השפעת בונדורמין לטווח ארוך ואיך מפסיקים אותו
פורום פסיכוגריאטריה
ד"ר עופר בר
ד"ר עופר בר פסיכוגריאטר בעל מרפאה פרטית בתל אביב. ד"ר בר כיהן כסגן מנהל מחלקת שיקום לב במרכז רפואי גריאטרי. ד"ר בר מקדיש את כל הזמן, הידע והמאמצים על מנת לאבחן את מקור הבעיה ולמצוא את הפתרון הטוב ביותר. ד"ר בר מגיע במקרים רבים לבית המטופל בכדי לחסוך ממנו את הטירחה בהגעה למרפאה וגם בכדי ללמוד על המטופל בסביבה הטבעית שלו. 053-2264684
השפעת בונדורמין לטווח ארוך ואיך מפסיקים אותו יורם 22/04/2023 | 22:36בהתוויה כתוב שמיועד לטיפול קצר ואח"כ מאבד השפעה. לא מבינים אם כך מדוע הוא נרשם לה כתרופה קבועה. חושדים בתופעות לואי: הרפיית שרירים וצניחה בעת ניסיון לעמידה, קשיי דיבור. 1. האם מלבד הסיכונים הוא עוזר לשינה גם בטווח הארוך? אם כן, להרדמות או לרציפות השינה עד לבוקר? 2. אותה שאלה לכל המרגיעים מאותה משפחה אם בכלל יש טעם להחליף. 3. מה יקרה לשינה בלילה אם תפסיק בהדרגה (היא ישנה הרבה גם ביום)? הכוונה לשייף מעט מהכדור לאורך תקופה (באיזה אורך זמן?) עד לרבע כדור ורק אז להפסיק.הוסף תגובה
תשובת מומחה בונדורמין דר' עופר בר 24/04/2023 | 06:13שלום יורם. התרופה שייכת למשפחת הבנזודיאזפינים, ונמצאת בשימוש רחב (אולי רחב מדי) באוכלוסייה. תרופה זו, וגם תרופות אחרות ממשפחה זו, אינן מומלצות בקשישים, וטומנות בחובן תופעות לוואי משמעותיות, ברם במקרים מסוימים מוצדק שימוש בתרופות הללו, הווה אומר כל מקרה לגופו. שינה במהלך היום אינה מומלצת, למעט שנת צהריים קלה, מאחר ואז נפגמת איכות השינה בלילה. במידה ומפסיקים תרופות אלה, חובה לעשות זאת בהדרגה תוך מעקב רפואי, מחשש לתסמונת גמילה לצד סכנות אחרות. רפואה שלמה.הוסף תגובה
השאלה שלי היתה: מה יקרה לשינה בלילה אם תפסיק בהדרגה?יורם 28/04/2023 | 11:56השאלה שלי היתה: מה יקרה לשינה בלילה אם תפסיק בהדרגה?הוסף תגובה
תשובת מומחה בונדורמין דר' עופר בר 30/04/2023 | 20:46שלום יורם. מומלץ להפסיק התרופה בהדרגה, ככל שניתן. ראשית, יש לזכור כי כל אדם מגיב לתרופה באופן שונה. בגדול, איכות השינה תפחת עם הפסקת התרופה (גם הדרגתית) בהיעדר טיפול הולם בסיבה שגרמה להפרעת השינה. אם הסיבה אינה ברורה, מומלץ לפנות לייעוץ פסיכוגריאטרי. רפואה שלמה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שיקום גריאטרי
-
טיפול פסיכיאטרי
-
דיור מוגן
תרופות קשורות
-
גלנטמין
מונחים קשורים
-
דיור מוגן
-
אי-שליטה במתן שתן
-
הזדקנות מוקדמת
רופאים בתחום

ד"ר אחמד אבו אליונס גריאטריה
4.9 ( 20 חוות דעת )
"ד"ר אחמד איבחן את אמא שלי בצורה מדוייקת, היה נחמד ורגיש הסביר הכל בסבלנות יתרה"

יפעת ברקת ריפוי בעיסוק למבוגרים
5.0 ( 17 חוות דעת )
"אמא שלי חולת דמנציה, ולפני 4 חודשים התחלנו(האחים) תהליך של קליטת מטפלת. הדבר לא היה פשוט, ולא היה לי מידע או תשובה לשאלות שעלו לנו, האחים לבעיות שהיו.. וכאן, מצאתי את יפעת ברקת - פשוט מלאך שנחת לי מהשמיים, ונתנה לי את המצפן לאירוע, וכיוונה אותי איך לעשות, מה לעשות ואיך להגיב למקרים מול אמא והמטפלת. הליווי היה כמה חודשים, והיא היתה שם 24/7. תמיד ענתה ותמיד הקשיבה ונתנה עצה תודה לדרך. אין ספק שהיא הגיעה בזמן הנכון, וזה עזר לי ולאחים שלי להתסכל על התהליך בצורה מקצועית ולא רגשית, ויפעת היתה חלק משמעותי בתהליך"

ד"ר איגור קלמן פסיכיאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
ד"ר עופר בר