בדיקת דם ואלו הנתונים: estradiol 1067 progesterone 90.9 בטא 127 האם יש סיכוי שזה היריון? או שזה השפעה של האוביטרול? האם להיות אופטימית? תודה רבה, עינבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה על פי ערך הבטה קיים סיכוי,אם כי הייתי יוזר על הבדיקה בעוד יומיים לחא תמיכה של זריקות אוביטרל כדי לבחון את המצב לאשורו פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/09/2020 | 10:09הוסף תגובה
חזרה על בדיקהעינב 27/09/2020 | 14:07היי פרופ' חזרתי על הבדיקה היום אך עשיתי בדיקה ביתית בשעות הצהריים. יצאו שני פסים ממש ממש חזקים. הזרקתי ביום שני בערב את התמיכה האחרונה. ז"א שעברו שישה ימים. האם זה חיובי? תודה, עינבהוסף תגובה
תשובת מומחה קרוב לודאי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/09/2020 | 16:21הוסף תגובה
דימום א 19/09/2020 | 12:59שלום פרופסור, בת 28 הריון ivf שבוע 6 תאומים. כבר פעמיים דימום. פעם אחת בחמישי, ופעם שנייה היום. בשני המקרים נבדקתי והכל תקין בא.ס נצפו עוברים עם דופק שתואמים את שבוע ההריון מבחינת תמיכה מקבלת אסטרופם 3 פעמים ביום אוטרוגסטן 2 נרות פעמיים ביום וזריקת פרוגסטרון ריטרד פעמיים בשבוע אודה לתשובה למה זה קורה, על מה זה מעיד ומה אפשר לעשות? אם זה רלוונטי ישנה מחיצה ברחם בעומק 8 מ״מ תודה רבה ושנה טובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הטיפול הייעודי שאת מקבלת ראוי,אין ברירה אלא להמתין חבאות ולצפות לטוב פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/09/2020 | 14:04הוסף תגובה
אפשר לדעת אבל בבקשה מה הסיבה לדימומים האלה? אם התמיכה מספיקהא 19/09/2020 | 19:00הוסף תגובה
אני ממש באי שקט לגבי רמות הפרוגסטרון ועד עכשיו זה גם לא נבדק בכללא 20/09/2020 | 07:22איך אפשר לדעת שהן תקינות ולא מזה יש דימומים? הדימום אתמול היה מאוד מאסיבי וגושיהוסף תגובה
תשובת מומחה ללא ספק הדימום בעייתי יחד עם זאת עדיין המצב בשליטה ויש חקוות שהדברים יסתדרו פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/09/2020 | 17:21הוסף תגובה
זריקות פרוגסטרוןחוה 23/09/2020 | 00:17היי, הייתי במצב זהה לשלך בדיוק!!! מציעה לך להחליף לזריקות פרונטוגסט 100 ולקבל אותם יום כן יום לא( 3 פעמים בשבוע). איתם הפסיקו לי הדימומים. ראשית ה פרונטוגסט עשוי מחומר טבעי לעומת הרווארד שהוא סינטטי, שנית, נספג טוב יותר ושומר על רמה אחידה בדם היות שנלקח לסירוגין. בהצלחה!! בטוחה שיעזור לך!! עזר לכל מי שהצעתי לה. מניסיון.הוסף תגובה
פרוגסטרוןא 23/09/2020 | 06:10היי, קודם כל תודה! נראה שהסיבה לדימומים היא הסיבה שאחד העוברים נספג כי בא.ס שעשיתי לפני יומיים נצפה רק שק אחד עם קוטב עוברי ודופק. אז אני ממש מקווה שזאת הייתה הסיבה לדימומים ושמכאן והלאה דברים יימשכו בצורה התקינה למרות שאדבר עם הרופא שלי לגבי הפרונטוגסט. למרות שכרגע יש לי עוד הפרשות חומות פרופסור אשכנזי אשמח לשמוע דעתך האם זה תקין? לפי דברי הרופא יכול להימשך גם עוד כמה ימים וזה תקין ושוב תודה חוה!הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך המעקב הכרחי,ומבחינת הזריקות הייתי שוקל לקחת אפילו בבחינת אם לא יעזור חא יזיק פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/09/2020 | 15:54הוסף תגובה
אני לוקחת זריקות פשוט לא פרונטוגסט אלא ריטרדא 23/09/2020 | 16:35אתה חושב שכדאי להחליף לפרונטוגסט?הוסף תגובה
תשובת מומחה אני מעדיף פרונטוגסט בגלל שמדובר בתכשיר מובהק של פרוגסטרון בלבד פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/09/2020 | 10:25הוסף תגובה
הזרעה מחר טל 23/09/2020 | 16:07ניסיון להרות מתרומת זרע. מחזור טבעי. היום במעקב ראו זקיק 17 מ"מ בימין ו-17.5 בשמאל. רירית 10.7 E2 659 LH 42.5 Pro 2.4 היום ב15 היום ב15:00 הזרקתי אוביטרל ומחר בבוקר תהיה הזרעה. זה נשמע בסדר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אשמח למענה 🙏🏼טל 23/09/2020 | 17:30תודההוסף תגובה
תשובת מומחה נראה שאת אכן לקראת ביוץ לפי ערכי ה-LH הוספת אוביטרל עשויה לבסס את סיכוייך לביוץ למחרת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/09/2020 | 10:23הוסף תגובה
הריון ראשון מivf ראשון שני 23/09/2020 | 18:33ערב טוב דר אני בת 26 מנסה להרות כשנתיים ללא הצלחה שברקע הריון כימי צילום רחם והיסטרסקופיה תקינים למעט ספק לדלקת כרונית ברירית הרחם טופלתי באנטיביטיקה בכמה סבבים של הזרעה ללא הריון החודש עברתי תהליך ivf ראשון שבו נשאבו 21 ביציות הופרו 19 והוקפאו 12 בלסטוציסטים באיכות ״מצויינת״ לפי הרופא שלי ההחזרה של טרי בוטלה עקב גירוי יתר כמעט בינוני שחוויתי השאלה שלי היא מה הסיכויים להשיג הריון תקין ולהגיע ללידה של ילד בריא בנתונים אלו ? האם יש לך השערה ממה נובעת חוסר ההצלחה להריון עד כה? כי על פניו הכל נראה תקין עם עוברים תקינים (זה מה שהרופא רצה לבדוק ששלח לivf כדי לראות שבאמת הזרע והביצית מצליחים ליצר עוברים תקינים)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מתקבל הרושם שסיכוייך מצויינים להרות בטווח הקרוב,גם על פי גילך,וגם לאור התוצאות המצויינות של הליך ההפריה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/09/2020 | 10:21הוסף תגובה
יומיים לאחר החזרת עוברים ויש דימום וכאבים קלים של מחזור טלי 23/09/2020 | 21:38שלום רב אני יומיים לאחר החזרת 2 עוברים בלוסציטים ויש לי כמו כאבי מחזור נסבלים הרגשה שכאילו זה מגיע ודימום קל רק בניגוב ורדרד לוקחת אסטרוגן 300 מילגרם ואסטופן 3 פעמים ביום האם יכול להגיע מחזור אחרי יומים של ההחזרת עוברים ?ו טיפול כשל ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא סביר,יתכן והדמם מגירוי מקומי בעקבות ההיזרה או נטילת התמיכה המקומית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/09/2020 | 10:18הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
איטמות הנרתיק
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
כריתת פות
בדיקות קשורות
-
אבחון אנמיה ע"ש פנקוני
-
קומבס לא ישירה
תרופות קשורות
-
ברומוקריפטין
-
בוסרלין
מונחים קשורים
-
דירוג פיגו (FIGO)
-
הזרעה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן