דליריום
פורום פסיכוגריאטריה
ד"ר עופר בר
ד"ר עופר בר פסיכוגריאטר בעל מרפאה פרטית בתל אביב. ד"ר בר כיהן כסגן מנהל מחלקת שיקום לב במרכז רפואי גריאטרי. ד"ר בר מקדיש את כל הזמן, הידע והמאמצים על מנת לאבחן את מקור הבעיה ולמצוא את הפתרון הטוב ביותר. ד"ר בר מגיע במקרים רבים לבית המטופל בכדי לחסוך ממנו את הטירחה בהגעה למרפאה וגם בכדי ללמוד על המטופל בסביבה הטבעית שלו. 053-2264684
דליריום שירי 17/01/2025 | 14:47אבא שלי בן 81, חולה בסרטן שלפוחית השתן, אושפז לפני חודש עם זיהום בדרכי השתן, כנראה עקב זיהום מהסטומה. אושפז, שוחרר לביתו ללילה אחד, אך לא הצלחנו להשגיח עליו בבית עקב חוסר שקט חריף. כנראה הדילריום התפתח באשפוז וגם בגלל הזיהום. עקב כך, הוא לא יכול היה לעבור סדרת הקרנות שתוכננה לו, כי לשם כך צריך להגיע מהבית והוא לא היה מסוגל להיות בבית. בבית הוא נטל סרקוול, אך פאשלה שלי לא אמרתי את זה באשפוז ולכן לא המשיך אותו. ניסו לחזור לסרקוול אך זה לא עזר לאי שקט, והתחילו רספרדל מינון 1 מ״ג. שילבו גם ביום יומיים הראשונים הלידול ושני אלה מוטטו אותו לגמרי. אך אני יכולה להבין אותם, אבא היה מתפשט במחלקה ומסתובב ערום. ועוד התנהגויות לא נורמליות. כרגע הוא מאושפז בסיעודי מורכב והרופאה החליטה בנתיים להמשיך עם הרספרדל. האם לדעתך הוא יכול לחזור למה שהיה לפני כל הארועים האלה או שיש כבר נזק בלתי הפיך למוחו? ברור לנו שהסרטן והכליות יכולים גם כן להכריע אותו, אך האם לפחות מוחו יחזור לתפקוד והוא יוכל לקבל יותר שקט ולישון בלילות? מודאגת, הבת שלוהוסף תגובה
תשובת מומחה דליריום ד"ר עופר בר 15/03/2025 | 08:36שלום רב. אין תשובה חד משמעית לשאלתך. דליריום טומן בחובו ירידה קוגניטיבית, הרעה תפקודית, סיכון מוגבר להשמה בבית אבות, תחלואה ותמותה. ככל שמאזנים דליריום מוקדם יותר, הסיכוי שאבא ישוב למצבו טרם האשפוז הנו גבוה יותר. רפואה שלמה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול פסיכיאטרי
-
שיקום גריאטרי
-
דיור מוגן
תרופות קשורות
-
גלנטמין
מונחים קשורים
-
דיור מוגן
-
גריאטריה
-
הזדקנות מוקדמת
רופאים בתחום

יפעת ברקת ריפוי בעיסוק למבוגרים
5 ( 22 חוות דעת )
"הגענו ליפעת ברקת בתקופה לא פשוטה, כשהיינו צריכים להסדיר ייפוי כוח מתמשך עבור אבא ולא ידענו איך הוא יגיב לבדיקת כשירות. מהרגע הראשון יפעת הרגיעה אותנו והסבירה בדיוק מה הולך לקרות. היא הגיעה עם ניסיון עצום של מעל 20 שנה כמרפאה בעיסוק מומחית לגריאטריה, וזה ניכר בכל תנועה ומילה שלה. היא הצליחה ליצור עם אבא קשר אישי ומכבד, והפכה את מה שחששנו שיהיה 'מבחן' מלחיץ לשיחה נעימה ובגובה העיניים. בסופו של דבר קיבלנו חוות דעת מקצועית ומקיפה שנתנה לנו שקט נפשי מלא וביטחון מול עורך הדין ומשרד המשפטים. אם אתם מחפשים מומחית שרואה קודם כל את האדם ולא רק את האבחנה הרפואית, יפעת היא הכתובת המדויקת"

ד"ר עדי שוורץ גריאטריה
5 ( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"

ד"ר מחאמיד עבד אל נאסר גריאטריה
5 ( 21 חוות דעת )
"ד"ר עבד אל נאסר מאוד מקצועי הספיר לי בצורה מובנת , הפנה אותי לעוד בדיקת להמשך טיפול"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
ד"ר עופר בר