פורום טיפולי פוריות - עמוד 967
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
הזרעה
חלי 30/09/2013 | 17:10שלום רב, אני מתחילה בקרוב טיפול לכניסה להריון באמצעות הזרעה רקע: בת 41 פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם תקין בן הזוג בן 47 מורפולוגיה ירודה 3% פרוטוקול הטיפול: 2 כדורים של איקקלומין מהיום החמישי למחזור למשך 5 ימים ביום ה12 בדיקת דם ואולטראסאונד לאחר מכן זריקת אוביטרל לאחר 36 שעות הזרעה. לפי הבנתי מדובר בהזרעה ביום ה14 למחזור ? אצלי ביוץ טבעי מתרחש ביום ה17 למחזור ? מה בעצם יקרה אצלי בגוף? יתרחש גם ביוץ טבעי ?? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/09/2013 | 17:58הביוץ בתנאים אלו נקבע על סמך התגובה השחלתית ונכפה באמצעות הוביטרל,במצב זה חא יתרחש גם ביוץ טבעיהוסף תגובה
-
ביוץ מלאכותי וטבעי
חלי 30/09/2013 | 19:07אם ככה מהי המשמעות ? הגדלת הסיכוי להריון מהזרע שהוחדר ? להמשיך לקיים יחסי מין גם בביוץ הטבעי ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכויי הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2013 | 00:29הסיכוי בטיפול משולב בהשראת ביוץ+הזרעות תוך רחמיות עשוי להגביר את הסיכוי להרות פי 3 לעומת מחזורים טבעיים עם קיום יחסיםהוסף תגובה
-
תודה ועזרה נוספת
חלי 01/10/2013 | 08:02התבקשנו לחתום על הסכם הורות לצורכי טיפול הזרעה אצל ע"וד. אנחנו בזוגיות אך לא נשואים. ידוע לך כמה עולה הסכם כזה ? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכת שמדובר במאות בודדות של שקלים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/07/2020 | 08:45הוסף תגובה
-
-
ביוץ מתי?
ראשל 12/07/2020 | 15:38היום ה 13 למחזור ב.דם שבוצעו הבוקר E2 182 Progesteron 1.6 Lh 9.1. בחמישי ביצעתי גם אז היה E2 185. Progesteron 1.4. Lh 13.4. מה אמור להביע הקפיצות האלו בבדיקות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עדיין טרום ביוץ מדוע לא נעשתה במקביל בדיקת זקיקים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/07/2020 | 21:54הוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 13/07/2020 | 14:22בוצע גם אולטרסאונד בחמישי זקיקים קטנים ועובי רירית 6 ובראשון זקיק אחד מוביל 13 ממ ועובי רירית 6 מה שמוזר זה שמחמישי כל יום וחצי יש דימום קל שנעלם אחרי מעט זמןהוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 13/07/2020 | 14:41ביצעתי גם us בחמישי זקיקים קטנים ועובי רירית 6 בראשון זקיק 1 מוביל 13 ממ ורירית נשארה 6 מה שמוזר שמחמישי כל יום -יום וחצי יש דימום קל. מה דעתך בענין,מה אני אמורה לעשות עכשיו. יש לצי'ין שעד עכשיו היה לי במשך תקופה של 4/5 חודשים מחזורים כל 30 יום ממש דפק.... פתאום משהו השתבש לו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בצעי ביקורת נוספת כעבור יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/07/2020 | 16:35הוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 14/07/2020 | 20:20ביצעתי היום בדיקות חוזרות. רירית לפי us עלה ל 7 ויש 2 זקיקים של 12 אבל בב.דם e2 עלה ל 249 ופרוגסטרון ירד ל 1.4 ו LH ירד ל 8. יד יכשיו היה דימום קל ועכשיו ניהיה דימום אבל שלא יוצא החוצה כמו מחזור רגיל אלא רק בבדיקה פנימית זה נראה אבל זה בהחלט משהו שהתחזק מלפני כמה ימים. מה יכול להיות הדימומים,למה זה קורה ומה יש לעשות לזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא ברור ?,המשיכי במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/07/2020 | 11:06הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדיין מספר ימים לפני הביוץ האפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/07/2020 | 11:08הוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 17/07/2020 | 12:05ביצעתי היום שוב בדיקות, us אין זקיקים ואירית נשארה ב.דם e2 עלה ל 277 מ 249 ופרוגסטרון עלה ל 2.3 מ 1. Lh עלה ל 11.2 מ 8. רק מה שעדיין יש דימום מהרחם יש לכך הסבר? טיפול בלטרוזול מוכר לך? עדיף איקקלומין?הוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 17/07/2020 | 12:12רירית נשארה 7 לפי us ואין זקיקים בכלל עכשיוהוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 17/07/2020 | 16:36האם יתכן שיתחיל מחזור ללא ביוץ ואחרי 18 יום ממחזור הקודם?? אני ממש לא מבינה איםה אני נמצאת בחודש והאם יש למה לנסות להתחיל בשלב כזה לקחת הורמונים. אשמח אם קצת תעשה לי סדר בראש. תודה מראש!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
למרבה הצער ההתפתחות הזקיקית שלך בוששת ולא תקינה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2020 | 10:32הוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 20/07/2020 | 00:10היום ביצעתי שוב בדיקות ב us נצפה זקיק אחד של 13 חיובי רירית ירד ל 6.5 בב.דם אסטרדיול ירד ל 199 מ 277 פרוגסטרון ירד ל 2 מ 2.3 וה Lh נשאר על 11. ההבדל משישי להיום שנצפה זקיק כל השאר היה מעט בירידה. יש לציין שהדימומים ממשיכים.... האח זה עוד לפני ביוץ? זה שהפעם הביוץ ממאן מלהגיע אני רואה השאלה אם אני לפני ביוץ או שכבר התחיל חודש חדש? דבר נוסף השוני מחודשים קודמים לחודש הזה שהתחלתי לקחת כדורי סידן,ויטמין די ובי 12 האם יש מצב שיש לזה קשר לכל הבאלגן הורמונאלי שיש לי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא סביר,מדובר בבעיה מובנית בתגובה השחלתית הירודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/07/2020 | 12:50הוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 22/07/2020 | 16:30ביצעתי us זקיק מוביל 16 ורירית היתה 9. בב.דם e2 225. ופרוגסטרון 1.4. Lh 19.4. מתי נראה לך שיהיה ביוץ? מה הסיבה שיש עדיין דימומים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נראה שמדובר בתגובה לא מאוזנת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2020 | 20:23הוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 25/07/2020 | 23:00האם יש סיכוי שהביוץ היה ב 23.7 ? לפי המדדים ששלחתי לך מה 22.7.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אני בספק -ערכי אסטרוגן נמוכים מאוד ולא מתאימים לשלב טרום ביוצי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/07/2020 | 12:25הוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 27/07/2020 | 15:18זה מאוד מענין... כי הרופא שהולכת אליו אמר שיהיה ביוץ ב 23.7 כמו שרשמתי לך וענין אותי לדעת על סמך מה החליט. גם דבר נוסף זה שמאז שאני מכירה את עצמי אני מרגישה עלי מתי הביוץ ואם אכן היה בחמישי לא הרגשתי כלום,זה הגיוני בגלל המדדים שהיו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נקווה שהצדק עם הרופא שלך למרות שאני גורס אחרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/07/2020 | 15:57הוסף תגובה
-
ביוץ מתי
ראשל 28/07/2020 | 17:02תודה על כל המענה המורכב,זה בהחלט תומך ועוזר !!! שאלה נוספת..... מאיזה סיבה אתה אומר לי נקווה שמה שהרופא שלך אומר זה תקין,לי כמובן לא אכפת שהוא סובר לא נכון כי אני רוצה להגיע לביוץ עם ערכים גבוהים יותר ואני אפילו ישמח לדעת שיש סיכוי שזה מתעכב. ועוד אחת,מאחרי ביוץ כמה זמן הכי מועט יתכן ומגיע וסת אם אין הריון ?הוסף תגובה
-
עוד שאלה
ראשל 28/07/2020 | 17:14האם זה שיש לי עכשיו כאבי בטן תחתונה והפרשות תקינות יכול לומר עכשיו הביוץ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בצעי בדיקה על מנת לאמת את האפשרות שאכן בייצת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/07/2020 | 08:44הוסף תגובה
-
-
החזרה
טל 27/07/2020 | 07:24שלום פרופ׳, כל פעם לאחר החזרה של בלסטוציסט קפוא אני לא מרגישה שום דבר וזה כך מרגע ההחזרה ממש כלום. ובאמת עד עכשיו לא הצליח להשתרש. האם זה מעיד גם הפעם שלא הצליח? הגיוני לא להרגיש כלום? בנוסף רציתי לשאול האם במצב שהתחלתי סבב על בסיס טבעי ובאמצע התגלה שבגלל ציסטה לא היה ביוץ החודש למרות שהרירית התעבתה והגיעה ל7.3 והרופא החליט בשל כך לעבור לקחת הורמונים ויש לציין שמרגע לקיחת ההורמונים לא נעשתה שום בדיקת דם או אולטרסאונד האם זה הגיוני? האם בכלל ניתן פתאום לקחת הורמונים באמצע מחזור טבעי? זה לא משבש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא חייבת להיות תחושה ספיציפית בשלבים מוקדמים המבשרים היריון בכל מקרה האופציה הטיפולית שהוצעה לך בהחלט אפשרית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/07/2020 | 12:07הוסף תגובה
-
תודה רבה ורציתי לשאול באותו הקשר
טל 27/07/2020 | 13:08מרגיש לי כאילו מתפספס משהו ההחזרה כל פעם נעשית לאחר 5 ימים של לקיחת פרוגסטרון כי זה בלסטוציסט. ייתכן מצב והזמן בו העובר מוחזר לא מתאים ולכן לא משתרש? איך אפשר לדעת שבאמת מוחזר בזמן מתאים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הרופא משקלל את כל הנתונים של האולטרסאונד,בדיקות הדם שלב הקפאת העובר ומספר ימי החשיפה לפרוגסטרון ולפי כל הנתונים הוא מחשב את יום ההחזרה,חזקה על הרופא שלך שתאם את כל הגורמים היטב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/07/2020 | 16:05הוסף תגובה
-
אין לי ספק שהרופא שקלל נכון. אבל האם ייתכן מצב יוצא מן הכלל ששקלול רגיל לא מתאים וההחזרה צריכה להיות דווקא ביום אחר? יש מקרים חריגים כאלה?
טל 29/07/2020 | 07:30הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/07/2020 | 08:37הוסף תגובה
-
-
נטילת פרוגילוטון
מיטל 29/07/2020 | 07:58שלום, לאחר לידה ,הוציאו שארית שלייה 12*18 מ"מ, נאמר לי שיש מעט הידבקויות ברחם ושאקח כדור בשם פרוגילוטון למשך חודשיים, ההיסטרוקופיה הניתוחית בוצעה לפני 6 ימים, אני נוטלת את הכדור היום היום השישי , ביומיים האחרונים חל לי דימום שמתגבר, האם זה תקין? כי בעלון של התרופה כתוב שמיד להיוועץ עם רופא.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דימום אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית בהחלט הנה אפשרות סבירה ,אם כי אם הדבר ימשך למרות נטילת הפרוגילוטון מן הראוי יהיה לפנות לרופא לביקורת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/07/2020 | 08:35הוסף תגובה
-
-
הפרשה
בילה 27/07/2020 | 12:57האם אנדומטרין עושה הפרשה צהובה ...אני שבוע 10 ..פעם ראשונה היה לי הפרשה מינמלית כמו חוט בצבע צהוב ...עם מלא הפרשה של האנדומטרין ...האם זה דימום ..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא דימום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/07/2020 | 16:10הוסף תגובה
-
-
ערכי בטא
קטיה 27/07/2020 | 13:32שלום, בהפסקה בטיפולי פוריות הריון ספונטני לא בטוחה מתי אמור היה להיות מחזור בגלל ההורמונים - בטא ב23.7- 12 בטא 26.7- 56 פרוגסטרון 179 האם הריון שיכול להתפתח תקין? כמובן ממשיכה מעקב לראות הכפלה אבל הייתי שמחה לדעת אם יכול להיות תקיןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נוכחות שק היריון אמורה להיות כדבוע מהתשובה החיובית-בצעי אולטרסאונד בעוד יומיים שלושה לאישוש אבחנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/07/2020 | 16:02הוסף תגובה
-
-
גודל זקיקים וביוץ
אני 27/07/2020 | 14:31שלום רב, ב"ה מחזור סדיר כל 28 יום. תוצאת מעקב זקיקים של אתמול, יום א', יום 10 למחזור- זקיקים קטנים 11*12, 14*15 וזקיק גדול 17*18. עפ"י ההנחה שהזקיק גודל מדי יום בממוצע ב-2מ"מ, האם הזקיק הגדול יפקע בערך ביום ג' או ד'? ומה לגבי הזקיקים הקטנים? הם בכל מקרה יפקעו ביום הביוץ, ללא קשר לגודלם? יש סיכוי שהם גם יופרו בע"ה? תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסיכוי של הזקיק המוביל לבייץ הנו המהותי ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/07/2020 | 16:00הוסף תגובה
-
-
בטא 19.3 יום 17 אחרי IUI
גילי 27/07/2020 | 14:42שלום רב, בדיקת בטא היום, אחרי 17 ימים להזרעה עם מתן אוביטרל, יצאה 19.3. פרוגסטרון גם נמוך 5.5. האם יש מקום לתקווה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
למרבה הצער הנתונים לא נראים אופטימאליים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/07/2020 | 15:59הוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים מוקפאים
ליאור 27/07/2020 | 15:43עברתי החזרה לפני כשבוע. בימים הראשונים לא הרגשתי כלום, רק לאחר מאמץ מסוים הופיעה חולשה. היום עבר שבוע מההחזרה והתחילו כאבי בטן בצד שמאל בעיקר באזור השחלות (כמו כאבי ביוץ קטנים) האם זה נורמלי? והאם חייב להופיע דימום שמראה על השתרשות? או שזה מאוד אינדבידואלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין בסימנים להצביע על היריון או לא ולא חייב להופיע דמם השתרשות שלכשעצמו מהווה תופעה נדירה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/07/2020 | 15:56הוסף תגובה
-
-
אוביטרל אחרי הזרעה
רוית 27/07/2020 | 16:53היי ב 11.7 בשעה 16:00 הזרקתי 250 אוביטרל. ביצעתי הזרעה ב 12.7 וקיבלתי להזריק אוביטרל לתמיכה שמחולק ל 3. שליש אחרון הוזרק ב 21.7 בשעה 22:00. אתמול ב 26.7 בדיקת בטא שלילית. המחזיר עדיין לא הגיע, האם יש סיכוי להריון? או שהמחזור מאחר בגלל התמיכת אוביטרל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כנראה שמדובר בעיכוב במחזור בעקבות הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/07/2020 | 15:54הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
טיפולי פוריות
-
בדיקות קשורות
-
העמסת סוכר בהריון GCT
-
תרבית זרע
-
תרופות קשורות
-
מטנאמין היפוראט
-
איזוקונאזול
-
מונחים קשורים
-
גינקולוגיה
-
דלקת פות
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב