פורום פציעות ספורט - עמוד 87
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
us קרסול נעם 03/07/2014 | 12:41שלום מזה כמה שבועות סובל מכאב באזור הקרסול בחלק הפנימי, הייתי אצל ארטופד כף רגל שהעריך כי מדובר בדלקת בגיד, כאשר רשם באבחנה: TIBIALIS TENDINITIS right poterio קיבלתי טיפול באתופן 600 מ"ג למשך שלושה שבועות, וכן טיפול במכון פיזותרפיה. וכן המלצה לבצע US במידה ועדיין יהיה כאב לאחר הטיפול. אני עדיין סובל מכאב אך לא כמו בהתחלה, אך אולי זה גם קשור לעובדה שמאז הפסקתי לעשות הליכות קבועות שנהגתי לעשות? ביצעתי US ואלו התוצאות: להלן ממצאי בדיקה על קולית של הרקמות הרכות קרסוליים אספקט מדיאלי: הסיבה לביצוע הבדיקה – ברור אורטופדי . מימין – גיד TP ו FDL הודגמו המשכיים, שומרים על עובי ואקוגניות. הודגם פס נוזל מסביב לגיד TP מתחת לפטישון . משמאל – גידי TP ו FDL הודגמו המשכיים, שומרים על עובי ואקוגניות . ללא עדות לנוזל סביב . ללא עדות לתהליכים נוזליים או סולידים באזור הסריקה . לסיכום: פס נוזל מסביב לגיד ה TP מימין מה משמעות הממצא? והאם דורש טיפול? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת של הטיביאליס פוסטריור ד"ר נועם רשף 04/07/2014 | 07:46שלום נועם. נוזל סביב הגיד מעיד בדרך כלל על דלקת. גיד TIBIALIS POSTERIOR נמצא בחלק הפנימי של הקרסול. גיד זה סובל מנטיה לדלקות. אולי עקב עומס יתר אך לרוב הסיבה אינה ידועה. ה US מעיד כי איכות הגיד תקינה והנוזל נמצא סביבו - זוהי דלקת של מעטפת הגיד - או פארארטנדיניטיס הטיפול אותו אתה מקבל הנו סביר בהחלט. בהצלחה.
המשך השאלהנעם 04/07/2014 | 19:37שלום ראשית תודה. כבר סיימתי טיפול תרופתי לפני שבועיים (נטלתי אתופן 3 שבועות), כמו כן סיימתי טיפולי פיזותרפיה (6 טיפולים). האם יש צורך בהמשך טיפול או שאין מה לעשות? יש צורך בבירור כלשהו נוסף? ושאלה פרקטית לסיום, בשבועות האחרונים נמנעתי מלבצע פעילות גופנית מכוונת (עשיתי הליכה של שעה 3 פעמים בשבוע) מתוך כוונה לתת למקום מנוחה, האם יש צורך במנוחה או שאפשר לעשות פעילות מבלי שזה יזיק ויגביר את הדלקת? תודה רבה ושבת שלום
תשובת מומחה דלקת של הטיביאליס פוסטריור ד"ר נועם רשף 04/07/2014 | 22:12שלום נועם. אם עדיין יש כאבים אפשר לקחת מחזור נוסף של אטופן, ולתרגל מה שאתה יכול מטיפולי הפיזיותרפיה. מציע חזור לפעילות גופנית בהדרגה ולהתחיל במקסימום 50% ממה שעשית קודם לכן. בהצלחה.
חולשה באזור כתפיים ירמי 01/07/2014 | 18:37שלום, אשתי קונדיטורית בת 55 וסובלת בחודש האחרון מחולשה באזור הכתפיים ומתקשה לבצע פעילויות יומיות שגרתיות. האם מדובר בדלקת או שאולי זה משהו חמור מכך? ואיך מטפלים בזה? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חולשה באיזור הכתפיים ד"ר נועם רשף 01/07/2014 | 22:08שלום ירמי. קשה לדעת - ישנן מספר אבחנות מבדלות. אני מציע להבדק בהקדם על ידי אורטופד ולבנות תכנית מעקב וטיפול.
כתמים צהובים אחרי פריקת כתף אמיר 30/06/2014 | 23:14לפני עשרה ימים פרקטי את הכתף בים, במיון הכתף הוחזרה והצילום נראה תקין. לפני מספר ימים בנוסף לשטפי הדם, סגולים,ואדומים, הופיעו כתמים גדולים וצהובים בכול אזור הכתף, האם הדבר נורמלי.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתמים לאחר פריקת כתף ד"ר נועם רשף 01/07/2014 | 22:07שלום אמיר. סביר להניח שמדובר בספיגה של ההמטומה - שטף הדם.בכל מקרה יש להבדק על ידי אורטופד ולבנות תכנית המשך טיפול ושיקום
כאב בקצה הברך כתואה ממכה חזקה. זיוה 30/06/2014 | 11:00לפני כחודש נתקלתי בביתי בידית של כורסא בברך. הברך התנפחה(כפי 2) .כרגע הברך כואבת לי רק בקצה (בזמן ספורט כשאני נשענת עליה לתרגילים מסויימים).האם אתה ממליץ לגשת לרופא או לעשות פעולה אחרת או למתין שהזמן יירפא את המקום.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בקצה הברך. ד"ר נועם רשף 30/06/2014 | 21:03שלום זיוה. העובדה שפנית לפורום מעידה על ספקות. אם יש ספק - גשי להבדק על ידי אורטופד שישקול מה צריך לעשות. בהצלחה.
תסמונת המדור הפנימי א. 29/06/2014 | 17:36לבני החייל אובחןCHR.COMPATRMENT SDM עם ערכי לחץ במנוחה 12 ימין 18 שמאל במאמץ 33 ימין 53 שמאל ולאחר מנוחה 22/42 מה המשמעות? האם מורידים פרופיל? האם יש בכך סממן של נכות?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תסמונת מדור. ד"ר נועם רשף 30/06/2014 | 21:02שלום א. תסמונת מדור כרונית במאמץ הנה מצב בו הענות מעטפת השריר להתרחבות השריר במאמץ הנה לקויה . כך עולה הלחץ בתוך השריר ומופיע כאב שאינו מאפשר פעילות במנוחה - ישנה ירידה בלחצים. הפתרון הנו פסיוטומיה - פתיחה של מעטפת השריר שתצטלק כאשר היא רחבה יותר. לאחר הניתוח לרוב ניתן לחזור לפעילות תוך כחודשיים. אני מניח שירד פרופיל זמנית אם כי אינני בטוח בנקודה זו. לרוב זה אינו סימן לנכות. בהצלחה.
כיצד לחבוש ברך עם רצועה ACL קרועה פייר 28/06/2014 | 14:27שלום דר' רשף, לפני כשבוע קרעתי לגמרי את הרצועה הצולבת הקדמית ואת הרצועה האחורית באופן חלקי כנראה, ואני בשלב החלמה ראשוני ומנסה להחליט לגבי ניתוח או אפוסתרפיה. בינתיים רופא אחד אמר לי לא לכופף את הברך כלל, ולחבוש אותה באמצעות סד עם לוחות מתכת כדי למנוע כל תנועה במשך כ-45 יום. רופא אחר דווקא המליץ להוריד את הסד, להשתמש בברך בזהירות ולהפעיל אותה בעדינות בתוך טווח התנועה שאינו כואב. מה דעתך? האם לכך יש השפעה על החזרה בעתיד לפעילות ספורטיבית מלאה הכוללת שינויי תנועה וקפיצות? תודה מראש,פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעה רב רצועתית בברך ד"ר נועם רשף 29/06/2014 | 07:36שלום פייר. אתה מתאר פגיעה רב רצועתית בברך. פגיעה זו פוגעת משמעותית ביציבות ולרוב דורשת תיקון ניתוחי. אני מניח שנעשה צילום ששלל שברים. הבדיקה הדרושה בהקדם הנה MRI של הברך. לפי הממצאים יש להחליט. הגישה שלי היא לשים את הברך בתומך עם צירים ולאפשר הפעלה ודריכה לפי כאב. יש לשים קומפרסים קרים על הברך למרות ששבוע לאחר הפציעה ההשפעה מועטה יחסית. ברגע שהכאבים והנפיחות פוחתים אפשר להתחיל פיזיותרפיה לשפר טווחי תנועה ולחזק שרירים כהכנה לניתוח. בהצלחה.
פגיעה רב רצועתית בברךפייר 29/06/2014 | 12:28תודה רבה על התגובה. האבחנה שתיארתי היא על פי ה-MRI. אכן רצועה צולבת קדמית קרועה ורצועה אחורית כנראה פגועה חלקית (קשה לראות בוודאות ב-MRI). אין שברים או נזק למיניסקוס. הכאבים והנפיחות פחתו משמעותית ואני יכול לדרוך ולהניע את הברך כ-50% מהטווח הרגיל. הרופא תיאר לי כיצד יישור הברך באופן קבוע במהלך חודש וחצי עשוי להביא להתחברות מחדש של הרצועה הקרועה ולכן צריך להתמיד עם הסד המקבע יום ולילה ולהמנע מכיפוף הברך. האם זה הגיוני?
תשובת מומחה פגיעה רב רצועתית בברך ד"ר נועם רשף 30/06/2014 | 20:59שלום פייר. כן - ולא. אני מניח שאתה מתיחס לצולבת האחורית - את הקדמית לא ניתן לתקן וצריך לשחזר. צריך לראות את ה MRI כדי להבין בדיוק מה נפגע והאם באמת ישנה פגיעה בצולבת האחורית. לפני ניתוח חשוב להביא את הברך לטווחים מלאים. ניתן לשחזר רק צולבת קדמית או את שתי הצולבות. אני מניח שנבדקת על ידי מומחה לעניין ולכן כדאי לשאול אותו מה התכנית. אני לרוב אינני ממליץ הגבלה בתנועות (כיפוף וישור) אלא תומך ברך עם צירים, התחלה של השגת טווחים. שוב - אמירה זו הנה בהסתייגות גבוהה כיוון שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את ה MRI. מידע נוסף חשוב לא פחות הנו גילך.
פריקת ברך וסקוואטים אמילי 29/06/2014 | 10:34שלום ד"ר רשף, לפני כמה שנים פרקתי את ברך ימין. בימים אלה התחלתי להתאמן וכחלק מהאימונים שלי אני אמורה לבצע סקוואטים. האם זה יכול לגרום לבעיה בברך? תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פריקת ברך וסקוואטים ד"ר נועם רשף 30/06/2014 | 20:55שלום אמלי. ראשית חשוב להבין האם פרקת פיקה או פרקת את הברך עצמה. חשוב גם להבין מה היה השיקום לאחר הטראומה. אם בשנים האחרונות לא היו בעיות, ניתן לנסות בהדרגה להתחיל SQUAT ללא נשיאת משקל נוסף (משקולות וכדומה). אם לאחר תקופה אין בעיות אפשר להתחיל להוסיף משקל בהדרגה. בכל מקרה - עדיף להבדק על ידי אורטופד ספורט או פיזיותרפיסט טרם התרגול. בהצלחה.
גיד קרוע בכתף שמאל לילך 28/06/2014 | 12:12ד"ר שלום רב, אני בת 35 ולפני כמה שנים אובחן אצלי קרע בגיד שכתף השמאלית. לאחר שעברתי כמה רופאים, הגעתי למומחה שאמר לי כי הפתרון היחיד הוא ניתוח וכי הוא לא ממליץ עליו, ועדיף שפשוט אחיה עם הקרע. היום לאחר כמה שנים אני רוצה לחזור לפעילות גופנית ורוצה לחזק את החלק העליון. שאלתי היא האם בכלל מותר לי לעסוק בפעילות גופנית כלשהיא ? אגב, תמיד יש כאבים אבל איכשהוא התרגלתי אליהם אז לפעמים לא מרגישה אותם באופן בולט. תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע בגיד בכתף ד"ר נועם רשף 29/06/2014 | 07:27שלום לילך. היות שהחלטת לטפל שמרנית בקרע בגיד , אפשר לשקול חזרה לפעילות. מצד שני-אינני יודע איזה גיד קרוע ומה היו ממצאי ההדמיות בזמן הבירור הראשוני. אני מציע להבדק שנית על ידי אורתופד המתמחה בפגיעות ספורט או בפגיעות כתף. במקביל אני מציע להתחיל טיפולי פיזיותרפיה לכתף. יכול להיות, היות שתמיד יש לך כאבים, שהפתרון הוא אכן תיקון ניתוחי. היות שאת צעירה , טיפול כזה יכול להחזיר אותך לתפקוד מלא. בהצלחה.
דיפרוספאן אמיר 24/06/2014 | 15:29שלום, הנני מתאמן בחדר כושר,עקב כאבים בכתף עשיתי MRI ,שם נמצא כי יש לי שינויים ארטריטים במפרק ה-A/C. האורטופד המליץ על זריקת דיפרוספאן,האם זריקה זו עוזרת במצבים מסוג אלה? וכמו כן תוך כמה זמן ניתן לחזור לפעילות בחדר כושר מרגע קבלת הזריקה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ארטרוזיס של המפרק האקרומיו קלביקולרי. ד"ר נועם רשף 25/06/2014 | 13:31שלום אמיר. זריקת דיפרוספאן-סטרואידים היא טיפול טוב נגד דלקת. יש לוודא שהיא מוזרקת לתוך המפרק. בדרך כלל לאחר כיומיים שלושה ניתן להתחיל חזרה לפעילות אם כי עשויים להיות כאבים חזקים מספר ימים לאחר הזריקה
קרע בפסציה באספקט הלטרלי אלין 20/05/2014 | 17:01שלום ד"ר, במהלך פעילות ספורט (הליכות), חשתי בכאב בשוק השמאלית, והבחנתי בבליט ה (מעין גולה). הלכתי לאורטופד, שהפנה אותי לבדיקת אולטראסאונד. התוצאה: רושם לקרע של 9 מ"מ בפסציה באספקט הלטרלי עם הבלטת חלק שריר לתוכה. ברור לי שעלי לגשת לאורטופד עם התוצאות, אך אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא(כי התור שלי רחוק מאוד). מה זה בכלל אומר? מה עלי לעשות עד למפגש עם אורטופד? להמנע מפעילות ספורטיבית? וכיצד מטפלים בבעיה, האם ניתוח? אודה לך על המידע שתוכל לספק לי עד למפגש עם האורטופד.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע בפסיה ד"ר נועם רשף 20/05/2014 | 22:41שלום אלין. כל שריר עטוף במעטפת הקרויה פסיה. לעיתים מסיבות לא ברורות בדרך כלל, נוצר חור בפסיה, ואז כאשר השריר מתנפח במאמץ חלק ממנו בורח דרך החור ונתקע בו. בדומה לבקע - קילה - של המעיים. לרוב זה אינו מסוכן אך מכאיב ומגביל. ניתן ללמוד לחיות עם זה, להשתמש בגרבי לחץ או שרוולי לחץ או לנתח - תפירת הקרע - או השלמת פתיחת הפסיה ושחרורה המלא(כפי שנעשה בתסמונת מדור כרונית) להורדת הלחץ מהשריר. בהצלחה.
הופנתי ע"י אורטופד למרפאת כף רגלאלין 10/06/2014 | 20:00היום הגעתי עם התוצאות לאורטופד ששלח אותי לבדיקה. הוא גם ציין בפני את האופציות לניתוח. כרגע אני ממתינה לתור במרפאת כף רגל באיכילוב, והוא המליץ לי גם על ביה"ח מאיר-מרפאת ספורט. אשמח לקבל את המלצתך לגבי מרפאות מהם כדאי לי לקבל חוו"ד והמלצות האם לנתח. על איזה מבין הניתוחים אתה ממליץ? האם מדובר בניתוח בהרדמה מלאה? כמה זמן? יש צורך באשפוז? זמן החלמה? באמת אשמח לכל מידע....התור כ"כ רחוק ואני בחוסר וודאות
תשובת מומחה קרע בפסיה. ד"ר נועם רשף 10/06/2014 | 22:07שלום אלין. שני המקומות טובים. בטיפול אפשר לבצע תפירה של הפסיה או שחרור מלא שלה. לרוב הניתוח מבוצע בהרדמה מלאה. לגבי אשפוז - תלוי במקום בו תנותחי.לאחר הניתוח- שחרור מלא של הפסיה לצורך העניין (מה שאני עושה בד"כ) השיקום הנו של כ4-8 שבועות עד לנקודה בה אפשר לבצע פעילות מלאה . במידה שישנה תפירת הפסיה עקב חור קטן, לרוב ההחלמה זהה אם כי עשויה לקחת מעט יותר זמן עקב צלקת. בהצלחה.
מרפאותאלין 11/06/2014 | 10:57תודה רבה על המהנה המהיר, דברתי היום עם מרפאת הספורט בביה״ח מאיר, אמרו לי שלא מטפלים בפציעות כאלו אלא רק בבעיות שקשורות לברכיים ולמפרק הירך. בבקשה תמליץ לי לאן ללכת. תור נוסף לאורטופד יש לי רק בעוד חודש.
כמובן שהתכוונתי למענה*אלין 11/06/2014 | 12:36
תשובת מומחה קרע בפסיה. ד"ר נועם רשף 23/06/2014 | 00:02שלום אלין. תוכלי לקבוע תור למרפאתי בבית החולים זיו.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד