פורום רפואה סינית ומערכת העיכול
אסף עזרא - יעל
אם ייש תסמינים בביופסיה של צליאק ורשום חשד בתוצאה האם זה צליאק בוודאות מיטל 08/11/2025 | 05:08הרופאת גסטרו נתנה לי רק לעשות בדיקת גסטרוסקופיה ולא בדיקת דם עם נוגדנים ולא בדקה היסטוריה רפואית אני לא גנטית אין לי אף אחד עם צליאק במשפחה האם זה בגלל תסמינים של המחלה זה מספיק לקבוע שיש לי צליאק או צריכה לעשות גם בדיקת נוגדנים תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אסף עזרא - יעל 09/11/2025 | 08:46שלום מיטל, אני מניח שאת שהשאלה שלך נוגעת לתהייה האם את חיובית לצליאק או לא. ראשית, באם הרופאה שלך שלחה אותך לבדיקת גסטרוסקופיה יש לפעול לפי ההנחיה שלה. אינני יודע מה מצבך הרפואי או הסיבה לבדיקה, אך משוכנע שהרופאה שלך בחרה להפנותך לבדיקה בגלל אינדיקציה רפואית למצבך. בבדיקת גסטרוסקופיה לרוב נלקחות דגימות לביופסיה לבחינת מחלות או אלרגיות הנמצאות בשאלה. בכל אופן ממליץ לך לפנות לרופאה שלך ולשאול אותה בעניין. בברכה, אסףהוסף תגובה
לטענה שלה אם יש סימנים זה צליאקמיטל 12/11/2025 | 07:04הרופאה טענה שיש לי ואמרה שכן עשו לי בדיקת נוגדנים ויצא חיובי במרץ ואחר כך ביופסיה סימנים וחשד לצליאק אם אעשה בדיקה נוספת ויצא שלילי דיאטה ללא גלוטן האם זה אפשרי שלא יהיה לי את המחלה האם יש סיכוי תודה יום טובהוסף תגובה
סרעפת בעמדה גבוהה מימין ליבי 09/01/2013 | 02:42שלום רב.אני בת 30 עם השימוטו ברקע וחוסר ברזל ללא אנמיה.מזה כחצי שנה אף יותר,יש לי כאבים בצלע הימניתבעיקר בזמן נשימה עם בית החזה,לא דרך הבטן.עשיתי צילומי חזה רבים,מיפוי עצמות ועכשיו גם סיטי חזה שיצאו כולם תקינים .בסיטי נכתב סרעפת בעמדה גבוהה מימין.בצילום חזה מאוקטוברטובר הסרעפת היתה בעמדה תקינה.קראתי כי מצב כזה של סרעפת הוא או חסר חשיבות או יכול להעיד על איבר בטני שלוחץ על הסרעפת.אני מאוד חוששת לא ישנה ולא מתפקדת אני לא סובלת מכאבי בטן עזים לפעמים רק דקירות קטנות עוד נכתב בסיטי כי חלקי טחול כבד ולבלב שהודגמו בסריקה היו תקינים האם יש חשש לסרטן המעי הגס ?! אנא התייחסותכם תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרעפת גבוהה מימין Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 11/01/2013 | 11:37שלום ליבי,איני רואה סיבה לדאגה לאחר שהתוצאות יצאו תקינות. אנטומית הסרעפת מימין אמורה להיות גבוהה יותר בשל איבר הכבד הממוקם שם. יתכן מצב של בקע סרעפתי שגם עלול לגרום לכך.חוץ מזה האם סבלת לאחרונה מדלקת ריאות?זו גם יכולה להיות סיבה שתסתדר מאליה בחלוף הזמן.חזרי על הבדיקות בהמשך והישארי רגועה ...זו ההמלצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך. באם יש אי נוחות וכאב אשמח לנסות לעזור עם דיקור סיני. בהצלחה .הוסף תגובה
סרעפת ימין משותקתנעמה 28/09/2025 | 00:33האם יש טיפול בסרעפת ימין משותקת ( אובחנה בבדיקת אולטרא סאונד ע"י מומחה) יש גם בקע סרעפתי. אני סובלת מקוצר נשימה בכל פעילות אפילו קלה. מתקשה ללכת בעליות וסתם בהליכה וכל מאמץ קל.הוסף תגובה
תשובת מומחה אסף עזרא - יעל 28/09/2025 | 09:05שלום נעמה, הסרעפת הינה שריר לא רצוני ברובו, שמחויב בפעילות עצבית תקינה של עצב הסרעפת בכדי לפעול נכון. פגיעה בו ו/או בקע סרעפתי עשויים לפגוע בתפקודו ומכאן להפרעות עיכול ונשימה מגוונות. בגלל מורכבות שריר זה, ההמלצה היא לטפל במספר מישורים, ברפואה המודרנית וכן ברפואה משלימה. מנסיוני, השימוש בכלי רפואה סינית מכוונים מערכת עיכול עשויים לתמוך ולשפר את הטיפול הכללי. כאמור, מדובר במקרים מורכבים ולא פשוטים לטיפול, בהם כדאי לבחון את כלל הטיפולים האפשריים. בברכה, אסףהוסף תגובה
רפואה סינית אחרי אנטיביוטיקה בודקת 21/09/2025 | 09:16שלום, לאחרונה קיבלתי הרבה אנטיביוטיקה ואשמח לדעת איך הרפואה הסינית עשויה לעזור בעניין. מרגישה חוסר נוחות במערכת העיכול מזה זמן. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אסף עזרא - יעל 21/09/2025 | 11:43שלום רב, לרפואה הסינית אין גישה חד משמעית לעניין ההשפעה על מתן אנטיביוטי והפרעות עיכול כתוצאה מכך. עם זאת, ישנם סוגי אנטיביוטיקה העשויים לגרום לתסמינים של אי נוחות בטנית, כאבי בטן, שינויים ביציאות ועוד. הסיבות לכך מגוונות וכוללות אפשרות לשינוי הרכב חיידקי המעי. לרפואה הסינית בהתמחות במערכת העיכול יכולת להשפיע לטובה ולשפר את תפקוד העיכול, למתן את הסימפטומים הללו ולשקם את פעילות המעי.הוסף תגובה
נקודות אדומות/ריר דמי בצואה של בת 4.5 חודשים עינת 06/05/2013 | 14:46שלום רב, בתי בת 4.5 חודשים כעת. ניזונה מהנקה בלבד. לפני כחודשיים לערך החלו להופיע בחלק מהפעמים נקודות אדומות בצואה/ריר דמי בכמויות קטנות יחסית. הלכנו לרופאת ילדים המתמחה בגסטרו שאמרה לי להפסיק לאכול חלב. במקביל ערכנו לה בדיקות צואה פעמיים שיצאו שליליות. על אף שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב הנקודות האדומות בצואה אחת לכמה ימים/לעיתים גם מס' פעמים ביום ממשיכות להופיע. אתמול היינו שוב אצל הרופאה שאמרה לי שאני יכולה לחזור לחלב היות וכנראה שהתופעה איננה מזה. אשמח לחוות דעת נוספת בעניין - האם הדבר נפוץ? האם מטריד באופן מסוים? ממה בכל זאת הדבר יכול לנבוע? יש לציין שהילדה עולה יפה במשקל וללא כל תופעות נלוות אחרות. אשמח למענה. עינתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צואה דמית אצל תינוקת Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 07/05/2013 | 18:45שלום עינת,מזל טוב קודם כל ! המון פעמים יש קשר לעצירות/מאמץ ביציאה ומכאן לקרעים קטנים המובילים למעט דימום. במידה והיא אוכלת וללא תופעות אחרות ,כנראה שאין מקום לדאגה. טוב שהתייעצת עם הרופאה. מאידך אני ממליץ לך להימנע מתוצרת חלב לסוגה בלי קשר לתופעה אצל ביתך.כמו כן אולי יש מקום לשלב פרוביוטיקה איכותית בתזונתך.לא יזיק... מקווה שהרגעתי קצת :)הוסף תגובה
ריקי דם בצואהשיפרה 18/06/2025 | 23:05הבת של בת שלושה וחצי חודשים יונקת הנקה מלאה לפני שבוע הופיע ריר דם בצואה ההיתי אצל הרופאה והיא אמרה לי להוריד חלבי אני הפסקי וראיתי עוד פעמים רירי דם בהפרש של כמה ימים הרופאה רוצה שאני יפסיק את ההנקה ויעבור למטרנה טיפולית אני ממש לא רוצה להפסיק הנקה כמובן שבמקביל עשינו בדיקת צואה ויצא שלילי התינוקת מרגישה טוב לא ניראה שהיא סובלת ממשהוהוסף תגובה
תשובת מומחה נקודות אדומות/ריר דמי בצואה של בת 4.5 חודשים DIP.AC.HERBS אבי פלד 19/06/2025 | 09:17הי, תחילה אם היא מרגישה טוב, עולה במשקל וגם הרופאה לא ראתה פה משהו שצריך להדאיג, הייתי נוהג בעצתה - להפסיק תוצרת חלב וכל מה שקשור לחלב במידה ואת בהנקה מלאה. תינוקות עלולים לפתח אי סבילות/אלרגיה לחלבוני החלב דרך חלב האם . זו ככל הנראה הסיבה שהמליצה לך לעבור לתמ"ל . *אין לראות את תגובתי כהמלצה רפואית. בכל מקרה של החמרה במצב יש לפנות לקבלת טיפול מתאים.הוסף תגובה
הליקובקטור אנונימי 05/05/2025 | 10:25היי, בנובמבר קולונסקופיה תקינה בינואר גסטרוסקופיה אודם בקיבה אירוזיה בודדת ביופסיה נקייה - הליקובקטור. 8 שבועות אחרי טיפול אנטיביוטיקה - הליקו שלילי פרוביוטיקה ותזונה מוקפדת עדיין וצמחי מרפא דיקור סיני פעמיים בשבוע אחרי התקררות במשך שבוע חזרה השריפה צרבת הזו ? מה יכולה להיות הסיבה ? האם בדיקת צואה לא אמינה מספיק ? תופעה מוכרת ?? האם חוסר איזון שיסתדר עם הזמן ? אובדת עצות מודאגתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הליקובקטור DIP.AC.HERBS אבי פלד 05/05/2025 | 11:26הי, התופעה מוכרת. קיבלת אנטיביוטיקה שרוב הסיכויים רק החלישה את החיידק ולא פתרה אותו. החיידק פיתח עמידות כנגד אנטיביוטיקה ואין כיום טיפול מוכח למיגורו. בכל זאת, עם טיפול נכון ניתן לחיות איתו ללא תסמינים . אני חושב שזה מקרי שהתופעות חזרו אחרי התקררות. אבל בהנחה ולא, לפי הרפואה הסינית, חולשה של מערכת החיסון עלולה לגרום לחיידק "להרים את הראש" . הייתי מציע להמשיך בטיפול הסיני ( אם את רואה שיפור) חשוב שהמטפל/ת יהיו בעלי ניסיון בטיפול שכזה. בהצלחה .הוסף תגובה
הליקובקטור אנונימי 15/04/2025 | 18:50היי , לפני חודשיים גסטרוסקופיה בעקבות כאבים בקיבה ובחילות נמצאה דלקת בקיבה ואירוזיה בודדת דופן קדמית וחודשהאחרי גם חזרה הביופסיה עם הליקובקטור. סיימתי טיפול אנטיביוטיקה שיפור משמעותי רופאה הפסיקה לי גם את האוספרים (נקסיום) היו צרבות שעברו ובימים האחרונים שוב אי נוחות באזור הקיבה. שומרת תזונה קפדנית עוברדת דיקור סיני אצל הטוב ביותר לוקחת פרוביוטיקה בלזם ירושלמי מגנזיום ציטרנט. תטפעות שיחלפו או שמע חלילה החיידק לא עבר ? מתעקשים שאעשה בקופה רק בדיקת צואב כמה היא אמינה ? שוקלת ללכת פרטע גם לבדיקת נשיפה והאם הדלקת בקיבה עדיין לא עברה ובגלל זה עדיין מיחושים ? כמו כן היו צמרמורות שגם הן עברוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הליקובקטור DIP.AC.HERBS אבי פלד 15/04/2025 | 19:01הי, ראשית חשוב לציין כי לחיידק עמידות לאנטיביוטיקה ולכן הטיפול החליש אותו ,אבל לא השמיד אותו. שנית,הוא מדבק, כך שכמעט בלתי אפשרי להימנע מנוכחותו( למשל בן זוג,או כל דרך הדבקה אחרת) אישית אני לא בעד מגנזיום ציטראט אלא ביסגליצינאט אם יש צורך בו בכלל. היום נהוג לבצע בדיקת צואה והיא אמינה יותר מתבחין נשיפה. לדברייך את מטופלת בידיים טובות. התייעצי עם המטפל לגבי שיטות משלימות לטיפול בתופעות שהזכרת. בהצלחה. אז מה אפשר לעשות?הוסף תגובה
דימום וגינלי אנונימי 07/03/2025 | 19:32היי, שוב אני בשאלה נוספת בבקשה כמה שעות אחרי מחזור לפחות כך נראה מאמץ ביציאת צואה שוב דימום וגינלי. חשוב לציין שזו הפעם השניה לעשיית צואה של אותו היום פעם ראשונה ללא דימום. גם בפעם השלישית של עשיית צואה דימום וגינלי וניפסק לאחר זמן של אותו היום נקודות חשובות בת 44 שרירן קטנצ'יק שהתגלה לאחרונה 1.5 סמ בשנים האחרונות מחזור 6 ימים כנערה 8 ימים לוקחת אנטיביוטיקה בעקבות הליקובקטור מטופלת דיקור ותזונה. שאלתי האם נשמע כסיום של מחזור גם אם נפסק לכמה שעות ? האם נשמע מדאיג ? לחוצההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דימום וגינלי DIP.AC.HERBS אבי פלד 09/03/2025 | 10:21לצערי לא הצלחתי להבין מה כתבת ...קצת סימני פיסוק יעזרו :) גשי לרופא לבירור.הוסף תגובה
דלקת קיבה אנונימי 21/02/2025 | 12:41היי, לפני חודשיים וחצי ענית לי לגבי טחורים קולונוסקופיה תקינה לפני כחודשיים בערך התחילו כאבי בטן וצריבה ובחילות די מהר עלו על כך שמדובר בדלקת קיבה דרך גסטרוסקופיה שם ראו אודם באנטרום ואירוזיה בודדת בדופן קדמי של הקיבה מטופלת בדיקור אצל מישהו מקצועי על ידי צמחי מרפא בלזם ירושלמי, לוקחת פרוביוטיקה ותזונה מאוד מוקפדת כולל נוגד חומצה רוב הזמן אני ללא תופעות מאז רופאת משפחה אומרת שלא היתה נותנת לי טיפול אנטיביוטי היות ואין תסמינים ושבשבוע הבא אדבר עם רופאת הגסטרו מבינה שיש גישות שונות בין הטיפול הטבעי לקונבנציונלי ? האם ניתן למגר את התופעה לחלוטין רק בדרך הטבעית ותוך כמה זמן הנושא מטריד אותי מאודהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת קיבה DIP.AC.HERBS אבי פלד 21/02/2025 | 12:51הי,לפי דברייך נשמע שאת מקבלת טיפול נכון והעובדה היא שאת מרגישה שיפור ולכן לא הייתי ממהר עם טיפול תרופתי (כמובן שרק הרופא יחליט בסופו של דבר) לשאלתך, בהחלט אפשר לטפל ולמגר את התופעות והדלקת ברפואה טבעית. צריך זמן ודבקות במטרה (הקפדה על תזונה ,אורח חיים בריא ככל הניתן ועוד)הוסף תגובה
טיפול בנפילת עפעף בדיקור אניה 09/02/2025 | 18:44שלום.אני סובלת מכאבי ראש, סחרחורות, לאחרונה התאספה נפילת עפעף.ללא אבחנה רפואית ברורה. עוברת טיפולים בדיקור.לאחר 5 טיפולים החלה הטבה בכאבים ראש,פחות מרגישה סחרחורות,ללא כלל הטבה בנפילת עפעף.שאלה-אם אין הטבה בפטוזיס אחרי 5 טיפולים זה אומר שאני לא מגיבה לטיפול בדיקור בפטוזיס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צניחת עפעף DIP.AC.HERBS אבי פלד 09/02/2025 | 19:29שלום. דווקא נשמע שהתהליך שאת עוברת בדיקור מטיב איתך. אמנם לא לנושא הפטוזיס , אך לשאר התלונות. שאלי את המטפל/ת לדעתו, לניסיונו בנושא. שילוב של צמחי מרפא יכול גם הוא לסייע .הוסף תגובה
בליעת אגיספור - דחוף אסתר 09/03/2013 | 01:04שלום, יש לי שאלה דחופה: לפני כ-6 שעות בלעתי בטעות 15 טיפות אגיספור (ביפונזול) במקום אופטלגין. האם זה מסוכן? אם כן, מה עלי לעשות? תודה, אסתרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בליעת אגיספור דר' ראול רודריגז 10/03/2013 | 09:57במידה ומתעוררות תופעות לוואי,פני לרופא המטפל .הוסף תגובה
אשמח לדעת מה קרה בסוף.שרהלה 27/01/2025 | 23:33הי אשמח לדעת מה שקרה בסוף? שתיצי גם בטעות עכשיוהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גידולים שפירים של הוושט
-
כאב בטן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עיסוי רפואי
-
ניתוח חולים במחלת קרוהן
בדיקות קשורות
-
מנומטריה של הוושט והאנורקטום
-
אבחון הליקובקטר פילורי
תרופות קשורות
-
בלוויק - לורקסרין
-
קו-טרימוקסאזול
מונחים קשורים
-
אירופגיה
-
סיב אופטי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיהפורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיה

אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון
הדרך של רונית