פורום כירופרקטיקה
ד"ר מיכאל שוורץ אני כירופרקטור מוסמך משנת 1994. חבר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה ומורשה משרד הבריאות. עובד בשתי קליניקות פרטיות. אני מטפל במגוון שיטות גם כירופרקטיקה מסורתית וגם עדינה. בנוסף, אני מטפל מוסמך באינטגרציה מבנית שזו שיטה שנועדה דרך טיפול ברקמות רכות לשפר יציבה לאנשים שסובלים מיציבה לקויה ובכך לעזור לסובלים מכאב. אני מטפל באנשים שסובלים מבעיות שריר־שלד כגון: ✓ כאבי צוואר ✓ כאבי גב תחתון ✓ כאבי גב אמצעי ✓ כאבי ראש ✓ כאבי גפיים ✓ פריצות דיסק ✓ נימול בגפיים האני מאמין שלי... כל אדם הוא ייחודי לכן גם תוכנית הטיפול חייבת להיות מותאמת לפציינט הספציפי . צריך הקשבה מעמיקה והבנת הצרכים של המטופל.
טיפול אטלס אורטוגונל דייב 24/06/2018 | 22:42למה אין בישראל כירופרטורים בשיטה הנל שמעתי וטופלתי שנים רבות בשיטות המסורתיות והרגילות למדי ולרוב ללא תועלת בכאבים יהיה זה נכון כאן בפורום זה את שיטת אטלס אוטוגונל טופלתי אישית בשיטה הנל באנגליה איזון חוליית אטלס הינה תכניקה שמבוצעת לאחר צילומים רבים ומיוחדים מאוד ולאחר מיכן כיוון מכשיר הנוקש החשמלי המיוחד על ידי הנקישה האטלס חוזרת למקומה מתח תעלה הספינלית יורד לאפס וככה עמוד השידרה מאזן את עצמו גם אים יש פריצות דיסק בצוואר וגב תחתון לי אישית יש 5 בקע צווארי ועוד 5 בקע גב תחתוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה Atlas Orthogonal עומר הירש 25/06/2018 | 09:31שלום דייב, יש לי כמה קולגות שעובדים שנים רבות עם טכניקה זו. לצערי, היא דורשת צילומי רנטגן מאד ספציפיים שלצערי מאד קשה לעשות בארץ, כי בארץ לכירופרקטורים אין רישיון לבצע צילומי רנטגן, ולעשות צילומים כאלה דרך מכונירנטגן יהיה מאד מסורבל, עד בלתי אפשרי. לדעתי, זו הסיבה העיקרית שבגינה לא משתמשים בטכניקה זו, ובכלל בטכניקות תלויות רנטגן בארץ (גונסטד, NUCCA וכו'). בנוגע לתיאור שלך של מה שקורה, אני לא בטוח שאכן זה מה שקורה, אבל זה כבר דיון אחר. אני שמח לשמוע שזה עזר לך, ואני בטוח שגם טכניקות כירופרקטיות אחרות יכולות להמשיך ולעזור לך בעתיד, בין אם באותה יעילות או ביעילות אחרת (גבוה או נמוכה).הוסף תגובה
Atlas Orthogonalדייב 25/06/2018 | 22:54דר נכבד מתגובתך וגם של כירופרקטורים אחרים בארץ אינכם מכירים את השיטה הנל ולמצער צריך לומר כי בשיטות הידועות והמבוצעות כאן בארך הינן שיטות רובן המוחלט מושתת על מיניפולציות קשות ויהיה זה נכון לומר לך לכול הקולגות שלך כאן כי השיטות המבוצעות כאן בארץ הינן שיטות מזיקות ולא מועילות על כל המשתמע מכך ובמקרה הטוב מועילות לטווח קצר ביותר. אני כותב כאן את הדברים בכדי לעלות את המודעות למטופלים הסובלים מבעיות עמוד שדרה שיטת Atlas Orthogonal . לידיעתך דר' נכבד ולכל המתעניינים כאן בפורום לי אישית יש 5 בקע דיסק צווארי והיצירות ספינלית ועוד 5 בקע דיסק בגב תחתון , קיבלתי במשך 20 שנה טיפולים כירופרקטורים כאן בארץ אשר התיימרו לפתור לי את בעיות הכאב הכרוני שממנו סבלתי 24/7 . שילמתי למיטב המפורסמים של הכירופרקטורים בארץ שרובם המוחלט היטיב היעילות נמוכה עד כדי ימים בודדים. לכירופרקטורים כאן בארץ אין את היכולות לטפל נכון בכל מטופל ועל כן יהיה זה נכון וצודק שכאן אתה דר' נכבד תנסה ותעלה את המודעות לאפשרות כי ניתן לבצע את הטיפול Atlas Orthogonal בחו"ל . אני אישית קיבלתי טיפול אחד בלבד ולמשך שבועיים טיפולים משלימים בשיטה הנ"ל . סה"כ 12 מפגשים , הטיפול הצליח בהצלחה עצומה VAS הכאב שלי היה 9 וכיום אני מרגיש מצויין וללא כאבים וחי ב VAS2 . אני לא זקוק יותר לשום טיפול אחר לרבות טיפולים כירופרקטורים המבוצעים כאן בארץ. דר' נכבד גדולתו של רופא נמדדת כאשר הוא מסוגל להגיד למטופל שלו - סורי איני יכול לסייע לך במצבך ובמיוחד שכל כירופרקטור נכבד כאן בארץ ניסה לפחות כ-10 טיפולים לסייע למטופל במצבו וללא הועיל . דר' נכבד אשמח לפגוש אותך בקליניקה שלך ולדון איתך על הטיפולים המשלימים בשיטת Atlas Orthogonal. היות וציינת כי יש לך כמה קולגות שעובדים שנים רבות בשיטה זו וברור לי שאינם בישראל אשמח לתגובה אישית שלך. תודה דייבהוסף תגובה
תשובת מומחה תגובתי עומר הירש 30/06/2018 | 23:28דייב, אני מבין שיש לך ניסיון אישי מסויים, חיובי או שלילי זה כבר תלוי בנק' המבט, עם כירופרקטיקה ועם טכניקות שונות. אף אחת מהטכניקות הנמצאות בשימוש בארץ אינה מסוכנת. הטכניקה אינה הבעיה. הבעיה היא במטפל. כאשר יש מטפל ללא הכשרה מתאימה, שם הסכנה. הכירופרקטורים שעובדים בארץ הוכשרו לעבודתם, ועושים עבודתם נאמנה תוך שמירה על בטיחות מטופליהם ועושים כמיטב יכולתם לספק תפרונות הכי טובים שאפשר, לפי ראיית עולמם, ניסיוןנם ויכולותיהם. אי הצלחה היא בסה"כ אי הצלחה. אי אפשר לעזור לכולם, למרות הרצון הרב. עם כל הכבוד לניסיון האישי שלך, לקחת אותו ולהשית ממנו על כלל המקצוע וכל המטופלים שמקבלים טיפולים זה לא נכון במקרה הטוב ואיוולת במקרה הרע. אני מניח שאינך איוול, ושפשוט כשלת בלשונך. קורה. אני מכיר את הטכניקה נהדר, את יתרונותיה וחסרונותיה, וכן כל הקולגות והחברים שלי שעובדים בה נמצאים בחו"ל, במקרה שלי בארה"ב ליתר דיוק. לצערי, אין אפשרות לעבוד איתה בארץ, כמו מס' וכניקות אחרות, וטיפולים אחרים, ואכן מדי פעם מגיע מטופל אשר ההיצע בארץ לא מספיק לפתור את הקשיים שלו, ונאלץ לחפש פתרונות במקוצועות אחרים, או בחו"ל. אין קשר בין ההצלחה או הכשלון של הטיפול בך לטכניקה ספציפית זו או אחרת. אני לא מתיימר לומר לכירופרקטורים אחרים איך לבצע את עבודתם, או על מה להמליץ. כשיש לי מטופלים שצריכים טיפולים אחרים, אני מעלה את האפשרות, ומציע את עזרתי, זה כל מה שאני יכול לעשות, מעבר לכלים שעומדים לרשותי בתור מטפל כמובן. לא הבנתי באיזה מצב אינך יכול לסייע לי, לא זכור לי שהזדקקתי לעזרה, אבל אשמח להיפגש אתך לשוחח על מה שתרצה.הוסף תגובה
Atlas Orthogonalדייב 09/07/2018 | 10:34הי דר נכבד האים יש לנו בארץ כירופרקטים שאפשרי לקבל טיפול כירופרקטי בשיטה סקרו אוקספיטלית בילבד למיטב ידעתי לא מבוצעת השיטה הנל ומדוע אים שיטה זו מוכרת לך אשמח לפגישה איתך תודה דייבהוסף תגובה
תשובת מומחה SOT עומר הירש 09/07/2018 | 21:37שלום דייב, אתה מוזמן ליצור קשר במייל אם אתה מעוניין להיפגש, ונתאם. ד"ר דיויד בן קיקי מטפל בנהריה והוא משתמש בעיקר ב SOT. אני ועוד מס' אחרים משתמשים בטכניקה זו גם כן, אם כי ברמה הרבה יותר בסיסית.הוסף תגובה
sot דייבדייב 10/07/2018 | 10:15הי דר הכן זו sot השיטה הכירופרקטית שאני מקבל באנגליה כטיפול משלים לאטלס אורטוגנלי לגבי דר קיקי ראיתי באתר שלו שהוא מטפל גם בחיות לא ברור לי מי הוא האיש בנהריה הוא גם כרניופט זה טיפול בגולגולת גם כזה טיפול אני מקבל באנגליה אלה טיפולים כירופרקטים שמבוצעים לרוב באירופה ובאמריקה הגדולה והנה כאן בפרום יש סוף סוף כירופרקט שמבין מה זה sot דר נכבד אני למען הזהירות מאחר וחזרתי ביוני מטיפול באנגליה וכרגע אני מאוזן לחלוטין מכאבים 5בקע צווארי 5היצרות ספינלית5בקעים גב תחתון וברור לי כי טיפולים בשיטהsot מיטבים איתי מעולה וכול המוסיף בטיפולים אלה ירבה בבריאות מטיבה ביותר למערכת העצביים ועמוד השידרה אני אשמח לשיחה איתך בקלינקה תודההוסף תגובה
תשובת מומחה לסיכום עומר הירש 10/07/2018 | 11:20הי דייב, כאמור, אתה מוזמן לפנות אלי באופן פרטי במייל/טלפון. לגבי ד"ר בן קיקי, הוא כירופרקטור עם וותק של מעל 30 שנה, מטפל בבני אדם, אבל גם מטפל ומלמד טיפול כירופרקטי לחיות, משתמש בעיקר ב SOT כטכניקת הטיפול העיקרית. כאמור, אתה מוזמן לפנות בפרטי בשמחה ונתאם.הוסף תגובה
דייבדייב 11/07/2018 | 19:26הי דר נכבד דיברתי אים דר בן קיקי הכן משתמש sot וטיפול גולגולת כרניופטי קבעתי אים בן קיקי שציין גם לשבח את טיפוליך המיוחדים בילדים בפרט יחוזקו ידייך להטיב אים אלפיי מטופלים תודה דייבהוסף תגובה
תשובת מומחה מצויין, ותודה עומר הירש 12/07/2018 | 09:52הוסף תגובה
Atlas orthogonalPer 18/01/2023 | 13:20היי אשמח אם תוכל לרשום את שם המטפל באנגליה. בינתיים אני מוצאת רק בארה"ב. ואני מחפשת מישו הכי קרוב לישראל שמטפל בשיטה הזאת.הוסף תגובה
טיפול אטלס אורתוגונלתום 18/03/2026 | 14:21היי דייב אני סובל בעיה בצוואר כבר מס שנים ולא מצליח לפתור אותה. אני חושב ששיטה זו יכולה להיות הפתרון עבורי. אשמח לדבר איתך ולהבין איך ואיפה טופלת, זה בסדר מבחינתך ?הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר מיכאל שוורץ 18/03/2026 | 17:20למחוק את ההודעההוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול בדורבן בכף רגל ד"ר מיכאל שוורץ 15/01/2026 | 02:48שלום שוקי אפשר לטפל בדורבן ע"י מתיחה של הרקמות הרכות מאחורי השוק ומתחת לכף הרגל, אולטראסאונד על אזור הדורבן, מדרסים מותאמים עם אזור רך מתחת לדורבן. במידה ואמצעים שמרניים אלו לא עוזרים אפשר לטפל בגלי הלם על האזור.הוסף תגובה
פענוח סיטי דני 11/01/2026 | 09:27כתוב בסיטי שיש לחץ על השק התקאלי. למה הכוונה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פענוח סיטי ד"ר מיכאל שוורץ 11/01/2026 | 09:57בוקר טוב. השק התקאלי הוא מורכב מ 3 שכבות של רקמה העוטפת את חוט השדרה והמוח. שיש בלט או פריצה אז מציינים בפיענוח של סיטי או mri אם יש לחץ על השק או שלא. עדיף בלט או פריצה בלי לחץ על השק. צריך לעשות קורלאציה בין הנתונים מההדמייה לבין הבדיקה האורתודית /נוירולוגית ואז להחליט החלטה לגבי הטיפול. בהצלחההוסף תגובה
תרגילים להתקף גב תחתון שירה 08/01/2026 | 12:43אלו תרגילים כדאי לעשות בהתקף של גב תחתון או עדיף להמנע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר מיכאל שוורץ 08/01/2026 | 12:56שלום שירה. שיש התקף בגב תחתון יתכן וזה לא הזמן להתחיל בתרגילים אלא לתת לגב מנוחה. לעיתים , אפשר תרגילים עדינים של הגב התחתון כמו משכיבה על הגב, הבאת ברכיים לכיוון הית החזה בעזרת הידיים. או מאותה תנוחה של התרגיל הקודם בכחפוף ברכיים ,להביא את הברכיים היחד לצדדים. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם כירופרקטור מוסמך להדרכה כי תרגילים לא נכונים בזמן הלא נכון עלולים לגרום להחמרת המצב.הוסף תגובה
מיטת מתיחהXUCK 09/01/2026 | 09:20מה ידוע על מכשיר מתיחה לעמוד השדרה כפתרון לכאבי גב, למשל TEETER X3?הוסף תגובה
תשובת מומחה תרגילים להתקף גב תחתון ד"ר מיכאל שוורץ 09/01/2026 | 13:01שלום. זה נקרא מיטת היפוך. המטרה בשכיבה עם הראש כלפי מטה לעשות דיקומפרסיה לחוליות, שרירים ולדיסקים בין החוליות. מיטת ההיפוך מורידה עומסים מעמוד השדרה ומיועדת לאנשים שסובלים מכאבי גב ופריצת דיסק או בלט דיסק בגב תחתון עם הקרנה לרגל. אך טיפול זה לא מתאים לכל בעיית גב . יש אנשים ששימוש במכשיר יכאיב ואולי יזיק להם. תמיד טוב להתייעץ עם דר. לכירופרקטיקה לגבי שימוש במיטת היפוך. לאנשים שסובלים מלחץ דם או לחץ דם לא מאוזן, בעיות סינוסים אסור להשתמש במכשיר. עם יש בעיה רפואית חוץ מכאבי גב, כדאי להתייעץ עם רופא לפני השימוש במכשיר. מומלץ לפני שקונים להתנסות כדי לראות את השפעה.הוסף תגובה
כאבי ראש קשורים בצוואר שמואל ל. 06/01/2026 | 14:23כאבי ראש יכולים להגיע מבעייה צווארית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר מיכאל שוורץ 06/01/2026 | 14:52שלום שמואל. כאבי ראש בהחלט יכולים לנבוע ממקור צווארי. גירוי ברקמה רכה בצוואר כמו בשרירים ורקמת חיבור עלולה לגרום לכאב ראש. נקודות טריגר שהן נקודות מגורות בשרירים עלולים להשליך כאב לראש. גם גירוי במפרקים בין חולעות הצוואר עלול לגרום לכאבי ראש. הדבר החשוב ביותר להבדק אצל מטפל מוסמך היות וכאבי ראש לעיתים רחוקות יכולים לבוא ממקור אורגני ולא שריר-שלד ולכן יש חשיבות לקחת היסטוריה רפואית ולבצע בדיקות שיש אינדיקציה לכך כמו רנטגן, סיטי, mri וכו'הוסף תגובה
כאב צוואר וכירופרקטיקה מורן 04/01/2026 | 08:59אני סובלת מכאב צוואר והרופא המליץ לי על דיקור אך טופלתי בעבר לבעייה אחרת בכירופרקטיקה שעזרה לי. מה כדאי לדעתך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב צוואר וכירופרקטיקה ד"ר מיכאל שוורץ 04/01/2026 | 09:32,שלום מורן. גם כירופרקטיקה וגם דיקור הם טיפולים ליגיטימים לבעיות צוואר. היום ויש לך ניסיון טוב עם כירופרקטיקה בעבר, הייתי פונה לדר. לכירופרקטיקה שיבדוק אותך וימליץ על טיפול. בהצלחההוסף תגובה
פעילות עם כאבי גב תחתון מתלבטת 31/12/2025 | 13:50האם אני אמורה לנוח במיטה עם כאב גב תחתון או להיות פעילה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר מיכאל שוורץ 31/12/2025 | 14:46שלום למתלבטת. באופן עקרוני לא ממליצים על שכיבה במיטה כטיפול לכאבי גב תחתון אלא אם הכאבים החזקים לא מאפשרים לקום מהמיטה ולנוע. במקרה הזה ברגע שיש ירידה אפילו קלה בכאב, לנסות לקום מהמיטה. כמטפלים המטרה להחזיר את הגוף לתנועתיות ולפעילות בהדרגה וכמה שאפשר. אם יש כאבי גב שמאפשרים קימה ותנועה שכיבה במיטה כטיפול עלולה להאריך את זמן ההחלמה .הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר מיכאל שוורץ 28/12/2025 | 15:27שלום עדי. מרפק טניס זה דלקת בגיד ש שרירי פושטי כף היד. הכאב יכול לגרום להגבלה בתנועתיות המרפק ו/או כף היד. הכאב בדר"כ ממוקם באזור המרפק היכן שהגיד נאחז בעצם ובשריר עצמו. זה נקרא מרפק טניס בגלל שטניסאים סובלים מזה אך גם מקצועות שחוזרים על אותה פעולה בהפעלת כף היד עלולים לסבול מזה כמו אנשי מחשבים קופאים בסופר ועוד. הטיפול כולל שינוי תנוחות עבודה, לבישת סד מיוחד על הגיד הבעייתי, עבודה על רקמות רכות באזור המרפק, אולטראסאונד, תרגילים ייעודיים לבעייה.הוסף תגובה
כאב בין השכמות (לת) ציון 23/12/2025 | 11:43ממה יכולים לנבוע כאבים בין השכמות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
טיפול כירופרקטיקה לפריצת דיסק איגור 21/12/2025 | 10:16האם טיפול יכול להעלים פריצה או בלט ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול כירופרקטיקה לפריצת דיסק ד"ר מיכאל שוורץ 21/12/2025 | 10:27שלום איגור. פריצת דיסק ובלט דיסק הם שינויים בדיסק שבדרך כלל בלתי הפיכים. לעיתים רחוקות יש ספיגה של בלט דיסק אך מנסיוני זה נדיר. אך זה שיש בצילום בלט או פריצה לא אומר שתסבול מכאב לכל החיים. יש בינינו אנשים עם פריצות ובלטים שלא מורגשים סמפטומתית. כך שזו לא גזרת גורל.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
תרופות נוגדות דיכאון
בדיקות קשורות
-
אקו לב
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
פאמציקלוביר
-
פרופוקסיפן
מונחים קשורים
-
אנאירובי
-
דלקת חיתולית

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר מיכאל שוורץ
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס